Dodaj do ulubionych

Stałe łącze.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 15:26
Czesć!
Poszukuję firm które zakładają stałe łaćża. Mieszkam w samym centrum Gdyni a
mimo to nie moge siędoczekąćząłozęńia stałego łaćza. Próbowałm jużz kilkoma
fimrmi( min. chello, Multi Media) i narazie bez żadnych efektów... Proszę,
pdajcie mi jakieś firmy (najlepiej z numerami tel. :) ) które by mi nareszcie
zaożyły!!!!!!!!

Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: Matuzalem Re: Stałe łącze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 23:35
      najpierw zaloz siec lokalna-rozumiem ze nie tylko ty chcesz miec stale lacze a
      pozniej po cichu zamowcie internet np. z tepsy i podzielcie proporcjonalnie tak
      ja mam zrobione
      • Gość: magda Re: Stałe łącze. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 13:42
        i u jest problem bo w moim bloku mieszkająsami starsi ludzie itylko ja jestem
        zainteresowana :(
    • gray Re: Stałe łącze. 22.08.03, 08:01
      czy w samym centrum gdyni obowiązują jakieś nietypowe zasady ortografii i
      gramatyki?
    • Gość: Matuzalem Re: Stałe łącze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 11:45
      U mnie tez byl taki problem.z mojej klatki nikt sie nie przylaczyl.mieszkam w
      wiezowcu 10 pietrowym i 5 klatek i tylko 5 jest.100 metrow kabla musialem
      podpiac ale teraz jest cool.daj ogloszenie i popytaj sie kto jest chetny na
      zalozenie sieci lokalnej a w niedalekiej przyszlosci na internet.ja to rok
      czasu czekalem na net.napewno znajdzie sie jakis chetny tylko musisz pokazac
      dobra organizacje bo jak nie to szybko zrezygnuja.
      potrzebny jeden komputer-moze byc rupiec byle by chodzil dobrze i non
      stop.switch(100 Mbps) - do rozdzielenia na inne kompy no i kazdy musi karte
      grafiki kupic.
      moze byc taka systuacja ze ktos kto ma najblizej do switcha bedzie mial tylko
      10 metrow kabla a inny 100metrow.wtedy jest niekorzystne dla tego kto ma wiecej
      kupic.dlatergo lepiej zrobic po rowno tak jak ja bo nie zgodzilem sie na 100
      metrow kabla we wlasnym zakresie tylko proporcjonalnie i jestesmy kwita.
      Zycze powodzenia w zalozeniu"trzepaka"
      • gray Re: Stałe łącze. 23.08.03, 12:03
        Gość portalu: Matuzalem napisał(a):

> ...no i kazdy musi karte grafiki kupic.

to ciekawe :>

> moze byc taka systuacja ze ktos kto ma najblizej do switcha bedzie mial tylko
        > 10 metrow kabla a inny 100metrow.

należy pamiętać, że 100 metrów to maksimum jeżeli chodzi o skrętkę - należy
        uważać.
        • Gość: Magda Re: Stałe łącze. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 13:42
          DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • hddsyss Re: Stałe łącze. 24.08.03, 14:01
            kartę to każdy musi kupić ale sieciową około 40 zł, poza tym może łatwiej
            rozdzielać łącze bez komputera, a zastosować router 350 zł, i switch 200 zł,
            zaleta taka że jest to proste i bezobsługowe.
            Pozdrawiam
            • Gość: soko Re: Stałe łącze. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 22:12
              router za 350 zł?!! Mnie w sklepie chcą sprzedać za 650. Napisz koniecznie coś
              więcej
              • hddsyss Re: Stałe łącze. 26.08.03, 20:13
                Jutro dam Ci namiary, ale były w Media Markt po 280zł, sprawdź w
                www.komputronik.pl tam mają ceny rozsądne i takich się można domagać od
                lokalnych sprzedawców
                • gray Re: Stałe łącze. 26.08.03, 23:13
                  pytanie jeszcze co taki router potrafi..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka