m.96 24.01.07, 15:11 W Ślesinie k/Konina /letniskowy domek/ chcę mieć Skype,a w/g map zasiegów to raczej GPRS może EDGE - będzie działać? Mam obecie /na wymówieniu/ Neostradę co radzicie zamówic wzamian. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Greg Re: Skype na bezprzewodowym internecie IP: 212.76.40.* 24.01.07, 21:02 Na GPRS co najwyżej tekstowo, na EDGE też dźwiękowo wątpliwe (nie wiadomo jaka upload speed). Co w zamian? Skąd mamy wiedzieć? Nie wiadomo, co tam możesz mieć w okolicy, ale ogólnie łącza komórkowe się do Skype'a słabo nadają (dźwięk/wideo) - one raczej mają służyć awaryjnemu korzystaniu z www/maila. Odpowiedz Link Zgłoś
m.96 Re: Skype na bezprzewodowym internecie 24.01.07, 22:14 Dziękuję,nikt mi nie potrafi doradzić,pisałam też na forum w Koninie, ale na razie nikt nie odpowiedział.Jakiś internet muszę mieć - mam dzieci za granicą i to bardzo daleko od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Skype na bezprzewodowym internecie IP: 212.76.40.* 27.01.07, 18:16 Jeśli z szerokopasmowych łącz możesz miec tylko Neo to chyba jesteś na nią skazana - żadna komórka nie zapewni tej przepływności co Neostrada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Skype na bezprzewodowym internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:54 bedzie działac Odpowiedz Link Zgłoś
jap_1 Re: Skype na bezprzewodowym internecie 27.01.07, 10:48 GPRS, EDGE - nie ma prawa działać. Wszystkie wersje VoIP, w tym Skype wymagają połączenia, w którym wszystkie pakiety docierają i to z jednakowym opóźnieniem. Tego sieć komórkowa nie zapewni, przynajmniej obecnie. Jak nie masz tam neo albo innego kablowego połączenia, rozejrzyj się po dachach domów. Może tam funkcjonuje jakaś dobra sieć WiFi - anteny są dość charakterystyczne - zwykle takie poziome rury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: Skype na bezprzewodowym internecie IP: 87.96.65.* 27.01.07, 17:50 sama mam EDGE i jeszcze ani razu nie udało mi się połaczyc ze skypem :( , pomijam fakt że często rozłącza mnie kiedy korzystam z internetu. Byłam zadowolona mimo wszystko z neostrady. Odpowiedz Link Zgłoś