Dodaj do ulubionych

Orange - internet bezprzewodowy

• malaga-malaga Re: Orange - internet bezprzewodowy 28.12.09, 14:49
      Sporo fajnych rzeczy o przenosnym internecie znajdziesz na stronie bloga o
      mobilnosci : mobilnyinternet.blox.pl/2009/11/
      • Gość: Magda Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cdma.centertel.pl 05.01.10, 14:49
        Witam ja tesz zamówiłam internet na miesięczna probe i chce zrezygnować ale
        przedstawiciel nie odbiera telefonu a w Orange nie słyszeli o takim gościu.
        Zostałam oszukana i muszę płacić dwa lata abonament za to gó.... Nie polecam to
        banda oszustów.Pozdrawiam wszystkich oszukanych.
    • Gość: użytkownik Re: Orange - internet bezprzewodowy-shit!!! IP: *.rtr.bait.pl 08.02.10, 19:13
      Jak na nieszczęście podpisałem z nimi cyrograf.Ostrzegam wszystkich to jedna
      wielka lipa. Nie można się połączyć, zrywa połączenie a co najśmieszniejsze
      pokazuje 3,6Mb/s a w teście łącza naprawdę jest ledwo 15Kb/s.Przestrzegam!!!!
      Poza tym centrum pomocy to niekompetentni ludzie, zrzucają winę na użytkownika-
      tak najlepiej wejść na czubek pałacu kultury....
    • Gość: julcia_pl Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 28.02.10, 21:14
      Wejdż na stronę orange.pl i tam wszystko jasno jest napisane ile
      kosztuje.Polecam.
    • Gość: Kamil Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cdma.centertel.pl 09.03.10, 08:29
      uuuuu naprawde odradzam...ja sie z tym orange wjebalem..porazka nie
      net jeszcze nie widzialem u nikogo zeby tak wolno chodzilo. Ja nie
      wiem jak ja jeszcze rok wytrzymam
    • Gość: Basia Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.aircity.pl 11.03.10, 07:58
      Ja mam ten internet. Ratuj sie kto może, nie bierzcie tego internetu. Orange
      wylacza go nawet na 3 -4 miesiace i robią z Ciebie glupa mowiac ze masz zepsuty
      modem. A na żadanie zerwania umowy nakladają kare 1800 zł. Rzecznik praw
      konsumenta rozwiazuje takie sprawy, ale ciagną się miesiącami. Ludzie naprawdę
      mowie wam to z dobrego serca - nie bierzcie niczego w orange.
      • Gość: Bali95siedlc Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: 188.33.96.* 13.03.10, 12:21
        Ja mam play i jestem zaowolony tylko mieszkam na wsi i troche ciezko
        z zasiegiem ale jak sie zlapie to dobrze chodzi ja mam transfer 10
        GB wiec jeszcze nigdy go nie wykorzystalem ale jezeli komus sie
        skonczy to mzna kupi dol. podobnie jak do tel. nie wiem ja jest w
        orange ale w play sie da ... moj kolega mieszka w miescie ma orange
        i z tego co patrzylem to on ma np.4 kreski ja mam 1 a itak mi lepiej
        internet smiga wiec nie wiem ale ja jak juz bym wybieral pomiedzy
        play a orange z pewnasial wybralbym play ... place 49 zl miesiecznie
        za 10GB to tyle samo co jakis poprzednik za 2GB w orange ;/
    • Gość: kreeesa Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: 194.181.135.* 06.04.10, 20:07
      Dla nudzących się i nie tylko.
      TakeAGift.pl można za darmo trafić: ipody, laptop, dyski,
      pendrive'y, koszulki, nintendo psi, konsole psp, telefony, myszki, doładowania tel.

tnij.org/take_agift
      • pogis1 Re: Orange - internet bezprzewodowy 18.04.10, 16:39
        Posiadam internet bezprzewodowy z orange i jestem zadowolony,pieknie wszystko smiga predkosc 450kb/s-700kb/s,mieszkam w kluczborku na obrzeżach miasta,nic nie zrywa nic nie zakłuca.nie polecam oprogramowania orange free(tandeta)proponuje poszukac innego(ja posiadam Mobile Connect z Tele2)
        • Gość: fannn Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 14:45
          korzystasz z cdma? czy tylko z gsmow? w jakiej technologii Ci dziala?
          • Gość: kasia Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 16:19
            wszytsko zalezy od oczekiwac, orange sie dosc szybko rozwija I jesli chodzi o
            net mobilny to chyba wychodza na prowadzenie, przynajmniej pod wzgledem zasiegu,
            chco to tez prewnie kwestia dyskusyjna.
            Dobrze by bylo gdyby wprowadzili tez jakies nowe stawki. Niestety mobilny ma to
            do siebie ze jest ograniczony limitami, wiec juz chyba bardziej korzystne jest
            wziac net stacjnarny, bo nie trzeba pilnowac limitow, a ceny wlasciwie
            nieporownywalne. Neostrada wprowadzila dopiero co nowa stawke na 6mb/s -ok 70
            zl, a kilka dni pozniej zeszli do 1 zl chyba na wiekszosc predkosci. Wiadomo ze
            to nie to samo, ale chyba trzeba bedzie poczkac jeszcze troche zanim mobilni
            bedzie mial tego typu oferty.
            • Gość: sostrong Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.chello.pl 28.05.10, 14:48
              Jak komuś przeszkadzają limity w orange to zawsze może się zainteresować ofertą
              iplusa, gdzie można dodać 100GB limitu i to nawet za darmo. IMHO bardzo fajna
              opcja, która pokazuje, że jednak można na mobilny coś pościągać.
              • Gość: plech Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 22:42
                świetna opcja z tym iplusopobieraczem w iPlusie, dzięki temu w sumie
                internet stacjonarny już niepotrzebny
                • Gość: Zbyszek Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 06.06.10, 10:46
                  Witam.
                  Posiadam modem z Orange 7,2 mb/s 2GB. Jest to największe gów.. jakie spotkałem. NIE POLECAM !!!
          • pogis1 Re: Orange - internet bezprzewodowy 22.04.10, 17:46
            cdma\hsdpa
            • Gość: fannn Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 16:25
              A to w sumie nic dziwnego, ze dobrze dziala. Jeszcze nie spotkalem sie z negatywnymi ocenami na cdma.
    • Gość: hoto Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 28.07.10, 21:30
      Ja mam internet domowy przez orange freedom i jeszcze orange free
      dodatkowo za 9 zł. Nawet jestem zadowolona, może nie mam zbyt
      wielkich wymagań. W sumie płacę jakieś 73 zł miesięcznie, nie
      stosując jakiś ograniczeń. Orange free mogę sobie włączyć na
      laptopie w dowolnym miejscu, również na komórce. Jeszcze dają minuty
      za 30 zł na komórkę.
      • Gość: daisy Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 09.08.10, 12:55
        ja też się nacięłam na internet w Orange i powtarzam za innymi:
        ludzie, nie kupujcie tego gówna.
        W Warszawie na Zaciszu nie dośc że ciągle zrywa połączenie a
        szybkośc w ogóle jest poniżej wszelkich oczekiwań to dodatkowo są
        kłopoty z zasięgiem komórki - też zrywa połączenia a dodatkowo leży
        koło mnie na stole telefon i dostaję SMSy że ktoś dzwonił ale nie
        mógł się połączyc a telefon milczy.
        Od Orange dostałam list z dobrą radą żebym używała internetu i
        telefonu KOŁO OKNA. Czy gdybym mieszkała na wsi to poradzili by
        polatac po polu i poszukac gdzie jest zasięg??? ŻENADA.
      • Gość: Krystianu2 Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 22.02.14, 17:43
        Witam. Ja jestem osobiscie bardzo zadowolony z internetu bezprzewodowego. Mam modem AnyData ADU-890W i rewelacyjnie sie spisuje. Zadnych rozlaczen,zwolnien itp. Sciaganie na poziomie 900kb/s to norma. Jeszcze lepszą predkosc mam z telefonu. Robiąc tethering przez wifi mam okolo 20mb/s a sciaganie nawet po 1.3MB/s . Zasieg mam aktualnie 3 kreski na HSDPA
    • Gość: pt Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: 188.33.172.* 02.10.10, 11:43
      Kolego polecam internet Play na kartę, żadnych limitów korzystasz ile chcesz, duzo lepiej oplaca się niż net w orange, dotrwałem do konca umowy i zmienilem na playa, telefon tez przenioslem do Playa - Orange to najgorszy operator, są mili tylko po podpisaniu umowy a jak mialem problemy z netem to cały czas wmawiali, że to wina komputera, ze jest zawirusowny, itp. tylko dziwne , ze w Play chodzi bez problemu. Ostrzegam przed zakupem internetu w Orange!!!
    • Gość: oskar Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: 178.56.61.* 26.10.10, 23:46
      jestem bardzo niezadowolony z internetu orange FREE a z reklamacją porażka kombinują zamiast pójść na rękę
      • pierogi_z_jagodami Re: Orange - internet bezprzewodowy 17.12.10, 16:39
        maja cholerny haczyk w umowie, ze swiadcza uslugi zgodnie z asiegiem i posąlujt aw d*pe wujta... nic nie mozna z tym zrobic .. trzeba czekac i nagłasniac temat, co by nie robili z ludzi frajerów.. dodam, ze panienka, ktora mnei namawiala kłamala :-D, po prostu, a ja si edalam nabrac :-D slodka idiotka
    • Gość: OSKAR Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: 178.56.61.* 26.10.10, 23:59
      czekam na rozwiązanie 2 reklamacji z orange Free ;problemem jest prędkością i częste brak aktywnego połączenia (wyrzuca mnie z internetu ogólnie odradzam wyboru tej sieci jako bezprzewodowy internet), wymieniali mi dwa razy modem i kartę telef.
      Umowa zawarta na 10dni (okres próbny) internet pracuje bez szwanku natomiast
      kolejne dni korzystania nerwy i problemy jak wyżej nadmieniłem ogólnie mówiąc banda oszustów. a klient jest najważnieszy
      Nie polecam korzystania z usług internetu mobilnego sieci Orange
    • Gość: butterflay07 Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 16:24
      Każdy net mobilny wiąże się z limitami, sprawdź najpierw jak jest u Ciebie z zasięgiem, bo tego typu ogerty są często terytorialne (choć nie powinno być problemu bo orange chyba jako jedyne korzysta z cdma). Nie lepiej wziąć stacjonarny , gdzie nie musisz pilnować wszelkich ograniczeń? Przecież w ostatnim czasie wyszło sporo nowych ofert, albo promocji (chociażby neo).
      W ofercie studenckiej maksymalna koszty to 89 zł ,a do tego można dzielić net ze współlokatorami (router 1 zł). Możliwości na pewno nie brakuje
      • Gość: mati Mam Problem IP: 178.56.39.* 08.11.10, 01:42
        mam orange free bezprzewodowy 2GB i właśnie skończył mi się limit transferu danych. wiem, że jeżeli chcę doładowanie, to muszę wysłać AKT 2GB, ale nie wiem na jaki numer. pomożecie ?
        • Gość: KRZYSIEK Re: Mam Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.14, 21:34
          ONI SA KLAMCZUCHAMI BOPOWIEDZELI MI ZE BENDE PLACIL OK 60 PIERWSZY MIESIĄC PRZYSZLO 130 A DRUI 65 A TRZECI 130
    • bolkowiak Orange - 1 grosz za 100 kB 12.11.10, 23:22
      Internet bezprzewodowy staje się coraz popularniejszy i pewnie ceny będą spadać jak w telefonii komórkowej. pamiętam minutę rozmowy za ok 3 zł, a teraz płacę 29 groszy.

Na favore.pl znalazłem krótkie rozwinięcie tematu

"Orange proponuje ofertę Free na Kartę - w niej internet kosztuje 1 gr/100 kB a za doładowania są bardzo duże bonusy - nawet 6 GB przy najwyższych doładowaniach. Niestety modemy służące do obsługi Internetu mobilnego są bardzo drogie. Tutaj zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest oferta abonamentowa Pantera, gdzie najtańsza oferta wynosi 59 zł a najdroższa aż 199 zł. W tych cenach mamy „za free” albo 200 MB danych albo 1 GB. "

www.favore.pl/forum/komputery-internet-telefony/internet-mobilny-jaki-wybrac,628,0.html

Sprawdzałem Orange Free ale modemy są jakoś strasznie drogie i są z nimi problemy pod Windows 7 w wersji 64 bitowej, mimo że pojawiła się już odpowiednia aplikacja pod tą wersję Windowsa.
    • Gość: Natala Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 12:49
      ABSOLUTNIE nie polecam internetu bezprzewodowego w Orange. Zasięg jest beznadziejny, używam internetu w domu i z powodu tego modemu kupiłam nowy komputer, ponieważ myślałam, że otwieranie się strony przez ok. 6 minut to wina beznadziejnego sprzętu - myliłam się. Internet na moim nowym laptopie już prawie w ogóle nie działa. Łączy się i rozłącza, nim jeszcze zdążę w ogóle otworzyć przeglądarkę, obsługa twierdzi, że to wina zasięgu, a na stronce przed zakupem sprawdzałam i w Mysłowicach (duuuże miasto) powinien być "doskonały". Nie mam już nerwów do tego "internetu" i szukam pretekstu, aby zerwać umowę. ODRADZAM wiązanie się z tą firmą na 2 lata, albo i dłużej... Całymi wieczorami siedzę próbując nawiązać połączenie i niezmiernie się cieszę, jeśli chociaż na 10 minut udaje mi się zalogować na skrzynkę mailową. Pomijam już fakt, że internetu potrzebuję do pracy;( Jednym słowem STRZEŻCIE SIĘ internetu z Orange!!!
      • Gość: os. prow. dz. gosp Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 26.02.11, 11:32
        MAMY CIĘ !!! -tak mówią w orange. Mam umowę na 24 miesiące -120zł netto miesięcznie za business everywhere, a w zamian nic. Od drugiego dnia prędkość na poziomie 12/sec. Strony otwierają nawet kilka minut (www.allegro ponad 3min.) Ponadto transmisja jest obrazków jest przycinana (brak VPN), przez to są nieostre (mozaika). Poziom sygnału jest na 78%, więc powinno być OK. W Playu mam 58% i wszystko śmiga błyskawicznie (startowa allegro 10sek.), a obrazki pobierane są w pełnych rozmiarach. Miałem iplusa i też nie było tragedii, ale orange BE to totalna porażka. Za włączenie VPN co miesiąc 5zł netto dodatkowo. Co jeszcze mam wykupić, żeby to działało??? bo i tak nie działa!
        Najbardziej żałuję, że nie sprawdziłem wcześniej opinii na temat internetu mobilnego orange, tylko uwierzyłem, że to podobna oferta do plusa i playa z których korzystam. Umowę podpisałem u mnie, ale i tak nie mogę jej rozwiązać w ciągu 10 dni od podpisania, bo ustawa daje taką możliwość jedynie osobom prywatnym.
        Pozdrawiam wszystkich wkręconych!
    • pierogi_z_jagodami nie kupujeci ebezprzewodowego w Orangu, masakra 17.12.10, 16:36
      mam laptop a dokładnie netbook acer

beznadziejny jest ten internet, pomijam to, że panienki namawiające klientów, lekko rozmijają się z prawdą, przynajmniej tak było w moim przypadku, to jeszcze zasięg jest marniutki, dokładnie taki jak w telefonach.. pada i siada na zmianę w różnych miejscach... a komputer, który własnie użytkuje zaczał padac po kilku dniach uzytkowania - stracilam połaczenie z netem na dobre, troche powalczylam (włącz, wyłącz, wyjmij kartę, wlóż kartę) poczekalam i zadzialał, ale to masakra, a nie mobilny inernet,

dla informacji - windows 7, który jest w wersji startowej, pełną trzeba sobie dokupić, shit

żałuję że sie w to wpakowalam, dopiero teraz dowiedzialam sie ze znajomy ktory to mial okropnie sie meczyl z brakiem zasiegu

NIE POLECAM
      • pierogi_z_jagodami Re: nie kupujeci ebezprzewodowego w Orangu, masak 17.12.10, 16:42
        dzialam blisko centrum wielkiego miasta i jakos jakos, ale niech się przemieszcze!

no a dzisiaj siadł kompek, mogę go wyslac do producenta albo żebrac o naprawę gwarancyjna, kurcze, dobrze ze znowu dziala
        • Gość: gosc Re: nie kupujeci ebezprzewodowego w Orangu, masak IP: 178.56.73.* 10.01.11, 18:07
          wpakowalem sie na 2 lata placenia za cos czego normalnie nie moge uzywac najczesciej widze na moim laptopie bezprzewodowym orange hasla typu: brak dostepu do internetu lub strona internetowa jest niedostepna najgorsze badziewie jakie w zyciu zakupilem nie polecam nikomu.
        • Gość: gosc Re: nie kupujecie bezprzewodowego w Orangu, masakr IP: *.centertel.pl 04.05.13, 09:50
          To jest banda złodzieji oszustow i naciagaczy zwalaja cala wine na abonenta i sa nie kompetetni.Ludzie nie bierzcie nigdy tego gowna bo podpiszecie na siebie wyrok.Połowa pan i panow pracujacych tam i zajmujaca sie problemami tzw w biurach obslugi sa albo tumanami albo skonczyli szkołe przeciwpancerna,i maja w dupie innych.Jeszcze raz ostrzegam przed ta szumowina i oszustami.
      • ol.a72 Re: nie kupujeci ebezprzewodowego w Orangu, masak 10.01.15, 01:14
        POTWIERDZAM! Nigdy więcej ORANGE! Nie mogę się od nich uwolnić! Mianowicie kilka lat miałam internet mobilny orange FREDOM PRO. Nie byłam z niego zadowolona ,więc mies.przed końcem okresu rozliczeniowego złożyłam pisemną rezygnację,jednak pani w salonie namówiła mnie do wzięcia internetu FREE NET na próbę,zachwalając,że wszystko będzie dobrze ,z zastrzeżeniem ze w ciągu 2 tyg mogę go odesłac...W zwązku z tym ,że nowy ruter w ogóle nie zadziałał,odesłałam go ...Byłam pewna ,że zakończyłam przygodę z orange.Nic bardziej mylnego!!!!Faktury przychodzą nadal,dzwoniłam kilkakrotnie do BOK,Za każdym razem każdy co innego mówił,składałam dwukrotnie reklamację w salonie i też nic...Kilka dni temu otrzymałam pismo,z którego wynika,że orange powróciło do poprzedniej umowy na FREEDOM PRO. Nic z tego nie rozumiem! Czy orange może powrócić do umowy,która była już rozwiązana??????Tłumaczą że FREE NET ,który był wzięty na próbę jest jakoby przedłuzeniem poprzedniej oferty i domagają się nastpnego wypowiedzenia na pismie....
        • orangeekspert1 Re: nie kupujeci ebezprzewodowego w Orangu, masak 14.01.15, 14:38
          Jeśli sprawa nie została wyjaśniona to napisz do nas pomoc.orange.pl. Sprawdzimy to i postaramy się pomóc.

ol.a72 napisał(a):

> POTWIERDZAM! Nigdy więcej ORANGE! Nie mogę się od nich uwolnić! Mianowicie kilk
          > a lat miałam internet mobilny orange FREDOM PRO. Nie byłam z niego zadowolona ,
          > więc mies.przed końcem okresu rozliczeniowego złożyłam pisemną rezygnację,jedna
          > k pani w salonie namówiła mnie do wzięcia internetu FREE NET na próbę,zachwalaj
          > ąc,że wszystko będzie dobrze ,z zastrzeżeniem ze w ciągu 2 tyg mogę go odesłac.
          > ..W zwązku z tym ,że nowy ruter w ogóle nie zadziałał,odesłałam go ...Byłam pew
          > na ,że zakończyłam przygodę z orange.Nic bardziej mylnego!!!!Faktury przychodzą
          > nadal,dzwoniłam kilkakrotnie do BOK,Za każdym razem każdy co innego mówił,skła
          > dałam dwukrotnie reklamację w salonie i też nic...Kilka dni temu otrzymałam pis
          > mo,z którego wynika,że orange powróciło do poprzedniej umowy na FREEDOM PRO. Ni
          > c z tego nie rozumiem! Czy orange może powrócić do umowy,która była już rozwiąz
          > ana??????Tłumaczą że FREE NET ,który był wzięty na próbę jest jakoby przedłuzen
          > iem poprzedniej oferty i domagają się nastpnego wypowiedzenia na pismie....
    • Gość: Marek Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 23.03.11, 21:14
      swego czasu uległem ogłupieniu reklamami i zakupiłem w Orange internet bezprzewodowy. po 10 m-cach modem przestał działać. korzystanie z sieci graniczy z cudem. poniżej "wklejam" odpowiedź udzieloną przez pracownika Orange na moje zgłoszenie. ocenę pozostawiam Wam czytelnikom. Reasumując nigdy więcej Orange. SYF SYF SYF!!!!! MODEM DZIAŁA TYLKO I WYŁĄCZNIE W GRANICACH DUŻYCH MIAST.

".....W dniu 19 marca 2011 15:47 użytkownik <bok@orange.pl> napisał:
      > Witam serdecznie,
      > Dziękujemy za zgłoszenie, dotyczące zasięgu. Zapewniam, że z uwagą zapoznałem się z jego treścią.
      > Pragnę wyjaśnić, że operator sieci Orange nie ustaje w działaniach, mających na celu rozwijanie infrastruktury a tym samym ciągłe doskonalenie jakości świadczonych usług.
      >Jednakże na dzień dzisiejszy PTK Centertel sp.z.o.o świadczy usługi telekomunikacyjne w zakresie istniejących możliwości technicznych. Operator podaje do wiadomości obszar zasięgu sieci. Informacyjny charakter danych o zasięgu wynika z istoty świadczenia usług telefonii komórkowych za pomocą fal radiowych.
      > Usługi te mogą być miejscowo niedostępne, lub korzystanie z nich może być częściowo utrudnione. Konstrukcja budynków, ich położenie czy ukształtowanie terenu mogą wpływać na ograniczenia.
      > Pod adresem: Ursynów, Warszawa, mamy potwierdzenie występowania pogorszenia jakości, o czym poinformowaliśmy Pana, w odpowiedzi na zgłoszenie techniczne. Jednakże mobilny charakter usługi Orange Free umożliwia korzystanie z niej w różnych lokalizacjach nie tylko w miejscu zamieszkania. Nie możemy więc pozytywnie odnieść się do możliwości rozwiązania umowy bez ponoszenia kosztów.
      > W Umowie o świadczenie usług Orange Free nie ma również zapisu, w którym Operator gwarantuje określoną prędkość transmisji danych. Prędkość zależy od wielu czynników, o których wspomniałem powyżej w celu polepszenia przekazu może Pan zmienić miejsce korzystania z sieci.
      > Odnosząc się do pytania odnośnie możliwości wymiany modemu, informuję, że gwarantem urządzenia jest producent, który odpowiada za poprawne działanie urządzenia. Wadliwe działanie może więc Pan we własnym zakresie zgłosić bezpośrednio w autoryzowanym serwisie producenta modemu. Innym rozwiązaniem jest reklamacja towaru, w ramach odpowiedzialności sprzedawcy za towar niezgodny z umową. W tym celu może Pan we własnym zakresie udać się do punktu sprzedaży, w którym modem został zakupiony i negocjować warunki wymiany.
      >
      > Za zaistniałe utrudnienia w korzystaniu z usługi przepraszamy i zapewniamy, że dokładamy starań, aby poprawiać jakość świadczonych usług. Mam nadzieję, że zajęte przez nas stanowisko zostanie przez Pana zaakceptowane, a przedstawione informacje będą pomocne.
      >
      • Gość: Tomasz Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 31.07.11, 09:15
        Nigdy więcej internetu w Orange
        • Gość: nigdy wiecej g.wna Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 21.08.11, 11:48
          Nigdy więcej tego gówna. Totalna porażka. korzystam w Wołominie, 200 m od przekaźnika, który od pól roku jest nie sprawny, oni o tym wiedzą , w rozmowie na infolinii konsultant powiedział, że liczą się z tym ze klienci będą zrywać umowy bo to gó... nie chodzi, ale im to lotto.
    • Gość: Izuchna Orange Nie Polecam tego internetu!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 30.08.11, 18:23
      Mam z orange internet bezprzewodowy i jestem niezadowolona niedosc ze sam sie rozlacza kiedy chce to na dodatek szukam po mieszkaniu zasiegu a niby to bezprzewodowy i zasieg powinien byc wszedzie haha jest ale chyba u nich w salonach robia se z ludzi co chca wciskaja kity mowilam pani z orange ze potrzebuje miec zasieg w rabce-zdroju bo tam czesto jezdze a ona mowi ze tam gdzie zasieg z telefonu tam bedzie internet zasieg w telefonie mam a internet nie dziala tam wiec robia z ludzi wariata NIE POLECAM tego internetu a tez sama juz z nim nie przedluze umowy...
      • Gość: wojtek_21 Re: Orange Nie Polecam tego internetu!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 21:15
        gó... shit nie polecam, poziom sygnału 100% odległość od nadajnika około 400 metrów!! modem huawei e353 a prędkość, downloadingu na poziomie 10/7 kb/s przestrzegam przed zakupem tego internetu!! ludzie czytajcie opinie na różnych forach i sugerujcie sie nimi, nie popełniajcie tych błędów, ja na szczęście kupiłem orange free na kartę straciłem tylko 25 pln, a współczuje tym co maja na abonament.
        • Gość: normax Re: Orange Nie Polecam tego internetu!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 26.03.13, 15:27
          Stanowczo odradzam zakup internetu w Orange,zanim zdecydowalem sie na zakup skontaktowalem sie z BOK, gdzie zapewniono mnie ze moj adres lezy w zasiegu sieci 3G.Jednak juz po tygodniu uzytowania pojawily sie problemy i internet po prostu nie chodzil.Napisalem reklamacje odrzucili.Ostrzegam uwazajcie na konsultantow manipujuja i klamia zeby tylko wcisnac swojego produkty.Bylem abonentem tej Firmy 10 lat,czekam do lutego az skonczy sie umowa i zegnam sie z Nimi !!!!
      • Gość: MrRiverdance Re: Orange Nie Polecam tego internetu!!!!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 26.04.13, 19:37
        Dołączę do grona większości,niestety nie zadowolonych klientów sieci Orange.Skusiłem się na internet mobilny,z racji zawodu jestem ciągle w drodze,i był to największy błąd.Zadeklarowana prędkość to 7,2 Mb/s za 80 zeta,a jest za tą kwotę , i tu dla dorosłych,gó... w ładnym opakowaniu.Jeszcze kilka miesięcy i pożegnam się z oszustami,powtórzę ,Z OSZUSTAMI,z całą odpowiedzialnością.Telefony wykonane do operatora pozwoliłyby na korzystanie z kafejki internetowej przez dwa kolejne miesiące i korzystanie z przyzwoitej prędkości.Zanim ktoś podejmie decyzje o internecie mobilnym z Orange,niech zapozna się z forum ,a potem decyduje,pozdrawiam Wszystkich
    • sebastiianb Re: Orange - internet bezprzewodowy 10.12.11, 17:43
      Polecam poczytać na tej stronie można się wiele dowiedzieć!!!
      dochodowapracazgoogle.blogspot.com/
    • sorger Re: Orange - internet bezprzewodowy 12.12.11, 14:36
      Najbardziej polecam Playa jeżeli chodzi o bezprzewodowego neta.
    • prze-mcio Re: Orange - internet bezprzewodowy 06.03.12, 18:43
      Hm, radziłbym Ci zmiane operatora, internet na abonament kiepsko się kalkuluje.. Ja korzystam z takiego rozwiązania. Mając smartfona z Androidem mogę sobie stworzyć punkt dostępu z telefonu i korzystać z paczki danych. Do Heyah doszły ostatnio duże paczki 600 MB i 1,2 GB. Na dobrą sprawę nie potrzebuję modemu, wystarczy mi sam telefon i paczka danych bez utraty łączności ze światem i płacenia abonamentów.
    • Gość: Aneusz Re: Orange - internet bezprzewodowy DRAMAT IP: *.centertel.pl 11.04.12, 13:25
      Mam ogromna awersje do Orange i jest wściekły ich lekceważneiem klienta.Internet jest gorszy niż darmowy w play , wszelkie reklamacje olewają , odpisują po miesiącu dwóch albo w ogóle z odpowiedziami niezwiązanymi z tematem .Wymuszaja aby do nich dzwonić i nabijać im kase a z tych rozmów nic nie wynika.Absurd i paranoja. Nie da się na ich internecie pracować w sieci na wielu stronach logować bo zaraz wylogowuje , no i połowa stron w ogóle się nie wczytuje. Po za tym predkośc gwarantowana jest kłamstwem bo internet jest wolniejszy niż darmowe w play i plus. W 1993 roku miałem lepszy internet niż ma teraz orange.
      Osobiście ostrzegam wszystkich klientów oraz tych co chcą skorzystać z ich usług.Zmarnujecie pieniądze, nerwy korzystając z ich internetu, no i nie macie możliwości zareklamować tego bo was oleją .już wole 50MB kupic u innego dostawcy niż te 200 od orange szczerze.Ja już czekam pół roku i dalej sprawa nie rozwiązana jest, znam też dziesiątki osób które mają ten sam problem z Orange. Obsługa klienta Orange jest poniżej krytyki!
    • Gość: Abe Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: 103.4.16.* 31.05.12, 15:38
      Film Jutro będzie lepiej (2010) jest super! Polecam!
      • piotrko7 Anty - Orange 23.09.12, 01:22
        Jestes niezadowlony z uslug lub obslugi Orange - juz niedlugo bo 1-go pazdziernika dzien Anty-Orange. Przylacz sie. Wystarczy ze bedziesz o kazdej pelnej godzinie przez minute wybiral jakis dowolny numer Orange ze swojego telefonu. Poza tym wyslij do biura obslugi klienta jak najwiecej e-maili w tym dniu z pozdrowieniami od Anty-Olewaczy. Pozdrawiam.

• Gość: pipi Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.13, 22:19
      NAJNOWSZE FILMY HD POBIERZ I OGLADAJ!!!!!!
      moviesnewhd.blogspot.com/
      Już wkrótce nowe premiery zza oceanu!!!
      www.youtube.com/watch?v=_GP1_YQMdcw&feature=youtu.be
    • Gość: Corrado Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 07.11.13, 00:47
      Opowiem wam swój krótki staż na Orange, z przyczyn lokacji byłem zmuszony na Internet Mobilny z Orange bo to był jedyny który miał u mnie znośny zasięg, zamówiłem sobie Orange Freedom 14+1 gb za 59 zł + "Szczęśliwe godziny" z routerem Huawei B683, rzadko oferowany, ale zależało mi na wifi, początki były fajne bezproblemowe choć z perspektywy czasu sobie uświadomiłem, że już wtedy mnie oszukiwano bezczelnie, mianowicie 15 gb nie starczało gdzie nie jestem nałogowcem internetu czy youtube, raczej korzystam sporadycznie a ściąganie czy wysyłanie projektów ustawiam sobie na noce, w końcu po to ta usługa "Szczęśliwe Godziny", szczęśliwe niestety nie dla mnie, bowiem jak w końcu udało się otrzymać sms aktywujący Orange Online sprawdzałem połączenia i prawie wszystko wliczane było w transfer dzienny, a moje projekty często ważą po kilkaset mb lub więcej, a zazwyczaj jednego nie wysyłam a od razu kilka. Usługa "Szczęśliwe godziny" jest automatycznie dezaktywowana po wyczerpaniu limitu, chyba że aktywuje się usługę "Cała naprzód" (po wyczerpaniu limitu dostajesz SMS o takiej sytuacji, ale internet nie zwalnia tylko wykorzystany transfer doliczany do rachunki) to był mój ogromny błąd. Dla pewności działania tego nocnego ściągania między 00:00 a 8:00 mam automatyczne wyłączenie komputera ustawione na 7:55 tzw "hard shootdown" wymusza zamknięcie wszystkiego - pomimo wszystkiego ;p Mimo to przez 2 dni zliczany transfer nocny był po 10 i wliczany do dziennego limitu, łącznie 21 gb, rachunek na kwotę 1280 zł, a przypominam, że miało być pierwotnie 59 zł, złożyłem reklamację, po 30 dniach odpowiedź negatywna, więc stawiłem się osobiście w punkcie orange, kolejna reklamacja napisana przez bardzo uprzejmego konsultanta z Gdańskiej w Bydgoszczy (pozdrawiam) uznana, oczywiście po 30 dniach ponownie i bez jakiegokolwiek poinformowania mnie, ale o tym później, dowiedziałem się o tym od konsultantki na infolinii składając kolejną reklamację, już o całkowicie odrębną sprawę, bowiem nocny wysył danych równy 18 GB zastał wliczony w transfer nocny - wszystko ok, ale dokładnie ta samą ilością danych zostało obciążone moje konto o 8:35 co do 1kb mimo że żadne z urządzeń nawet nie było włączone, wifi zabezpieczone filtrem mac adress, przez co cały dostępny transfer pofrunął se gdzieś tam, do przyznania nowego limitu prawie 3 tygodnie, a reklamacja pewno będzie rozpatrywana znowu 30 dni co do dnia, na szczęście zdążyłem wyłączyć szczęśliwe godziny bo inaczej znowu ponad 1000 zł by chcieli, ja zostałem na dzień dzisiejszy z internetem masakrycznie ograniczonym.
      Podsumowując:
      Orange to wieczne awarie systemu błędy w naliczaniu, nie doszkoleni konsultanci itp itd, przykładem jest chociażby to, że od samego podpisania umowy staram się o faktury wysyłane na maila bo na dzień dzisiejszy nie otrzymuje ich w ogóle, sprawdzam je na Orange Online które regularnie co kilka tygodni się blokuje, odpowiedź konsultanta nie wiadomo dlaczemu, dzwoniłem o wpisanie mojego maila - ok zanotowali, miesiąc później dalej nie mam FV, znowu dzwonię, odpowiedź - Przepraszam ktoś nie kliknął "Akceptuj zmianę", kolejny miesiąc znowu nic, znowu dzwonie sie pytam co z tym, się okazuje że zapisali domenę jako gmail.pl zamiast com, ok naprawione już ma być ok, znowu za miesiąc dzwonię się okazuje, że znowu nie zaakceptowali, powiem szczerze, że od 3 miesięcy nadal nie mam FV na mailu i już zrezygnowałem z tej opcji, szkoda mi tracić cieprliwość na taki banał wolę się skupić by mnie nie okradli.

Warto też wspomnieć o tej usłudze "Szczęśliwe godziny"
      W regulaminie jasno napisane, że to nie limitowany transfer w godzinach od 00:00 do 8:00, tyle, że sam konsultant mi powiedział żeby przed tym zresetować połączenie bo SYSTEM te ich świetny często się nie przełącza, ok i tak to robiłem od początku, ale z własnych badań ustaliłem, że usługa jest dostępna od 00:14 do 8:00 więc nie dajcie się naciąć I POD ŻADNYM POZOREM NIE WŁĄCZAJCIE USŁUGI "CAŁA NAPRZÓD".

Kolejna sprawa to dosyć ciekawa sytuacja 11 października br dostaje SMS, że do 14 października mam do wykorzystania ponad 15 gb transferu, ok każdy normalny użytkownik potraktowałby taką informację od firmy jako wiarygodną, coś mnie tknęło by to sprawdzić, i dostępny transfer miałem 3 gb, chyba nie muszę tłumaczyć czym by się skończyło gdybym nie zweryfikował informacji.

Ogólnie Orange oceniam na -1 w skali do 10 tragedia i gdyby nie to, że skonstruowałem własną antenę zewnętrzną do router-a to i prędkość była by żenująca, niestety jestem zobowiązany umową na 18 miesięcy po której nie chce nawet patrzeć na kolor pomarańczowy.
      Dziękuję Pozdrawiam i trzymajcie się z dala od tej firmy - taka moja mała rada
      • Gość: yadzka Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cupt.gov.pl 13.12.13, 14:01
        Dzieki za opis problemów z Orange. Wspólczuje Wam ale postanowiłam się uczyc na cudzych błedach, wiec nie popelnie tego:)
        chcialam zrezygnowac z T-mobila, z ktorym nigdy nie mialam zadnych problemów i przejsc do Orange bo daja wiecej MB za ok 30 zł. Ale na szczescie t-mobile dal mi akceptowalna oferte i nie przejdę, tym bardziej po przeczytaniu Waszych perypetii.
        • Gość: xxxxxx Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cdma.centertel.pl 17.05.14, 16:21
          Do prokuratury z hołotą. Ludzie zasypcie prokuratury donosami o oszustwie i wyłudzaniu pieniędzy przez orange to im się odechce robić ludzi w balona. Ja w poniedziałek składam na nich donos, bo limit który zawsze wystarczał mi na miesiąc nagle zaczął starczać tylko na pół miesiąca. Kpina jakaś. Mi odłączają w nocy internet, ktoś inny penie sobie korzysta, a ja po 2 tygodniach mam wyczerpany limit.
          • orangeekspert1 Re: Orange - internet bezprzewodowy 30.05.14, 15:44
            Wykorzystanie pakietu jest uzależnione od bardzo wielu czynników. W przypadku wątpliwości w pierwszej kolejności polecam kontakt z infolinią gdzie będziesz mógł wyjaśnić wszystkie wątpliwości. Kontaktowałeś się z nami w tej sprawie? Z jakiej usługi korzystasz w naszej sieci?

Gość portalu: xxxxxx napisał(a):

> Do prokuratury z hołotą. Ludzie zasypcie prokuratury donosami o oszustwie i wył
            > udzaniu pieniędzy przez orange to im się odechce robić ludzi w balona. Ja w pon
            > iedziałek składam na nich donos, bo limit który zawsze wystarczał mi na miesiąc
            > nagle zaczął starczać tylko na pół miesiąca. Kpina jakaś. Mi odłączają w nocy
            > internet, ktoś inny penie sobie korzysta, a ja po 2 tygodniach mam wyczerpany l
            > imit.
            • Gość: ofiara orang Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 12.08.14, 02:10
              Dobry żart z kontaktem z infolinią...:)
              korzystam obecnie z usługi business everywhere ale sam nie jestem użytkownikiem orang i nie posiadam nr tel. w tej jakże "wspaniałej" sieci komórkowej, ale zacznę może inaczej ponieważ obawiam się iż mogę się pogubić.
              1: Pani prezes osobiście korzysta z sieci orang - nie mogę powiedzieć iż jest to "nowoczesna" kobieta pod względem ogarniania elektroniki ale się stara nie pozostawać w tyle... i tutaj jedyną pozytywną rzecz mogę powiedzieć o orang a mianowicie jak jesteś stałym klientem i potrafisz się potargować to rzeczywiście potrafią sprezentować dobre telefony... szefowa wywalczyła za 50zł "xperie z" zanim weszła do polski (tylko musiałą na nią poczekać) przy abonamencie ok 100 zł (ale jest w sieci od pierwszych lad idei czy jak to tam leciało)
              2: wzięła jeden internet na firmę na próbę i działał ok tzn. przy rozmowie z konsultantem były zadawane konkretne pytania o transfer ilość opłaty itp.
              -ilość Gb 12 + 2 (ale po wcześniejszych komentarzach zacznę kontrolować czy rzeczywiście tyle jest dostępne)
              -oferta mówiła o 10Mb (10Mb podzielone przez 8 daje 1,25MB transferu)
              no to padło oczywiście pytanie o stały/dolny pułap transferu tu ciekawostka bo konsultantka powiedziała że jest, i to określony na 7,2 o ile się będzie w zasięgu anteny rzecz jasna. no to sprawdziliśmy na stronie i jest-miodzio
              3: jeden internet "wzieliśmy" sprawdziliśmy wszystko łądnie pięknie transfery się "prawie" potwierdziły (akceptowalne rozbieżności) no to został zakupiony drugi numer...
              4: po 3-4 miesiącach wszystko szlag trafił... internet coraz bardziej spowalniał ale 2Mb były...
              jeżeli ktoś się orientuje jak to wygląda z drugiej strony to może tutaj skomentować jak to technicznie wygląda, jak osobiście miałem neta z play-a to dzwoniłem na infolinie tam informatyk coś robił i transfer powracał, konsultant z play-a kiedyś mi powiedział że niestety przy mobilnym tak się zdarza i trzeba dzwonić - naprawią... też jest to nielegalna praktyka ale biedny konsultant nie jest temu winien to podziękowałem jak mogłem rozwiązałem umowę:)
              5: gdy transfer nie nadawał się już do pracy biurowej a właścicielki firmy nie ma (coś w rodzaju długiego urlopu) posiadają wszelkie dane firmy próbuje się dodzwonić na infolinie z własnego nr tel. i tu kilka miłych niespodzianek...
              -internet mi działa jak krew z nosa więc ciężko operować na beznadziejnie działającej stronie orang....
              -wpisy w google z zapytaniem o infolinie orang też ***ja dają
              -dzwonie na pierwszy znaleziony nr infolini orang i dowiaduje się że jak nr wzięty na panią prezes to ona musi działać (porażka nie chce zmieniać taryfy tylko awarie zgłosić i nie nie chce ich informatyków -za kasa- w firmie mamy kontakt z własnymi, a połączenie 2.49 za każdą minute automat sam nawija minute o tym że tyle to kosztuje...) i jedyne co to dowiedziałem się (po długich walkach gdzie każda minuta kosztuje2.49) iż jest to najpewniej awaria naszego sprzętu... no to sru format stacjonarki sprawdzanie na laptopie tablecie i jednym telefonie... hm nie raczej udało nam się wykluczyć awarie sprzętu...
              -no to heja do infolini "całodobowej" po godz 18 z prywatnego nr. i co? jak by to łagodznie powiedzieć... "jajco" włącza się automat "2.49" za min połączenia i zrywa połączenie....
              ale nie! twardo dalej dzwonie nowe połączenie nawet dalej doszedłem bo się już drugi automat się załączył, nie ten informujący o cenach tylko przekierowywójący iii znowu **** za trzecim razem się dodzwoniłem ktoś odebrał zweryfikował dane...(nr. tel. karty sim, nr.karty sim, adres firmy, nip firmy, nazwa firmy, imię i nazwisko właściciela, i nawet adres korespondencyjny właściciela,- nie jestem osobą obcą która na pewno ukradła tą kartę sim i dzwoni z zażaleniem na kradziony towar!!!) te same teksty i kłótnie (pan nie jest upoważniony blebleble ja chce pomocy a nie zmieniać taryfe!!!) doszliśmy do porozumienia że sprawdzi czy może coś zrobić (całkiem miłą ale zagubiona w tym co robi kobieta) i ku mojemu "zdziwieniu" rozłączyło rozmowę w pół zdania... normalny człowiek pewnie by się poddał... ale nieeee
              dzwonie jeszcze raz przechodzę przez procedury już z pamięci i wymieniam argumenty po raz enty... kolejna przemiła osoba powiedziała mi że z ich strony wszystko wygląda w porządku i najpewniej karta sim jest uszkodzona... mam udać się do salonu i w razie potrzeby wyrabiać duplikat karty.
              -po prawie 40 min czekaniu w salonie następnego dnia (2 okienka 5osób przede mną dwie przedłużają umowy jedna rezygnuje-to co tej biednej bebce robili z mózgu łamało co najmniej w kilku punktach konwencje praw genewskich, i 2 jak ja z problemami - chyba już mam nie tylko z internetem;) ) dowiedziałem się że karta jest sprawna i to pewnie problem z zasięgiem więc pytam się jak? skoro wcześniej działąło jak należy, a działa jako internet "stacjonarny" - modem w pc-cie stacjonarnym - no i się dowiedziałem iż pani prezes powinna własnoręcznie napisać i złożyć wniosek o sprawdzenie zasięgu w siedzibie firmy...

Ja osobiście jestem bardzo tolerancyjnym człowiekiem i chyba tylko dlatego nie zaczołem się drzeć w tym salonie na bogu ducha winną kobietę w sumie to s*am na tą sieć za tydzień wraca pani prezes i będę prosił o poradę prawną w sprawie rozwiązania umowy gdyż wspaniała firma orang według mnie nie dostarcza usługi którą zobawiązałą się dostarczać poprzez podpisanie umowy.

Tak że jeśli komuś się chciało przeczytać tego posta i doszedł do podsumowania to polecam skorzystanie z ich usług (jeśli ma się oczywiście zapędy masochistyczne i nie lubi się zawartości własnego portfela bo na infolinie wydałem 70 zł)

Pozdrawiam "orangeekspert1" który poleca kontakt z infolinią a konta na orang nie założyłem bo mi się nie udało więc dlatego wydzwaniałęm...
              • orangeekspert1 Re: Orange - internet bezprzewodowy 22.08.14, 14:07
                Podaj nam numer internetu, adres, w którym korzystasz z usługi oraz odnośnik do tego wątku przez formularz zgłoszeniowy pomoc.orange.pl./ Sprawdzimy numer, lokalizację i postaramy się rozwiązać problem.
    • Gość: pox Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 15:15
      jest w porządku polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka