Dodaj do ulubionych

Internet bezprzewodowy

10.11.06, 20:06
Witam,

mam stacjonarny komputer w jednym pokoju a gniazdo z sieciu w drugim
(niestety przez swoje gapiostwo). Żeby podłączyć internet muszę ciągnąć około
8 metrowy kabel. Chcę to teraz zamienić kabel na łączność bezprzewodową. Czy
urządzenia z linku są włąsciwe do tego?

www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=5719&katid=49
www.arest.pl/index.php
przy założeniu, że niedługo będę chciał zamienić PC stacjonarnego na laptopa?

Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • r_ed Re: Internet bezprzewodowy 10.11.06, 20:46
      > Czy urządzenia z linku są włąsciwe do tego?

Ale do czego? Masz internet przez LAN?
      • Gość: wools Re: Internet bezprzewodowy IP: 81.219.158.* 10.11.06, 21:07
        Internet jest przez gniazdko telewizji kablowej a potem kablem poprowadzony do
        komputera. Chcę zamienić ten kabel (ciągnący się od gniazdka w ścianie) na
        łączność bezrzewodową.
        • r_ed Re: Internet bezprzewodowy 10.11.06, 21:25
          Tzn od gniazdka bezposrednio idzie kablem do karty sieciowej?
          • Gość: wools Re: Internet bezprzewodowy IP: 81.219.158.* 10.11.06, 21:30
            Dokładnie. I ten kabel, który mi się wlecze przez całe mieszkanie, chcę
            wyeliminować.
            • r_ed Re: Internet bezprzewodowy 10.11.06, 23:06
              Bedzie pasowal, tylko musisz go dobrze zabezpieczyc - chyba, ze chcesz zeby
              sasiedzi mieli bezplatny dostep :) Z drugiej strony przemysl czy jednak nie
              warto tego kabla jakos ulozyc tak zeby nie byl widoczny i nie przeszkadzal ...
              od strony bezpieczenstwa i finansow to znacznie lepsze rozwiazanie.
              • Gość: wools Re: Internet bezprzewodowy IP: 81.219.158.* 11.11.06, 08:26
                Dziękuję.
                Niestety nie, kabel przechodzi w poprzek przez całe mieszkanie.

pzdr
                • jaki71 Re: Internet bezprzewodowy 11.11.06, 08:55
                  Znam ten problem. Wykanczajac mieszkanie mialem porozciagac skreki po calym
                  mieszkaniu. Ale firma wykonczeniowa ze szybko skonczyla i nie bylo juz miejsca
                  na nic. I tak wyszlo ze miejsce gdzie kablowka dostarcza siec jest na drugim
                  koncu mieszkania niz stoja kompy. probowalem za cokolami przy podlodze schowac
                  kable ale natrafilem na niewymontowywalne (wymontowac sie da ale juz zamontowc
                  drugi raz nie) progi.
                  I szukajac rozwiazania trafilem wlasnie na ten ruterek. Chodzi jak burza, a czy
                  dobrze zabezpieczony - chyba tak.
                  P.S. Chyba to jest szerszy problem bo poza swoja siecia wykrywam 3 z czego 2 na
                  przyzwoitym poziomi;)
                  P.S.2. Zaleta kabli jest to ze praktycznie nie ma ograniczen jesli chodzi o
                  transfer miedzy kompami wewnatrz domowej sieci. :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka