Dodaj do ulubionych

chello problem z routerem!!! pomocy

29.01.07, 21:14
dzisiaj założyli mi internet chello /przedtem miałam z TPsy/ light i na
jednym kompie jest internet, a na drugim nie.Tzn jak idzie tylko przez modem,
bo jak puszczam przez router, to nie ma na żadnym.Dzwoniłam do fachowców,
powiedzieli, żeby wyłączyć modem na 10 s, załączyć, z routerem tak samo, ALE
NIE, nic nie pomaga, pomóżcie Wyyyyy. Dzięki
Obserwuj wątek
    • jaki71 Re: chello problem z routerem!!! pomocy 29.01.07, 21:47
      Albo nadaj routerowi MACadres taki jak komp na ktorym jest internet. Albo podaj
      UPC MACadress routera.
      • jan-w Re: chello problem z routerem!!! pomocy 29.01.07, 22:02
        Właśnie.
      • Gość: Topgun Re: chello problem z routerem!!! pomocy IP: *.chello.pl 29.01.07, 22:04
        Jeśli używasz tego samego routera,co do Neostrady to guzik z tego będzie.Musisz
        kupić router do netu z kablówki.Polecam SURECOM EP-4904AX,sam takiego uzywam do
        Chello.Pozdrawiam.
        • jaki71 Re: chello problem z routerem!!! pomocy 29.01.07, 22:18
          Gość portalu: Topgun napisał(a):

> Jeśli używasz tego samego routera,co do Neostrady to guzik z tego
          będzie.Musisz
          >
          > kupić router do netu z kablówki.Polecam SURECOM EP-4904AX,sam takiego uzywam
          do
          >
          > Chello.

??????

"Kazden jeden" posiadajacy wejscie WAN sie nada. Kwestia tylko czy chcesz zeby
          UPC nie wiedzialo ze go masz wtedy dobrze zeby mial clonowanie MACadressow.
          Chociaz jak sie uprze to i tak bedzie wiedzialo.
          • Gość: lisia312 Re: chello problem z routerem!!! pomocy IP: *.chello.pl 29.01.07, 22:31
            dzięki za rady, jutro spróbuję.UPc wie, że mam 2 kompy, mieli mi to zrobić, ale
            miałam w domu zamieszanie, więc powiedzieli, że mam sobie przełożyć kabelek z
            modemu do routera i będzie ok.Dzwoniłam do UPC że mi to nie działa, to gość
            cały czas ględził j/w
            • jaki71 Re: chello problem z routerem!!! pomocy 29.01.07, 22:48
              Infolinia UPC nie nalezy do najlepszej. Znajomy "spec" zmienil sobie pare
              rzeczy w ustawieniu polaczenia sieciowego i wyjechal pozostawiajac biedna zone
              bez internetu... Biedna zadzwonila na infolinie i jedyne co jej tam
              zaproponowali to odinstalowac firewalla bo to penie on blokuje.
              Przyczyna byla banalna bo "spec" ustawil stale IP i wymazal DNS'y. Do tej pory
              nie wiem czy zlosliwie czy z "gupoty". Mnie sie to udalo naprawic przez telefon
              a im nie :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka