Dodaj do ulubionych

Internet przez komorke.

10.12.06, 22:31
Ostatnio sporo podrozuje a potrzebuje stalego dostepu do internetu, czy ktos
moglby mi pomoc i wyjasnic co i jak? Wiem ze sa te karty pcmci do laptopow
(iplus, bluconect) ale one chyba wymagaja nowej aktywacji wiec wolalbym jakos
wykorzystac juz posiadany telefon i laptopa, oba maja bluetooth, jakies porady
prakyczne?
Obserwuj wątek
    • jap_1 Re: Internet przez komorke. 10.12.06, 22:59
      Używałem kiedyś i-Plus przez Nokię. Działa koszmarnie wolno, ale działa. Innych
      sieci nie znam.
      Przećwicz najpierw połączenie komórka -> laptop przez Blutootha. Oprogramowanie
      zawiera zwykle połączenie modemowe. W Nokii to się chyba nazywa Nokia Suite - do
      ściągnięcia przez internet.
      Potem zadzwoń do biura obsługi. Powinni ci uaktywnić wszytko, co jest potrzebne.
      W Plusie załatwiałem to przez telefon, potem tylko płaciłem ok 60 zł miesięcznie.
      Szczegółów nie pamiętam, bo wycofałem się z tego z pół roku temu (mam teraz
      radiówkę).
    • jap_1 Re: Internet przez komorke. 10.12.06, 23:33
      Jeśli jesteś abonentem Plusa, instrukcja jest tu:
      www.iplus.pl/uslugaiplus_dlaabonentow.html
      W innych sieciach może być podobnie, ale zawsze możesz zadzwonić do Biura
      Obsługi Klienta.
    • marekksiazka Re: Internet przez komorke. 29.12.06, 17:46
      jesli moge sie tutaj zapytac,to chetnie upewnil bym sie czy tak poprostu,aby
      zobaczyc w tel,nokia N73,internet ktory jest w laptopie,przez bluetooth,to
      ,,,,,no wlasnie co mam zrobic :-(
      • jap_1 Re: Internet przez komorke. 30.12.06, 11:13
        marekksiazka napisał:

> jesli moge sie tutaj zapytac,to chetnie upewnil bym sie czy tak poprostu,aby
        > zobaczyc w tel,nokia N73,internet ktory jest w laptopie,przez bluetooth,to
        > ,,,,,no wlasnie co mam zrobic :-(

A tak dokładniej, o co chodzi? Nie mogę tego odszyfrować ;-))))))))))
        Chodzi ci, jak sprawdzić działanie tego, co masz?
        Jaka sieć? Jak masz telefon określonego operatora, musisz korzystać z niego. N73
        ma wszystko, co potrzeba, trzeba się tylko podłączyć. Dla Plusa instrukcja jest tu:
        www.iplus.pl/uslugaiplus_dlaabonentow.html
        Innych sieci nie znam, ale na pewno jest podobnie.
        • Gość: Greg Re: Internet przez komorke. IP: *.metronet.chelm.pl 30.12.06, 11:33
          Markowi chodzi chyba o sytuację odwrotną - chciałby na komórce korzystać z
          łącza komputerowego i-net podłączonego do komputera (zgaduję, że chodzi o
          ściąganie jakichś komórkowych programów java itp.), ale tak się chyba nie da.
          • jap_1 Re: Internet przez komorke. 31.12.06, 00:06
            Gość portalu: Greg napisał(a):

> Markowi chodzi chyba o sytuację odwrotną - chciałby na komórce korzystać z
            > łącza komputerowego i-net podłączonego do komputera (zgaduję, że chodzi o
            > ściąganie jakichś komórkowych programów java itp.), ale tak się chyba nie da.

Teraz zrozumiałem. Co dwie głowy...
            W czasie rzeczywistym chyba się nie da korzystać z Internetu w ten sposób -
            komórka nie komputer, ale jakieś pliki ściągnięte na laptopie można Blutothem
            przerzucić do komórki i tam je odpalić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka