Gość: dorsz IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.06, 08:57 Najlepsza to skapiec.pl ,najszybsza i najniższe ceny pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorsz Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.06, 08:59 Nawet ceny na Allegro są o wiele wyzsze /nie zawsze/,niz w skąpcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es A strona www.kupujemy.pl ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:58 Nie rozumiem dlaczego NIGDY w artykułach Wyborczej nie jest podawana porównywarka www.kupujemy.pl, chyba jedna z pierwszych, w każdym razie - wg mnie - lepsza od skapiec.pl i ceneo.pl (bardziej funkcjonalna i mam wrazenie wiecej sklepów - tzn znajduje tam dane rzeczy taniej niz w dwóch powyzszych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzystam Re: Spis porównywarek - tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:01 tutaj jest spis wszystkich liczących sie porównywarek start24.pl/biznes/ i innych przydatncy linków zwiazanych z zakupami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozo.pl Re: Spis porównywarek - tutaj IP: *.cable.ubr03.edin.blueyonder.co.uk 19.11.06, 21:59 Ja polecam serwis z opiniami <a href='www.bozo.pl'>Opinie o produktach</a> Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz TU prawidłowy spis >> 19.11.06, 23:08 www.ceneo.pl www.skapiec.pl www.nokaut.pl www.kupujemy.pl www.9sekund.pl www.sklepiki.pl www.oferciak.pl to jest kilka najpopularniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Familia Majchrowskiego . IP: 62.233.214.* 20.11.06, 09:24 Familia Majchrowskiego . pl.indymedia.org/pl/2006/11/24511.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rural6 Re: Familia Majchrowskiego . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:45 Takie jednostki i kliki powinny być eliminowane z życia publicznego, a jednak tak się nie dzieje. Ktoś na nich głosuje. Trudno też, by za sprawę wziął się prokurator.... ....................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:47 Wszyscy pieją z radości jakie tanie są zakupy w sieci ale ceny na allegro są bardzo często wyższe niż w zwykłych sklepach, nie tylko w internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.tuniv.szczecin.pl 15.11.06, 09:45 jesli towar jest w allegro to zazwyczaj jest sporo tańszy i porównywarki nie przeskakują ich propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: 195.160.253.* 15.11.06, 14:19 polecam www.ceneo.pl ostatnio sie urządzałam i mnóstwo sprzetu tam wypatrzyłam do chałupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:44 Porównywarek cen używam mniej więcej od 3-4 miesięcy. Różnią się. Najlepiej przeglądać wszystkie najważniejsze. Teraz już nie wybieram najtańszych ofert, ponieważ słono się naciąłem na jednej firmie z Bytomia. Towar u nich kupiony teraz jest w reklamacji. Mam z tego same nerwy i koszty. ....................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:48 Z moich doświadczeń zwykle na Allegro jest drożej. Nawet sklepy internetowe, które wystawiają towar na Allegro często mają tam wyższe ceny. Dlaczego? Bo Allegro bierze zwykle ok. 4% prowizji za sprzedaż i nie ma zniżek dla stałych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Tańsze zakupy z porównywarką 16.11.06, 00:48 Warto jednak pamiętać, że porównywarka to jeszcze nie gwarancja najtańszego produktu. ********************************** Owszem. W przypadku zakupu sprzętu AGD o dość długim czasie użytkowania warto też odwiedzić tradycyjne sklepy. Może się okazać (i okazuje), że taniej jest w sklepie za rogiem. Co, oczywiście nie oznacza, że z porównywarek nie należy korzystać. Należy. Warto jednak pamiętać, że nie jest ona ostateczną wyrocznią. W niektórych wypadkach zakup taniego sprzętu z internetu może nas kosztować wyjątkowo drogo, gdy okaże się, że w naszym mieście nie ma serwisu i monterów obsługujących sprzęt danego producenta wymagający dodatkowego montażu. Wtopić można też przy ocenie sprzętu bazowego, bez uwzględnienia cen dodatkowego wyposażenia lub elementów niezbędnych do montażu. Wtedy warto sprawdzić czy przypadkiem sklep za rogiem nie oferuje przypadkiem kompletu: sprzętu z montażem, ale bez zmartwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araya Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.11.06, 22:49 Do tego doliczyć trzeba jeszcze koszty wysyłki. Niektóre sklepy wysyłają drobny sprzęt komputerowy kurierem za 25-30 zł, co stawia je w tym momencie na końcu listy cenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Polecam ceneo.pl IP: 62.233.249.* 16.11.06, 07:30 Polecam ceneo.pl, mają dokładniejsze opisy sprzętu, więcej danych technicznych, więcej opinii o produktach i sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: Polecam ceneo.pl IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:44 Próbowałem pralkę kupić, korzystając z ceneo.pl. Znalazłem 3 sklepy, w których cena znanego przeze mnie modelu była dość atrakcyjna, a sklepy te miały bardzo wysokie oceny wśród rzekomych użytkowników ceneo.pl Sklep nr 1. Złożyłem zamówienie, po 3 dniach kiedy nie dostałem odpowiedzi, napisałem do nich maila i nic. Sklep nr 2. to samo. Sklep nr 3. Zadzwoniłem do nich, powiedzieli żebym złożył zamówienie, a oni jeżeli coś będzie nie tak, zadzwonią jeszcze tego samego dnia. Nikt nie zadzwonił, więc czekałem na tel. w sprawie dostawy pralki. Po kilku dniach otrzymałem informację, że Whirlpool wstrzymał sprzedaż tej pralki i jej nie mają (!) Spytacie pewnie co ceneo.pl ma do tego... Początkowo też pomyślałem, że nic, ale chcąc ostrzec przyszłych poszukiwaczy pralek, postanowiłem każdemu z tych sklepów wystawić negatywne oceny. Opisałem szczegółowo wszystkie przypadki i dałem kiepskie noty każdemu z tych sklepów. DO TEJ PORY NIE MA MOICH OCEN w serwisie ceneo.pl. Te sklepy mają cały czas po 5 gwiazdek... Pralkę kupiłem w jednym z marketów RTV/AGD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Miałem podobnie IP: *.altec.pl 19.11.06, 23:27 Tylko u mnie chodziło o zakup dobrego perfumu; wybrałem ofertę firmy sprzedającej perfumy przez internet i zamówiłem towar. Pomimo, że firma pisała, że perfumy orginalne (tak samo komentarze) to towar się okazał solidnie wykonaną podróbką - pudełko i zapach taki sam jednak trwałość zapachu nie przekraczała nawet godziny. Znajoma, która pracuje w perfumerii potwierdziła metodą "na nosa", że mój perfum orginalny nie jest. Napisałem negatywną opinię o sklepie dwukrotnie i za oboma razami się nie pokazała. Za to sklep ma kilkadziesiąt opinii jaki to niby jest cudowny, solidny i dysponujący najlepszym orginalnym asortymentem. Coś mi się wydaje, że opinie w tym wypadku sobie sam sklep wpisywał.... :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Miałem podobnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:48 Ja miałem dokładnie tak samo. Uważam, że Ceneo.pl jest nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: Polecam ceneo.pl IP: *.berg-marcinkowice.ronus.pl 20.11.06, 19:13 ja też zamieściłam negatywa, nie został opublikowany dopiero jak podałam nr zamówienia opinia pojawiła się na Ceneo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:25 Porónywarki sprawdziły się w moim przypadku nie raz np.kiedy chciałem kupić dyktafon i wybrałem się do "najtańszego" mediamarktu z nadzieją na dobry i za rosądną cenę sprzęt to mi słów zabrakło jaką tam marżę mają po zajrzeniu do jednej z porównywarek. Osobiscie bardzo je polecam nie tylko do porównania cen sklepów internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.siwczak Porównywarka cen w branży dziecięcej 17.11.06, 10:17 Brakowało mi takiego czegoś jak rodziła się moja córka. Dlatego stworzyłem swoją własną ;-) www.babypro.pl Obecnie rozwijam ją w wolnych chwilach na zasadzie "non-profit". Jeżeli ktoś byłby zainteresowany podłączeniem się lub wymianą linków to zapraszam. -Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.flatpla.net 19.11.06, 19:43 Gratuluje artykulu. Sam temat moze wciagajacy nie jest, ale sposob jego przedstawienia i napisania jest wciagajacy. I o to wlasnie chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktór szczupak Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:52 Ceny może i najniższe, ale tanie mięso psy jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blow Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.aster.pl 19.11.06, 19:53 dlatego tez wybrales internet przez tp. co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombel Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.net-serwis.pl 19.11.06, 20:41 zobaczcie tu www.nokaut.pl jest całkiem przyzwoita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prl a wy buce ciagle o telewizorach IP: *.hsd1.or.comcast.net 19.11.06, 20:58 a w prlu ludzie ciagle marza o lodowce, telwizorze i pralce, co za koorwa skansen komunistow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: a wy buce ciagle o telewizorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:13 Hehehe... jak mówią strażacy, pierwszą rzeczą, którą ludzie ratują w czasie pożaru jest telewizor ;-) ................................ Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Allegro rulez :) choć porównywarki to dobry p IP: *.acn.waw.pl 19.11.06, 21:06 Allegro to raj, ale coraz częściej tylko dla sprzedających... Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: Allegro rulez :) choć porównywarki to dobry p 19.11.06, 21:55 dokładnie, może mój przykład. chciałem kupić kodaka z612 (i kupiłem w końcu) w ceneo i innych skapcach wychodziała cena już od 1220 (do 1550 zł), na allegro chodził wtedy za około 1350-1550 zł. Zaś w sklepach w realu 1400-1600 zł. Kupiłem w sumie w sklepie w realu, ale wynegocjowałem cene do 1250 zł, mówiąc, że znam sklepy gdzie jest juz po 1220 :) i teraz gwarancje i serwis mam na miejscu prawie :) ten spis www.start24.pl/biznes/ faktycznie przydatny Odpowiedz Link Zgłoś
hens Tańsze zakupy z porównywarką 19.11.06, 23:26 Ta strona www.bazzar.pl to żadna porównywarka tylko zwykłe kupie sprzedam taki wirtualne ANONSE nie ujmując niczego ANONSOM..........:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.aster.pl 20.11.06, 00:16 bazzar.pl to nie ten bazzar, o ktorym jest w tekscie. ten z artykulu jest po prostu na interii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adilorux Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:50 9sekund.pl jest według mnie najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
bazan3 Tańsze zakupy z porównywarką 19.11.06, 23:55 Wszystko ładnie ale w porównywarkach jest ograniczona liczba sklepów i nie zawsze tych gdzie jest najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eru Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.chello.pl 20.11.06, 00:05 a ja mam to e fdupier ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Los Angeles Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.ventca.adelphia.net 20.11.06, 04:25 w USA ceny sprzetu elektronicznego sa identyczne w roznych sklepach, wiec nie potrzebujemy porownywarki, oczywiscie prze internet jest taniej ale nie dostaniemy (ebay )czy inny sklep elektro towaru takiej jakosci jak w sklepie i tzw servis posprzedazny nie istnieje w internecieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.acn.waw.pl 20.11.06, 17:07 bo tam nie ma wolnej konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z-usa Dlaczego polskie serwisy nie podaja cen dostawy? IP: *.cinci.res.rr.com 20.11.06, 05:39 w USA to norma, podajesz ZIP (kod pocztowy) i masz automatycznie koncowa cene z kosztami transportu i ewentualnym podatkiem (nie trzeba wiec wchodzic na strone sklepu i tracic 10 minut na znalezienie cennika dostawy). W Polsce nigdzie tego nie widzialem (kilka tygodni temu), a to dosc proste w implementacji. Ogolnie to polskie serwisy maja moze jakies 20% funkcjonalnosci serwisow amerykanskich, ale zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo_1 niemataniej.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:06 www.niemataniej.pl - wkrótce ruszy następna i z tego co wiem od jednego z wykonawców projektu będzie bardziej funkcjonalna niż dotychczasowe serwisy tego typu Odpowiedz Link Zgłoś
kara_b Re: Tańsze zakupy z porównywarką 20.11.06, 08:18 często sprawdzam ceny na kupujemy.pl całe agd do kuchni tam sprawdziłam,który sklep się opłaci na zakup jednorazowy wszystkiego. co mnie wkurzało,to to,że na stronie pokazują ci,że towar dostępny,dzwonisz a oni mówią,że sprowadzą i się odezwą w ciągu 2 tygodni... k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bewianin Spore oszczędności IP: *.crowley.pl 20.11.06, 08:58 moze to juz chore ale warto porownac ceny w kilku porownywarkach. jak by nie bylo mozna niezle zaoszczedzic. kupilem jakis czas temu pralke w cenie nizszej o 1000 zl!! niz Avansie. niezle prawda? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foena.pl Re: Spore oszczędności IP: *.chello.pl 20.11.06, 09:24 największe oszczędności na www.fonea.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żul Ja znalazłem skarpetę tańszą o 50 groszy . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:40 Najbardziej czytelna jest dla mnie Ceneo i ma wydaje mi się najwięcej kategorii, korzystam z niej stale od roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsum Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:38 A ja najtaniej kupuje na Świstaku. Np znajduje towar na Allegro i prosze sprzedajacego zeby mi wystawil go na www.swistak.pl po nizszej cenie, bo tam nie zaplaci zadnej prowizji od sprzedarzy. No i dzieki temu mam towar taniej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.torun.mm.pl 20.11.06, 11:37 wszystko fajnie pięknie ale.... Dlaczego nikt nie wspomniał nic o gwarancjach, serwisie itp???? A poza tym wolę iść do sklepu i mimo wszystko kupowanego towaru dotknąć, obejrzeć, posłuchać itp. oraz porozmawiać z zazwyczaj kompetentną osobą ;-p która potrafi doradzić!!!! Konkluzja: NIE ZAWSZE CENA CZYNI CUDA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: Tańsze zakupy z porównywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:16 Najprostsza metoda zakupow: obejrzyj towar w tradycyjnym sklepie, a pozniej kup taniej dzieki porownywarce cenowej... Krotko, zwiezle i na temat... Poza tym dziwne sa komentarze w stylu" ceneo oszczedza pieniadze". to nie ceneo oszczedza... ten serwis co najwyzej oferuje porownanie, bo zamiast wchodzic na 10 stron wchodzi sie na jedna. nie mylcie pojec... Odpowiedz Link Zgłoś