Dodaj do ulubionych

Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńską

• Gość: dekta Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńską IP: *.clubnet.pl 22.08.06, 10:55
      Coś do śmiechu,coś dla prokuratora...
      Jadę sobie autostradą w okolicach Magdeburga- "Orange"/dla którego przyszłość
      jest jasna/przysyła mi esemesa,abym zaakceptował warunki umowy
      roamingowej,umieszczonej na stronie internetowej Orange....Usługę roamingowa
      mam od kilku lat,używam komórki za granica bez problemu.Nacisniecie przycisku i
      wysłanie potwierdzenia to 6 PLN - i przyszłość jest jasna dla tych,co w ten
      sposób wyłudzają pieniądze od abonentów.
    • Gość: smok Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńską IP: *.acn.waw.pl 22.08.06, 10:58
      Przecież France Telecom od początku działalności w TPSA wyrzuciła tysiące
      pracowników i nie miało to związku z Regulatorem! Ba, nawet na ten rok planowane
      były zwolnienia przed jakimikolwiek decyzjami UKE!
      Mam nadzieję, że Rząd nie ugnie się przed naciskami TPSA, która z pewnością
      podpuszcza związkowców, bezczelnie łżąc im, że zwolnienia to wynik działań
      Regulatora - to jest kłamstwo, bo zgdonie z treścią tych decyzji TPSa będzie
      musiała zatrudnić nawet więcej pracowników aby obsłużyć nowe inwestycje i innych
      operatorów korzystających z jej sieci!!!
      • hubba_hubba Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs 22.08.06, 14:28
        To jeszcze drobiazg - ja dostaję podobne SMS-y w Polsce, 20 km od granicy, przez roaming!
    • patthecat Dlaczego za 80 frajerów mają płacić całe miliony? 22.08.06, 11:00
      G... mnie obchodzi, ilu wyleci z tego molocha na zbity pysk. Może i nawet parę
      tysięcy. Bo przez tepse kilkadziesiąt milionów osób jest robionych w balona....
      • 2berber Re: Dlaczego za 80 frajerów mają płacić całe mili 22.08.06, 11:28
        patthecat napisał:
        > G... mnie obchodzi, ilu wyleci z tego molocha na zbity pysk.

Tym bardziej że wylecą z pracy tylko dla tego by obronić
        1/10 stanowisk pracy we Francji.
        Faktem niezaprzeczalnym jest że Streżyńska jest pierwszym
        człowiekiem z obecnie rządzącej ekipy która powinna być
        zatrudniona w nastęnej ekipie rządzącej.
        Oczywiścke w ciemno można postawić że następni rządzący
        będą o wiele lepsi.
      • ezavv Re: Dlaczego za 80 frajerów mają płacić całe mili 28.08.06, 08:23
        Witam,
        czy g(...), jak wspomniałeś - wspomniałaś (brak rozeznania. Wspomniałoś - będzie
        lepiej, że nic nieobchodzi Ciebie los ludzi zwolnionych z tepsy. Fakt - po co
        się martwić ponad 30 000 (ponad trzydziestoma tysiącami ludzi,niejednokrotnie
        posiadających wykształcenie wyższe, w tym nawet kilka kierunków, znajomość
        języków itp. wraz z kompetencjami - to pryszcz) wraz z ich rodzinami. Przyjmując
        model rodzinny 2 +1 jest to blisko 100 000 ludków. Doliczając najbliższe rodziny
        oraz znajomych - to spora liczba. Warto zastanowić się dlaczego miała i ma
        miejsce permanentna restrukturyzacja (zwolnienia). Koszty i zyski są tego
        przyczyną. Jak największy zysk, jaknajmniejszym kosztem, a pracownik jest
        duuużym kosztem. Dlatego przyjowane są osoby z tzw. firm zewnętrznych (za grosze
        wykonują pracę, którą powinni wykonać ludzie, ktrych już nie ma. Są także firmy
        wspópracujące oraz pracujące w ramach umów. Wystarczy trochę poruszać szarością,
        by pewne rzeczy zrozumieć
        • Gość: gamon Re: Dlaczego za 80 frajerów mają płacić całe mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:37
          Jesli sa tak dobrze wyksztalceni, to spokojna twoja rozczochrana, znajda sobie robotke w firmach ktore powstana (lub tez rozrosna sie)kosztem tej krwiopijczyni tpsa.musi nastapic rewolucja rynku telekomunikacyjnego !!!!
          Rage Against The Machine - take the power back-041193 ^ 192kbps [--|-------]]
    • Gość: ORZEŁ Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:35
      POPIERAMY PANIĄ STERŻYŃSKĄ
      TP-ZŁODZIEJE
    • maruda.r Ile Tele2 płaci Streżyńskiej? 22.08.06, 12:21

Decyzję, która tak oburzyła związkowców, Urząd podjął 13 lipca. Nakazuje ona TP
      SA obniżenie o 35 proc. opłat pobieranych od alternatywnych operatorów za
      połączenia z siecią TP SA. Co więcej, konkurencyjne firmy mogą oferować klientom
      giganta swoje usługi i samodzielnie pobierać abonament. TP SA pozostaje tylko
      obsługa techniczna, za co ma inkasować od innych operatorów nie więcej niż 20 zł
      miesięcznie za linię.

Ciekawe, ile Tele2 płaci Streżyńskiej? Decyzja Streżyńskiej nie ma cech decyzji
      antymonopolowej; ma za to cech decyzji lobbingowej.

W czym rzecz? Pseudokonkurencyjna działalność Tele2 i podobnych "operatorów"
      polega jedynie na kupowaniu impulsów hurtem i odsprzedaż ich po nieco niższej
      cenie odbiorcy końcowemu. Taka konkurencja nie ma cech typowych dla wolnego
      rynku, gdzie zazwyczaj funkcjonuje łańcuch: producent-hurtownik-detalista-klient.

W wypadku TPSA tego typu decyzje mogą skończyć się źle dla klienta: Tele2 i
      podobni operatorzy będą zaintersowani wyłącznie dużymi skupiskami odbiorców; nie
      będą natomiast zainteresowani w inwestycje na obszarach o słabej
      infrastrukturze. W takie obszary zazwyczaj monopolista ma obowiązek inwestować i
      TPSA jest w stanie samodzielnie przeprowadzić takie inwestycje, o ile pieniędzy
      nie będzie zżerać konkurencja pasożytnicza. Może więc się stać tak, że i TPSA
      skupi się wyłącznie na dużych miastach, marginalizując, zgodnie z rachunkiem
      kosztów, inwestycje na terenach o słabej infrastrukturze.

Z pieniędzy przekazanych Tele2 nic nikomu nie przyjdzie. Zostaną zużyte na
      samochody i biura, bez efektu w postaci choćby kilku linii telekomunikacyjnych.
      Nie tędy droga.

• Gość: kierowniek Józek Telekomunie już dziękujemy za drogą i marną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:27
      obsługę klientów . Czas na kapitalizm ,czyli konkurencję i niskie ceny ,no ale
      chwileczkę ,zapomniałem że w rządzie znowu są socjalisci i populiści ,którzy
      nie pozwolą żeby liberałowie stworzyli wolny rynek w tym kraju . Byłym komuchom
      z lewej i związkowcom z prawej już dziękujemy !! Czas iśc na emeryturkę .
      Chcemy liberałów ,których ten kraj nie widział już od wielu lat !! Koniec z
      populistami ,pegierowcami ,komunistami ,socjalistami w tym kraju !!
      • maruda.r Re: Telekomunie już dziękujemy za drogą i marną 22.08.06, 13:04
        Gość portalu: kierowniek Józek napisał(a):

> obsługę klientów . Czas na kapitalizm ,czyli konkurencję i niskie ceny ,no ale
        > chwileczkę ,zapomniałem że w rządzie znowu są socjalisci i populiści

No i tu jest problem. Rzekomo konkurencyjna Tele2 nie zbuduje Ci linii i
        centrali. Mało tego, nakaz Streżyńskiej dotyczy obniżlki cen hurtowych przez
        TPSA, ale nakazu obniżki przez Tele2 w takim samym stopniu dla klientów
        końcowych nie zauważyłem.

Zupełnie nie rozumiem, z czego tu się ludzie cieszą?

• Gość: repoman Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńską IP: *.icpnet.pl 22.08.06, 12:39
      TPSA to nieudolne platfusy, którzy nie potrafią połączyć nawet dwóch kabelków.
      Tylko głupek jest abonentem tej parszywej firmy.
    • Gość: slawb Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńską IP: 217.30.156.* 22.08.06, 12:41
      I tak trzymać (nie wierzę że to napisałem, nie popieram PiS), nienawidzę monopoli, a TPSA w szczególności. Szkoda, że nie zabrali się tak samo za operatorów komórkowych.
    • Gość: chłopek roztropek Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:03
      napisałes chłopie stek bzdur. o jakim ty rozwoju piszesz ?
      tepsa tnie koszty ,zwalnia ludzi, nie rozbudowuje i nie remontuje istniejącej
      infrastruktury , słupy się łamią i jakość połączeń spada. faworyzowani przez
      uke pseudo operatorzy nie wnoszą w rozwój ani grosza. moi znajomi są jednymi z
      pierwszych ofiar działalności stróżyńskiej, wybudowali piękny dom za ponad pół
      miliona i na liniowy dostęp do internetu będą czekać do u.... śmierci bo tepsa
      nie zamierza w ich okolicy inwestować w kable , bo po co ? skoro za chwile
      znajomi mogliby przejść do konkurencji. więc może stróżyńska zmusi tele 2 by im
      wybudowało linię ?
      • maruda.r Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs 22.08.06, 13:09
        Gość portalu: chłopek roztropek napisał(a):

na liniowy dostęp do internetu będą czekać do u.... śmierci bo tepsa
        > nie zamierza w ich okolicy inwestować w kable , bo po co ? skoro za chwile
        > znajomi mogliby przejść do konkurencji. więc może stróżyńska zmusi tele 2 by im
        >
        > wybudowało linię ?

A może Dialog albo Netia? Też nie? Twoi znajomi połączenia mieć nie będą i
        trudno się dziwić, bo działalność Stróżyńskiej niczemu nie służy.

• yoric Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs 22.08.06, 13:04
      Przez długie lata TPSA skutecznie opóźniała rozwój cywilizacyjny kraju! A to
      poprzez zaporowe ceny dostępu do internetu, na który była monopolistą.
      To za zgodą i przyzwoleniem państwa, które żeby dostać większą cenę od Francuzów
      przy sprzedaży usankcjonowało ten monopol.
      W zdrowym państwie powinni ich zburzyć i zaorać; no, albo przynajmniej
      administracyjnie podzielić na kilka spółek.
      Pozdrawiam
      • Gość: thinkthank Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs IP: *.carnabyhosts.co.uk 22.08.06, 13:07
        Jaki akt prawny dawał TPSA monopol na amerykańską sieć komputerową Internet?

A o NASK-u to nikt nie słyszał?
    • slawinek skype ,wengo,gadugadu,tlen,ineen byle nie TPSA 22.08.06, 13:13
      Ludzie czy kiedykolwiek dała wam telekomuna coś za free???Onet skype daje w
      sierpniu co czwartek 20 minut gratis do wygadania.Olewajmy TPSA szerokim
      strumykiem.HWDP TPSA i tamtejszym matołom
      • Gość: thinkthank Re: skype ,wengo,gadugadu,tlen,ineen byle nie TPS IP: 213.48.102.* 22.08.06, 14:59
        slawinek napisała:

> Ludzie czy kiedykolwiek dała wam telekomuna coś za free???Onet skype daje w
        > sierpniu co czwartek 20 minut gratis do wygadania.

Mieszkam na wsi. Gdzie się mogę zgłosić do tego "onet-skype", żeby mnie
        podłączyli niezależnie np. od TP SA?

A czy 'onet-skype' gwarantuje mi dzwonienie na pogotowie lub policję, które to
        usługi muszą zapewnić tacy operatorzy, jak TP SA, Plus etc.?

A czy ten 'onet-skype' nie używa przypadkiem protokołu 'Skype', który zakłada
        wykorzystanie przepustowości mojego łącza do przepuszczania rozmów innych (jeśli
        nie jestem schowany za NAT)?
    • Gość: dag Komisja śledcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:14
      Fajnie ale i tak powinno się powołać komisję śledczą do zbadania prywatyzacji
      TPSA. Gdyby nie France Telecom byłoby teraz dużo łatwiej zrobić porządek.
    • Gość: ant ale jaja !! monopolista skaży sie na to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:38
      że czyjeś decyzje mogą zagrozić jego monopolowi !!!
      no i byłby koniec monopolu a to jest sssstttraaaaassszzzzne niebezpieczeństwo !!!
      :))
      lepszego dowcipu dawno nie słyszałem , hłehłehłe !!!

precz z monopolem tepsy - fransuskiej dojarki !!!!
    • Gość: Krokodyl Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs IP: 212.160.172.* 22.08.06, 13:41
      Do wszystkich narzekających na momopol TP i to że ludzie budowali
      infrastrukturę, pretensje nie pod tym adresem, rząd sprzedał firmę i to jest
      dobry adres do zgłaszania wszelkich pretensji. Monopolu już dawno nie ma a to
      że nie ma konkurencji wynika z bardzo wysokich kosztów inwestycji w telefonie
      stacjonarną. Decyzje UKE są praktycznie śmiercią telefoni stacjonarnej gdyż
      aby ten segment rynku się rozwijał potrzebne sa inwestycjie, a tych nie będzie
      bo nikt o zdrowych zmysłach nie wyłoży na ten biznes pieniędzy jeżeli korzyści
      będzie zbierała konkurencja. Pani Streżyńska prowadzi działania populistyczne,
      robi ludziom wodę z mózgu a tak na prawdę to za kilka lat okaże się że jesteśmy
      w ogonie Europy ( Internet) gdyż nie będziemy posiadać infrastruktury do
      świadczenia usług szerokopasmowych (wyjątkiem będą duże skupiska ludzi) bo tej
      nikt po prostu nie wybudował.Ciekawe czy wówczas ktoś rozliczy Panią Prezes z
      podjętych wcześniej decyzji?
    • Gość: tofik Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:19
      Pewnie że popieram panią Streżyńską .Ta cała infrastruktura powstała za nasze
      pieniądze. Ile kosztowało podłączenie telefonu kilka lat temu.
      • winiar77 Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs 22.08.06, 15:01
        Witam !
        Tak czytam te Wasze posty i jestem zdumiony.
        Prawie wszystkim TP-sa się nie podoba. Tylko, czy konkurencja robi coś więcej ??
        W ostatnich miesiącach Tp pozakładała Internet w takich "pipidówkach" o jakich
        niektórym z Was się nie śniło.
        Czy konkurencja Tp - zrobiła takie ruchy ?? Z tego co wiem, to nawet nie miała
        takich planów.
        Teraz na pewno ten proces sie zatrzyma - bo wniosek nasuwa się jeden - po co
        inwestować - robić darmowe prezenty.

PS. Ja sam nie lubię TP, ale trzeba przynajmniej starać się patrzeć na świat
        realnie, a nie przez nerwy. Większość mam wrażenie ma nerwa na Tp i pewnie ma
        rację - jednak to chyba nie jest rozwiązanie. Czy proponowane reformy mają sens??
        Wydaje się to wątpliwe, jednak mogę się mylić. Może czegoś nie wiem??
        Pozdrawiam
        • Gość: KBB Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs IP: *.itl.waw.pl / *.itl.waw.pl 22.08.06, 16:09
          Zgadzam się. Ale nie wiesz jednego: działalność UKE to tylko ślepa realizacja
          poleceń z Brukseli, wydawanych przez panią Viviane Reding. Ta polityka zakłada,
          że zasiedziały operator dawno zbudował kompletną sieć i już ją zamortyzował,
          więc teraz zmusza się go do udostępniania sieci innym firmom po cenach
          pokrywających tylko bieżące utrzymanie, a nie żadne większe inwestycje.
          Jak to się ma do realiów w Polsce? Ano tak, że na wszelką nowoczesność, a nawet
          zwykłe telefony na wsi poczekamy jak na Godota. Na światłowody i inne nowości także.
          Pozostanie tani tele-skansen.
    • Gość: Pit_Wrocław Brawo Ania!!!! Jesteśmy z Tobą!!!:):):) IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.06, 15:24
      :):):)
    • Gość: %% Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:43
      "Anna Streżyńska jest autorką telekomunikacyjnej strategii PiS. Po wyborach zadeklarowała, że Polacy zaoszczędzą łącznie 2-4 mld zł rocznie na połączeniach i internecie."

Liczył ktoś jakie to miałoby przyniesc oszczędności na głowe abonentów, tych indywidualnych i biznesowych??
      Jakos nie pamietam, zeby obiecywane kiedykolwiek obnizki były zauważalne w kieszeni przecietnego Kowalskiego...
      Swoja droga to chocby w TP zatrudniono samych przodowników pracy, ceny były nizsze, obsługa Klienta na najwyższym poziomie to i tak zawsze bedzie chłopcem do bicia, czyli jak sie nie obrócić d..a zawsze z tyłu.
    • Gość: Inżynier Fajne związki:)))))) HuuuhhhaaaHa IP: *.orange.pl 22.08.06, 16:04
      Miałem już „przyjemność” z TePsowymi związkami. Pracowałem w szeroko pojętym
      Accessie, o którym mowa w artykule. Pewnego pięknego dnia wysoko postawieni
      działacze z kilku związków przyszli do naszego biura. Pracowało nas tam 30-tu.
      Obsługiwaliśmy całe województwo. Zbierali podpisy pod listem z groźbą do
      zarządu, ze jak nas będą zwalniać to będziemy strajkować. Podpisali prawie
      wszyscy i związkowcy wytargowali w zarządzie…. Że nie zwolnią ich…. co wyższych
      działaczy, podobno dostali też troszkę akcji. Dziś nikt z naszego biura już tam
      nie pracuje. Część przeszła do Outsourcing-u i tam dalej robią to samo, ale za
      pół pensji. Mnie się poszczęściło. Dzięki związkom zacząłem rozglądać się za
      czymś ciekawszym i zarabiam 3 razy tyle co stary biurze. Kończąc posumuję:
      Fajnie, ze mamy takie uczciwe związki, które dla wszystkich chcą dobrze….
    • Gość: słuchawka Smierć złodziejowi TPSA ! IP: *.promax.media.pl 22.08.06, 16:12
      Złodzieja i oszusta trzeba karac do skutku. Jak nie odda skradzionego i nie
      przeprosi - nakazać sądownie . Kazdy złodziej musi ponieść odpowiedzialność.
      Majątek jaki przejęła firma od panstwa powstał m.in z mojej opłaty za załozenie
      telefonu i jego uzytkowanie. Uwazam , ze kazdemu z klijentów nalezy sie
      rekompensata.
      • Gość: KBB Re: Smierć złodziejowi TPSA ! IP: *.itl.waw.pl / *.itl.waw.pl 22.08.06, 16:18
        Skradzionego? Ciekawa teoria, gdyż jak wiadomo TP SA Francuzi KUPILI w 1998-99
        r. od polskiego rządu za ciężkie pieniądze. I mają na to dokumenty.
        Więc jeśli ktoś Cię okradł, to tenże rząd: pp. Buzek, Balcerowicz i Ska. Możesz
        się na nich poskarżyć i żądać surowego ukarania. Życzę powodzenia.
        • Gość: ant Re: Smierć złodziejowi TPSA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:59
          Gość portalu: KBB napisał(a):

> Skradzionego? Ciekawa teoria, gdyż jak wiadomo TP SA Francuzi KUPILI w 1998-99
          > r. od polskiego rządu za ciężkie pieniądze. I mają na to dokumenty.

więc może są paserem, też karalne :))
    • Gość: Precz z TPSA Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńską IP: *.asko / 82.177.183.* 22.08.06, 17:09
      Jedyny kaczorowy człowiek który robi coś pożytecznego!!!
    • xclene Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs 22.08.06, 17:52
      a może bidule z tpsa sobie przypomną uzasadnienia podwyżek cen za usługi tpsy -
      konieczność rozbudowy infrastruktury - to nie żart tak przed laty TPSA
      uzasadniała swoją pazerność
    • Gość: Jacenty I love Anię, tak trzymaj ! :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 18:06
      Cwaniaki z tepsy już wykorzystują ciemnych związkowców do robienia polityków / klientów w bambuko ? :-)
    • nessuno Brawo pani Streżyńska 22.08.06, 18:16
      Nie popieram pisoirów,ale Pani poczynania budzą mój szacunek i pełne
      poparcie.Klientem zapyziałej Tepsy już od dawna nie jestem,na szczęście.
    • Gość: met Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 18:22
      Może niektórym (np. tym z PIS-u)trudno jest sobie wyobrazić, że sa jeszcze
      ludzie, którzy:
      - robią i działaja sami od siebie a nie tylko na polecenie góry,
      - "myślą" i wiedzą, co powoduje spadek przychodów
      - nie widzą żadnej korzyści ani dla państwa ani dla ludzi w tym, ze UKE
      finansuje jednego tylko operatoranie
    • Gość: przemek Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 18:49
      Ludzie ale wy brednie wypisujecie, nie dziwne że PIS wygrywa wybory skoro
      Polska to kraj niemyślących ludzi.
      1. Państwo za PRL wybudowało infrastrukturę a tera Tepsa czesze za darmoche
      klientów - BZDURA - Po pierwsze infrastruktura PRLowska została już dawno
      wymieniona bo na niej to można było co najwyżej zwykłym analogiem podzwonić.
      Ale nawet gdyby to zwykły Kowalski i Nowak (czyli PRL) na to wyłożyli pieniądze
      to nie zapominajcie, że France Telekom KUPILO Tepse od państwa (a więc Kowalski
      i Nowak pośrednio dostali za to kasę) takie to skomplkowane???
      2. Usługi TPSA są drogie - PRAWDA. TPSA nie chce obniżyć cen usług - BZDURA
      Czemu??? Odpowiedź Wszystkie cenniki są zatwierdzane przez regulatora a ten
      twierdzi że jeżeli Tepsa obniży ceny to wykosi tym konkurencję tzw praktyki
      monopolistyczne. Uwierzcie, że Tepsa wielokrotnie poprzez różne kruczki prawne
      obniżała ceny usług. JEst jeden wyjątek czyli żeby mieć neostradę muisz mieć
      telefon? czemu? to zbudujcie sobie w 40 milionowym kraju nowoczesną
      infrastrukturę! musi się chyba zwrócić (a cen za internet zmniejszyć nie można
      bo urzędasy jak pani Streżyńska na to nie pozwalają).
      Możecie w to wierzyć lub nie ale to jest prawda.
      PS PRoszę sobie sprawdzić czym zajmowała się ta szanowna Pani zanim została
      urzędasem propagandy PISu.

pozdrawiam
      • Gość: johny Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 19:00
        niestety masz rację, ale motłoch nigdy tego nie zrozumie dlatego najlepiej
        zrzucić wszystko na france telekom (bo przecież oni powinni jeszcze do tego
        interesu dokładać, najlepiej zatrudniając jeszcze kolejne 30 tysięcy ludzi)
      • anika1983 Re: Związki z TP SA skarżą premierowi na Streżyńs 22.08.06, 20:09
        dokładnie, tak się mówi, że ceny są drogie, ale TPSA NIE MOZE obniżyć cen
        abonamentu bo UKE nie zgadza się na nowe cenniki, zawsze twierdząc, że ceny są
        dumpingowe.
        Wystarczy przypomnieć sobie jak tpsa przypadkiem wypuściła reklamę w TV
        planu "zawsze za darmo" nim przyszła decyzja EKE (wtedy jeszcze URTIP). Tabuny
        ludzi rzuciły się na Blue Line i chciały to kupić, ale Tele2 się wtedy
        strasznie oburzyło i plan nie zaostał zaakceptowany przez urząd.
        Jakoś wtedy ludzie nie mówili, że tpsa to złodzieje i chcieli płacić 115 zł za
        abonament

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka