Dodaj do ulubionych

Problem z You Tube- proszę o pomoc

28.07.08, 19:48
Kiedyś bez problemu oglądałam filmy na You Tube, a od jakiegoś czasu
cały czas wyświetla mi się " We're sorry this video is no longer
available". Na wszystkich filmach. Co robić? Nic nie zmieniałam w
komputerze, nie mam pojęcia co się stało. Pomóżcie proszę!
Obserwuj wątek
    • Gość: ort Re: Problem z You Tube- proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:33
      Filmiki zostały skasowane z serwisu youtube.
      • Gość: Grześ Re: Problem z You Tube- proszę o pomoc IP: *.chello.pl 29.07.08, 01:05
        A ja z kolei mam na nowo zainstalowany system i teraz na youtube mam
        taki napis za każdym razem:
        "Masz wyłączoną obsługę języka JavaScript lub używasz starej wersji
        odtwarzacza Flash Player firmy Adobe"
        To drugie próbowałem zainstalować i nic się nie dzieje.Pewnie coś z
        tą Javą jest nie tak ale nie wiem jak postępować dalej żeby to
        naprawić.Proszę o pomoc/poradę.
        • Gość: Gość Re: Problem z You Tube- proszę o pomoc IP: *.acn.waw.pl 29.07.08, 08:26
          > Proszę o pomoc/poradę.

Rada jest taka żebyś użył wyszukiwarki na forum.
    • Gość: si si Re: Problem z You Tube- proszę o pomoc - VOILA IP: *.subscribers.sferia.net 29.07.08, 21:57
      simple as that :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=76586504&a=82393210
      • fabianj Re: Problem z You Tube- proszę o pomoc - VOILA 23.08.08, 14:10
        Ciężko jest znaleźć osoby bezinteresowne w internecie. Zwykle ktoś odpowiada:
        szukaj w Google. Ja do takich nie należę i z przyjemnością podaję "przepis" na
        You Tube. Gdy pierwszy raz uruchamiamy tę stronę, np. po formatowaniu dysku,
        będzie trzeba zainstalować sobie wtyczkę muzyczną - DivX Web Player, o co
        zostaniemy poproszeni. Zwykle z jej instalacja są problemy, więc
        perspektywicznie proponuję inny sposób rozwiązania tej sprawy. Nie męczmy się z
        tą wtyczką, a wejdźmy na poniższą bezpieczną stronę i ściągnijmy sobie cały
        pakiet najnowszych darmowych kodeków DivX 6.8.4.5 z bezpiecznej strony, który
        także umożliwi nam oglądanie filmów DivX oraz plików wysokiej rozdzielczości
        (1920x1080) i będzie po problemie. Proszę się nie martwić, że niektóre (2 lub
        3)z tych naprawdę wielu kodeków zaraz przestaną funkcjonować, bo pozostałe
        całkowicie zaspokoją nasze potrzeby. Jak znajdę czas to szczegółowo opiszę jak
        je zainstalować. Życzę powodzenia.

www.programosy.pl/program,divx.html
        • fabianj2 Re: Instalacja pakietu kodeków DivX 6.8.4.5 25.08.08, 00:32
          INSTALACJA PAKIETU NA PULPIT. Uruchamiamy poniższy aktywny link strony internetowej Programosy.pl i tam klikamy na "pobierz plik". Pokaże się małe okienko z napisem "Otwieranie DivXPlay.exe", w którym należy kliknąć na "Zapisz plik" i wówczas rozpocznie się pobieranie pakietu kodeków na pulpit (na monitor), co będzie widoczne. Jeżeli zapisują się w innym miejscu (tak nie powinno być), to proszę to miejsce zapamiętać (zapisać), bo potem możemy nie znaleźć ikony. Bezczynnie i cierpliwie czekamy do momentu zakończenia pobierania, o czym będzie świadczył pokazujący się napis w tym oknie:"DivXInstaller.exe 19,8 MB - programosy.pl". Teraz stronę internetową, z której ściągaliśmy pakiet kodeków (Programosy.pl) i okienko możemy zamknąć, jednak wcześniej proponuję sprawdzić, czy na pulpicie (na monitorze) pokazała się kolorowa ikonka z podpisem "DivXInstaller". Żeby to sprawdzić należy stronę internetową i okienko na chwilę schować na pasku zadań, klikając na nim na skrót tej strony i chyba tego okienka (o ile tam będzie). Pasek zadań usytuowany jest na pulpicie, wzdłuż dolnej krawędzi monitora. Gdy wszystko jest OK, można teraz (a można też później) przystąpić do uruchomienia pakietu kodeków DivX.

URUCHOMIENIE. W tym celu dwukrotnie klikamy na wspomnianą kolorową ikonkę z podpisem "DivXInstaller", następnie na "Uruchom" i wybieramy język aplikacji (English) oraz na "OK". Teraz powinno pokazać się okno z napisem "DivX for Windows Setup", w którym kolejno klikamy na: "Next" i akceptujemy licencję poprzez kliknięcie na kwadracik przy napisie "I accept the terms in the License Agreement"(kwadracik musi być zaznaczony), potem na "Next" i jeszcze dwa razy na "Next" (nie musimy wpisywać swojego e-maila) i znowu na "Next". W tym momencie powinna pokazać się informacja o kompletnej instalacji (Installation Complete), którą możemy zakończyć klikajac na "Close". Na pulpicie (na monitorze) będą znajdować się ikony w ilości 5, z których ta z podpisem DivXPlayer jest odtwarzaczem i może służyć do odtwarzania filmów DivX i plików wysokiej rozdzielczości 1920x1080. Aby wszystko prawidłowo funkcjonowało w tym momencie koniecznie musimy wyłączyć i włączyć komputer. Jeżeli opisana instalacja przebiegła prawidłowo, to obecnie bez problemu powinniśmy uruchamiać: filmy wideo z You Tube (jeżeli wcześniej nie uruchamiały się), filmy wysokiej rozdzielczości z tego Forum (i nie tylko), a także filmy w DivX z poziomu Playera, znajdującego się w pakiecie kodeków, o którym napisałem wyżej. Można też uaktualniać kodeki, niemniej osobom niezaawansowanym tę czynność odradzam.

Strona Programosy.pl, z której pobieramy pakiet kodeków DivX 6.8.4.5
          www.programosy.pl/program,divx.html
    • Gość: zdzichu_cz_wa Re: Problem z You Tube- proszę o pomoc IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 25.08.08, 14:20
      wydawało mi sie zeby ogladac filmy z youtube wystarczy tylko flash player firmy
      adobe jako plugin do firefoxa lub intenet explorer ale czytając te forum
      dowiaduje sie nowych ciekawych rzczy Wywale te wtyczki z mojej przegladarki bo
      bez sensu je instalowalem i zainstaluje sobie tylko kodeki divx .real alternativ
      tez wywale bo chyba tez nie potrzebny oraz cały pakiet kodeków klite z ffdshowem.
      Java chyba tez mi nie potrzebna oraz subeditplayer bo po zainstalowaniu
      Divixplayer bede mugł oglądac filmy w tym odtwarzaczu w raz z polskimi napisami
      i polską czcionką dotego w HD

dobrze ze jest takie forum i zawsze mozna sie cos dowiedzieć od innych uzytkowników
      • fabianj Re: Problem z You Tube- proszę o pomoc 25.08.08, 21:46
        To wszystko pięknie mi działa od kilku miesięcy w Windows XP i Windows Vista
        Premium. Wcześniej też tak myślałem jak Ty. Więcej szczegółów na ten temat
        znajdziesz klikając na tego linka (musisz zgłosić chęć udziału na tym Forum):

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48558

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka