Dodaj do ulubionych

Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad...

IP: 158.75.2.* 23.11.07, 12:55
"radzimy w co grać" jest zbytnim naciągnięciem w stosunku do treści artykułu.
Przedstawiono 4 gry bardzo (zbyt) ogólnikowo. Brak informacji czy są to gry
typu "real-time" czy turowo/przeliczeniowe.
Brak adnotacji, że istnieją gry innych form organizacji. Brak komentarza, że w
niektórych z nich, aby mieć jakiekolwiek szanse na wyższe statystyki, jest
wyłożenie sporej ilości gotówki.
Dobrze byłoby umieścić chociażby odnośniki do wikipedii, czy innego portalu z
którego możnaby dowiedzieć się więcej. Brak mi opisu gier tj. Arkadia, czy Red
Dragon.
Jeżeli już zdecydować się na 4 gry jednej stylistyki, umieścić to na początku
tekstu i zaznaczyć jakoś źe to tylko wycinek wszechświata
Obserwuj wątek
    • Gość: rausman Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: *.gemini.net.pl 26.11.07, 13:29
      Mysle ze z wyzej wymienionych gier najbardziej sensowne sa gry ekonomiczne . Co
      do Tibii mam tylko kilka słów, mianowicie wkładamy w nią ogromną ilosc czasu i
      uzyskujemy mała korzyść. Gra jest niby wciągająca, ponieważ system walki bazuje
      na smierci bohatera. Jezeli zginiesz będziesz odrabiał kilka dni. Szkoda czasu i
      pieniędzy chyba, że jesteś pro gamerem i kontrolujesz 150 postaci naraz.
      • Gość: ss Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:44
        Tylko Crimson Creation RPG
      • Gość: tibijczyk Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 22:13
        No to ja ostrzegam bo tibia jest okropna zawalam szkołę przez nią :/. PS: Tibia
        rządzi, Tibia radzi, Tibia nigdy Cię nie zdradzi. A poza tym to kocham tą grę.
        • Gość: dzana www.toprally.net IP: *.ghnet.pl 02.12.07, 12:38

Dla fanow sportow motorowych i managerow polecam www.toprally.net
          To polski,caly czas rozwijajacy sie manager rajdowy!!! Naprawde swietna gra,
          gram od 3 lat i caly czas nie moge przestac.

WWW.TOPRALLY.NET !!!!!!!!
          • Gość: Artur Re: www.toprally.net IP: 195.205.169.* 12.03.09, 10:06
            Ja gram od pół roku, super zabawa. Potrzeba sporo cierpliwości aby coś osiągnąć,
            mieć dobrą strategię, długofalową, ale przynosi rezultaty. Mnie się podoba.
            Nawet nie angażuje tak czasowo jak inne menadżery. No i to polski menadżer, i
            jedyny w rajdach.
            • Gość: Olo Re: www.toprally.net IP: 195.205.169.* 07.09.09, 18:09
              Ja już gram kilka lat i nadal mnie to cieszy. Wcale nie wymaga od gracza dużo
              czasu, ja zwykle wchodzę 3-4 razy w tygodniu na 10-15 minut i to w zupełności
              wystarcza. Super polska gra i jedyna tego typu rajdowa! Aha trzeb mieć dużo
              cierpliwości, bo w toprally nic nie przychodzi łatwo
              • Gość: Andrzej Re: www.toprally.net IP: *.chello.pl 07.02.10, 21:33
                Faktycznie w toprally.net trzeba obrać długofalową taktykę, to gra nie na
                tydzień, miesiąc, ale raczej na kilka lat. pozdrawiam wszystkich graczy w toprally!
    • Gość: abrabra Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 17:01
      Ja gram w SGUni - naprawde swietna gra....strasznie wciaga :) Polecam
      • Gość: bartko Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.such.nat.hnet.pl 01.12.07, 23:09
        Też w to długo grałem :) ale przerzuciłem się na szybki, fajne gierki, w które
        można grać w pracy. www.gry.jeja.pl
    • Gość: omka pardus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 17:03
      Szkoda ,ze nie wspomniano o pardusie ( www-pardus-at ) bardzo dobrej grze
      rpg/ekonomicznej , w ktorej autorzy postawili na wspoldzialanie wielu graczy.
      • Gość: Szachista Szachy IP: 76.186.150.* 01.12.07, 17:13
        Co tu duzo mowic, szachy istnieja od 1000 lat (w Europie) i jakos maja sie dobrze.
        Moze jestem stary czy niemodny, ale dla mnie wiekszosc (jezeli nie wszystkie) z
        tych gier to tylko krotkotrwale gwiazdeczki na firmamencie gier, na ktorych
        szachy i warcaby zajmuja (i - jestem pewien - beda zajmowac) miejsce naczelne.
        No to bialym koniem z b1 na c4
        • Gość: fsh Re: Szachy IP: *.generacja.pl 01.12.07, 17:35
          w szachach i warcabach sa zawsze te same statystyki, nie ma elementu rozwoju, a
          to w grach typu KoC, Ogame itp. wciaga najbardziej, widzisz jak cos powstaje i
          ulepsza sie
          dla mnie szachy i wspomniane w artykule gry naleza do roznych gatunkow i nie ma
          ich co porownywac
        • Gość: mike Re: Szachy IP: *.aster.pl 01.12.07, 18:41
          Jeśli już coś w stylu główkowania, to zdecydowanie gry słowne!
          cronix, literaki, szarada.net - to są hiciory.
          Pozdrawiam
        • Gość: xxx Re: Szachy IP: *.aster.pl 02.12.07, 16:36
          ruch koniem z b1 na c4 jest niemożliwy, co najwyżej na c3
          • Gość: NaR71 Dobre gry planszowe takie jak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 23:24
            osadnicy z Catanu deklasuja wszystkie gierki na necie.
      • Gość: a. gra-w-karteczki.net IP: 82.139.3.* 01.12.07, 22:53
    • Gość: heh Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 17:06
      "Tibia to jedna z najpopularniejszych gier typu MMORPG."
      3 słowa: World of Warcraft. (Tylko nie na n00b serwerach. Na oficialnych.)
      • Gość: \zx\zx\zx Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.chello.pl 01.12.07, 20:05
        zgadzam sie jak najbardziej
      • Gość: Anonim Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 15:10
        L2 (Lineage 2) > WoW (Word of Warcraft)
    • Gość: joozek Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.crowley.pl 01.12.07, 17:07
      Nie grajcie w Ogame! To uzależnia, naprawdę!
      • Gość: ae Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 17:15
        Gość portalu: joozek napisał(a):

> Nie grajcie w Ogame! To uzależnia, naprawdę!

Każda z tych gier może uzależnić :> Każda jest czasożerna, jeśli ktoś chce w nie
        dłużej pograć z jako takim efektem.
        Podtytuł "przerwa w pracy na grę" szczerze mnie rozbawił. Już widzę jak gracze
        ograniczają się do klikania jedynie w czasie przerwy na kawę :P

Ciekawi mnie czy autor grywał dłużej chociaż w te cztery wspomniane gry ;)
      • badjuk Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R 01.12.07, 21:50
        Gość portalu: joozek napisał(a):

> Nie grajcie w Ogame! To uzależnia, naprawdę!

Teraz mi to mówisz... :/
        • Gość: atx Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 10:24
          I co, jestes juz w fazie nastawiania budzika na 5 rano zeby wlaczyc komputer, wyslac wojska i isc dalej spac?

Moj kolega tak mial... Okropna choroba.
    • Gość: profes79 Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 01.12.07, 17:09
      Tibia? A co tu robi Tibia, przeciez mialo byc o grach
      przegladarkowych a to "cudo" trzeba zainstalowac. Szkoda ze nie
      dorzucono Lineage i WoWa na dokladke.
      Za to bitefighta czy Bloodwars juz calkowicie pominieto.

Wada WSZYSTKICH gier w/w jest czasozernosc - gra w czasie
      rzeczywistym. Szkoda ze nie wspomniano o The Crimes czy turowce -
      Red Dragon, ktora istnieje od wiekow...
    • thannatos Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. 01.12.07, 17:09
      www.margonem.pl
      • thannatos Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R 01.12.07, 17:12
        graonline.toplista.pl/
      • mageillusionist A Margonem? :D 01.12.07, 17:27
        Och, znów mojej ulubionej gry nie opisali :P
        • Gość: zła Lucyllka Re: A Margonem? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:36
          To prawda, z wszystkich wymienionych wyżej gier, żadna nie dorównuje Margonem :)
          Pozdrawiam:)
        • Gość: Tales Re: A Margonem? :D IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.12.07, 18:42
          Mimo paru wad i tak jest to najlepsza ze wszystkich darmowych, browserowych
          MMORPG :) Ma ten klimat i szybko się rozwija, więc dziwię się, ze jej tu nie ma.
          • Gość: wasyl Re: A Margonem? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:50
            o nie to hańba o margonemie zapomniec o najlepszej bezpłatnej MMORPG
            zadziwiacie mnie. Margonem jako pierwsze powinno byc wymienione :P
    • Gość: PatrykISIA Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: *.cust.tele2.pl 01.12.07, 17:10
      A gdzie jest opis hattricka?? (hattrick.org)
      • Gość: hattrick.org Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: 89.171.97.* 01.12.07, 17:15
        no wlasnie, gdzie jest?
      • przezioom Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R 01.12.07, 17:22
        no wlasnie!
        gdzie hattrick?

kiedys gralem w ogame, ale hattrick jest zdecydowanie ciekawszy. No i
        zdecydowanie mniej czasu potrzeba na granie. Poswiecanie calej doby na hattricka
        nie musi przyniesc lepszych efektow niz granie 30 minut/tydzien.
        • crogool W tym rzecz :) 01.12.07, 18:48
          W hattricka zacząłem grać w 2005 roku, po artykule "Gazety"... czekałem całe 40
          dni na przyznanie konta ! Gram do dziś, nie planuje skończyć.
          Travian... dyżury w pracy zima 2005/2006. Któregoś poranka loguje się a z moich
          5-ciu wiosek nie ma nic. To był ostatni raz.
          O-game. Lato 2006, kumpel z działu handlowego okazał się być jaką szychą w tym
          świecie, zaraził mnie... do momentu gdy nie zaspałem pewnego poranka i... trzeba
          było zaczynać od nowa.
          Hattrick to co innego. Nie policzę ile raz zakląłem przy niedzielnych meczach
          ale tych emocji nie zastępuje na dłuższą metę nic :D
          • Gość: devious demon HT jest słaby... SK rządzi!!! IP: *.centertel.pl 02.12.07, 03:12
            ...Sokker bije na łeb hattricka i wszystkie inne managery online!!!

i to jest nasz polski produkt! - unikatowy, bo jedyny z generowaną na na żywo
            animacją meczu (czyli nie jest od wizualizacja wylosowanego wyniku a
            "prawdziwy-wirtualny" mecz!)

każdy kto próbował różnych managerów piłkarskich przyzna, że sokker jest
            najlepszy ;) wielu kumpli w to wciągnąłem i potrafimy o zawodnikach, treningu
            czy taktykach gadać godzinami ;]

a najciekawsze jest to, że choć to najlepszy manager, to gra w niego stosunkowo
            mało osób - bo polscy twórcy w ogóle nie promują, nie dbają o estetykę strony
            (pierwsze wrażenie po wejściu jest straszne ;p), nie mają żadnych reklam - choć
            mogliby na swoim pomyśle zbijać kokosy... (w sumie to nie wiem czemu tego nie
            robią, najwidoczniej stać ich na to ;p)

zresztą co sie będę rozpisywał - kto szuka świetnej gierki, która nie zabiera
            jak te ogame'y i trawiany masy czasu (można wchodzić raz na tydzień, a nawet da
            radę raz na miesiąc się logować i jakoś grać) - ten po prostu wejdzie na tę
            brzydką stronkę i się zaloguje ;)

dla mnie niedziela wieczór (termin rozgrywania meczu ligowego) to od półtora
            roku święto - bo gra moja drużynka i mogę sobie obejrzeć na żywo 20min meczyk ;)
            emocje są większe, niż jak oglądam mecze np. Reprezentacji Polski ;D

zupełnie nie rozumiem jak można się ekscytować "tekstówką" taką jak hattrick
            (przez sokkerowców nazywanym też kalkulatorem - bo niestety w takiej grze poza
            doborem grajków za dużego wpływu na wynik nie mamy - a w sokkerze jest TAKTYKA -
            czyli ustawiamy przed meczem piłkarzy na boisku względem położenia piłki (pomysł
            z sensible soccera, nawet podobnie to wygląda - każdy fan SWOSa będzie wiedział
            o co chodzi ;p)

naprawdę polecam tę grę - sokker rządzi ;) i do tego jest polski ;]

link ;D
            www.sokker.org/?buddy=devious_demon
            • Gość: devious demon sokker.org !!! IP: *.centertel.pl 02.12.07, 03:17
              z przyzwyczajenia z forum sk wkleiłem tutaj "sokkerowy" link ;) a tu widzę tak
              nie da rady ;]

no ale kto zainteresowany ten trafi: www.sokker.org ;)

a moze to tak trzeba wkleić: www.sokker.org ;p
    • Gość: dt Counter Strike Manager IP: *.lanet.net.pl 01.12.07, 17:24
      Polecam ! :)

www.cs-manager.com

Gra polega na prowadzeniu drużyny e-sportowej grającej w Counter-Strike :
      trenerzy/sparinigi/sponsorzy/płatne HLTV/liga/puchary/turnieje :)
      Jest możliwość oglądania meczy w 2D.
      Darmowa rejestracja.
    • Gość: Haufos Best gry nie ma? ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 17:41
      No nie ma- trzeba ją dodać!
      [ www.margonem.pl ]
    • remiucha Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. 01.12.07, 17:41
      Polecam jeszcze Gladiatus i Managerzone. git gierki.
    • Gość: Kratos Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: 80.48.198.* 01.12.07, 17:42
      A cze,u nie dodaliście Margonem? Jest to MMORPG oparta na przeglądarce. Jest
      stworzona w RPG Maker'ze (niedługo będą mieli własną szatę graficzną), ale
      większość tekstur ma unikalną grafikę. Są tam m.in. wielcy Herosi do pokonania;
      unikalne, heroiczne i legendarne przedmioty! Warto zagrać. Link: www.margonem.pl
      • morte_macabre Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R 01.12.07, 19:09
        Nie działa na Operze a więc niech pocałują mnie w dupę :P
    • Gość: kapizak1 the-crusades i die-kreuzzuege - najlepsza gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 17:44
      Grałem w Plemiona i uważam, że jest to BARDZO nieudana kopia wypraw
      krzyżowych. Niestety nie ma już polskiego serwera, ale może to i
      lepiej, bo z Polakami gra się OKROPNIE (chodzi mi o serwery).
      Polecam zagraniczne serwery.

www.die-kreuzzuege.de
      www.the-crusades.org

Naprawdę super gra.
      • gomory Re: the-crusades i die-kreuzzuege - najlepsza gra 01.12.07, 18:33
        Polski serwer byl do d00py - sami multiuserzy.
        Ale na niemieckim i anglojezycznym gra sie calkiem fajnie :)
    • Gość: Dakkon Fabuła? Jaka fabuła...? IP: 193.24.200.* 01.12.07, 17:45
      "(...)Te produkcje, pomimo, że nie wymagają nawet instalowania czegokolwiek na
      dysku twardym, potrafią nieraz zadziwić fabułą(...)"

Ciekawa fabuła? Prawie umarłem ze śmiechu... Co mamy w artykule?
      1x najazd obcych - baaardzo oryginalne :/
      1x klikaj i zabijaj potwory - no comments
      3x rozwijaj osade - jak wyżej

Owszem, fajnie jest wymyślić chwytliwy wstęp do tekstu. Ale jeszce fajniej jest,
      kiedy ma on choć minimalne pokrycie w dalszej treści...

Świat jeszcze nie widział (i pewnie jeszcze długo nie ujży) gry MMO z ciekawą
      fabułą. Powód jest prosty - formuła MMO w większości przypadków po prostu
      wyklucza jakąkolwiek ingerencję "z zewnątrz", poza tym MMO jest z założenia
      nieskończone, a ciekawa, klasyczna fabuła z jednoosobowych gier ma swój koniec i
      początek. Nieśmiałymi próbami są niektóre MMORPG, gdzie świat jest areną walki
      między dwoma państwami/frakcjami/rasami, gdzie mamy oblężenia miast, zdobywanie
      terenu itp.
      • Gość: Sou EVE Online IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:05
        W EVE jest fabula tworzona przez graczy. Wystarczy zobaczyc na mape dl.eve-files.com/media/corp/Verite/influence.png i juz widac ze wieksza czesc swiata maja gracze. Fabula moze troche "wojenna" ale jest. Do tego wlasciciel gry patrzy co robia gracze i ma to tez wplyw na tereny przez nich nie opanowane. Nie mowiac juz o newsach na glownej stronie www, newsach w EVE TV ( eve-online.tv/ ) itd itp. No ale na taka zabawe trzeba juz tez 40zl miesiecznie wydac i miec troche uiejetnosci i wiedzy ;)
        • Gość: EVEOK Re: EVE Online IP: *.toya.net.pl 01.12.07, 18:09
          eve jest bardzo fajna, minusem jest to ze wykupujesz czas na 25 dni
          a nie na ilosc godzin spedzonych w grze :-(
          nie kazdy ma czas grac non-stop przez miesiac :-(
          • Gość: Sou Re: EVE Online IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:34
            Z 2giej strony jak nie grasz to i tak mozesz uczyc swoja postac nowych umiejetnosci czego w innych grach nie ma :D
    • Gość: tttr Jak można nie napisac o The Crims IP: *.legionowo.eu.org 01.12.07, 17:46
      Kto pracuje w tym portalu, co za porażka
    • Gość: Kubek Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 17:48
      Tibia grą przeglądarkową no któż by pomyślał...
      4 opisane gry to chyba ciut mało, jeden opis gry stworzonej przez grupę
      Gameforge AG (w końcu nie tylko Ogame stworzyli), gdzie opisy Space-Pioneers
      albo Xwars. Gdzie w końcu gry typu The Crims...
    • Gość: Vooyt Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: 84.38.160.* 01.12.07, 17:48
      www.margonem.pl

The best of ... :)
      • Gość: graccccc Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.160.unknown.vectranet.pl 01.12.07, 20:06
        www.plemiona.pl/875844.html ta gra jest najlepsza z
        wsyztkich wymienionych
    • shamshel Bloodwars 01.12.07, 17:55
      Polska i całkiem miła gra w klimacie. Może warto o niej napisać ;)
      • Gość: ae Re: Bloodwars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:19
        shamshel napisał:

> Polska i całkiem miła gra w klimacie. Może warto o niej napisać ;)

I nawet z pretensjami do fabuły ;>
    • Gość: fan margonem Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.12.07, 17:58
      Chyba o czymś zapomnieliście. Dość sławną grą na top gier online jest Margonem.
      Sam gram w tą grę i mi się podoba i myślę że jest lepsze od Tibi czy Plemion i
      od innych przeróżnych gier na necie.
      • Gość: kika SGUni.pl IP: *.stk.vectranet.pl 01.12.07, 18:15
        Gralem kiedys w omage ale trafilem na sguni.pl i po prostu nie ma porownania.
        Tutaj przynajmniej czlowiek ma szanse pograc dluzej :)
        • Gość: Blitz Re: SGUni.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 20:02
          Ja też grałem w SGUni, ŚWIETNA GRA! 2x Więcej ma opcji niz oGame i lepszą rozgrywke!
          • Gość: tekman Re: SGUni.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 21:31
            SGuni ma wiecej opcji ,, o wiele lepsze nic ogame. Surowce , administracja i
            miodnosc o wiele lepsza
    • Gość: kami Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: 62.233.164.* 01.12.07, 18:01
      Dlaczego tylko te gry są opisane?

www.fototel.pl/
    • Gość: Grzesiek Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - Rad.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:02
      Najlepszą grą w przeglądarce jest oczywiście Margonem :)
    • Gość: loth Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:10
      gralem wwiekszoc tych gier.. i sa one pylem przy Red Dragonie ktorego nie
      uwzgledniono... nie mwoie ze to najlepsza ze wszytkich gier online...

coz do dupy ten artykul :p
    • Gość: vult Re: Travian, Plemiona, Delirium, Tibia, Ogame - R IP: *.toya.net.pl 01.12.07, 18:10
      A hattrick? Zapomnieliscie o jednej z lepszych gier online. www.hattrick.org
    • Gość: dudka, server8 A dlaczego nie ma słowa o Gladiatus.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka