Dodaj do ulubionych

Internet bezprzewodowy do laptopa.

22.01.08, 00:16
Witam forumowiczów.
Planuję w najbliższych tygodniach kupić kartę abonamencką do
laptopa. Mam na myśli z Plusa i z Orange, mega GB. Chcę zaznaczyć,
że często podróżuję pociągiem i chciałabym dokonać trafnego wyboru.
Proszę forumowiczów o opinię czy jesteście zadowoleni z ich sieci i
czy macie z nimi problemy np. wolniej chodzi lub zawiesza się od
czasu do czasu. Za odpowiedzi serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: mobik Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 13:54
      ciężko coś doradzić najlepiej żebyś przed podpisaniem umowy przetestował
      internet.Wiem że w orange mozna wziąć internet na próbe chyba na 7dni.Tylko że
      musiałbyś zapłacić aktywacje ale lepsze to niż branie mobilnego netu jak się nie
      wie jak działa. Inna opjca to wzięcie netu na karte
      • Gość: mysza Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:22
        a napiszcie co myślicie o play, proszę:) czy 10GB to jest ok? zawsze miałam
        przewodowy necik wiec na żadne limity nie zwracałam uwagi.. i mam jeszcze
        pytanie co ciągnie te bajty, czy np jak gadu jest wlaczone to tez? i takie tam
        proste zeczy popiszcie bo nic nie wiem na ten temat:)
        • Gość: andro3 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 09.02.09, 20:37
          GG to tez sa jakies bajty ale jak bedziesz miała transfer 10 gb to nie jestes w
          stanie tego przekroczyc nie ciagnac muzy i filmów z netu !!!!!!!!!!
        • Gość: AGA Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 89.108.253.* 12.03.09, 19:14
          PLAY...NIE JEST ZLE ALE LIMIT 10GB JEST DOSTEPNY TYLKO DLA ABONENTOW
          TEL. W PLAY.POZA TYM GDY SKONCZY SIE LIMIT TO INTERNET PRAKTYCZNIE
          NIE DZIALA, JEST NAPRAWDE ZLE. LIMIT JEST TRACONY PODCZAS OTWIERANIA
          KAZDEJ STRONY, ALE GDY GG JEST WLACZONE TO NIC NIE IDZIE.:)POZDRAWIAM
        • Gość: m22 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 217.153.18.* 31.05.10, 11:14
          mam internet bzz:) przewodowy w play i nie jestem zadowolona. często
          zwalnia, było tez tak ze przez 3 dni nie moglam sie połączyć.
          mieszkam w centrum warszawy wiec nie mozna powiedziać ze tam nie ma
          zsięgu.
        • Gość: aw69@op.pl Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.swic.dialup.inetia.pl 07.09.11, 14:27
          Play = porażka, jak chodzi to nawet ok ale , ale częste braki sygnału typu konserwacja nadajników bądź przerwy techniczne nawet i 3 dni. Odradzam szczerze..
        • Gość: wlodek2000 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.14, 20:06
          Miałem Pleya mobilnego w 2013 roku.W domu w Łodzi .10Gb starcza na miesiąc.Łącznośc przez modem bez anteni wystarczajaca.Na czas wakcji wyjechałem 30 km od Łodzi na wieś i tam to juz totalna bida.Tylko ran i tyko na zewnatrz badzo ale to bardzo słabo.W ciągu 3miesięcy musiałem dokupić jeszcze 20 GB .W sumie wakacje kosztowały mnie w leyu 350zeta i ciągle w stresie .Nie polecam .
      • zapach_slonca84 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 06.01.09, 19:35
        ja mam iplusa i 1gb na troche krotko starcza - do samych mejli styknie. z
        zasiegiem i szybkoscia jest OK.
        • Gość: andro3 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 09.02.09, 20:39
          zapach jaki masz transfer na + ( oczywiscie mam na mysli teren wawy i okolic )
          POZDRO!!!!!!!!
    • Gość: aro_40 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 23.01.08, 21:21
      Stanowczo odradzam Orange. To jest ten sam szajs co i TP. Ni edość, że chodzi
      bardzo wolno, na Edge potrafi chodzić z predkością 9 kb/s (a powinno koło 100
      kb/s), to często się zawieszsza. Używam tego i pluję sobie w brodę, że dałem się
      załapać na lep reklamy: internet bez ograniczeń. No pewnie, że nie ma
      ograniczeń, skoro jest wolnieszy od ślimaka i to za 122 zł/m-c !!!
      • Gość: Leszek Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 23.01.08, 22:35
        Witam, używam Orange, generalnie nie narzekam,radzę przejrzeć mapki
        zasięgu , prędkość przesyłu zależy od wielu czynników np.obciążenie
        sieci, pogody ( tak tak ).
    • Gość: zyskof Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 23.01.08, 22:48
      Orange nawet nie bierz pod uwagę, bo szkoda nerwów. Co do iPlusa to ma go mój
      kolega z pracy i dobrze chodzi (wawa i północne okolice). Ostatnio nawet
      instalował jakiś program do zwiększenia prędkości. Poza tym Plus ma teraz jakieś
      promocje na modemy i abonament, więc nie ma się chyba co zastanawiać.
      • Gość: kasiasz Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.crowley.pl 24.01.08, 16:10
        Zgadzam się z faktem, że Orange to całkowita poracha. iPlusik to przynajmniej
        hula na "prowincji" i dają gwarancję prędkości.
        • Gość: ingaa Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 21:18
          nie no iplus najlepszy chyba. mialam inne, ale zawiodlam sie. kiepski zasieg i
          drooogo. Teraz iplus zamawiam. akurat dobrze, bo promocja 50% jest na 5 miesiecy
          • Gość: bradin Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 25.01.08, 19:15
            Mam internet z Orange od 2 lat - szczerze nie polecam. W lutym składam
            wypowiedzenie umowy i biorę iPlus.
            • Gość: bartazyr Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 25.01.08, 22:23
              tu masz odnośnik do forum na naszej gazecie . Zawsze można zadać pytanie
              ekspertowi z Plusa, niech rozwiewa niejasności, albo się tłumaczy :-)
              • Gość: bartazyr Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 25.01.08, 22:24
                Miałem podać i nie podałem. Człowiek się wszędzie śpieszy, no i ten weekend.
                Forum jest tu - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1031
                • gosia244 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 27.01.08, 16:11
                  Ja tez uwazam ze orange to szajs na maxa.Place 120 zl, i nikomu go
                  nie polecam.Umowa konczy mi sie w kwietniu.napewno nie przedluze.a
                  same dobre rzeczy rzeczywiscie slyszalam o iPLUSie.
                  Mam pytanko, czy jesli np teraz bym wypowiedziala z orange umowe, to
                  jakie ponosze koszty???
                  • Gość: ? Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 16:43
                    A jak to się prezentuje cenowo? A inni operatorzy?
                  • Gość: woi Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 16:43
                    to zależy gdzie korzystasz bo np w Zyrardowie chodzi dobrze.Oczywiscie nie tak
                    jak stacjonarny ale normalnie mozna na nim działać czyli www poczta gg chodza
                    bez zastrzezen
                  • tomekjot Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 24.05.08, 05:52
                    z bezprzedowym trzeba uwazać. Sprawdz na mapce zasiegu czy mas u siebie UMTS. Inaczej nie polecam.

Na GPRS miałem straszna zawieche i co raz przerywało , teraz jest ok.
                • lustrzak-4 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 28.01.08, 15:53
                  dzieki za dres stronki forum. mysle, ze sie przyda. na pewno sie rozkreci. ja z
                  ato odkrylem ostatnio gierke na stronie iplusa
                  iplus.pl/indywidualni-promocje-iplus-zimowa.html . zobaczcie jak wam
                  idzie, he
                  • cerber6 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 15.05.08, 15:00
                    Mama pytanie czy sprawa aktualna.Ijaki to jest modem.
                    • Gość: she Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 22:57
                      Mam pytania czy jesli mam modem HSDPA to jesli polacze sie przez
                      EDGE to czy to jest polaczenie platne? Kiedy kupowalam modem w
                      plusie to tak mi powiedziano.
                      • sol89 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 31.08.08, 23:26
                        Odświeżam temat, ponieważ mam ten sam problem co autorka tematu. Kupuję laptopa
                        i nie wiem, jaki bezprzewodowy internet wybrać. Po Waszych wypowiedziach widzę,
                        że nad Orange nie ma się nawet co zastanawiać. Myślę o iPlusie albo ofercie Play
                        (limit 5GB). Ma go ktoś może?
                        • sol89 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 31.08.08, 23:41
                          Tak sobie przeglądam podobne tematy na forum i zauważyłam pojawienie się jeszcze
                          jednej nazwy - Aster (nie bijcie, naprawdę jestem zupełnym laikiem w tej sprawie
                          ;) ) Czyżby ten był najlepszym rozwiązaniem?
                          • Gość: Greg Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.metronet.pl 01.09.08, 08:57
                            Aster to operator telewizji kablowej oferujący (przewodowy) dostęp
                            do internetu.
                            • Gość: .. Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.218.151.117.telsat.wroc.pl 01.09.08, 13:45
                              no właśnie... zamierzam przenieść się na wieś i nie wiem na jaki
                              internet bezprzewodowy się zdecydowac.... nawet nie wiem między czym
                              a czym mam wybrac;/// pomocy
                              • Gość: zbynek Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 89.108.200.* 23.10.08, 09:21
                                wez na probe z play daja na 7 dni na probe umnie jest ok
                              • Gość: sony Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 30.12.08, 19:59
                                jak na wieś to lepiej internet satelitarny.

www.eutelsat.org/polish/systemy_i_uslugi/Tooway.html
                            • sol89 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 01.09.08, 22:41
                              Ach ta ignorancja xD
                              Czyli iPlus zdecydowanie najlepszy?
                        • Gość: zbynek Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 89.108.200.* 23.10.08, 09:18
                          u mnie smiga super ma abonament za 45zl w Play plecam
      • Gość: gosc Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 94.254.244.* 04.03.09, 14:55
        Iplus nigdy w zyciu nie bierzcie ja mam i poprostu katastrofa nie dosc ze bardzo
        wolno chodzi zawiesza sie to co chwile rozlacza poprostu masakra i wzielam teraz
        zplusa i nawet ok.
    • Gość: madzia232323 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 14:50
      Ja wczoraj byłam pytac o internet w plusie...wszystko jest super kiedy mieszka
      sie w warszawie albo wrocławiu.Ja mieszkam na wiosce koło nysy i niestety nie ma
      mozliwosci aby załozyc sobie iPlusa poniewaz bedzie bardzo mały zasieg...jedna
      strona bedzie ładowała sie kilka minut.Nie wiem co zrobic.doradzcie mi cos czy
      sa jakies inne mozliwosci niz netia i tel.komórkowe?

Moj meil to madzia23-23-23@o2.pl
      • lemari Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 21.09.08, 15:43
        Wejdż na strony internetowe każdego dostawcy i sprawdż MAPY ZASIĘGU w
        miejscach gdzie będziesz się łączył z internetem, oczywiście w dużych
        aglomeracjach każdy operator się sprawdzi. problemy są poza centrum lub
        w mniejszych miejscowościach. Ja sprawdziłem i jestem zadowolony, a
        mam Orange.
      • Gość: zbynek Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 89.108.200.* 23.10.08, 09:26
        wez na probe z play umnie smiga mozesz go wyprobowac przez 7 dni
        abonament 45zl za 5gb
        • jolajola1 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 23.10.08, 10:41
          net na wsi
          częśto na wsi gminy dotują radiowy dostęp do neta, dostały coś ze 3
          lata temu dotacje na zrobienie infrastruktury
          bywa często tak, ze net po najnizszej predkosci jest darmowy,
          trzeba sie tylko zarejestrować w gminie, dadzą hasło i login
          ten sam dostawca neta (gminny) oferuje wyższe predkości, za opłata
          oczywiście
          • darek12345 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 24.10.08, 08:36
            > net na wsi
            > częśto na wsi gminy dotują radiowy dostęp do neta, dostały coś ze
            3
            > lata temu dotacje na zrobienie infrastruktury
            > bywa często tak, ze net po najnizszej predkosci jest darmowy,
            > trzeba sie tylko zarejestrować w gminie, dadzą hasło i login
            > ten sam dostawca neta (gminny) oferuje wyższe predkości, za opłata
            > oczywiście

To o czym piszesz to raczej plany na przyszłość niż rzeczywistość.
            Jeśli gmina jakiś internet oferuje za darmo to najczęsciej jako hot-
            spot o bardzo małym zasięgu.
            • jolajola1 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 24.10.08, 10:30
              darek12345 napisał:
              > To o czym piszesz to raczej plany na przyszłość niż
              rzeczywistość.
              > Jeśli gmina jakiś internet oferuje za darmo to najczęsciej jako
              hot-
              > spot o bardzo małym zasięgu.

to nie są plany....
              to działa i wcale to nie hotspoty, radiowe nadajniki sa na wieżach
              kościelnych, na wiezyczkach straży pożarnej, na szkołach, maja
              zasięg kilku kilometrów
              w gminie z moja firmą zasięg nadajnika z kościoła to 3,5 kilometra,
              a to naprawde jest wieś, zabita dechami, w zimie odśniezaja droge
              tylko do mojej firmy i na moim placu zawracają pekaesy
              kilka lat temu wszystkie gminy miały mozliwość ( najpierw unia daje
              kilka kompów, a gmina prąd, pomieszczenie, obsługe, z reguły to
              były biblioteki gminne, te kompy z netem musiały byc dostępne przez
              14 godzin dla wszystkich i za friko, po kilku latach w zamian za
              udostepnianie neta ludności dostawali srodki na wybudowanie,
              założenie masztów dla neta radiowego dla całej gminy)
              • Gość: grzenio Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.a2c-250-146.astra2connect.com 17.07.09, 17:13
                Taa akurat jak by to była wiocha zwana dziurą to by tego nie zrobili, ja
                mieszkam na wiosce tu jest dopiero dziura bo u nas tego nie ma, był gminny net
                free w gminie ale teraz zrobili płatny złodzieje...!
        • darek12345 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 24.10.08, 08:32
          > wez na probe z play umnie smiga mozesz go wyprobowac przez 7 dni
          > abonament 45zl za 5gb

Play jak na razie działa tylko w wybranych dużych miastach.
      • Gość: sony Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 30.12.08, 20:10
        stronka z zasięgiem wszystkich sieci.

bts-gsm.eu/mapa_wszystko.php
        po lewej masz menu MAPY=>Na podstawie UKE następnie wybierz operatora a po
        załadowaniu mapki poszukaj miejsca w którym najczęściej będziesz korzystać z
        bezprzewodowego internetu.

*zasięg sygnału ze stacji UMTS/HSDPA to od 500 do 1200m w otwartej przestrzeni.
    • Gość: netman Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 195.47.201.* 27.10.08, 14:19
      Sprawdź mapę zasięgu Blueconnect. Mam od paru dni i na mojej
      prowincji działa bez problemowo. W godzinach szczytu jest oczywiście
      lekki problem bo czasami zwalnia, ale w dzień lub późnym wieczorem
      chodzi dobrze. Opłaty 59 zł za aktywację, 49 zł abonament, modem 1
      zł (lepiej jednak zainwestować w taki za 49 lepszy zasięg), umowa na
      dwa lata (niestety), limit transferu 1GB, a potem radykalne
      zwolnienie
    • Gość: skater Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.08, 13:00
      teraz jest duzy wybór sam mam zamiar kozystac z play poniewaz sa tam atrakcyjne
      umowy np 1mb/s za 45 zl na 12mies 5gb do wykorzystania albo za 80 zl na 18mies i
      10gb do wykorzystania i wlasnie nad tym sie zastanawiam
      • Gość: Gość portalu Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 17:23
        Ja mam właśnie z Play-a do laptopa 10 m/b i jak najbardziej się sprawdza,używam go gdziekolwiek jestem(wieś czy miasto) i działa POLECAM !
    • de_mo_lka Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 29.12.08, 07:07
      jak słyszę te pochwały pod adresem IPlusa to robi mi się niedobrze, mieszkam 50
      km od Warszawy, miesięcznie za internet płacę 110 zł, strony otwierają się w
      żółwim tempie o ściągnięciu jakichkolwiek plików z netu mogę sobie tylko
      pomarzyć, lub pojechać z laptopem do Warszawy, koszmar! ale za parę miesięcy
      kończy mi się umowa i uwolnię się od Plusa!
      • Gość: JK Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.aster.pl 29.12.08, 12:05
        Ale i co? Masz pretensje o to, że komuś iPlus dobrze działa i jest z
        niego zadowolony? Ja mam iPlusa od prawie 1,5 roku i na razie nie
        mam na co narzekać (60 zł, wszystko chodzi OK, nie zrywa się
        połączenie, nieważne czy w W-wie, czy poza nią). Mam z tego powodu
        płakać?

A forum działa w dwie strony. Ja rozumiem, że każdy się może
        wypowiedzieć na podst. własnego doświadczenia. Jest zadowolony, to
        chwali, jest niezadowolony, to podaje wady. A pytający sam decyduje.
        Ty akurat podajesz jakieś sensowne argumenty, ale wiele osób pisze
        po prostu: XXX jest złe, bo tak. I to jest bez sensu, bo kompletnie
        nic nie wnosi i nikomu nie pomaga w podjęciu decyzji.
    • Gość: Gość Re: Internet bezprzewodowy do laptopa - NIE Play IP: 94.254.162.* 30.12.08, 20:45
      UWAGA Play w usłudze PlayOnLine
      zablokował porty VoIP.
      Ostrzegam potencjalnych nabywców
      Play,a, zastanówcie się czy warto kupować!
      Dziś VoIP a jutro może SSH zostanie zablokowane!
      • Gość: 878 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa - NIE Play IP: 94.254.129.* 30.12.08, 23:05
        Na szczęście klient voipdiscount działa.

Ja jestem na tak z play, śmiga super, a 10gb limit za 45zł nie znjadę nigdzie
        indziej.
        • Gość: SZATEK Re: Internet bezprzewodowy do laptopa - NIE Play IP: *.gprs.plus.pl 02.01.09, 07:53
          Zaczałem czytać to forum ponieważ korzystam prawie dwa lata z Plusa.
          Na początku byłem nawet usatysfakcjonowany, ale od jakichś 2
          miesięcy zaczynają się dziać jaja. Spowolnienie, rozłączanie etc....
          Ktoś mógłby pomyśleć, że to z winy sprzętu. Lecz są (rzadko) takie
          dni kiedy wszystko jest ok. Dlatego też rozmyslam nad zmainą
          operatora.
          • Gość: bo Który Internet bezprzewodowy do laptopa ? IP: *.jmpolska.com 05.01.09, 17:12
            Cześć, też mam zamiar kupić Internet bezprzewodowy, może ktoś mi
            poleci, która oferta w tej chwili jest najatrakcyjniejsza i
            dlaczego.
            pozdrawiam
            • Gość: Adamo Re: Który Internet bezprzewodowy do laptopa ? IP: *.centertel.pl 11.01.09, 17:03
              Witam więc ja używam od ponad półtora roku Orange. Kiedy go
              kupowałem to była jedna wielka porażka ludzie w salonie
              niekompetentni nie umieli mi go uruchomić na Moim laptopie jedziłem
              do nich dwa razy wreszcie poszedłem do kolegi informatyka i On to
              zrobił w pięć minut potem działanie pierwsze pół roku to było jakieś
              nieporozumienie ciągle wywalało internet ciągle się zawieszał
              okropność do tego prędkość - masakra póżniej nastąpiła znacząca
              poprawa która trwa do dziś ale jak na 122 zł miesięćznie nie polecam
              dużo jeżdzę po Polsce i powiem nie jest to internet doskonały i to
              za taką kasę w czerwcu kończy mi się umowa i napewno jej nie
              przedłuże nie testowałem innej sieci ale z opinii jakie tu czytam
              powalczę albo z IPlusem albo Playem cena przyzwoita i napewno nic
              już mnie nnie zaskoczy po "zaręczynach" z Orange zapewniano mnie że
              jest to bardzo szybki internet -niestety nie jest Polecam stronkę do
              sprawdzania szybkości netu wejście wyjście www.dsl.cz - rewelacyjna
              stronka !!!
        • Gość: gość portalu Re: Internet bezprzewodowy do laptopa - NIE Play IP: *.aster.pl 24.02.09, 23:41
          A czy to jest tak w play ze placi sie tylko ten abonament i nie ma
          zadnych dodatkowych oplat oprocz aktywacji
      • Gość: Kera19 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa - NIE Play IP: 94.254.199.* 18.03.09, 07:51
        A ja mam Internet w Play i jestem zadowolona! Mam 10GB limit transferu, 7,2MB/s
        i płacę tylko 45pln/mies. A żeby było jeszcze fajniej, umowa tylko na 18mies. i
        nic tam nie mam zablokowane, więc ja polecam!
    • efikk5 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa- Berlin 04.02.09, 19:51
      Proszę o informacje czy internet zakupiony w Polsce np. playa będzie chodzil w
      Berlinie-chodzi mi o kontakt z mężem na skaypa?
    • najlepszymalrycy Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 08.02.09, 01:43
      wg mnie nasza infrastruktura do bezprzewodowego neta jest jeszcze na etapie
      raczkowania, i poza terenem wiekszych miast gdzie jest zasieg hsdpa lub 3g,
      internet bezprzewodowy ma paskudna jakosc, w pociagach autach itp jeszcze
      gorsza, a z drugiej strony w miastach jest niepotrzebny, lub jest to przesadna
      burzuazja, taka jest moja opinia, pzdr
      • Gość: Mateusz Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 12:54
        Ja nie długo planuje zakupic laptopa i zastanawiam się nad kupnem
        bezprzewodowego internetu. Hmm ... i widząc wasze wypowiedzi nie jestem pewny co
        do niego. Jak ktoś może niech poradzi jeszcze raz jaki internet jest "dobry".
        • Gość: elkaa Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 12:02
          tylko NIE orange to jest g...wno jakich mało ja teraz płace i płacze
      • Gość: czarek Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:17
        no coz, iplus wprowadizl juz technologie hspa, gdzie beda mogli osiagnac
        predkosc netu do 14 mega. wiec nie jest to takie raczkujace znowu. dobre zasiegi
        sa, ceny sie bardzo poprawily, sporo sie zmienilo przez ostatni rok w temacie
        mobilnego netu
    • Gość: beeeeeeeaaaacia24 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 01.04.09, 20:39
      ja mam orange i nie jestem zadowolona
      • Gość: tys Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.09, 07:33
        prosze o opinie, co w tej chwili najlepiej sie oplaca brac?
        • Gość: mymbla Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:22
          także poszukuję netu bez kabli, wypróbowałam już iplusa, o którym
          tu tyle dobrego, i powiem jedno: zwrot w ciągu 6 dni to najlepsza
          rzecz, jaką można zrobić z tym g.... Darmowa sieć warszawska
          szybciej śmigała, niestety łapię ją tylko czasami. Teraz myslę o
          play.
          • jasieeek86 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 10.04.09, 15:01
            A ja tam jestem zadowolony z Orange, często pracuję na mieście i generalnie
            wszędzie mi łapie zasięg, z czystym sumieniem polecam ale to moja subiektywna
            opinia, każdy może mieć swoje zdanie.
        • Gość: stawecki Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 15:08
          Orange Standard jest atrakcyjny cenowo bo przy kupowaniu online masz przez 5 miesięcy opłatę w wysokości 30 zł, potem jest 60; Plus do tego modem e160 huawei z azlotówkę. Minusem jest mały limit transferu 1,5 GB to może wydawac się niewiele - na pewno na youTube nie poszalejesz, o żadnym streamingu mowy tez byćnie może. Ale ju zstandardowe surfowanie po necie wystarczy. W ekstremalnych sytuacjach zawsz możesz dokupić większy limit. Nie pamiętam jakie są, bo interesowałem sie tylko tym, z racji ceny, na wyższe mnie nie stać. No i za Orange zdecydowanie przemawia zasięg, chyba najlepszy (ewentulanie może się równać z nim iPlus)
    • dwa-filary Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 18.04.09, 16:44
      Może ktoś pamięta jak długo jest w Polsce internet bezprzewodowy.
    • Gość: Andrzej Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.09, 01:34
      Jest godz.01.30 - 1maja 2009 roku. Właśnie zainstalowałem iPlus (mo-
      bilny internet z modemem USB Huawei E169). Patrzę własnie na
      prędkości (odbiór 3,12M, a nadawanie 0,44M). Miałem do tej pory na
      kablu Neostradę o gorszych parametrach jakie mi obiecano w Plusie.
      Obecnie iPlus chodzi jak żółw pod górkę. Wszystkim odradzam
      jakichkolwiek połączeń radiowych w internecie.Tylko łącza stałe.
      Mój sąsiad ma internet na małej antenie parabolicznej i też nie
      jest zadowolony. O tej godzinie to łącze powinno być mało obciążone.
      Odradzam - brak jest porównań między tumi łączami.
      • Gość: hhnhn Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 94.254.150.* 02.05.09, 05:44
        Wszystko zależy chyba od lokalizacji.

Ja mam play online jako póki co zamiennik kabla (skończyła się umowa z tpsa, a
        kablówka odpala sieć w czerwcu), używam we Wrocławiu, okolice angel wings -
        antenki pleja mam 300metrów od siebie. Transfer 1/0,3mbit ping do PL portali
        110-120ms, do uk 140ms. I tak jest cały dzień.

WWW wczytuje się jak na kablu, dnsy zmieniłem na te opendns'owskie.
        Firmware w modemie 11.314.17.00.00 , stery w wersji 2.88
        • Gość: hhnhn Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 94.254.150.* 02.05.09, 05:48
          Aha, i co dodam.

Ludzie nie pakujcie się absolutnie w żadne limity typu 0,5 , 1 ,2 gb.
          Ja w ciągu 48h zużyłem 200MB przy serfingu www i słuchaniu antyradia w 32kbit
          aac. Internet był włączony jakieś 6h a staram się jak najbardziej ograniczać użytek.
          • Gość: scholes Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 16:37
            To chyba nonstop siedziałeś przy kompie te 48h ;) A tak poważnie to wszystko
            zależy jak i do czego kto wykorzystuje net. Znajomy ma w necie z pomarańczy
            limit o,5 GB i jakoś się wyrabia, radia co prawda nie słucha...

• Gość: kacha Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.ghnet.pl 06.05.09, 18:13
      Hej,
      jestem własnie na etapie wyboru intenetu beprzewodowego, dużo
      podróżuje w ciągu tygodnia i to czasami po totalnych wioskach, a
      własnie podczas tych podróży potrzebuje dostępu do internetu, jaką
      oferte mam wybrać by zapewnie sobie nejlepszy zasięg? czy faktycznie
      iplus jest najlepszy?
      • Gość: gość portalu Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 19:52
        Witam.Od przeszło roku jestem posiadaczem internetu iPlus z modemem
        icon 225(usb) ,dodam jeszcze że mam najwyższy abonament z
        najszybszym łączem. I właśnie z niego zrezygnowałem, iPlus to
        totalna porażka cały czas muli niezależnie od pory dnia, co jakiś
        czas zrywa połączenie a mieszkam w krakowie i z tego co podaje mapa
        zasięgu(zasięg na zewnątrz budynków, tak jakby ludzie w domach nie
        mogli korzystać z internetu mobilnego)to powinno być super. Odradzam
        nie pakujcie się w iPlusa.
    • Gość: zdezorientowana Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 21:43
      to forum, to raczej mętlik w głowie powoduje.

chociaż pleja chyba aż tak nie krytykujecie... moze dlatego, ze
      najnowszy?
      • Gość: grzes84 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.centertel.pl 12.07.09, 00:37
        Od 2 lat jestem klientem Orange modem za 1zł opłata stała 120 zł 6GB limit
        prędkość max.7,2mb/s po przekroczeniu limitu predkosc spada do 63kbps ale net
        działa wolno ale działa !
        Przez te dwa lata zdarzyło mi sie 2,3 razy przekroczyc limit bo ogladałem filmy
        on-line ! Ogólnie to dzienie spędzam 5, 6 godzin dziennie przegladam stronki
        ściagne pare mp3 programów itp.
        limit mi wystarcza i oczywiscie predkosc najwiekszą którą otrzymałem przez Speed
        Test 3,5mb/s plik który miał wartość 300mb sciagłem w nie całe 10 minut -superrrrrr
        Mieszkańca Warszawy i okolic polecam ORANGE nie ma problemu z netem i szybkoscią
        ! Mi sie niedługo Kończy umowa wrzesien 2009 chciałbym mniej płacic !
        Orange mi zlozyła propozycje 12zł przez 6 miesiecy po okresie promocyjmym 49zł

Bagatela: 10Gb
        • Gość: ymir Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 11:24
          czyli decydując się na internet bezprzewodowy praktycznie mogę pożegnać się z
          nałogowym ściąganiem filmów i muzyki z uwagi na limit transferów?jestem totalnym
          laikiem,stąd banalne pytanie.
    • Gość: zosiek Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 80.50.130.* 24.07.09, 12:23
      ja mam iPlusa, mieszkam w malej miejscowosci i czasem niestety net mi zawodzi.Szukalem laptopa z jak najlepszymi danymi do takiego neta(lapkowo) no ale uroki malych miejscowosci to sila wyzsza.
      • robertsurlit Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 24.07.09, 15:46
        Ja mam Plusie i jestem bardzo zadowolony:)!!!
    • Gość: Nick Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.combidata.com.pl 08.10.09, 11:46
      Moim zdaniem najlepszy jest blueconnect, potem play, orange sie
      zawiesza i wolno chodzi.. to tylko moja opinia, sprawdzilem tych
      trzech operatorow... w play mozesz wziasc na 7 dni i spr jak chodzi
      bez zadnych konsekwencji, zaplacisz tylko aktywacje chyba 9 zl...
      pozdrawiam
    • Gość: lola P Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.09, 17:10
      O Ludzie!!! Ja Wam mowie!! Nigdy w zyciu
      iPLUSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wlasnie konczy mi sie umowa 2-
      letnia(1GB). I tylko czekam kiedy wreszcie bede mogla napisać
      rezygnację!! Od samego początku męczyłam się bo net chodzil tak
      wolno, że czasem czekalam nawet minutę na otwarcie strony!! Poszlam
      do reklamacji ze swoim laptopem a Pan powiedzial ze nie wie dlaczego
      tak jest i ze faktycznie chodzi slabo i że może dlatego ze mam
      wbudowany modem w kompie!!heheh! atu nic z tego. Dostalam tylko
      propozycje do reklamacji i danie mi nadziei, że gdzies za 3, 4
      miesiace iPlus w moim miescie(Radom) bedzie zakladal nowe anteny i ze
      zasieg powinien byc lepszy (kiedys!!) No wiec zaczekalam.......i
      lipa!!!Tydzien temu zadzwonil do mnie Pan z Wawy z "promocją" na
      wyprobowanie 10zl tanszego abonamentu i limitu wiekszego - 2GB
      mówiąc, że za darmo na 10dni.Nowy modem, jeśli mi się nie będzie podobał to nawet ostatniego dnia mogę go przynieść, itp wszystko
      super cudowne! Wiec wzięłam. Po 3 dniach używania, internet padł i
      nie chciały mi się strony otwierać! No wiec 5dnia poszłam oddać do
      mojego punktu a Pan mówi, ze trzeba to odesłać do Wawy. Wiec paczka
      idzie kurierem 2 dni na mój koszt 50zl!!!!!! W d...niech sobie wsadza
      tego iPlusa!!! Jeszcze 2 miesiace i bede wolna. Biorę Play`a, słyszałam (od sprawdzonych ludzi) ze najlepszy!!!
      • Gość: jgpk2 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 109.243.23.* 12.01.10, 15:57
        lepiej uważać z tym PLAY- ja mam od prawie roku 10 GB. jezeli chodzi
        o przegladarki to może jeszcze jakoś ujdzie ale jeżeli chodzi o
        przelewy bankowe to masakra. Po jednym przelewie sieć sie zawiesza i
        koniec z przesyłaniem drugiego. PLAY jeszcze ma dosyć slabo
        rozbudowaną sieć nawet w takim mieście jak Kraków. Pomimo, że
        pokazuje pełny zasięg potrafi go wywalic kilkakrotnie podczas sesji.
        Na peryferiach duzych miast to już masakra -wogóle nie działa. Nie
        polecam. Jak ktos jednak chce zaryzykować to mozna kupić modem i do
        tego kartę na 1GB i po prostu sprawdzić jak u niego działa, albo po
        prostu samą kartę 1GB za 19 zeta i włożyć ją do telefonu i w miare
        tanio wypróbowac. A nóż widelec u Was będzie działać. Bo jeżeli
        chodzi o konkurencyjność ceny i limitu GB to PLAY jest rzeczywiście
        bezkonkurencyjny. Natomiast jeżeli chodzi o szybkośc transferu to
        PORAŻKA!!! najgorszy w POLSCE. Szczerze mówiąc zastanawiam się nad
        PLUSEM lub ERĄ. Jezeli ktoś z okolic Krakowa i Śląska ma wiedzę na
        temat działnia w/w sieci to prosze o radę, którą wybrać. Z góry
        dziękuję za posty :)
        • Gość: zuu Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.146.123.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.02.10, 12:16
          Słuchajcie ja mam blueconnecta, chodzi jak chodzi ale oni troche coś oszukują
          gdyż mi kończy sie umowa i przez ostatnie miesiące potrafili mi po prostu bez
          niczego ograniczyć transfer po 4 dniach a to było nie możeliwe żebym go zużyła
          gdyż o ogladaniu filmików nie ma mowy a ściagać nie ściagam praktycznie niczego
          w necie, poza tym ci konsultanci niektórzy to po prostu ja im tłumaczyłam co
          maja robic jak chodziłam do nich, prawie wyprowADZIli mnie z równowagi, ogólenie
          jestem z ERY niezadowolona, co do play chciałam wziąć i tu znowu że mieszkam na
          wsi w małej miejscowości, zapytałam miłego pana w salonie żeby mi sprawdził czy
          bedzie chodzić oczywiscie powiedział ze tak, za to jak sie okazało nie chodzi,
          po telefonie do BOA miły znowu Pan powiedział że wprowadzili mnie w błąd i ze u
          mnie nie ma zasięgu, plusem jest to ze mozna go oddac w ciagu 7 dni, teraz
          zastanawiam sie nad Plusem bo orange podobno jest masakryczny znajomi mają wiec
          tez nie polecam, natomiast bratanek ma plusa i mówi ze jest ok nic sie nie
          dzieje ....jak macie jeszcze jakies uwagi to piszcie...bo chce sie zorientowac
          jeszcze...a i uważajcie co wam wciskaja w salonach bo oni tylko chca przeważnie
          wcisnąć aby wiecej wiec konsultantom tez nie ma co za bardzo ufac...najlepiej
          popytac znajomych w okolicy....bo wiadomo nie wszędzie wszystko bedzie chodzić
          tak samo:) pozdrawiam:)
          • Gość: Paulina Chełm Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.10, 22:50
            6 marca kończy mi się umowa w plusie. Byłam dzisiaj przedłużać umowę
            na telefon i Pani mi powiedziała, że jest dla mnie nowa oferta na
            iPlusa. Była bardzo zdziwiona gdy jej powiedziałam, że nigdy nie
            spotkałam się z gorszym internetem. Mieszkam w centrum miasta.
            Praktycznie na przeciwko okien w odległości 50m mam budynek na
            którym jest nadajnik i internet mi chodzi jakby chciał a nie mógł.
            Przez 2 lata ten internet zjadł mi tyle nerwów co mąż przez 4 lata
            małżeństwa i 3 lata narzeczeństwa;) dwuminutowy filmik na youtube
            buforował się ok 20-25 min. Pani mi powiedziała, że pewnie miałam
            uszkodzony modem. Ale uszkodzonego modemu nie miałam, bo i u
            koleżanki widziałam jak chodzi iPlus 200 metrów od innego
            odbiornika. Oczywiście jeszcze było, że ona też ma i kożystała na
            kilku osiedlach w moim mieście i było świetnie. Odradzam, naprawdę
            bardzo szczerze odradzam. Teraz zdecydowałam się na internet na
            kabelku. Bezprzewodowy był mi potrzebny do tego, żeby w pracy się
            nie nudzić i chodziłam z laptopem przez pierwsze 2 miesiące, później
            zrezygnowałam i jakoś w pracy się nie nudze pomimo, że nie mam ani
            komputera ani internetu. Teraz będę miała laptopa na kabelku;)
    • ala23.pl Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 03.03.10, 15:14
      Witam ..Ja też od ponad 2lat mam internet (stacjonarny) i też mam na kabelku
      ---z czego się bardzo cieszę.(nie zamienię go na żadnego innego).Jeszcze ani
      razu nie miałam z nim problem.Mi szybko on śmiga.Te internety mobilne to są
      najgorsze.raz że pomału śmigają .dwa że komputer cześciej się zawiesza,trzy że
      nie można się z nich rozliczyć. iplus, netia i era to
      najgorsze firmy,które mają internet.Ja to mam z firny DIPOL
      internet(tylko w bloku są podłączenia).
    • Gość: PLAY? Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.128.21.2.static.crowley.pl 23.03.10, 11:45
      Planuje wziąc bezprzewodowy internet z Play. Ma sluzyc do maili, www i SKYPE. Da
      rade ten za 45zl?

Czy moze cos innego?

Kto ma dobrą oferte za ok 50zl?
    • noemka2 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 01.06.10, 14:26
      Witam.Tak czytam te wszystkie wypowiedzi i myślę że odpowiedzi na
      swoje pytanie nie uzyskasz.Każdy internet bezprzewodowy niezależnie
      z jakiej sieci ma swoje minusy.Będziesz miała naprzykład super
      zasięg w swojej miejscowości a jak sama piszesz że często
      podróżujesz nie wszędzie załapiesz zasięg?Ja sama podróżuję po kraju
      i wiem jak wkurzające jest gdy zmieniasz miejscowość i zarazem
      zasięg.Najlepiej to dobrać sieć dla swojej miejscowości,to chyba
      najlepsza opcja.Pozdrawiam.
    • Gość: kama Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 13:52
      hej
      Osobiście korzystam z Orange, a dokładniej z pakietu bussienes everywhere. Jeśli
      dużo korzystasz z neta to jest to bardzo korzystne, chociażby z racji tego ,że
      pakiety biznesowe posiadają większe limity przesyłania danych, ale z tego co
      kojarzę free też jest dobry. Jeśli skończy Ci się pakiet danych zawarty w
      abonamencie to zawsze można dokupić. Zasięg taki sam zarówno w pakiecie
      biznesowym jak i w ofercie dla klientów indywidualnych, tzn. jako jedyni
      korzystają z technologii CDMA, więc docierają do meijs które niegdyś były
      nieosiągalne, co jest dość istotne szczególnie jeśli dużo podróżujesz
      • Gość: olinka Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: 178.56.14.* 09.10.10, 17:44
        korzystam z orange buissnes everywhere, od ponad roku mam problemy z polaczeniami, czasem nawet pol godziny schodzi na to zeby sie polaczyc (centrum Warszawy), dzwoniac do nich slysze ze to ja mam problemy z modemem!!! Szlag mnie trafia bo oni sami nie potrafia sie przyznac do bledu!!! Korzystam z uslug internetowych orange od 4 lat, pierwsze 2 lata wzorowe, nastepne 2 totalna PORAZKA. Ciesze sie ze za miesiac moja umowa wygasnie!!!! Nigdy wiecej Orange Business Everywhere, ktory w Warszawie jest nołłer
        • Gość: gość1 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.11, 23:25
          hej
          mam podobna sytuacje pierwsze 2 lata bez zastrzezen ale niestety kolejne 2 to już coraz gozej, doslownie masakra. czasem krotkie filmiki wczytuja sie wrecz 3-5 min !!a to ze calkowicie zrywa sie poloczenie to juz wogole porazka, ostatnio zdaza sie nawet tak ze na 2-3 DNI ZNIKA MI TOTALNIE POŁACZENIE Z INTERNETEM. Korzystam z neta stacjonarnego od Multimedii (w Lubuskim konkretnie Gorzow Wlkp.) i na szczescie juz konczy mi sie ta umowa i zamierzam wziasc sobie teraz neta bezprzewodowego ale totalnie nie wiem z jakiej sieci. doradzicie cos?? Play napewno odpada - miala go moja szwagierka i tez nazekala bo czesto zrywalo jej sie polaczenie, a o zasiegu to juz nie wspomne. ;/
          • Gość: aniakjb Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 18:00
            ja mam play 10 GB za 38,75 zł i troje dzieci które buszują w grach i internecie. Nie było miesiąca , w którym przekroczyłabym limit. Miałam na próbę iplusa i choćbym weszła na komin to za Chiny by nie działał. POLECAM PLAY.
    • Gość: ziulu5 Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.10, 08:46
      Witam jeżdże tirem po całej Polsce i mam iPlusa jes masakra non stop
      niema zasięgu,nie polecam nikomu,naprawdę muszę stanąć w okolicy
      jakiegoś miasta aby złapać zasięg,a często stoje w polu lub w lesie
      i tam niestety ale jest porażka,kolega z firmy ma z orange i jest o
      niebo lepszy.
    • Gość: Jacek Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.play-internet.pl 26.06.11, 10:27
      Nie wiem jak orange czy plus, jednak zdecydowanie odradzam PLAY'a, może w dużych miastach działa poprawnie, ja jednak nie mieszkam w takim i mordenga. Co chwilę zerwane łącze itd. Może inaczej na miesiąc internetu, są 2 tygodznie OK, jeden z chwilowymi połączeniami i jeden gdzie nie ma nic (sumując i ten tydzień z zerem to łączność na zasadzie do 5 minut i zerwanie) Reklamacje prawie non stop, a to wymienią kartę sim i ma być dobrze, a to modem. Właśnie jadę z "serwisowego", gdzie oprócz modemu zgłosiłem ponownie usterkę techniczną, w odpowiedzi przysłali mi sms, że mam zaktuaslizować oprogranowanie modemu (kurczę problem w tym, że nie mogę tego zrobić bo "mój" jest na naprawie gwarancyjnej, a serwisowego nie będę aktualizował. paranoja. Swoją drogą z Orange dowiedziałem się, że u nich tak jest 3G maja tylko w miastach, a dalej katastrofa, ale oczywiście wszystko idealnie maskują. W moim przypadku byli na tyle bezczelni, że sygnał 3G w pewnej chwili puścili mi poprzez BTS Plusa-chodził idealnie, szkoda, że tylko 2 dni. Nie zorientowałbym się, ale akurat miałem jako modem podłączony telefon 3G (bo oczywiście jak oddałem swój na naprawę gwarancyjną to od ręki zastępczego nie mieli i dostałem go chyba po 4 dniach, w tym czasie jako modemu używałem telefonu z 3G) i telefonik zamiast Play 3G wyświetlił mi Plus. Tak więc jezeli to ma być faktyczny internet mobilny, to Paly'a odradzam, może jako stacjonarny gdzieś w dużym mieście (ale najpierw radzę dokładnie to sprawdzić) Swoją drogą za 2 miesiące będę od nich "wolny". Przy okazji, bo w związku z całą sytuacją musze poszukać innego dostawcy, po problemach z Playem, raczej na mobilka się nie zdecyduję (tym bardziej, że u mnie chodzi to jako stacjonarny). Szanowna TPSA ze swoją Neo odpada z przyczyn technicznych (podobnie jak Netia) praktycznie jak nie zdecyduję sie na mobila to zostaje mi radiówka. Wiem, że u mnie działa airmax. Jednak mam parę pytań-jeżeli ktoś korzysta z ich usług to jak to wygląda w realu (chodzi mi o ewentualne utraty łącza, faktyczną szybkośc przesyłu) I podstawa którą częstotliwość wybrać, z tego co wiem to 2,4GHz jest tak napchane, że bez sensu jest w to wchodzić, ale oni mają jeszcze 3,5GHz i 5Ghz, z 5 się spotkałem i wiem, że jest lepiej niż na 2,4, jednak nie wiem co mysleć o 3,5 (skoro o niej najmniej słychać to chyba najdłużej będzie "czysta"-nie wiem czy dobrze myślę). Pytam się dlatego, że w Play'u też miało być rewelacyjnie, a jest do bani.
      • Gość: MagdaLenaS Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 15:21
        widzę tu dużo dobrego na temat iPlusa, a także trochę mniej na temat innych sieci, ale z tego co zauważyłam większość osób mówi o prędkości do 6Mb/s
        szukam dobrego internetu bezprzewodowego do 100 (max.120) zł/mies.
        dużo serfuję po internecie, słucham muzyki, korzystam z komunikatorów, oglądam bardzo dużo filmów, prawie ciągle siedzę na YouTube'ie i czasami ściągam filmy i muzykę (jeśli już ściągam to nie jedną piosenkę, ale przynajmniej 10 i zazwyczaj 2-3 filmów)
        potrzebuję szybkiego i taniego internetu, który będzie dobrze działał nie tylko w dużych miastach, ale i mniejszych gminach.
        • pia.ed Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 04.07.11, 00:01
          Znajoma z zagranicy przyjezdza na 3 tygodnie do Polski, ma laptopa.
          Chce uzywac internet w Polsce, wiec planuje kupic karte na 1 miesiac.
          Ile taka karta kosztuje, i czy nie chca czasem, zeby od razu podpisac umowe na kilka miesiecy?

Przyjmuje, ze gdyby kupila karte w swoim kraju, to nie moglaby z niej korzystac w Polsce,
          prawda?
          • pia.ed Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 04.07.11, 07:59
            Wlasnie znajoma, ktora czesto wyjezdza, powiedziala ze obca karte mozna uzywac,
            ale bedzie to duzo wiecej kosztowalo ...
            To sie powinno zgadzac ...
            Powiedziala tez, ze w Polsce w kazdej Bibliotece Miejskiej sa komputery do uzytku publicznosci ...
            ale moze trzeba miec karte biblioteczna?
            • pia.ed Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. 04.07.11, 14:58
              Znalazlam link do podobnego pytania ... Z tamtejszych wypowiedzi wynika, ze czasem trzeba miec tez modem , co sie kolezance zupelnie nie oplaca ...

Czy ktos wie o karcie ktore nie wymaga kupna modemu?
              • Gość: RudyRydz Re: Internet bezprzewodowy do laptopa. IP: *.play-internet.pl 12.07.11, 13:54
                Poruszę 2 kwestie:
                1/Z 2 czy 3 posty wyżej było odnosnie Play'a chyba i airmax'u:
                Co do Play'a to tak jak w telefonach korzystają z BTS-ów Plusa i nie ma problemu z zasięgiem tak net idzie na ich własnych BTS-ach i to tworzy problemy-za mała sieć własnych BTS-ów. W duzych miastach rewelacja (szybkośc do ceny do limitu transferu), pod tym względem biją wszystkich na głowę. Co do www.airmax.pl , jak nie potrzebujesz w pełni mobilnego internetu tylko wystarczy Ci zasięg dom plus powiedzmy ogród to jeżeli weźmiesz 3,5GHz lub 5GHz to powinieneś być zadowolony Do chwili przeprowadzki (obecnie nie mam ich w soim rejonie) byłem bardzo zadowolony
                2/Co do neta dla osoby na 1 miesiąc:
                -bez modemu nie da rady (karta mysi być w modemie, aby mogła pracować
                -co do sieci, to aby był tylko zasięg, praktycznie każda sieć ma karty na prepaid, czyli zdrapka i do przodu,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka