Gość: xlukim E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:00 Podzielam opinie. Nigdy więcej nie wyśle nic i dhlem. Najgorsza z możliwych firm. Niepoważne traktowanie odbirców. Arogancaj kurierów. Dramat!!!!! Biuro obsługi wogóle olewa. Traktuja nas płacących za wysłki jak śmieci. A dzięki nam funkcjonują. Naszczęście jest konkurencja, która bardziej dba o swoich klientów a co za tym idzie i swoje pieniądze. ODRADZDZAM !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w e E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.eranet.pl 17.07.08, 12:10 najlepsza jest SIÓDEMKA szybko solidnie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tazman80 jak ups dostarcza przesyłki IP: 88.220.141.* 17.07.08, 17:27 pl.youtube.com/watch?v=_tN94ePhsd4 to tylko jeden z elementów wiem coś o tym bo korzystam z ich usług a za to co rozbiją nie chcą płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tazo jak ups dotarcza przesyłki - zobacz film ;) IP: 88.220.141.* 17.07.08, 17:36 pl.youtube.com/watch?v=F_duX8wcXN4&NR=1 brak słów sobacz film - tak tak tak jest również w Polsce za jedyne 30,99PLN ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sklep E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 16:59 Z mojego doświadczenia wynika że firmy kurierskie raczej wszystkie działaja podobnie natomiast wszystko zalezy od kuriera dostarczającego przesyłkę. Jedni traktują pracę poważnie a inni nie. Ostatnio miałem przypadek z DHL - przyjechał z paletą i w dzwiach oświadczyl żeby pójść po paczki bo on nie będzie nosił 120kg a jak nie to on napisze że była odmowa i paczkę zwróci bo on ma to gdzieś co sie z tą paczką dzieje. Na dodatek była tylko jedna osoba w sklepie. Po awanturze okazało się że miał w aucie winde i wózek za pomocą którego bez problemu dowiózł paletkę pod nasz sklep. po prostu gnojek chciał się wyreczyć nami i nie chciało mu się nawet ruszyć aby tą paczkę dociagnąć pod sklep. Natomiast inny kurier z DHL przywożący zwykłe paczki - nie palety- bardzo miły i uczciwy. Więc jak wcześniej pisałem - jak się kurier zachowuje to taka opinia o firmie kurierskiej panuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
motylek162 DHL - krótka historia dostarczenia przesyłki 25.07.08, 14:47 Obecnie czekam na przesyłkę, dostawca DHL, horror, nigdy więcej nie zamówię nic co będzie dostarczone tą firmą. Wczoraj rano kurier zostawił awizo, że mam się kontaktowac. Po pracy dzwonię do niego chcąc umowic się na dowóz paczki, usłyszałam, że może ją dostarczyc w piątek lub poniedziałek o 9 rano. Akurat dziwnie sie składa ale o tej porze jestem w pracy. Podałam inny adres, osiedle obok, gdzie o tej porze ktoś jest w domu, ale nie powiedział mi o której przyjedzie bo ten rejon to już inny kurier. Ok, jakoś przeżyję. Od rana rodzina postawiona na nogi, wszelkie plany odwołane, siedzą w domu i czekają na kuriera, który pewnie w ogóle nie wie, że ma przyjechac. Zadzwoniłam w końcu na centralę, żeby dowiedziec się co i jak. Oni nie mają w swoim komputerku nic na ten temat i nie wiedza, że paczka ma byc dostarczona na jakiś inny adres i leży sobie w magazynie. Tu ciśnienie skoczyło mi na maksa. A Pani mówi, że powinnam pisemnie zgłosic fakt zmiany adresu i dostawa będzie w poniedziałek. No i zgłosiłam. A gdyby to był chomik, wysłany jeszcze żywy, to co? Przyjechali by w piątek czy olewka i niech biedne zwierze sie męczy i zdechnie? Jestem w stanie zrozumiec, że kurier nie będzie z każdą przesyłką jeżdził po 10 razy i woził jej non stop w samochodzie, ale czy to jest jakiś wielki problem żeby umówic się z klientem po południu i podjechac. Nie chce mi się wierzyc, że mają takie wielkie rejony, żeby dla dwóch, trzech klientów nie można było podjechac po południu. Nie mówię o 20 ale do tej 17 mogliby rozwozic te paczki. Mam brac urlop, bo kupilam sobie na allegro parę kaloszy i musze czekac na kuriera? Pozdrowienia dla wszystkich kurierów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 89.250.196.* 31.07.08, 14:17 Nigdy więcej DHL, właśnie toczę bój o dostarczenie przesyłki, oczywiście w centrali mają odnotowane, że kurier zostawił dwa awiza (tylko gdzie? bo u mnie w skrzynce nie było) teraz mogę sobie ją sam odebrać z magazynu, bo oni trzeci raz nie dostarczają, tylko że mi się nie uśmiecha gnać przez calutką Warszawę. Złożyłem reklamację, ale z tego co tutaj czytałem to olewka. Natomiast zaskoczył mnie dzisiaj Pan z Poczty Polskiej zadzwonił że ma przesyłkę i chciał sie umówić na dostarczenie. Kurcze przecież ten kurier z DHL też miał mój nr telefonu. Jak mu szkoda pieniędzy na rozmowy to niech sms wysyła. Normalnie porażka. Nigdy więcej przesyłek przez DHL, wolę dopłacić żeby tylko nie tą firmą. Dodam, że sprzęt mi był potrzebny na zeszły weekend (musiałem pożyczać od kolegi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa B. Siódemka to wielka granda ... IP: *.gdynia.mm.pl 04.08.08, 13:01 Krótko mówiąc, zrobiłam zakupy , sklep wysłał kurierem w ten sam dzień gdy przesyłka zalegała już tydzień na magazynie w Gdańsku nie wytrzymałam i zadzwoniłam do nich i dodstałam odp: ...że kurier z niewiadomych powodów nie odbiera mojej przesyłki z ich własnego magazynu ale napewno dostarczą mi nazajutrz i tak czekam 1,2 3 następne nazajutrz po kolejnym telefonie słyszę znowu tą samą śpiewkę i podpowiedż że zawsze mogę sobie odebrać przesyłkę osobiście i zawieść taksówką z Gdańska do Gdyni ( bagatelka 70 Zł ) intierisne dieła ... chciałoby się powiedzieć a na końcu usłyszałem jeszcze ę tak naprawdę to kurieży rządzą a nie firma bo Panowie mogą wszystko w tej firmie, na koniec chce przypomnieć że firma posiada cetyfikat jakości I S O na dostarczanie przesyłek .. POLECAM WSZYSTKIM GORĄCO KURIERÓW Z GDAŃSKA I ICH FIRMĘ SIÓDEMKA, powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sodemka E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.chello.pl 07.08.08, 14:00 Jako były pracownik 7 moge powiedziec ze w tej firmie jeststraszny burdel i to malopowiedziane to ze przesyłki saniedostarczane i niezostawiane avizo no ocz to lenistwo kuriera ale to ze przesyłka jest niedostarczona a w systemie widnieje jako dostarczona bo trzeba plan zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcopolo E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 81.210.76.* 08.08.08, 18:53 Potwierdzam to co piszesz!Ja też miałem problem z tą firmą kurierską!Zamówiłem pewną usługę u nich ponieważ zależało mi na czasie!a tu co paczka szla ponad 5 dni!i ciągle tylko głupie wymówki że kurier był ale nikogo nie zastał(gó.. prawda za przeproszeniem bo całe 24 na dobę byłem w domu na urlopie)i niby zostawił awizo a nie było nic takiego w skrzynce!Później dzwonie do firmy i kobieta mówi ze kurier jest 6 km od mojej miejscowości ale dziś nie przyjedzie bo.....MU SIĘ NIE CHCE!To jest Firma która ma certyfikat ISO pytam za co???Ludzie zastanówcie się co takie firmy robią na polskim rynku!Z takim zapałem to można gnój na pole wywozić.Albo Krowy doić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysa E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 21:15 Tak, tak siódemka to firma "kogucik" !!! Juz ponad tydzień czekam na przesyłkę i nic.... najpierw śledząc przesyłkę w necie dowiedziałam sie ze kurier był u mnie 2 razy a mnie nie było - oczywiście to nieprawda -bo specjalnie cały czas ktoś był w domu w tym czasie, potem dowiedziałam sie ze zostawił mi awizo -którego tez nie było. W końcu udało mi sie skontaktować z kurierem i przywiózł mi przesyłkę ale -USZKODZONĄ_-mało tego na moich oczach ,wypadła mu z rąk i pewnie wtedy uległa uszkodzeniu. Oczywiście nie przyjęłam tej przesyłki ,kurier poszedł do auta po protokół i przepadł,nie pokazał sie do dzisiejszego dnia! Nastepnego dnia w necie pokazała sie informacja ,że przesyłkę dostarczono, ale teraz jest pytanie - gdzie? Tego to już nikt niewie,każdy mówi coś innego-partacze! tak więc przesyłki nie otrzymał ani nadawca ,ani ja a nikt nie wie gdzie ona jest, ciekawe jak to sie zakończy? mi już ręce opadają i sama niewiem co dalej z tym fantem robić bo jak tak dalej pojdzie to koszty telefonów do owej "firmy" przekroczą wartośc przesyłki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
seidhee może to ja mam szczęście... 21.08.08, 21:18 ...ale mam raczej pozytywne doświadczenia z firmami kurierskimi. Swego czasu odbierałam i nadawałam sporo paczek dla mojej mamy, która prowadziła firmę z siedzibą w domu, i nigdy nie było takich afer, jak opisujecie. Najgorsze, co mnie spotkało, to kurier, z którym wspólnie niosłam paczkę z parkingu do domu, bo twierdził, że jest chory na kręgosłup i nie może dźwigać (to nie mógł znaleźć innej pracy?), ale długo nie popracował, bo już go nigdy więcej nie spotkałam, a zwykle przyjeżdżali ci sami. A dziś odebrałam zakupiony w internecie sprzęt foto, przywiózł mi go w godzinach wieczornych miły, młody i pachnący świeżością pracownik Siódemki. Być może wszystko zależy od tego, na jakiego się trafi kuriera, ale ja naprawdę jestem zdumiona tymi historiami, które tu przeczytałam. Aha, i jeszcze jedno - akurat jedyna przesyłka, jaka mi przepadła, była przesyłana pocztą polską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.214.38.84.otvk.pl 27.08.08, 15:50 Dokładnie się zgadzam. Siódemka to nie jest szczęśliwa cyfra w tym przypadku. Do mnie trafiła przesyłka po wielokrotnym upominaniu się po 2,5 tygodnia - uszkodzona. Spisałam protokół i może zdążę z reklamacją według ich wspaniałego regulaminu. To się naprawdę nadaje do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysa E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.prudnik.net.pl 28.08.08, 20:18 to znowu ja, pisałam juz o tej felernej siódemce kilka dni temu i wyobraźcie sobie ,że jeszcze niedostalam przesyłki ani w dalszym ciagu nikt nie wie gdzie ona jest. Nadawca ponoć złożył reklamacje ,a le co z tego wyniknie ....hm- chciałabym wiedzieć, ale ja juz trace nadzieję, że ją odzyskam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu25 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.08, 11:51 ja od kilku dni tez bezskutecznie probuje ustalic dzien i godzine dostarczenia przesylki. Ilez to razy mi juz obiecano...A co ciekawe na awizo pisza:pracujemy od 10 do 18.tej zapraszamy do oddziału Siódemka Wrocław. I co - spróbujcie się dodzwonić na któryś z numerów podanych na awizo - od 16:30 nikt nie pracuje!!!Nawet komórki (calodobowy nr dyzurny!)nikt nie odbiera!Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michi23 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 87.204.0.* 05.09.08, 11:38 Do mnie przesyłka z DHL nie dociera już 2-gi raz. Jako oficjalny powód podawane jest oczywiście nie zastanie adresata. Fakty są jednak odmienne, gdyż za każdym razem były obecne w mieszkaniu aż 2 osoby. Ciekawe jest przy tym, że totalne olewactwo ze strony kurierów zbiega się z remontem jednej z ulic przylegajacych do budynku, w którym mieszkam (utrudniony dojazd). Od jednego z przedstawicieli DHL'a usłyszałem, iż kurier nie może stracić z oczu swojego samochodu, ponieważ wiąże się to z narażeniem pozostałych przesyłek na kradzież (dlatego nie mógł zaparkować np. 50m dalej na innej ulicy (mieszkam w centru miasta i taka ulica jest również bezpośrednio pod moim blokiem). Ocenę pozostawiam Wam, potencjalnym przyszłym klientom tej firmy, która ma indywidualnego klienta w d... Szczerze odoradzm korzystania z ich wątpliwej jakości usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaelju Dhl-tragedia. IP: *.aster.pl 10.09.08, 21:09 DHL to tragedia.Na paczke pilną na której zależało mi bardzo czekałam ponad tydzień.Nie wspomne o niezliczonej ilości telefonów,interwencji i prób uzyskania informacji dotyczacej przesyłki.Pan non-stop mnie zbywał,ściemniał,że już paczka w drodze, po czym okazywało sie,że kurier zapomniał zabrać paczki z magazynku...jak już wreszcie po 10 dniach doczekałam sie towaru to Pan wyrzucił mi paczkę na chodnik i przeklinając odjechał.Podsumowując brak jakiejkolwiek kultury,szanowania czasu klienta i profesjonalizmu.Szczerze odradzam.Szkoda nerwów i pieniędzy.No chyba,że ktoś może sobie czekać w nieskończoność na przesylkę i generalnie nie rusza się z domu,oczekując kuriera,który to-na marginesie-nie jest na tyle uprzejmy by zadzwonić i uprzedzić o swoim przybyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: 217.197.72.* 16.09.08, 10:44 problem jest w tym,że całkowicie przypadkowi ludzie doręczają umowy bankowe do podpisania dane nasze o otwartych kopertach wędrują w bliżej nieznanyn kierunku.dzieje się to tak Jasiu najmuje się do rozwożenia umów najmuje sobie Rysia ,Rysio bierze dziewczynę i w dłudą podpisywać otwarte koperty drogą powrotną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 13:39 Witam.Proszę nie wysyłac SIÓDEMKĄ bo to jest firma pomyłka.Ktoś zamienł paczki a oni mają to gdzieś.Zero kontaktu z centralą w Warszawie.Na e-mail nikt nie odpowiada.Poprostu trzeba czekać aż paczka przyjdzie z powrotem i to z podwójna opłatą.Takie firmy to trzeba likwidować w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja DHL IP: 195.116.26.* 28.09.08, 15:50 Paczka miała przyjść w środe. W czwartek dostałem majla że nie było mnie w domu.(byłem) Kurier pewnie nie zajechał bo mu sie nie chciało. Paczke osobiście sam odbiore ale musze cisnąć 100km. Odpowiedz Link Zgłoś
bogie18 Siódemka nie oddała mi pieniędzy !! 30.09.08, 13:53 Wysłałem paczkę o wartości 500 zł za pobraniem, ponieważ klient chciał sprawdzić stan towaru przy kurierze. Kazałem kurierowi zaznaczyć żeby paczka była ubezpieczona. Kurier powiedział że max koszt jaki poniesie kupujący to 40 zł. Po czym dzwoni mi klient i mówi że musiał zapłacić 144 zł za przesyłke !! Nawet jak wysyłałem przez Dhl i Tnt te same paczki płaciłem 60 zł. Ale to jeszcze nic... Klient zapłacił kurierowi pieniądze a ja ich do dnia dzisiejszego nie otrzymałem. Czekam juz ponad MIESIĄC !! Nie warto dzwonić do nich bo od razu wyłączają, a jak już sie ktos odezwie przełaczaja do innego działu i znow sie rozlaczaja... Gorszej firmy kurierskiej nie bylo jeszcze!! JESZCZE RAZ ODRADZAM !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medi E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.chello.pl 01.10.08, 09:31 Jestem bardzo niezadowolony z jakości serwisu DHL: 1. Brak telefonu komórkowego do kuriera - inne firmy podają taki numer, nawet kurier z poczty dzwoni i dopytuje o dogodne pory dostawy. 2. Telefon kontaktowy na infolinie do Łodzi - dobrze, że nie trzeba dzwonić na infolinie do Indii. 3. Jeden punkt odbioru przesyłki - (na całą Polskę czy tylko Warszawę?) - poczta ma kilka oddziałów w każdej dzielnicy. Mierząc w czasach dojazdów - aby odebrać przesyłkę trzeba brać dzień wolny i dojeżdżać samochodem - punkt oddalony od komunikacji miejskiej. Teraz czekam aż zwrócą nadawcy by ten przesłał mi to pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemoon035 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. 10.10.08, 13:59 Ta firma to jeden wielki cyrk,zamówiłam towar,paczka miała byc u mnie na drugi dzien.Był czwartek-dzwonie do siódemki-jakas baba mi mówi ze paczke ma kurier i bedzie mi dostarczona po 13.Jak ta głupia siedziałam cały dzień w domu,a paczki oczywiscie nie dostałam.Piatek:od godziny 11 wydzwaniam do tej "super" firmy,oczywiscie nikt nie odbiera.Dodzwoniłam sie o 14,a tu tym razem słysze,ze paczka lezy na magazynie i nie została wogóle dana kurierowi.Powód:paczka jest duza i wazy 20kg.Zostanie dostarczona w poniedziałek.Brzmi to tak jakby od czwartku do poniedziałku jej waga miała zmaleć.Normalnie śmiech na sali.Nikt mi nie wmówi,że mała mikrofalówka waży 20kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESA siodemka to oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 15:49 niechce sie mi opisywac ale naprawde oszusci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Odszkodowanie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 18:57 Witam czy ktos ubiegał się o odszkodowanie jeśli tak jak się to skończyło i ile trwało ja mam okropny problem z Dhl-em i nie wiem co robić Proszę o odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 08:25 DHL kurier napisał że odmówiłem przyjęcia przesyłki.Tylko że go u mnie nie było.Odradzam DHL.Polecam DPD czekałem 26 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś