Gość: Autor. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:15 Skype ssie. SkypeOut jest fatalnej jakości! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atomm Niech lepiej Skype nie pasozytuje na klientach 09.11.06, 17:33 I nie wykorzystuje serwerow klienta do wlasnych celow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Niech lepiej Skype nie pasozytuje na klientac IP: *.broker.com.pl 09.11.06, 19:23 Tylko MSN Messenger! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taras Re: Niech lepiej Skype nie pasozytuje na klientac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:06 Skype nie wykorzystuje żadnych serwerów klientów do żadnych celów. Skype w ogole nie wykorzystuje serwerów bo działa w technologii peer 2 peer. To o co Ci chodziło to zapewne wykorzystanie dużych węzłów sieciowych do transmisji pomiędzy dwoma użytkownikami znajdującymi się za firewallami. Faktycznie, tak działa wiele sieci peer 2 peer i jest to cena jaką płaci użytkownik, za korzystanie z darmowego serwisu. Większość aplikacji (w tym Skype) zarządza tym pasmem sensownie, w przypadku Skype jest to chyba 1 kilo na sekundę. Więcej można sobie znależć w opisie protokołu Skype na www.skype.com/intl/pl/security/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Skype szykuje ofertę dla firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:18 Ja tam nie narzekam na SkypeOut. Jakość jest wystarczająca a przy zagranicznych rozmowach jest to KILKANAŚCIE razy tańsze niż telekomuna. Normalnie nie byłbym w stanie pozwolić sobie na godzinną rozmowę z kolegą w Anglii który nie ma internetu. Ja płacę mniej za taką rozmowę niż on dzwoniąc z Anglii do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut No płaczki IP: *.3.cust.bredband2.com 09.11.06, 21:13 Wymyślcie coś lepszego.Skype jest najlepszy A może Sradu sradu , pierdu pierdu czy tam gadu gadu. Beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Skype to lipa 09.11.06, 21:52 Ma właśnie ten sam problem co gadu gadu, którym jest zamknięty standard protokołu. Czym prędzej to padnie tym lepiej. Będzie mniej zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Skype szykuje ofertę dla firm IP: *.merinet.pl 09.11.06, 21:40 zalezy jaki masz net, jak fatalnej jakosci to i skype bedzie fatalnej jakosci poprostu nie ma cudow Odpowiedz Link Zgłoś
machy Re: Skype szykuje ofertę dla firm 09.11.06, 21:51 wersja skype'a 3.0? mam wlasnie jej wersje beta i zaluje, bo przestala mi dzialac kamerka internetowa, to znaczy nie widze ani siebie ani rozmowcy, za to z drugiej strony widac mnie doskonale, na najnowszym finanlnym... tak wiec czasem lepiej odczekac do oficjalnej premiery... pzdr m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeBe Skype - zamieniłem na coś innego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:48 Korzystałem ze Skype dużo rozmawiając z rodziną w Niemczech... Ale jakość rzeczywisćie pozostawia wiele do życzenia (a poza tym słuchawki do kompa i brak alternatywy). Dzięki forum i komentarzom do jakiegoś artykułu na GW zacząłem w kwietniu korzystać z czegoś innego. Teraz rozmawiam z Niemcami godzinę dzwoniąc z Warszawy za 5 eurocentów (i to tylko dlatego, że nie chce mi się gadać na słuchawkach (byłoby za free). Wybieram sobie połączenie mojego telefonu stacjonarnego z telefonem stacjonarnym w np. Niemczech (poprzez VOIP) bez żadnych dodatkowych urządzeń. Tylko ściągając soft, bardzo podobny nota bene do skype'a. p.s. I nie jest to reklama, nie lobbuję na rzecz kogolwiek, dlatego też nie podaję nazwy usługodawcy. Są też ograniczenia: - za free (lub 5eurocentów) można gadać do 3000 minut w miesiącu, potem płacisz 1 eurocenta za minutę, -musisz załadować konto tworząc przedpłatę (ale to oczywiście też musisz zrobić w skype) Ale nie przeszkadza mi to. Poszukajcie . Bardzo ciekawa alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf 3000 minut za darmo? IP: *.coolsavings.com 10.11.06, 00:20 3000 czy 300? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeBe Re: 3000 minut za darmo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:37 Przepraszam. Rzeczywiście 300. Ale tygodniowo :). I tak jak napisałem: musisz zrobić przedpłatę (10 euro + 15% VAT). Masz na jej wykorzystanie: 90 dni. A zresztą: www.voipcheap.com . Odpowiedz Link Zgłoś