Gość: harry IP: *.chello.pl 01.07.08, 18:15 Ależ super artykuł ;)... heheheh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kufel78 Walkman: Dziadek iPoda 01.07.08, 18:16 pamietam jak dzis... polowa lat osiemdziesiatych... dostalem czerwonego philipsa z autorewersem... co to bylo za cudo...tylko sluchawki trzeba bylo czesto zmieniac bo kable pekaly od wyginania... powrocisz tu... ;) KuFeL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaa Pierwszy utwór słuchany na walkmanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 18:34 Pamietam jak dziś : Chenko - Red Box-ów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq` Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 18:29 Chciałem kupić ostatnio walkmana(nowego) i jakoś niegdzie nie mogę dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hlsng Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.stansat.pl 01.07.08, 19:06 hehe właśnie znalazłem dwa takie cuda u siebie w starych gratach. Niezniszczalny panasonic i gratis z banku - philips. Za ciężką kasę mogę odsprzedać :P I nie można porównywać iPoda do Walkmana. Owe kaseciaki miał każdy, a Apple tylko twierdzi że każdy powinien iPoda posiadać... ja jakoś nie dam się naciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.nokia.com 01.07.08, 19:35 Slusznie. Sa na rynku lepsze odtwarzacze niz ipod, ale tylko Apple umie sie odpowiednio zareklamowac, czyli zrobic ludziom wode z mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 07:56 Jeśli były to panasonic i philips to nie był to Walkman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 19:04 Kawal dobrego, reklamowego pieprzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Walkman: Dziadek iPoda IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.08, 19:33 > Przełomem okazały się dopiero pamięci flash (USB) Co to takiego "flash (USB)"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Walkman: Dziadek iPoda IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.07.08, 19:58 "Wystarczy ściągnąć z serwisu iTunes" Kupić trzeba, kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.07.08, 23:34 A iTunes w polsce dziala? Bo z tymi serwisami jakos u nas krucho. W polsce najlepszy serwis do sciagania empetrojek to eMule :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoneeurope LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów? :/ 01.07.08, 20:17 Nie wciskajcie dzieciakom kitu! Ten ipodek gdyby nie dostawał dziesiatek milionów na reklamy, kontrolowane przecieki i pokazówki ze nawet bush-terror słucha z tego kitu to tylko kilkaset tysiecy ludzi miałoby go w usa! nic wiecej. walkmeny miały "krecone" radia tego nie da sie porównac z niczym dzisiejszym. Czasy gdy ludzie chodzili z walkmenami lub wielkimi dwukasetowymi magnetofonami oczywiscie włączonymi juz nigdy nie wrócą :( Dzis wszystko jest mini mini mini a za jakis czas bedzie jeszcze bardziej mini mini mini i tylko trzeba bedzie sie klepnąc w lewe lub prawe ucho aby przewineło w lewo lub prawo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necrohronos Re: LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów IP: *.chello.pl 01.07.08, 20:42 następcą walkmana jest walkman. Nie chodzi o popularność ale o rodowód. Co do popularności przoduje przereklamowany iPod, ale nie jest on synonimem odtwarzaczy mp3. Dzisiaj są odtwarzacze mp3, wtedy zamiast odtwarzacz kasetowy mówiono walkman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Mylicie sie dziewczyny :D IP: *.multicon.pl 01.07.08, 21:05 Napisze do mikolaja , moze dostaniecie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów IP: *.chello.pl 01.07.08, 21:06 no tak, oczywiście sony nie pompowało milionów w reklame walkmana i chyba tylko w polsce na każdy odytwarzacz sie mówiło łokmen w usa to był po prostu portable cassette player Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta z Łodzi Re: LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 21:25 Na szmateksach full tego mozna kupic, trzeba miec przy sobie baterie i jakas kasete, zeby sprawdzic czy dziala. Na kilogramy sie kupuje. Ja sie wyleczylam z walkmanow, za grosze kupilam sobie discmana philipsa i swoich starych plytek slucham. Jednak wielkie toto, chyba wygrzebie stara mp3 jednak. A pomyslec, ze na czarnego ,badziewnego walkmana w 90' wydalam srednia krajowa, no ale mial glosniczki i do pradu mozna bylo to stereo podlaczyc. Nastepne zarobione pieniadze poszly juz na zakup lepszego jamnika w Pewexie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.08, 23:06 U mnie w domu leży sobie oryginalny Walkman SONY kupiony za pierwszy zwrot podatku ;) leży, prawie nieużywany, kupiłam go chyba w 1997 r. Może wystawię na allegro? Jak myślicie, będą chętni? Stan bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Sony jest pazerne na kase! IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.07.08, 23:38 Tak jak Apple tak i Sony jest strasznie pazerne na kase. iPod kojarzony jest moze i z odpowiednim statusem ale to chinskie empetrojki zrobili furore. Nie dlatego ze sa lepsze jakosciowo czy maja lepszy dzwiek ale robione sa dla ludzi a nie jak Sony czy Apple trzeba miec jakies dziwne oprogramowanie na kompie ktorym trzeba kopiowac muzyke. Strasznie utrudnia to zycie. Sony podobnie jednak sie troche zreformowal bo soft do kopiowania muzy mozna takze wgrac na odtwarzacz i mozna sobie do odtwarzacza wgrac muze od kumpla. Ale dalej konwertuje na swoje atrac`i z mp3 ale w druga strone to juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Sony jest pazerne na kase! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 08:00 Gość portalu: zumek napisał(a): > Tak jak Apple tak i Sony jest strasznie pazerne na kase. iPod kojarzony jest > moze i z odpowiednim statusem ale to chinskie empetrojki zrobili furore. To tylko w Polsce, gdzie się muzykę kradnie, a nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Walkman: Dziadek iPoda 02.07.08, 00:13 Ale Sony po kilunastu latach procesów sądowych w końcu przyznało się do faktu iż idea Walkmana została "zapożyczona" od innego wynalazcy który swój projekt wysyłał różnym producentom sprzętu. Wszyscy go ignorowali, a po pewnym czasie Sony wyprodukował Walkmana ;) Zresztą, o ile się nie mylę, Wyborcza pisała o tym kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
betaiomega Walkman: Dziadek iPoda 02.07.08, 00:54 Zgadzam się z główną ideą artykułu (walkman i mp3-tak, discman-nie), ale z iPodem bym nie przesadzała. Wolę już chińszczyznę-jest bardziej "do ludzi". iPod to produkt marketingowo świetnie wypromowany i zorienotowany na przynoszenie zysku apple'owi, który pobiera więcej, niż daje użytkownikom w zamian. Chiński mp4 jest w tej chwili moim ulubionym gadżetem, a iPoda nie wezmę nawet za darmo, bo tylko na tym stracę-wątpię, żeby przyjął mi wszystkie zdigitalizowane kaseciaki i płytki. Ja płacę-ja wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Dzisiaj tez niezalezni eksperci gadaj od rzeczy. 02.07.08, 04:00 I co ciekawe czesto cytowani sa nie tylko w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
orxor "...płyty CD - nośniki pojemniejsze ..." 02.07.08, 08:00 To nieprawda. Kasety mogły mieć 90min a nawet 100 - 120 miniut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio Walkman: Dziadek iPoda IP: *.chello.pl 02.07.08, 18:22 A dlaczego dziadek? Ojciec powinno być. ale ja nie otym. Dlaczego iPoda? Dlaczego nie Creativa, iRivera albo najpopularniejszego w polsce "nołnejma". Ja wiem, że w stanach są tylko komputery apple i odtwarzacze iPod, że ludzie jeżdżą Dodge Chargerami i mieszkają w loftach o powierzchni 500 m2 i wysokości co najmniej 7 m. Ale tu jest polska mości panowie. No chyba, że apple dorzuca wam kieszonkowe za te teksty. jeżeli nie, to dajcie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś