Gość: michzl Re: Internetowy przemyt z USA IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.05.08, 00:08 Jeśli chciałbyś kupić coś w Stanach laptopa, aparat, samochod lub cos innego, zapoznaj sie z oferta www.szpouj.pl strona umożliwia zakupy w USA za pomocą pośredników. Warunki ustalasz sam, po wiecej szczegolow wejdz na www.szopuj.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto z USA........ gg 5338561 AUTA IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 24.05.08, 05:34 otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5182422 Smialo wysle wam kazde auto z USA.Jak cos to dajcie znac.1200% gdynia....pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Internetowy przemyt z USA IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 24.05.08, 05:35 a moze to ........? otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5307397 no mam tego troszke.Jak cos to piszcie smialo...gg5338561 SLAWEK Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Internetowy przemyt z USA 24.05.08, 06:50 gtomasso napisal: Wniosek prosty - państwo ma wiele do zrobienia, jest to niezbędne, a na to potrzebne są środki, ogromne środki. A skąd je brać? Tylko z podatków, bo państwowa działalność gospodarcza jest nieskuteczna, to widzieliśmy (i widzimy) na własne oczy. Więc dajcie spokój, bo podatek celny ma głęboki sens i w interesie nas wszystkich jest by wpływał on do kasy państwa! A wysokość podatków - taka, na jaką państwo stać w danej chwili. Jak się zwiększą dochody ludności to i podatki mniejsze wystarczą... wszystko sie zgadza ale czy ktos moze podac jaka jest skutecznosc sciagania cla? przed wejscie do UE bylo to ponizej 10% chodzi o sciaganie cla od niegrzecznych importerow pisalo sie o tym ale jakos politykom sie nie snilo zeby skutecznosc byla lepsza DLACZEGO??????? byl w kraju tylko jeden posterunek celny i to nie na granicy ale w glebi kraju ktory mogl sie pochwalic sciagalnoscia powyzej 60% a w calym pozostalymn nie przekraczano 10% jak to wytlumaczyc??? nie ma wiekszego zlodzieja jak panstwo!!!!!!!! mnie za pieprzony rower naliczyli clo a cale kontenery byly obciazane clem rownym jak moj rower kiedy policja celna dobrala sie importerom w Warszawie do dup to po kilku miesiacach rozgoniono ja na cztery wiatry bo zaczeli podnosic po kilkaset procent clo na kontenery np.z ciuchami z Turcii albo Azii ja za porzadny rower placilem tyle co zlodzieje za kontener clo to dojna krowa wszyscy politycy doja nas! czy myslicie ze importerzy ze Stadionu albo Zgowa doprowadzili do zlikwidowania tej nowo powolanej sluzby??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Internetowy przemyt z USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 09:08 45% podatku od osób fizycznych, idziesz do sklepu kupujesz cokolwiek i jeszcze płacisz 7 albo 22% vat, moje zdanie ściąganie sprzetu z USA to nie złodziejstwo, tylko dobry interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss 22% VAT to legalne zlodziejstwo IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.08, 11:53 systemu panstwowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient co za czasy :-( IP: *.acn.waw.pl 24.05.08, 13:31 Pan Paweł Scheiner zrobił beznadziejną reklamę swoim firmom El-System / ANB. Tak się składa, że byłem klientem firm Pana Pawła i uważam, ze powinien zacząć od siebie i poprawienia jakośći obsługi klienta i reklamacji. Nie widzę powodu dla którego mam płacić ~30% więcej i jak się okazało wspierać donosiciela. Pan Paweł doskonale zdaje sobie sprawę, że sprzęt z USA można sprowadzić legalnie i po zapłaceniu ewentualnego cła i VATu jest to nadal opłacalne. Nieuczciwe jest stawianie znaku równości między nielegalnym importem a towarem z USA. Mamy wolny rynek i powinien Pan wiedzieć, że klienta można zdobyć nie tylko ceną, ale widać zabrakło pomysłów skoro Paweł Scheiner upadł tak nisko by donosić na drobnych importerów. Moim zdaniem kompromitacja i obciach. Nie popieram takich form walki z konkurencją, brzydzę się nimi i Pawłem Scheinerem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: co za czasy :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 14:49 >Nie popieram takich form walki z konkurencją, brzydzę się nimi i >Pawłem Scheinerem! Ynteligęcie poczytaj wcześniejsze posty! Ja się brzydzę tobą! Pewnie się cieszysz, że sąsiedzi zmasakrowanego 3,5 letniego dziecka nie byli kapusiami i woleli słuchać wycia dziecka, któremu latami wielokrotnie łamano kości, dźgano szkłem itd. Zrób legalny biznes w branży opanowanej przez Allegro i dotrze to do ciebie przez bankructwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
moralizator007 Re: co za czasy :-( 25.05.08, 16:01 myślę, że nie rozumiesz sytuacji: on nie donosi na drobnych importerów ale na dużych eksporterów. Siedzą sobie wygodnie w Stanach i "zapominają" dopisać, że vat nie jest opłacony. On chroni tyłek naiwnym kupującym, którzy nie zdają sobie sprawy z konsekwencji.Jak myślisz od kogo pobrane będą opłaty? Od dawna urzędy kontrolują takie transakcje - przeczytaj tekst w GPrawnej z 22maja. 20-25 razy na miesiąc domagają się od allegro danych klientów a allegro im daje. Jeśli znasz Pana S. to mu podziękuj ode mnie a jeśli jesteś potencjalnym kupującym to od siebie również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPS Jakoś w USA ten towar ma opłacone wszystkie podatk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 19:11 i mimo to cena jest dużo niższa niż w Polsce. Może w końcu i u nas warto obniżyć poodatki i zlikwidować cła, byśmy nie musieli kupować w sklepach drożej niż w USA ! Mimo, że w USA pensje są kilkarazy wyższe niż u nas, to mają tańsze towary i USA jakoś się nie zawaliło z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUK Re: Jakoś w USA ten towar ma opłacone wszystkie p IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.08, 22:25 > i mimo to cena jest dużo niższa niż w Polsce. Może w końcu i u nas > warto obniżyć poodatki i zlikwidować cła, byśmy nie musieli kupować > w sklepach drożej niż w USA ! Mimo, że w USA pensje są kilkarazy > wyższe niż u nas, to mają tańsze towary i USA jakoś się nie zawaliło > z tego powodu. Co więcej rozkwita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieiske Internetowy przemyt z USA IP: *.rev.km-net.pl 25.05.08, 00:47 I bardzo dobrze że sprzedają.czemu zarabiamy tak mało?a musimy płacic tak duzo za takie drobne rzeczy??Wina państwa.więc jak mam mozliwosc to kupuje dla siebie wiele rzeczy ktore mi są potrzebne.Niech panstwo nas nie okrada.wiec my nie bedziemy państwo okradac.A nawiasem to czemu wUSA jest to tanie a u nas takie drogie???Firmy niech się wezma za promocje,opuszczą ceny??skoro się opłaci prywatnym to firmom nie???bo one maja za duże marzę. Odpowiedz Link Zgłoś
moralizator007 Internetowy przemyt z USA 25.05.08, 00:53 realisto, bardzo dobry tekst - dokładnie tak będzie Odpowiedz Link Zgłoś
moralizator007 Internetowy przemyt z USA 25.05.08, 01:20 dobrze, że ktoś wreszcie coś o tym napisał. Cała ta sytuacja przypomina chowanie główy w piasek. Cwaniacy sprzedają a naiwni klienci będą dopłacali. To jest nieuczciwe!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezydent Internetowy przemyt z USA IP: 82.177.132.* 25.05.08, 17:37 Państwo okrada ludzi żądając cła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Internetowy przemyt z USA IP: *.crowley.pl 26.05.08, 11:36 I bardzo dobrze, ze poinformowal odpowiednie wladze, jak kupujecie tanio i legalnie ze sklepu z USA czy EU to po co te wypociny ? przeciez macie taniej. a jak kupujecie z przemytu to moze sie 2 razy zastanowicie zanim oddacie pieniadze kolesiowi, ktory ma Was w d... bo jesli siedzi za granica to nic mu nie zrobia, on swoje zarobi a urzad celny zapuka do Was. Poza tym rozumiem kogos kto prowadzi legalny biznes i placi podatki, ZUS, itp ,za magazyn, lokal, ludzi, i za towar na polce, zainwestowal w to duze pieniadze nie po to zeby jakis lepek ktory kupi sztuke pod klienta (ZERO INWESTYCJI !!! PRAWIE ZERO KOSZTOW !!!) sprzedawal z minimalna marza i wyrzucal go z interesu. To nie jest instytucja charytatywna ! A ze ma duza marze ? Zawsze mozna LEGALNIE kupic taniej, to nie jest jedyny sprzedawca na rynku, zwlaszcza wliczajac EU i USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrahamlincoln.pl Re: Internetowy przemyt z USA IP: *.eranet.pl 27.05.08, 17:36 NO, WRESZCIE MĄDRE SŁOWA: KUPUJCIE TAM GDZIE TANIEJ> TYLKO TEGO TAŃSZEGO NIE NAZYWAJ PRZEMYTNIKIEM........no a po za tym to w PRL też dobrze, że informowano odpowiednie władze ( szpicle, kapusie, ubecy, czy donosiciele), bo dzięki temu ten total syf mógł przetrwać prawie 50 lat. Ale to ( ten PeReLowski s....) też ma swoich obrońców. Wojtek uratował Polskę, a Wielki Ed zbudował Hutę Katowice i Trasę Lazienkowską, jedyną taką estakadę na świecie, którą trzeba po 30 latach zburzyć i zbudować na nowo. JA JUŻ NIE CHCĘ JECHAĆ TĄ DROGĄ...kupię od TEGO, kto mi sprzeda solidny towar za najniższą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Internetowy przemyt z USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 00:48 Ja kupuje z przesylka do Czech. Tam odbieram i luzik. A ze mam tam blizej niz do urzedu celnego...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Internetowy przemyt z USA IP: 57.66.197.* 27.05.08, 13:53 Mam samochod honda, ktory byl sprzedawany tak w eurozadupiu, jak i w usa. Wszystkie czesci kupuje w honda usa, oryginaly u dealera, poprzez kolege, ktory mieszka na miejscu. Place srednio 1/3 - 1/4 ceny w Polsce. Dlaczego mialbym sie dawac okradac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja bo mnie wk....t Internetowy przemyt z USA a wystarczy tylko::.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 22:27 aby dealerzy zeszli z cen i problem z glowy,komu by sie oplacalo kupowac w USA czekac i cieszyc sie towarem be gwarancji!!To takie proste a i z ludzi panstwo nie robilo by przestepcow.Polacy to naprawde taki dziwny narod ze radzi sobie jakos z tymi komuchami u wladzy ale oni sie nie daja jak nie kijem to pala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cisoboy Charujemy ponad miesiąc żeby kupić laptopa !! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.08, 10:43 Cłem chronimy własny rynek produkcji laptopów?? Produkcji aparatów? Ciekawe ile zarabia szef firmy co sie tak martwi o swoje dochody? Sprowadzany towar jest tańszy, ale kupujesz bez gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grewa Internetowy przemyt z USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 12:07 Świetna reklama Allegro. Wiem już gdzie kupować aby cokolwiek zaoszczedzić z tych kilkuset zł miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Internetowy przemyt z USA 02.06.08, 11:15 Po prawdzie kupiłam na amerykańskim eBayu zestaw obiektywów. Cena z przesyłką była jeszcze sporo niższa niż to, co się ze Stanów oferuje na polskich aukcjach, nawet po zapłaceniu cła czy tam VAT-u wyszło taniej niż z Allegro. Ci oferujący amerykańskie okazje sprzedawcy w Polsce dają zazwyczaj kolosalne narzuty do cen oryginalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmak Internetowy przemyt z USA IP: *.salwator.net 02.06.08, 16:02 Sam chciałem tak handlować na aukcjach internetowych. Nawet dzwoniłem i korespondowałem kilkakrotnie do różnych urzędów aby wytłumaczyli mi dlaczego taki proceder jest możliwy i jakie opłaty będę musiał ponosić przy handlu np elektroniką?? Niestety rozmowy telefoniczne kończyły się najczęściej "proszę zadzwonić później, spróbuję się dowiedzieć...", "opłaty są oczywiste, proszę sprawdzić w internecie..." (nie było to proste 2 lata temu!!! Informacje były rozbieżne). Korespondencja mailowa skończyła się po pierwszej wiadomości - wysłałem kilka kolejnych maili z zapytaniem - nikt nie odpowiedział!!! W dodatku powyżej napisany ARTYKUł JEST JEDNOSTRONNY, wyraźnie promujący 2 serwisy: e-Bay i e-cyfrowe, jednoznacznie potępiając Allegro.pl. Nie jestem związany z żadną z tych firm, ale wydaje mi sie to niesprawiedliwe, ponieważ kupując na e-Bay.com nie ma jednoznacznej informacji o dodatkowych kosztach przesyłki! Ale bardzo dobrze, że się o tym mówi - lepiej późno niż wcale! Pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki zakazac importu IP: 77.79.194.* 03.06.08, 12:06 W USA jest strasznie tanio, nawet jak się zapłaci vat (cło to naprawdę pare procent, najwiecej wychodzi vat). Za to jak importujemy bezposrednio, to w stanach nie płacimy sales taxu, więc zwraca nam sie tak jakby czesc naszych oplat celnych. Jakby nie liczył, czego by nie płacił to i tak wyjdzie taniej, i nie trzeba oszukiwac na cle i vacie (jesli korzystamy z uslug firmy posredniczacej w zakupach, ktora ma nam pomoc oszukac celników, to po pierwsze placimy kase za jej uslugi (10% około), po drugie placimy VAT w USA (sales tax), po trzecie placimy za przesylke oprócz tej do Polski także za tę wewnątrz USA (kilkanascie albo kilkadziesiat dolarow dla ubran czy elektroniki drobnej) i wychodzi nam to samo co jak bysmy zamawiali bezposrednio do Polski placac podatek i cło). Wszystkie oplaty, nawet najdrozsza przesylka kurierska, cło i vat, podrażają nam zakup o góra 50% ceny wyjściowej. A biorac pod uwage to ze tam naprawde jest tanio w porownaniu do Polski, to sie opłaca. Podam przyklad ubrań - buty lacoste w sklepie internetowym w stanach to wydatek 60 dolarów na wyprzedaży (tam co chwila sa wyprzedaze), nawet jak dodamy clo, przesylke, vat to wychodzi jakies 200 złotych za parę, podczas gdy takie buty w Polsce kosztują ponad 400 zlotych!!!! Mikser KitechenAid w Polsce sprzedawany za 1600 złotych w Stanach kosztuje jakies 250 dolców. Doliczymy VAT CŁO Przesyłke i tak zarobimy na tym z tysiąc zlotych !!!!! Samochod Jeep Grand Cherokee (tu się nie da oszukać na cle !) kosztuje w Polsce w podstawowej wersji 180 tysięcy złotych. W stanach podstawowa wersja w salonie (nowy samochod) to - uwaga !!! 30 tysiecy dolarów !!!! czyli około 65 tysięcy zlotych. Doliczymy Vat (22%), cło akcyza (pare procent) przesyłke (1500 dolców za kontener) itd to i tak zaplacimy z aniego jakies 90 tysiecy zlotych, czyli połowe polskiej ceny. Otatnio kupilem sobie w stanach ciuch z wyższje półki, za który zapłaciłbym w butiku w Polsce jakies 10oo złotych - za 130 dolarów !!! Oczywiscie polscy oficjalni dystrybutorzy biją na alarm, no bo nie moga juz zdzierać swojego haraczu - marży. Mam ich głeboko miedzy posladkami. Niech zrezygnuja z czesci marzy to znajda klientow w polsce. gdyby buty lacoste sprzedawali za 250 zeta, zamiast za 400, to by mieli chetnych, bo nikomu by sie nie chcialo zawracac glowy sprowadzaniem ze stanow. A tak sklepy ekskluzywnych amerykanskich marek w polsce są puste, a warszawka ubiera się w internecie....Brawo polski biznesie, tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absj Re: Internetowy przemyt z USA IP: *.uznam.net.pl 03.06.08, 15:35 Nie wiem - może to komuś pomoże. Ja znalazłem na e-bayu sklep ze sprzętem fotograficznym w honkongu, który daje gwarancje na zero ceł i podatków przy wysyłce do Anglii - jakieś ich zaszłości historyczne zapewne, że takie ułatwienia w handlu mają; towar zamówiłem na adres znajomego w anglii, który przy najbliższej okazji wizyty w kraju mi go przywiózł; w ten sposób mam obiektyw w polsce kosztujący 5 tys za 3 tysiące, gwarancja, w odróżnieniu od towarów sprowadzanych z usa, na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TaniDolar.com "Zabójczo" tani sprzęt z USA na polskich aukcjach IP: 71.239.173.* 03.06.08, 20:22 Ostatnio kupilem laptopa na stronie www.tanidolar.com i zaoszczedzilem $400. To jest niesamowite, ta firma oferuje wszystkie mozliwe produkty za kilkadziesiat procent taniej, pytasz masz. Szok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.tanidolat.com "Zabójczo" tani sprzęt z USA na polskich aukcjach IP: 71.239.173.* 03.06.08, 20:23 Zakupy w USA, www.tanidolar.com TaniDolar.com, Inc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TaniDolar.com, Inc www.tanidolar.com Zakupy w USA IP: 71.239.173.* 03.06.08, 21:16 Najlepsze ceny, najszybsza obsluga. Oszczedzasz do 60% zamawiajac prosto od nas, z USA! Odpowiedz Link Zgłoś