Dodaj do ulubionych

wlasna strona

01.08.06, 15:27
chce miec swoja strone w necie. Od czego zaczac i co dalej z tym zrobic i w
czym projektujecie strony - jak potem bedzie mozna je aktualizowac? Dzieki z
gory, linki do help stron sa mile widziane.
Obserwuj wątek
    • blekot Re: wlasna strona 01.08.06, 20:15
      a może blog?
      • kszynka Re: wlasna strona 03.08.06, 06:05
        blekot napisał:

> a może blog?
        jak Kazimierz M.?
        przecież wyraźnie mówi o stronie ;p
        ja radzę na początku, wybrać darmowy hosting, potem zapoznać się z HTML/XHTML i
        próbować,
        gdy okaże się że to jest to, wtedy dopiero wykupić hosting + domenę itd.
        a jeżeli nie - to zgłosić się do kogoś kto się na tym zna
        Nie wszyscy muszą być webmasterami ;-)
      • Gość: wojtek Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:47
        Możesz sprawdzić www.czajka.info mają serwer+domenę za 69 PLN
    • Gość: falcon Re: wlasna strona IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.08.06, 21:40
      Jeśli chcesz mieć własną i jedyną w swoim rodzaju stronę za darmo, przede
      wszystkim znajdź dobrą usługę tzw. hostingu. Myślę, że ten link ci sporo pomoże:
      free.xp.pl/ Darmowy hosting ma wiele wad, ale jeśli jesteś początkujący,
      na pewno ci wystarczy aby zdobyć niezbędne doświadczenie. Inna sprawa to
      znajomość HTML, CSS i PHP. Na początek stary, prosty i dobry HTML będzie jak
      znalazł, przy okazji też poduczysz się stylów CSS. Piersze swoje stronki
      najlepiej rób ręcznie - to dużo pracy, która może dać mało efektów, ale sporo
      się nauczysz. Oczywiście to tylko moje prywatne zdanie. :) Stronę ładuje się na
      serwer zwykle jakimś programem do FTP - szczegóły powinny być na stronie
      usługodawcy.
      • Gość: vind Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:43
        "Stronę ładuje się na
        serwer zwykle jakimś programem do FTP - szczegóły powinny być na stronie
        usługodawcy."

A ja na przykład wcale nie korzystam z programu do FTP, tylko okna przeglądarki
        internetowej i eklspoatora Windows...

• koszalek_opalek1 Re: wlasna strona 02.08.06, 21:25
          Jeśli teraz miałbym zakładać swoją stronę to tylko BLOG. Nie musisz go nawet
          uaktualniać, po prostu to najprostszy sposób, by zacząć. Bez wiedzy
          programistycznej, serwera, domeny i innych zbędnych na początek dodatków ;)
          • frant3 Re: wlasna strona 03.08.06, 08:41
            Zgadzam się z przedmówcą. Jeśli nie jesteś fanem informatyki, albo masz słomiany zapał do nauki, czy mało czasu, to najlepszy będzie blog.
            A jak już chcesz mieć stronę, to proponują zacząć od kursu HTML - najlepszy jest w boo.pl, kurs helionu też jest dobry. I wcale nie musisz mieć serwera, gdy uczysz się HTML/CSS, a nawet JavaScript. Wystarczy, że wyświetlisz stronę w przeglądarce na swoim komputerze.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
    • Gość: Basia Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 07:44
      Poczytaj to trochę ochłoniesz:

www.webjunior.prv.pl
    • jbl4 Re: wlasna strona 02.08.06, 16:40
      dzieki za odpowiedzi, jesli ktos ma ochote prosze o wiecej.
      • Gość: Basia Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:52
        jbl4 napisał:

> dzieki za odpowiedzi, jesli ktos ma ochote prosze o wiecej.

Najpierw to załóż sobie darmowe konto na stronę www - przecież gdzieś musisz
        umieścić te własne, zrobione osobiście strony. :)
        Z polskich portali to tylko Interia i WP umożliwia założenie darmowych kont na
        strony www - wybór więc niewielki, ale dobre i to.

Jak założysz konto to zrób pierwsza strone i ją umieść na tym koncie, żeby była
        już widoczna w internecie a nie tylko na twoim komputerze.
        Nie obawiaj się, że ktoś przypadkowo ją zobaczy - jest to prawie niemożliwe. :)
        Potem dopiero modyfikuj wygląd tej strony głównej i innych.
        Ja tak zrobiłam i już mam kilka stron w internecie.

Polecam zrobienie własnej strony internetowej !

Na razie wystarczy korzystac z darmowych kont a jak strona będzie miała dużą
        widownię to wtedy mozna dopiero pokusić się na płatne konto i własna domenę
        internetową.
        Ale na początek nie polecam za nic płacić - znam przypadki wśród znajomych co
        wykupili domenę, zapłacili za platne konto i nikt prawie nie zaglada na ich
        strony. :)
        • urbanskaewa Re: wlasna strona 06.08.06, 23:39
          Witam
          Darmowych kont na stronę jest całe mnóstwo.Polecam www.prv.pl a z większą
          przestrzenią www.cba.pl Dużo jest też zagranicznych
          www.webhosts4free.com/search.php?
          ADV=00000000001000000000000000000000000010000000 .Tak że jest w czym wybierać
          dla początkujących
          Pozdrawiam Ewa
      • Gość: Mark Lips Re: wlasna strona?prywatna czy dla dochodow? IP: 88.134.5.* 03.08.06, 00:02
        Prywatna czy chcesz zarabiac?
        Blog pieknie i moge link podac,nawet miedzynarodowe ale
        wowczas robisz strony dla innych a szukarki Ciebie
        lub twoj projekt ignoruja.Nawet prywatne strony na reklamie zarabiaja.

Domaine jesli chcesz zarabiac tylko level-com,net,org,info.
        Jak masz szczescie na promocji level rocznie-ca 5 zl(1 Euro).
        Domainny z Polski niestety sa czesto ignorowane(pl)
        Jesli chcesz zarabiac(100-500 Euro miesiecznie)
        potrzebujesz czasu i troche inwestycji.Najlepiej w 3 jezykach.
        Pytania?
        komponist24@gmail.com
        Mark Lips
        Oczywiscie po polsku.
        • frant3 Re: wlasna strona?prywatna czy dla dochodow? 03.08.06, 08:54
          Mark Lips!
          Prawie wcale Ciebie nie rozumiem.
          Rozumiem, że spamerem, który zarabia na reklamie.

--
          • frant3 Re: wlasna strona?prywatna czy dla dochodow? 03.08.06, 09:03
            Errata:

Mark Lips!
            Prawie wcale nie rozumiem Ciebie.
            Rozumiem, że jesteś spamerem, który zarabia na reklamie.
          • marklips Re: wlasna strona?prywatna czy dla dochodow?Czy?!! 03.08.06, 12:21
            Hallo trant3.Twoj cytat:Prawie wcale Ciebie nie rozumiem.
            > Rozumiem, że spamerem, który zarabia na reklamie.Koniec Cytatu.

Pozdrawiam serdecznie.Nie mam czasu na spam a moje software i produkt
            od lat w Internecie sa osiagalne.
            Przepisy prawa internetowego
            na zachodzie sa bardzo ostre i kary,pieniezne sa bardzo wysokie.
            Informacje ktore przekazalem,sa dla kazdego
            w Internecie osiagalne.Niestety jeszcze na reklamie
            nie zarabiam ale moi prywatni uczniowie w Berlinie,
            w wieku od 10-16 lat dorabiaja sobie,jako tylko
            kieszonkowe,za zgoda rodzicow,
            z google,ebay,sony,zanox,lycos,gmx
            i z innymi portalami itd.

Prawnie i legalnie.W 3 co namniej jezykach.

Dodatkowo:Skrypty na stronie glownej,jesli szukasz produktu,
            w szukarkach,przeszkadzaja szukarkom i nie sa odczytywane(java,flash itd).
            Domaina po czasie jak zarabia,wymaga opatentowania
            jako marke.Daje to gwarancje prawnam i dla perspektywy-dodatkowy dochod.
            Tutaj w Berlinie-300 Euro,
            w Urzedzie Patentowym,na 10 lat.
            Pytania?
            Mark Lips
            komponist24@gmail.com
            • Gość: supersonic expert? IP: *.phil.east.verizon.net 03.08.06, 13:39
              mark lips = ekspierd? czy tylko nedzna podroba?
            • frant3 Re: wlasna strona?prywatna czy dla dochodow?Czy?! 03.08.06, 19:02
              Rozumiem, że Domaina to domena. Przypuszczam, że handlujesz domenami, pod którymi założyłeś sklepy internetowe. Posługujesz się fachowym słownictwem i skrótami myślowymi, tak że przeciętny Internauta kompletnie nic z tego nie zrozumie. Myślę, że tracisz czas pisząc na forum, na którym "jbl4" poprosił o proste wskazówki jak zacząć swoją przygodę z tworzeniem strony WWW.

--
              • marklips Re: wlasna strona?prywatna czy dla dochodow?Czy?!! 03.08.06, 22:29
                Oczywiscie masz racje:domena.Sprzedaje swoje muzyczne opatentowane software
                i arranzuje muzyke dla Firm sprzedajacych hity-dzwonki,na zachodzie i
                potem tez sa sprzedawane w Polsce.
                Nie mam sklepow internetowych ani handlu z domenami,
                a informacje przekazuje z internetu
                nawet moim uczniom w Berlinie lub przez
                moja internetowa
                szkole dla dzieci,od 8 roku zycia.
                Podstawy html a przedewszystkim meta i key sa
                w Europie,w kazdej szkole podstawowej.
                Doroslej osobie mozna wiecej przekazac.

Jak mam czas a prasa w Polsce jeszcze
                nie jest zabroniona,chetnie przekazuje informacje.

Tak robia Rosjanie,Amerykanie,Arabowie.
                A dlaczego masz ochote na cenzure?

Polskie dzieci i to nowe pokolenia,to jest przyszlosc.
                Zawsze mozna przyjemne z pozytecznym powiazac.
                Pozdrawiam i usmiechu.Mark Lips
                • frant3 Re: wlasna strona?prywatna czy dla dochodow?Czy?! 04.08.06, 08:19
                  Mogłeś od razu napisać:
                  Jestem spamerem, nagrywam i sprzedaje hity-dzwonki. Jeśli chcesz zarabiać sprzedawając moje dzwonki, to napisz do mnie!

--
                  • marklips Re: wlasna strona?prywatna czy dla dochodow?Czy?! 05.08.06, 16:40
                    Coo prawda ostatni komentarz od frant3 odbiega od tematu,
                    ale informuje i
                    gwarantuje.. humor bez konca.
                    Naturalnie dla poczatkujacych,dla
                    Proby w Internecie;jest wiele Editorow i to jeszcze bezplatnych,
                    i oczywiscie bezplatnych serwerow ale postrzegane sa interesujace tematy,nowe
                    pomysly i jak ktos w tym forum stwierdzil,na poczatek wystarczajaco jako
                    eksperymnet,probe a potem ewentualnie zakupiona domena i odpowiednia reklama.

Co do linkow,znanych rowniez w Polsce,to tylko podaje dla zainteresowanych,
                    jako alternatywne informacje,bowiem stan stron informacyjnych,w Polsce,
                    nie ma relacji do stron zachodnich w Europie,USA,AU,Ca,UK itd.

Za duzo cenzury i braku nowosci.
                    Dalej.Link dla kazdego,kto ma strony i chce "dorabiac":
                    1.miedzynarodowy
                    24music.logadzwonek.com/0-000/pl_pl/home/index.html?chc=pl2.polski
                    www.logadzwonek.com/0-000/pl_pl/strona%20domowa/index-geo.html
                    Dla Muzykow i Informatykow,z wykszalceniem:pod tymi adresami a
                    z centrala w Paryzu,mozna zlozyc podanie o prace.
                    www.mediaplazza.com/home.php
                    3.Gratis tlumacz:www.freetranslation.com/

4.Gratis Email i telefon i Fax ..w Niemczech:
                    www.directbox.com/index.asp?pageID=303&refererDDI=522875
                    Adresu moich stron na ktorych,mozna moje software kupic lub
                    wykorzystac,lub licencje wykupic,
                    nie podaje(aby uniknac bezplatnej reklamy)
                    ale dla przyszlych kompozytorow
                    i..dzieci podaje inny adres.www.whc.de/
                    Tam jest tez programm z kuzni polskich informatykow.
                    We wszystkich szkolach i akademiach muzycznych
                    w Europie i USA,akceptowany i wykorzystywany.

5.Gratis Editor i nie tylko,dla kazdego;bez pisania kodu,z USA:
                    www.freeserifsoftware.com
                    6.Pod tym adresem,kazdy moze zarobic i nawet dzieci,jesli
                    rodzice pozwalaja:
                    www.zanox.com/pl/
                    Inne Editory,byly w tym Forum podawane.
                    Pozdrawiam.Mark Lips
    • almaric Re: wlasna strona 02.08.06, 19:27
      zależy do czego ci ona potrzebna. jeśli do celów prywatnych, to prawdopodobnie
      wystarczy ci darmowy hosting i strona w html. do tego jedyne co potrzebujesz, to
      pewnie edytor html (np. www.nvu.pl/) i jakiś program ftp.

jeśli do celów prywatnych, to zacząłbym od zamówienia domeny (np.
      nazwa.pl/) i hostingu (np. www.i365.pl/). wielu dostawców usług
      hostingowych pozwala na automatyczne niejako instalowanie tzw. cms-ów (systemów
      do zarządzania treścią), co pozwala w łatwy sposób zbudować własny sklep, portal
      czy cokolwiek ci się zamarzy.
      • rafiki-sc Re: wlasna strona 02.08.06, 19:57
        Jeśli chcesz stronę prywatną - dla siebie musisz umieć ją zrobić. Prostą strone
        w html powinieneś sie nauczyc robić w 2 dwa tygodnie ( przynajmniej tyle zajelo
        mi czasu opublikowanie pierwszej namiastki strony )jesli ci sie spodoba bedziesz
        sie pewnie szkolił w jednym z dwóch "kierunkow" KOD strony albo Wygląd. Jeśli
        zabierzesz sie za kod bedziesz poznawał style CSS (Css to takie jakby
        uproszczenie , udogodnienie żeby tekst formatować "masowo" ) potem pewnie PHP
        albo tak jak ja zajmiesz sie fotoszopką ( adobe photoshop ) zastanów się czy
        bardziej chcesz projektować strony czy pisać ich kod. Możesz robić to i to -
        znam takich ludzi ale zwykle to jest tak że wtedy taki gościu nie robi dobrze
        ani kodu ani wyglądu.
        Możesz też poprosić kogoś o zainstalowanie systemu wtedy nie bedzie trzeba
        babrać sie w notatniku tylko będziesz miał okna jak np w Windowsie i bedziesz
        robił wszystko latwiej ale jest i druga strona czyli GORZEJ strona na sztywnym
        skrypcie jak JPORTAL jest brzydka jednolita , taka sama a to nie jest fajne i
        kazdemu sie nudzi po około miesiącu i chce mieć normalna strone.

Jesli dla firmy a raczej jesli ma byc odrazu porządna wynajmij kogoś można to
        zrobić na www.forum.webhelp.pl w dziale webbazar za okolo 100 zł albo nawet i
        mniej ktoś się pokusi o zrobienie ci strony ale nie zlecaj tego samemu jesli sie
        nie znasz lepiej poproś znajomego żeby ocenil czy warto zlecać danej osobie
        zrobienie strony bo zdarzają sie partacze tacy co to robią strony może 2
        miesiące albo miesiąc i chcą juz oferować swoje usługi za pieniądze.

Pozdrawiam Rafik
        • rafiki-sc Re: wlasna strona 02.08.06, 20:01
          Dodam jeszce że jeśli chcesz sie nauczyć samemu robić strony rob to narazie "na
          dysku" niewarto sie przejmować hostingiem ( miejscem na serwerze ) czy domeną (
          adresem) jeśli sie nie ma strony. Bo wg mnie to tak jakby kupować fotelik dla
          dziecka a potem samochód.
          • almaric Re: wlasna strona 02.08.06, 20:55
            a wg mnie robić własną stronę na darmowym serwerze i bez swojej domeny, to tak,
            jakby napisać sobie na czole: jestem amatorem. pytanie: kto się na takiej
            stronie na dłużej zatrzyma?

a bawić się w pisanie kodu strony od zera w html-u przy takiej dostępności
            łatwych w użyciu narzędzi, to tak jakby właśnie odkrywać Amerykę. i oczywiście
            zgadzam się, że znajomość html-a to pewna podstawa, ale żeby zrobić coś ładnego
            i równocześnie funkcjonalnego - to dużo za mało. dlatego znacznie wygodniej jest
            trzema kliknięciami postawić jakiś skrypt php, a potem go sobie dostosować do
            swoich potrzeb.
            • Gość: MoD Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:21
              sadze ze nie domena, a zawartosc sprawia ze ktos sie zatrzymuje na stronie,
              adres moze pomoc by ktos latwiej zapamietal, wrocil na strone, ale na pewno nie
              jest tak ze tylko domena sprawia ze strona jest ogladana.
              • almaric Re: wlasna strona 02.08.06, 21:33
                nie napisałem, że tylko domena. domena to pewne dopełnienie, kropka nad i. ale -
                nikt o zdrowych zmysłach nie podepnie domeny do darmowego hostingu (o ile to w
                ogóle możliwe), dlatego domena plus hosting tworzą pewną całość.

oczywiście, że ważna jest zawartość. tak naprawdę, to ktoś, kto chce mieć swoją
                stronę zapewne powinien się zastanowić, czy na pewno. po co mu ona. co chce na
                niej zamieścić. to są najważniejsze rzeczy - samo wykonanie to czynność
                techniczna. ale bez dobrego pomysłu - ani rusz. wielokrotnie doradzałem osobom i
                firmom, które chciały mieć swoją stronę. nierzadko płaciły za jej wykonanie
                całkiem niezłe pieniądze, by potem nie wiedzieć, jak wypełnić taką stronę
                sensowną treścią. albo w ogóle jakąkolwiek treścią.

• Gość: original hmm Re: wlasna strona IP: *.chello.pl 02.08.06, 22:52
                  www.hosting.osemka.pl/
    • Gość: marianek Re: wlasna strona IP: *.telprojekt.pl / *.telprojekt.pl 02.08.06, 20:49
      wszyscy polecaja darmowe hostingi ale moim zdaniem szkoda nerwow - naprawde szkoda

ja polecam jakis platny hosting i365.pl, nazwa.pl, az.pl - najtanszy pewnie wystarczy
      do tego darmowy CMS - np joomla - system w ktorym skladasz sobie strone z komponentow, jest duzo darmowych szablonow graficznych

naprawde nie warto bawic sie w zabawe od zera jesli chcesz miec tylko ta jedna strone ot tak do amatorskich celow
      • rafiki-sc Re: wlasna strona 02.08.06, 21:54
        Jeśli tak bardzo chcecie hosting to polecam boo.pl tani dla początkujących
        ALMARIC- mówisz ze lepiej postawić skrypt jednym kliknięciem i robić swoje a z
        drugiej strony mówisz o domenie bo nikt na takiej stronie sie nie zatrzyma ...
        tyle że jak ja widze stronę na skrypcie to traci na wiarygodności i podswiadomie
        wiem że autor za bardzo sie nie starał. Jesli ktos lubi robic strony to robi
        swoją stronę od podstaw a nie na gotowym skrypcie. Mówisz ze brak domeny to jak
        napisać na czole ze jestem amatorem - nie zgadzam się ale zauważ że autor tego
        tematu JEST AMATOREM i dopiero raczkuje w webmasterce. Po co kupować dośc drogą
        domenę jeśli itak sie nie przyda bo ci którzy zaczynają mają codziennie 100
        pomysłów na strone i domene. Tak samo z serwerem .. ktoś poleca nazwa.pl sam mam
        tam konto ale jest ono drogie 150 zł ! a jeśli autor tego tematu przekona sie ze
        webmasterka to nie jest to ? to co z serwerem za 150 zł ?
        • almaric Re: wlasna strona 02.08.06, 22:30
          tworzenie od zera - proszę bardzo, tylko to sztuka dla sztuki, wyważanie
          otwartych drzwi. po co, w dobie mambo, joomli, wordpressa itd.? równie dobrze
          mógłbyś powiedzieć, że nie będziesz korzystał z worda ani nawet z openoffice'a i
          że napiszesz własny edytor tekstu. no możesz, tylko po co?

co do serwera - są providerzy, którzy oferują hosting za 4zł/mc, spokojnie
          wystarczający do nauki, ale też postawienia takiej choćby joomli.
          • rafiki-sc Re: wlasna strona 02.08.06, 23:31
            almaric napisał:

> tworzenie od zera - proszę bardzo, tylko to sztuka dla sztuki, wyważanie
            > otwartych drzwi. po co, w dobie mambo, joomli, wordpressa itd.? równie dobrze
            > mógłbyś powiedzieć, że nie będziesz korzystał z worda ani nawet z openoffice'a
            > i
            > że napiszesz własny edytor tekstu. no możesz, tylko po co?
            >
            > co do serwera - są providerzy, którzy oferują hosting za 4zł/mc, spokojnie
            > wystarczający do nauki, ale też postawienia takiej choćby joomli.

Czlowieku jakie wywazanie otwartych drzwi jakby każdy myslal tak jak ty
            wchodzilbys na jakas strone a ta wygladala by jak miliony innych tylko w innym
            kolorze i z innym tekstem , zastanów się co piszesz pozatym przykład z
            notatnikiem i pisaniem wlasnego offica jest złym przykladem całkowicie nie
            trafionym, a CMS np joomla jest złym obiektem nauki tam nie trzeba znać html ,
            zero wlasnego wysiłku. Oczywiście mozna na początek ale
            1. NIE DO NAUKI
            2. NIE na dłuższa mete

a wracając do kupowania domeny jeszce raz powiem że nie warto a dobrym
            przykładem tego będzie Google które na początku zaczynalo w garażu co pewnie
            wszyscy wiecie. Nie mieli 100 tys serwerow i wielkiego gmachu z mini elektrownią .

Nie należy zaczynać od końca !! <<<<<<<
      • heart_of_ice Re: wlasna strona 02.08.06, 21:56
        rafiki-sc napisał:

> Jeśli chcesz stronę prywatną - dla siebie musisz umieć ją zrobić. Prostą
        > strone
        > w html powinieneś sie nauczyc robić w 2 dwa tygodnie ( przynajmniej tyle
        > zajelo
        > mi czasu opublikowanie pierwszej namiastki strony )

troche to nie na temat, ale oczom nie moge uwierzyc...
        opublikowanie namiastki strony zajelo ci 2 tygodnie ?????????

mnie mniej wiecej poltorej godziny:) od zera, od otworzenia strony z kursem html
        do pojawienia sie strony na serwerze... wiec nie strasz autora watku, ze to tyle
        trwa:))

Pauli
        --
        bywam na Łysej Górze:)
        • Gość: micho Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:09
          sorry, ale tworzeniem stron powinni zajmowac się profesjonaliści! ludzie, nie
          róbcie śmietnika z internetu...
          • Gość: Mark Lips Re: wlasna strona?prywatnie czy dochody? IP: 88.134.5.* 03.08.06, 00:10
            Mam pytanie na cytat:tworzeniem stron powinni zajmowac się profesjonaliści!
            ludzie, nie róbcie śmietnika z internetu..?.
            Pytanie:
            Gdzie sa ci Specjalisci?
            • Gość: micho Re: wlasna strona?prywatnie czy dochody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:03
              np. w firmach zajmujących się designem. i nie chodzi mi o "firmy" osób, które 2
              miesiące temu nauczyły się html, albo wystawiają "strony" na allegro za 100 zł :)

Dobra, funkcjonalna, poprawna, bezpieczna (nie narażająca uzytkownika na
              bezwiedną instalację spyware, dialerów) strona www kosztuje.
          • mika_p Re: wlasna strona 03.08.06, 00:11
            Przesadzasz.
            To co dla ciebie jest śmieciem, dla kogoś może być ważne. A gó.. w ładnym
            (profesjonalnym) papierku dlaej będzie gównem.
        • rafiki-sc Re: wlasna strona 02.08.06, 23:34
          przez namiastke strony rozumie malutki serwis z kilkoma podstronami WŁASNĄ
          GRAFIKĄ a nie 3 tabelki o roznych kolorach .
    • Gość: witam Re: wlasna strona IP: 217.153.175.* 02.08.06, 22:24
      jeśli chcesz mieć własną stronę z fotką i linkami załóż sobie konto na
      szpaner.pl. Wystarczy wysłać maila z tematem KONTO na adres konto@szpaner.pl
    • Gość: ałtor tfoja strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:59
      Jakby nie było, HTML-a musisz znać (potem dopiero możesz bawić się w inne
      języki). Podaję kilka fajnych w/g mnie stron z kursami:
      webmaster.helion.pl/kurshtml
      webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/skrypt.htm
      www.kurshtml.boo.pl
      algorytmy.pl
      www.skryptoteka.pl
      Potrzebujesz jeszcze programu do tworzenia strony. Podaję darmowe:
      Zajączek 4.1 www.idg.pl/ftp/pobierz/pc/6707.html
      kED www.freezone.fc.pl
      Oba po polsku. Notatnik też ma swoje plusy. Z czasem poznasz pewnie inne
      programy (np. Dreamweaver, HomeSite, Pajączek - oba płatne) poczytasz o ich
      zaletach i wadach i wtedy wybierzesz sobie najlepszy. Ale odradzam wszelkie
      programy z "kuźni" Microsoftu. Dlaczego? Poczytasz na stronkach. Narazie nie baw
      się w hostingi, aliasy, publikowanie i inne duperele. To już kolejny krok.
      Powodzenia.
      • Gość: ałtor Re: tfoja strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:16
        Mała poprawka, bo będzie, że nie umiem liczyć. :) W nawiasie wymieniłem trzy
        programy, nie dwa. To tak dla ścisłości i rozwiania wszelkich wątpliwości.
        Trzymam kciuki za stronę. Hej!
    • Gość: dealer00 Re: wlasna strona IP: *.onecik.pl / *.onecik.pl 02.08.06, 23:33
      fajnie ze chcesz sie nauczyc :) Ja polecam www.webmaster.helion.pl (juz ktos ten adres podawal ;)) A to co ci pisza o hostingu, domenach itd. to nie na temat cos jest. Na poczatku sie robi stronki na dysku. Mozesz zrobic swoja stronke domowa na ktorej bedziesz pisal o swoich zainteresowaniach, swoim psie itp. itd., ale jesli chcesz zrobic jakis serwis to bez php sie nie obejdzie :P
      Pamietaj - najpierw html, pozniej css no i php :D To wcale nie jest trudne.

Pozdrawiam! :)
      • rafiki-sc Re: wlasna strona 02.08.06, 23:37
        Gość portalu: dealer00 napisał(a):

> fajnie ze chcesz sie nauczyc :) Ja polecam www.webmaster.helion.pl (juz ktos te
        > n adres podawal ;)) A to co ci pisza o hostingu, domenach itd. to nie na temat
        > cos jest. Na poczatku sie robi stronki na dysku. Mozesz zrobic swoja stronke do
        > mowa na ktorej bedziesz pisal o swoich zainteresowaniach, swoim psie itp. itd.,
        > ale jesli chcesz zrobic jakis serwis to bez php sie nie obejdzie :P
        > Pamietaj - najpierw html, pozniej css no i php :D To wcale nie jest trudne.
        >
        > Pozdrawiam! :)

ZGADZAM SIĘ W 100 % pisałem na początku ze najlepiej zrobić strone na dysku tam
        sie pobawić i pocwiczyć i nie martwić sie o hosting i domene bo to mozna zawsze
        zalatwic gorzej ze strona i pomyslem na nią. Nie nalezy zaczynać od końca np
        kupowac domene i hosting , tak robia tylko napaleńcy którzy chcą mieć wszystko
        już i teraz :)
        • rafiki-sc Re: wlasna strona 02.08.06, 23:41
          przepraszam ze napisalem dwa razy prawie to samo ale cos mi sie nie odswieżyło i
          myslalem ze sie nie wysłał post :)
      • rafiki-sc Re: wlasna strona 02.08.06, 23:40
        Gość portalu: dealer00 napisał(a):

> fajnie ze chcesz sie nauczyc :) Ja polecam www.webmaster.helion.pl (juz ktos te
        > n adres podawal ;)) A to co ci pisza o hostingu, domenach itd. to nie na temat
        > cos jest. Na poczatku sie robi stronki na dysku. Mozesz zrobic swoja stronke do
        > mowa na ktorej bedziesz pisal o swoich zainteresowaniach, swoim psie itp. itd.,
        > ale jesli chcesz zrobic jakis serwis to bez php sie nie obejdzie :P
        > Pamietaj - najpierw html, pozniej css no i php :D To wcale nie jest trudne.
        >
        > Pozdrawiam! :)

ZGadzam sie w 100 % kupowanie hostingu i domeny w dodatku przez kogoś kto
        dopiero sie uczy jest debilizmem. tak robia tylko napaleńcy którzy chcą mieć
        wszystko już i teraz I NIE PRAWDA ZE DOMENA JEST NAJWAZNIEJSZA :)
    • mlody-inwestor Nic prostszego 03.08.06, 05:06
      Pamietam czasy gdy mialem wlasna strone w internecie na kilka dluugich lat przed posiadaniem w domu jakiegokolwiek polaczenia z internetem. Tak - idealnym pomyslem jest nauka html w domu na wlasnym dysku... Ktos powie: w dobie CMS'ow i enginow do publikacji Web nie potrzeba znajomosci html.
      Ja powiem tyle: jesli zamierzasz miec strone w internecie to po prostu wypada znac podstawy przed przesiadka na bardziej zaawansowane narzedzia. Na pewno nic to nie zaszkodzi a WIELE zyskasz.

Przypomina mi sie ciekawa historia z "dziecinstwa"... Majac 15 lat moglem marzyc o posiadaniu
      internetu w domu (nawet przez modem) aczkolwiek korzystajac z kilku ksiazek nauczylem sie html'a
      nie spedzajac ani chwili w internecie. Doszlo do tego ze pierwsza witryne internetowa ktora wyknonalem za pieniadze - wykonalem w 100% bez dostepu do neta. Jak sie potem okazalo nauka poprawnego budowania stron html nie poszla w las - bo pomimo brakow testow online z mojej strony, witryna dzialala perfekcyjnie :)
      A wszystko to stukalem w windowsowym notatniku... Zas grafike tworzylem sam.

Dzis kazdemu kto chcialby publikowac w internecie, a nie ma zamilowania do szeroko pojetej informatyki polecam publikacje w necie przy pomocy BLOG'ow.

np. www.blox.pl

Blog ma ten plus iz nie wymaga od uzytkownika zadnej wiedzy technicznej z zakresu tworzenia stron internetowych - jest to perfekcyjna platforma do szybkiego i przyjemnego publikowania informacji w sieci.
      • Gość: AsiaQ moja www IP: 195.205.228.* 03.08.06, 07:08
        Czy ktoś może mi powiedzieć jak poprawić "odnajdywalność" mojej strony
        www.asiaq.pl/ Jakimiś własnymi, domowymi sposobami, bez specjalistycznej
        wiedzy. Google bardzo słabo ją wyszukują, więc pewnie jest to coś z
        pozycjonowaniem.
        dzięki za pomoc
        AsiaQ
        • Gość: Kamil Re: moja www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 07:45
          Gość portalu: AsiaQ napisał(a):

> Czy ktoś może mi powiedzieć jak poprawić "odnajdywalność" mojej strony
          > www.asiaq.pl/ Jakimiś własnymi, domowymi sposobami, bez specjalistycznej
          > wiedzy. Google bardzo słabo ją wyszukują, więc pewnie jest to coś z
          > pozycjonowaniem.

Już poprawiłaś "odnajdywalność' pisząc adres swojej strony na tak poczytnym
          forum jak to !!! :)

Umieszczaj adres swojej strony w podpisie do postów albo w treściu postów
          (nawet jak będzie bez sensu !) na tym forum i pisz byle co - są tu tacy co tak
          robią np. ELEFANTE, OELEFANTE, INFORMATYCY i kupa innych.

Piszą BYLE CO aby tylko widoczny był adres do ich strony internetowej i O TO
          CHODZI !

Tego typu zabiegi są częścią POZYCJONOWANIA własnej strony. :)

• Gość: gomik Re: moja www IP: 195.205.239.* 03.08.06, 08:00
            to w takim razie i ja napisze adres mojej strony. w sumie to tworzylem ja okolo
            miesiaca i przy okazji nauczylem sie troche css i php. gomik.private.pl
        • Gość: Basia Re: moja www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 07:47
          Musisz dodać swoją stronę do wyszukiwarek !

Na stronie www.webjunior.prv.pl znajdziesz jak to zrobić - niektóre
          aktywne linki tam sa nieaktualne, ale zasada jest taka sama od lat. :)
          • Gość: AsiaQ Re: moja www IP: *.citec.com.pl / *.citec.com.pl 03.08.06, 08:13
            dzięki za pomoc :)
          • Gość: usun-ten-post Re: moja www IP: 62.121.132.* 03.08.06, 10:17
            Gość portalu: Basia napisał(a):

> Na stronie www.webjunior...

jeśli korzystasz z tej strony to raczej przestań
            a na pewno nie polecaj jej nikomu!
        • Gość: Witek Re: moja www IP: 195.117.249.* 03.08.06, 08:30
          Im więcej do Twojej strony będzie linków z innych stron, tym będzie bardziej
          "ważna" dla googli

Pozdrawiam

Witek
          www.lipizzanhorse.pl
          • pawelf13 najlepszy kreator 03.08.06, 12:04
            Co by nie mowic najlepszym kreatorem jest pages.google.com obluguje scripty i
            zrobicie niewiarygodnie fajna stronke ;] za przyklad moge podac swoja
            www.pawelf1.googlepages.com
            • Gość: pawelf13 Re: najlepszy kreator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:06
              nie www tylko pawelf1.googlepages.com ;P sorki za blad ;]
              • Gość: literowka Re: najlepszy kreator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:20
                Popraw literówki, kolego. Aż się od nich roi na Twojej stronie.
            • nebrasek Re: najlepszy kreator 10.05.13, 16:45
              dla mnie to mywebzz.com świetny, bo prosty w obsłudze i można na nim zrobić naprawdę stronki, mam kilka, wiem co mówię ;)
        • Gość: Mark Lips Re: moja www!!Komplimenty!Dodatkowo czy dochodowo? IP: 88.134.5.* 03.08.06, 12:52
          Pozdrawiam i zycze powodzenia a google moze Tobie podarowac
          bezplatnie reklame jak pod twoja ,kazda strona,dodasz,
          kod od google a przy kontaktach-kod dla szukarki.
          Dalej.
          kontakt.Dodaj bezplatny formularz,ktory zamawiajacy,moze
          wypisac a wiadomosc otrzymasz na twoja email.

Dodatkowo angielski dla:<META NAME="Keywords" CONTENT="
          Dodatkowo po angielsku<TITLE>AsiaQ czyli kartki inaczej/Zenek</TITLE>
          Rowniez dodatkowo po angielsku:<TITLE>AsiaQ czyli kartki inaczej/Baran</TITLE>
          Kazda strona music miec dodatkowy tytul.Jeszcze jest A9,ask i yahoo.Nie
          zapominaj w MSN strone dodac.
          Dodaj prawa autorskie.Jesli sa twoje.
          i naturalnie Zamowienia na grafike pod adresem:
          Jak bedziez miala pieniadze opatentuj swoje imie lub nazwisko
          w urzedzie patentowym jako marke.
          Jesli grafiki sa twoje
          to gratuluje.Tlumacze(translator) na inne jezyki sa w Internecie.
          Agielski,rosyjski,wloski,francuski,hiszpanski itd...
          Pytania?
          Mark Lips
          komponist24@gmail.com
          P.S.asiaq.info AKTION 1 frei 1,- Information
          Jeszcze jedna niespodzianka i pytanie dlaczego nie twoje nazwisko
          i to w dodatku w celu komecyjnym?
          Domain object:
          domain: asiaq.pl
          registrant's handle: sibr26198 (INDIVIDUAL)
          nservers: ns4.lunarpages.com.
          ns5.lunarpages.com.
          created: 2006.05.02
          last modified: 2006.06.11
          registrar: Consulting Service
          ul. Domaniewska 35A lok.1B
          02-672 Warszawa
          Polska/Poland
          +48.22 8538888
          domeny@ConsultingService.pl
          option: the domain name has not option

Subscribers Contact object: data restricted
          registrar: Consulting Service
          ul. Domaniewska 35A lok.1B
          02-672 Warszawa
          Polska/Poland
          +48.22 8538888
          domeny@ConsultingService.pl

Pozdrawiam.Mark

Whois database last updated: 2006.08.03

• Gość: pc wlasna DaRmOwA strona na Google IP: 195.187.143.* 03.08.06, 13:53
      Przepis na darmowa strone www
      trzeba tylko znać Angielski
      1załóż konto emailowe na google
      2wejdź na pages.google.com i zarejestuj sie
      3poczekaj na odpowiedź (kilka dni)
      4zaplanuj format
      5zdjęcia do 100MB
      6tekst
      • Gość: wojteksss Re: wlasna DaRmOwA strona na Google IP: 195.205.239.* 03.08.06, 18:38
        przeciez google wymagaja podania nru telefonu i nie ma mozliwosci podania
        kierunkowgo do polski
      • Gość: Darek Re: wlasna DaRmOwA strona na Google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 19:58
        Gość portalu: pc napisał(a):

> Przepis na darmowa strone www
        > trzeba tylko znać Angielski
        > 1załóż konto emailowe na google
        > 2wejdź na pages.google.com i zarejestuj sie
        > 3poczekaj na odpowiedź (kilka dni)
        > 4zaplanuj format
        > 5zdjęcia do 100MB
        > 6tekst

Chyba sam wymyśliłeś te BZDURY !!! :(

Żeby mieć konto na stronę w Google Pages to trzeba mieć najpierw konto pocztowe
        na Gmail.

A to Gmail zakłada się tylko na zaproszenie otrzymane od kogoś kto już ma konto
        i może je przysłać.

Konto na strony www Google Pages ma ogólną pojemność 100 MB a nie do 100 MB na
        zdjęcie - jak to ty sugerujesz.

Obsługa kreatora jest dość prosta ale strony są zrobione pod kilka gotowych
        wzorów - można je TYLKO modyfikować.

Nie można umieścić na tym koncie gotowej strony zrobionej w innym programie -
        nie ma takiej możliwości !

Nie mozna też umieścic żadnych dodatkowych plików koniecznych do prawidłowego
        działania strony np. skryptów java.

Ale dla kompletnego amatora takie konto jest wystarczające chociaż musi się
        sporo natrudzić zanim zrobi stronę za pomocą kreatora strony dostępnego on-line
        na koncie Google Pages.

• Gość: łobuz Re: wlasna strona IP: *.gdynia.mm.pl 03.08.06, 14:03
      Poszukaj w googlach jakiś fajny edytor html, dużo uprości i przypomni o
      rzeczach, o których jako początkujący zapomnisz. Na przykład Pajączek, chociaż
      nie jestem pewien czy jest bezpłatny, albo bardzo fajny program 1stPage - ten na
      pewno ma darmową wersję, tylko że jest po angielsku.
      W tych programach możesz zbudować stronę, wspierając się kursami, które
      wymieniali inni. Pamiętaj jednak, że najważniejszy jest pomysł, musisz widzieć
      co chcesz osiągnąć, a potem do tego dążyć. Programy to tylko narzędzia.
      O hostingu pomyślisz na końcu. Polecam darmowy www.cba.pl (nie centralne biuro
      śledcze ;-) hehe)
      Pozdrawiam
    • Gość: Basia Re: moja www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:40

Gość portalu: usun-ten-post napisał(a):

> Gość portalu: Basia napisał(a):
      >
      > > Na stronie www.webjunior.prv.pl
      >
      > jeśli korzystasz z tej strony to raczej przestań
      > a na pewno nie polecaj jej nikomu!

A JA POLECAM !

Sama jestem kompletną amatorką i ta strona wiele mi pomogła.
      Mnie interesują podstawy - od czego zacząć a tego na wielu bardziej poważniej
      wyglądających stronach nie znalazłam.
      Na wielu innych stronach wyglądających profesjonalnie ci piszący zapominają o
      jednym - amatorka taka jak ja chce zrobić stronę możliwie łatwo i szybko.
      A tego nie ułatwia z pewnością nauka HTMLu od podstaw (szkoda czasu !) ani
      robienie strony pisząc ją w edytorze tektowym typu systemowy Notatnik (za
      trudne dla amatora i szkoda czasu !).

Nieporozumieniem jest też namawianie na robienie stron w PHP skoro mało jest
      darmowych kont z obsługą PHP.

Polskich, darmowych prawie nie ma zagraniczne są nieliczne a i te co są to mają
      dość niefunkcjonalne, długie, zawiłe domeny typu:
      www.webdesignfree50mbhulahop.com/freespam/pampam/usisiusia/dolejmi/...i tu na
      końcu nazwa naszego konta.

--
      Poprawiłam link. ;)

• mucha_na_dziko1 Re: moja www 05.08.06, 17:25
        A co ty chcialabys za darmo? Pierwsza lige?
        Porzadny program do robiena stron kosztuje powiedzmy ponad 500-1200 euro,
        wyksztalcenie=kilka(nascie) tysiecy euro.
        Cwiczenie/doswiadczenie kilka miesiecy=kilkanascie tysiecy euro.
        A ty chcesz za darmo...wiec masz ostatni shit.
        Niestety twarde ale sprawiedliwe.
    • Gość: hehe Re: wlasna strona IP: *.acn.waw.pl 03.08.06, 18:40
      Ja swoją zrobiłem w prostym edytorku tekstowym. Bez java scriptu, bez flashy,
      bez stajl-szitów (czyli wszystkiego, co mnie wkurza, jak wchodzę na jakies www ;)
      A zacząć proponuje np. od www.statom.com.pl/HTML/ (to nie moja strona,
      znalazłem ją na google)
    • Gość: autor strony Re: wlasna strona IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 06.08.06, 15:08
      tutaj można założyć lekko, łatwo i przyjemnie stronę - wybierasz gotową grafikę
      i wypełniasz treścią:
      www.freewebs.com
      przy okazji zobaczcie jak to u mnie wygląda w praktyce:
      www.freewebs.com/dziwneznaczki/
      www.freewebs.com/grosze1949/
      • Gość: Polski Kąsek Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:27
        Gość portalu: autor strony napisał(a):

> tutaj można założyć lekko, łatwo i przyjemnie stronę - wybierasz gotową
        grafikę
        >
        > i wypełniasz treścią:
        > www.freewebs.com
        > przy okazji zobaczcie jak to u mnie wygląda w praktyce:
        > www.freewebs.com/dziwneznaczki/
        > www.freewebs.com/grosze1949/

Wszystko pięknie tylko na tych stronach nie ma polskich kąsków typu: ź, ł, ą, ć
        itd. czyli DO DUPY z pisownią. :(

Albo źle zrobiłeś te strony albo ten serwis FREEWEBS nie obsługuje polskich
        kąsków a to już wyklucza używanie przez Polaka i dla Polaków.

• Gość: Jan Re: wlasna strona IP: *.versanet.de 07.08.06, 19:37
      Sciagnij sobie Adobe GoLive,potem pare stron z internetu i otworz w tym programie.Zobaczysz jak to wszystko jest zbudowane.Potem mysz do reki i pez jakiegokolwiek pisania po prostu malowac tabele,wklejac zdjecia ,pisac itd.Wszystko wizualnie bez znajomosci matematyki.Chcialem kiedys sprobowac jako laik,czy dam rady.No i 2 godziny wystarczylo,by zrobic prosta ale swoja strone.
      mitglied.lycos.de/oktavian4268/Chiemsee/Hauptindex.html
      Tylko nie mowcie nikomu,ale wszystkie zdjecia,naglowki itd sa "ukradzione" z internetu.Ale ta strona nie jest w Google,wiec nie dostane wiecej jak pare lat w zawieszeniu...
      • Gość: Bodzio Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 07:58

Gość portalu: Jan napisał(a):

> Sciagnij sobie Adobe GoLive,potem pare stron z internetu i otworz w tym
        programie.Zobaczysz jak to wszystko jest zbudowane.

TAK JEST !!!

W ten prosty sposób można ZOBACZYĆ jak są zrobione strony internetowe i dzięki
        temu ma się jakie takie pojęcie - jak to zrobione. :)

> Potem mysz do reki i pez jakiegokolwiek pisania po prostu malowac
        tabele,wklejac zdjecia ,pisac itd.Wszystko wizualnie bez znajomosci matematyki.

DOKŁADNIE !!!

Nie trzeba znać HTML, żeby zrobić ładną stronę - od tego są odpowiednie
        programy, które zrobią to za nas.

> Chcialem kiedys sprobowac jako laik,czy dam rady.
        > No i 2 godziny wystarczylo,by zrobic prosta ale swoja strone.

Mnie zeszło trochę dłużej, ale w końcu zrobiłem stronę (strony !) i też mam ją
        w internecie.
        Nadal nie znam kodu HTML i ta znajomość jest mi całkowicie zbędna ! :)

I wam to radzę - nie uczcie się zawiłości kodu HTML - to jest NIEPOTRZEBNE do
        robienia stron internetowych dla amatora, który chce mieć własne strony w
        internecie !!!

Odpowiedni program zrobi to za was - tylko nie taki w stylu 'Pajączek'. :(

Na koncie Gmail nawet nie potrzeba programu - kreator stron on-line zrobi za
        nas wszystko - my tylko wklejamy tekst i obrazki.
        Prostota i wygoda i...bez znajomości HTML, CSS czy PHP a nawet BHP. :D

• Gość: tolka Re: wlasna strona IP: 217.11.141.* 08.08.06, 08:07
      Witam. Niedawno powstał nowy polski serwis. Grafika jest uboższa niż na
      freewebs, ale za to wszystko po polsku, dziecinnie proste: www.4kopie.com
      • Gość: Piast Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 08:40
        Gość portalu: tolka napisał(a):

> Witam. Niedawno powstał nowy polski serwis. Grafika jest uboższa niż na
        > freewebs, ale za to wszystko po polsku, dziecinnie proste: www.4kopie.com

Jak w kodzie strony dla Polaków widzę taki kwiatek:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

to od razu wiem, że te strony robił 'informatyk' z gatunku:

" wszystkowiedzący bufon z rozpasanym samouwielbieniem ".

:(

MARECZKU !!! Popraw to NATYCHMIAST !!! BIEGUSIEM !!! :)
        • Gość: autor_ Re: wlasna strona IP: 217.11.141.* 08.08.06, 16:29
          Sprecyzuj, chętnie przyjmujemy krytykę, byleby sensowną, (gaspar? - zawsze byłeś
          upierdliwy)
          • Gość: Piast Re: wlasna strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:57
            Gość portalu: autor_ napisał(a):

> Sprecyzuj, chętnie przyjmujemy krytykę, byleby sensowną,

CHŁOPIE !

Jak nie widzisz podstawowego błędu w kodzie tej swojej strony: www.4kopie.com

to DAJ SOBIE SPOKÓJ z robieniem stron !!!

Weź się za coś innego - o robieniu stron nie masz pojęcia !!! :(

Nawet nie wiesz gdzie ten błąd - o on jest od razu widoczny - nawet dla tych z
            podstawową znajomością HTML.
            Ty jej nie masz i dlatego nie zauważasz takich BYKÓW w kodzie ! :(

A BYK jest TU:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

A POWINNO BYĆ tak:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

Jak widzę takie podstawowe BYKI to od razu wiem, z kim mam doczynienia - na
            pewno nie z kimś kto zna się na robieniu stron !
            I omijam z daleka takie serwisy. :)

> (gaspar? - zawsze byłeś upierdliwy)

Nie wiem kto to jest gaspar - dane o tobie są dostepne WSZYSTKIM - przecież
            zarejestrowałeś domenę Mareczku. :)

MAM PODAĆ TWÓJ ADRES DOMOWY I NUMER TWOJEGO TELEFONU ? :D
            • Gość: autor_ Re: wlasna strona IP: 217.11.141.* 09.08.06, 16:47
              He, he, widzę, że się zainteresowałeś tematem. Jeśli chcesz wiedzieć, to iso
              jest kłopotliwe, jeśli np. piszesz w notatniku dołączonym do windowsa, a dla
              użytkownika nie ma to najmniejszego znczenia, chyba że mnie przekonasz, że poza
              tzw. "standardami" jest jakiś inny ważny powód, dla którego powinienen się
              przerzucić na iso. Póki co świadomie rezygnuję z iso.
            • wwldi Re: wlasna strona 15.08.06, 22:07
              Witam Panów i pozdrawiam.Wtrąciłem się do dyskusji ,jako trzeci.Nie mam zamiaru
              zabierac głosu w tematach,których nie znam nz tyle,aby dyskutowac.Niemniej
              jednak-mówią ,że gdzie dwóch-to trzeci skorzysta.I własnie proszę Panów ,ja w
              tej sprawie.Do rzeczy-mam ogromny problem.Zachęcony reklamą darmowego licznika
              na mój blog-pobrałem kod i wszystko wykonałem zgodnie z instrukcjami -i nic-nie
              ma licznika na blogu.Może Panowie coś są w stanie pomóc.Bardzo chętnie podam
              adres na bloga,temu kto udzieli pomocy.Blog pt.Waldi-Takie o wszystkim gdybanie
              +piękne zdjęcia z podróży po Wielkiej Brytanii.Zawsze byłem,jestem i będe
              zdania,że są fachowcy.Ja jestem w całkiej innej dziedzinie dosyć dobry(technika
              grzewcza)Proszę o pomoc ?e-mail:wwldi@gazeta.pl Pozdrawiam
    • Gość: M.W. Re: wlasna strona IP: 217.11.141.* 16.08.06, 13:34
      www.4kopie.com
      Wszystko za darmo, nie trzeba znać html.
    • krokodyl_dandee gdzie MOD ? 17.08.06, 00:10
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18839
      Gdybym byl tu modem, mial bys bana na 7 dni za zasmiecanie :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka