Gość: Jasio IP: 126.56.12.* 10.02.03, 15:26 Jeżeli chodzi o zasięgi to proponuję zajrzeć na stronę firmy Avaya. Należy obejrzeć parametry sustemu Avaya Outdoor System (zastosowanie anten zewnętrznych i zasięgi sieci WLAN wynoszą kilka kilometrów). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misiek Re: Wi-Fi ciałem się staje IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 12.02.03, 13:10 Gość portalu: Jasio napisał(a): > Jeżeli chodzi o zasięgi to proponuję zajrzeć na stronę firmy > Avaya. Należy obejrzeć parametry sustemu Avaya Outdoor System > (zastosowanie anten zewnętrznych i zasięgi sieci WLAN wynoszą > kilka kilometrów). W Szewcji stworozno polaczenie na odleglosc 320km. Ale dla zwyklych ludzi i malych firm to zadna ulga. Bo anteny zewnetrzne wymagaja pozwolen i dodatkowo kosztuja. I to jest problem. Chetnie postawilbym sobie antene na dachu i pozwolil znajomym korzystac z mojego lacza ale jak mi przyjdzie paru smutnych panow i zacznie sie czepiac ? W USA mozna sobie dodawac anteny zewnetrzne tak dlugo jak gestosc mocy nie jest za duza i tam swobodnie mozna sie laczyc na pare kilemtrow. U nas - trzeba sie starac o pozwolenia i bulic oplaty. Odpowiedz Link Zgłoś