Dodaj do ulubionych

BitTorrent: ściągaj i płać

26.02.07, 20:31
Daje o sobie znać brak przygotowania merytorycznego autora tekstu. Grokster i KaZaA to nie BitTorrent, a (o ile wiem) serwisom BT na razie nie udało się nic zrobić.
    • maruda.r Re: BitTorrent: ściągaj i płać 26.02.07, 21:00
      krasnov napisał:

> Daje o sobie znać brak przygotowania merytorycznego autora tekstu. Grokster i K
      > aZaA to nie BitTorrent, a (o ile wiem) serwisom BT na razie nie udało się nic z
      > robić.

Słyszał, że dzwoni, ale nie wie, w którym kościele.

• Gość: Stockholm Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.cust.tele2.se 26.02.07, 21:51
        wlasnie wczoraj zaladowalem swiadka koronnego i Rysa z bit torrenta....
        pozdrowienia ze Szwecji
        • Gość: Heraldek BitTorrent: nie byl juz glownym Torent Client od.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 22:30
          ....dluzszego czasu....inne Torrent Clent Softy szaleja teraz w Necie...
          ...i sa lepsze....
          Widocznie zebranie o dotacje sie mu znudzilo.............
          • Gość: Stockholm Re: BitTorrent: nie byl juz glownym Torent Client IP: *.cust.tele2.se 26.02.07, 22:46
            qtorrent, bittorrent comet best of the best...
            www.piratebay.se
            www.ex-torrent.pl
            no comments....
            Ha det så kul
        • Gość: Asia Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: 62.233.177.* 27.02.07, 16:14
          również pozdrawiam :)
          Asia z Polski
      • Gość: regdos.com Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.icpnet.pl 27.02.07, 13:15
        "(...) A to dlatego, że każdy plik jest podzielony na małe kawałeczki, które
        użytkownik serwisu pobiera nie tylko bezpośrednio z serwerów BitTorrenta, ale
        też od internautów, którzy ten akurat plik mają na dysku. (...)"

A to nowość dowiedzieć się ze w sieciach P2P ściąga się coś z serwerów :) w
        każdej sieci P2P pliki są dzielone na kawałeczki i ściągane we fragmentach. A
        przez torrenta faktycznie idzie najszybciej ale to w/g mojej wiedzy wynika z
        implementacji protokołu, który nie do końca jest zgodny z RFC.

A faktycznie autorowi polecam albo poczytanie w googlach ale podpytanie kogoś
        kto ma pojęcie o sieciach P2P, bo sam wiedzą nie grzeszy.
        • Gość: nastepcy znafca Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.cst.tpsa.pl 27.02.07, 14:30
          nie do końca zgodny z RFC? z jakim RFC? na Pigeon Protocol chyba
        • Gość: kgsz Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.blich.krakow.pl 27.02.07, 19:39
          "(...) A to dlatego, że każdy plik jest podzielony na małe kawałeczki, które
          użytkownik serwisu pobiera nie tylko bezpośrednio z serwerów BitTorrenta, ale
          też od internautów, którzy ten akurat plik mają na dysku. (...)"

Wystarczy, że jakiś tracker (serwer) BitTorren będzie seedował "każdy plik".

Zapędzasz się w swoim demaskatorskim szale - sprawdź czy PiS nie ma dla ciebie pracy.

Pozdrowienia.
    • Gość: trakatak Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.acn.waw.pl 26.02.07, 23:02
      w sensie filatelistycznym nie są. ale zwykło się je wrzucać do jednego worka.
      bt dla swietego spokoju powycinal linki do pirackich filmow i muzyki i zaczal
      chodzic od wytworni do wytworni, by popodpisywac umowy
    • Gość: 1234 serwis??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:53
      "bittorrent to seris". To ciekawe...
    • Gość: Adam Maki sa wolne od debilizmu IP: *.range86-142.btcentralplus.com 27.02.07, 13:23
      Pozdrawiam masochistow z windowsami :)
      • Gość: adam WOlne od drm IP: *.range86-142.btcentralplus.com 27.02.07, 13:24
        i innych uprzykrzaczy zycia :)
        • Gość: kgsz Re: Wolne od drm IP: *.blich.krakow.pl 27.02.07, 19:43
          Erm... iTunes, Jobs... mówi Ci to coś? Dowiedz się kto był pionierem DRM.

Żeby nie dręczyć: www.theregister.co.uk/2004/04/06/playfair_drm_circumvention/ (to naprawdę tylko jeden artykuł z setek).
          "Apple continues to lead the industry in attempting protecting digital content."

Pozdrowienia.
    • yuki93 Re: BitTorrent: ściągaj i płać 27.02.07, 13:28
      trzeba też czytać ze zrozumieniem, napisane jest ze wygrała z G i K - nic nie
      jest napisane o tym ze to jest ten sam protokół

ciekawe jak to będzie działać - skoro płacę za film to mam jeszcze udostępniać
      innym? każdy pewnie nie będzie udostępniał - a siła leży w ilości osób
      dzielących się zasobem. a jeszcze jedno czy dużo osób będzie udostępniać starsze
      filmy? wiec ciekaw jestem rezultatów

• hanatol Re: BitTorrent: ściągaj i płać 27.02.07, 13:35
        Będziesz udostępniał podczas ściągania.
        Jak mało osób będzie ściągać to będziesz zasysał z serwera (bo będzie mało
        obciążony) a jak dużo to od innych ssaków.
      • Gość: TPepe Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.nencki.gov.pl 27.02.07, 15:54
        Odpowiedzi na twoje pytanie to DRM, myślę że każdy będzie mógł sobie ściągnąć,
        zapłacić trzeba będzie by obejrzeć. To po prostu wykorzystanie BT jako metody
        transferu plików, tak jak robi to wielu dystrybutorów linuksa, z powodzeniem, bo
        pliki się mnożą więc zmniejsza się obciążenie wyjściowego serwera.
    • xaliemorph BitTorrent: ściągaj i płać 27.02.07, 14:35
      Koncerny medialne długi czas ignorowały nowoczesną technologię p2p walcząc różnymi pozwami sądowymi itd. Teraz powoli ją zauważają ale z niekorzyścią dla klientów. Każą nam płacić wielokrotnie za ten sam materiał zmuszając nas do wielokrotnego kupowania tej samej treści. Iście genialne, gdyż w innym przypadku grożą nam procesem sądowym. Już nie podejmując kwestii wolnej kultury.
    • Gość: niezaciekawiony Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.cst.tpsa.pl 27.02.07, 14:38
      do otwarzania wymaga WMP. niech sie cmokną.
    • Gość: Bob Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: 212.160.172.* 27.02.07, 14:58
      Witam,

Szkoda, że tylko US ONLY ???!!!!
    • Gość: zartie BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:02
      DRM to niech sobie w ..... wsadzą, ja temu syfowi nie dam się nawet zbliżyć do
      mojego komputera.
      • Gość: zet Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.centrum.punkt.pl 27.02.07, 15:26
        tak sie zastanawialem czy juz sa zlamane/do obejscia te zabezpieczenia. ale w
        sumie po co jesli te filmy sa ju na torrentach od momentu wejscia na ekrany kin
      • Gość: kgsz Re: BitTorrent: ściągaj i płać IP: *.blich.krakow.pl 27.02.07, 19:48
        Tak się zastanawiam... używasz DOS-a? Windows 3.1x? Czy może przestaniesz aktualizować swojego Linuksa? news.com.com/DRM+key+to+Linuxs+consumer+success/2100-7344_3-6058790.html ;)

PS Niech sobie nawet jest w moim komputerze, ale nie musze kupować zabezpieczanego tym contentu, prawda?
    • tymon99 niech sobie wsadzą 27.02.07, 15:51
      razem z windows media playerem.. i microsoftowym drm..
    • Gość: FreakyMisfit µTorrent: ściągaj i nie płać IP: *.dialog.net.pl 27.02.07, 16:58
      µTorrent: ściągaj i nie płać
    • xegar 24 godziny? 27.02.07, 17:13
      Po co ograniczenie do 24 godzin od ściągnięcia? Jak ktoś ma czas na obejrzenie
      tego za np. pół roku, to niech ogląda. Ja na przykład nie mam tyle czasu i mi
      takie ograniczenia niepotrzebne. A po tych 24 godzinach to co, może i zapomnieć
      ten film powinienem?

Xe.
      • Gość: chomik Re: 24 godziny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 15:13
        24 od obejrzenia a nie ściągnięcia, taka drobna różnica.
        możesz sobie ściągnąć a obejrzeć nawet na 100 lat
        ..czytanie ze zrozumiem...
    • Gość: kris Powinni ich nagrodzić za to IP: 62.233.164.* 27.02.07, 17:38
      I byłoby ok.

www.foto-tel.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka