Dodaj do ulubionych

słuchawki+mikrofon; skype

30.10.06, 14:13
Cześć.
Chcę zainstalować skype'a ale mam problem z wyborem odpowiednich słuchawek.
Wybór jest ogromny a ja totalnie się na tym nie znam :(
Proszę, doradźcie mi jakie kupić. Chciałabym aby były wygodne i abym dobrze
słyszała swojego rozmówcę, jak również miło by było gdyby i on dobrze słyszał
mnie :) Może chociaż podpowiedzcie mi jakie powinny mieć parametry etc.
ewentualnie jaka firma.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Obserwuj wątek
    • marex59 Re: słuchawki+mikrofon; skype 31.10.06, 17:12
      Jakość dźwięku w różnego rodzajach komunikatorach jest jakby to powiedzieć
      generalnie kiepska a i skype nie odbiega od tego , więc radziłbym kupić jak
      najtańsze rzeczy bo dobry drogi markowy sprzęt i tak nie będzie miał
      możliwości pokazać swoich zalet
      • Gość: Jozek Re: słuchawki+mikrofon; skype IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.06, 18:33
        Nic bledniejszego to co mowisz.Mi skype dziala bardzo dobrze,jakosc przekazu
        dzwieku i obrazu jest genialna,ale oczywiscie trzeba miec odpowiednie do tego
        lacze.Co do zestawu, to njlepiej wybierz taki z mikrofonem wyciszajacym szumy
        (noice calling),wtedy nic nie skrzypi i nie trzeszczy.Ja osobiscie uzywam
        sluchawek z mikrofonem Firmy logitech(logitech czat headset) i jestem z nich
        bardzo zadowolony,mozne je kupic za okolo 25 Eu.Pozdrawiam.Jak chcesz sie
        przekonac o jakosci sprzetu i lacza to zdzwon do mnie na skype.Moj nik tam to
        jobi38
        • Gość: kazusek Re: słuchawki+mikrofon; skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:36
          Dzięki :)
          A co w takim razie myślicie o tych ?:
          tiny.pl/rfhq

Pozdrawiam.
    • Gość: gg Re: słuchawki+mikrofon; skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:51
      A moze oddzielnie sluchawki (mozna wykorzystac je takze np. w odtwarzaczu mp3)
      i osobno mikrofon? Jakosc dzwieku nawet z tego najtanszego powinna byc
      wystarczajaca do prowadzenia rozmow.
      • kazusek Re: słuchawki+mikrofon; skype 31.10.06, 23:44
        Hmm...słyszałam, że zestaw jest wygodniejszy- tym się głównie zasugerowałam.
    • jaki71 Re: słuchawki+mikrofon; skype 31.10.06, 22:15
      A dlaczego chcesz sie katowac zestawm sluchawek z mikrofonem w jednym? Po 30
      minutach ucho sie poci, glowa boli i... Nie prosciej mikrofon i glosniki?
      Dziala spoko, jak zestaw glosnomowiacy :)
      P.S. Zakladam ze skype ma byc uzywany do rozmow dluzszych niz kilka minut??
      • kazusek Re: słuchawki+mikrofon; skype 31.10.06, 23:40
        Mimo wszystko chciałabym mieć możliwość prowadzenia rozmów w bardziej "intymny"
        sposób ;) Głośniki mam więc w razie potrzeby przełączę "na forum rodziny" ;)
        • Gość: Jozek Re: słuchawki+mikrofon; skype IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.06, 09:15
          Kazusek spojrz sobie na te,tych wlasnie uzywam ,sa doskonale
          www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/273973.html,ale nie sa
          calkiem tanie.
          • Gość: Jozek Re: słuchawki+mikrofon; skype IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.06, 09:24
            Albo te sobie zobacz Kazusek,tych uzywa kolega tez super
            pl.europe.creative.com/products/product.asp?category=437&subcategory=442&product=13868
            • kazusek Re: słuchawki+mikrofon; skype 01.11.06, 13:58
              Wielkie dzięki Józek ;)
              Zawęziłeś mi krąg poszukiwań :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka