Dodaj do ulubionych

Skype szykuje ofertę dla firm

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:15
Skype ssie. SkypeOut jest fatalnej jakości!
Obserwuj wątek
    • atomm Niech lepiej Skype nie pasozytuje na klientach 09.11.06, 17:33
      I nie wykorzystuje serwerow klienta do wlasnych celow...
      • Gość: Franek Re: Niech lepiej Skype nie pasozytuje na klientac IP: *.broker.com.pl 09.11.06, 19:23
        Tylko MSN Messenger!
      • Gość: taras Re: Niech lepiej Skype nie pasozytuje na klientac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:06
        Skype nie wykorzystuje żadnych serwerów klientów do żadnych celów. Skype w ogole
        nie wykorzystuje serwerów bo działa w technologii peer 2 peer.

To o co Ci chodziło to zapewne wykorzystanie dużych węzłów sieciowych do
        transmisji pomiędzy dwoma użytkownikami znajdującymi się za firewallami.
        Faktycznie, tak działa wiele sieci peer 2 peer i jest to cena jaką płaci
        użytkownik, za korzystanie z darmowego serwisu. Większość aplikacji (w tym
        Skype) zarządza tym pasmem sensownie, w przypadku Skype jest to chyba 1 kilo na
        sekundę.
        Więcej można sobie znależć w opisie protokołu Skype na
        www.skype.com/intl/pl/security/
    • Gość: Tomek Re: Skype szykuje ofertę dla firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:18
      Ja tam nie narzekam na SkypeOut.
      Jakość jest wystarczająca a przy zagranicznych rozmowach jest to KILKANAŚCIE
      razy tańsze niż telekomuna.
      Normalnie nie byłbym w stanie pozwolić sobie na godzinną rozmowę z kolegą w
      Anglii który nie ma internetu. Ja płacę mniej za taką rozmowę niż on dzwoniąc z
      Anglii do Polski.
      • Gość: Helmut No płaczki IP: *.3.cust.bredband2.com 09.11.06, 21:13
        Wymyślcie coś lepszego.Skype jest najlepszy A może Sradu sradu , pierdu pierdu
        czy tam gadu gadu.
        Beznadzieja
        • cyberrafi Skype to lipa 09.11.06, 21:52
          Ma właśnie ten sam problem co gadu gadu, którym jest zamknięty standard
          protokołu. Czym prędzej to padnie tym lepiej. Będzie mniej zamieszania.
    • Gość: gosc Re: Skype szykuje ofertę dla firm IP: *.merinet.pl 09.11.06, 21:40
      zalezy jaki masz net, jak fatalnej jakosci to i skype bedzie fatalnej jakosci
      poprostu nie ma cudow
      • machy Re: Skype szykuje ofertę dla firm 09.11.06, 21:51
        wersja skype'a 3.0?
        mam wlasnie jej wersje beta i zaluje, bo przestala mi dzialac kamerka
        internetowa, to znaczy nie widze ani siebie ani rozmowcy, za to z drugiej
        strony widac mnie doskonale, na najnowszym finanlnym...

tak wiec czasem lepiej odczekac do oficjalnej premiery...

pzdr
        m.
    • Gość: PeBe Skype - zamieniłem na coś innego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:48
      Korzystałem ze Skype dużo rozmawiając z rodziną w Niemczech... Ale jakość
      rzeczywisćie pozostawia wiele do życzenia (a poza tym słuchawki do kompa i brak
      alternatywy). Dzięki forum i komentarzom do jakiegoś artykułu na GW zacząłem w
      kwietniu korzystać z czegoś innego. Teraz rozmawiam z Niemcami godzinę dzwoniąc
      z Warszawy za 5 eurocentów (i to tylko dlatego, że nie chce mi się gadać na
      słuchawkach (byłoby za free). Wybieram sobie połączenie mojego telefonu
      stacjonarnego z telefonem stacjonarnym w np. Niemczech (poprzez VOIP) bez
      żadnych dodatkowych urządzeń. Tylko ściągając soft, bardzo podobny nota bene do
      skype'a.

p.s.
      I nie jest to reklama, nie lobbuję na rzecz kogolwiek, dlatego też nie podaję
      nazwy usługodawcy.
      Są też ograniczenia:
      - za free (lub 5eurocentów) można gadać do 3000 minut w miesiącu, potem płacisz
      1 eurocenta za minutę,
      -musisz załadować konto tworząc przedpłatę (ale to oczywiście też musisz
      zrobić w skype)
      Ale nie przeszkadza mi to.
      Poszukajcie . Bardzo ciekawa alternatywa.
      • Gość: raf 3000 minut za darmo? IP: *.coolsavings.com 10.11.06, 00:20
        3000 czy 300?
        • Gość: PeBe Re: 3000 minut za darmo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:37
          Przepraszam. Rzeczywiście 300. Ale tygodniowo :). I tak jak napisałem: musisz
          zrobić przedpłatę (10 euro + 15% VAT). Masz na jej wykorzystanie: 90 dni. A
          zresztą: www.voipcheap.com .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka