Dodaj do ulubionych

instalacja neostrady

03.10.03, 10:18
(jesli problem byl juz omawiany - przepraszam za powtorke)
problem jest taki - cala instalacja z plyty zakonczona pomyslnie, modem
podlaczony poprawnie (swieca sie dwie diody). wybieram "koniguruj"
lub "polacz", zaczyna laczyc - i koniec. pojawia sie komunikat, ze nalezy
odlaczyc modem, zresetowac komputer i podlaczyc modem ponownie. robie to od
dwoch dni i nic. od dwoch dni rowniez nie moge sie dodzwonic do pomocy
technicznej, bo "przepraszamy, w tej chwili wszystkie stanowiska konsultantow
sa zajete".
mam ochote walnac tym wszystkim za okno.
czy ktos wie, co moze byc problemem i jak sie tego problemu pozbyc?
dziekuje,
z.
Obserwuj wątek
    • redeem Re: instalacja neostrady 03.10.03, 17:46

____neostrada.info_____ wywal wonadoo i skonfiguruj polaczenie tak jak jest to
      opisane na owej stronie :]
      • Gość: Marcin Re: instalacja neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 20:48
        popieram !
        • Gość: Wujek dobra rada Re: instalacja neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.03, 10:56
          najpierw instalujesz, potem podlaczasz modem, bo bedzie kiszka. ja jak kiedys
          nie moglem sie dodzwonic na info, bo wszystkie stanowiska zajete to
          dodzwonilem sie kolo polnocy, po czym mily pan mnie opierdolil (bo inaczej
          tego nie mozna nazwac), ze dzwonie tak pozno, i ze wogole nie ma takiej
          zapowiedzi przed rozmowa: "prosze czekac na zgloszenie operatora". na
          szczescie najpierw sie przedstawil na poczatku. zglosilem to wyzej, ale czy
          cos pomoze? tego nikt nie wie. tpsa to taka klika, i uwazaja, ze im wszystko
          wolno.
    • Gość: leszek Re: instalacja neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 19:11
      Miałem ten sam problem. Błąd był po stronie TPSA. Na szczęście w moim wypadku
      pani z drugiej strony telefonu po 2 dniach wydzwaniania przyznała wreszcie mi
      rację i za 0.5 godziny wygenerowano dla mnie nowe ustawienia. Następnie już
      nie było problemu. Pozdrawiam. Leszek.
      • Gość: darthwiadro Re: instalacja neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 21:30
        miałem to samo.najpierw przez siedem dni nie mogłem się zalogować.
        potem oni mi chcieć przyslać pomoc tech. (za 400 PLN),a jak zrezygnowalem z tej
        pomocy to okazalo sie ,ze nie zestawili lacza (po mojemu chcieli mnie naciagnać
        na cztery paczki).I w koncu po 10-ciu dniach mialem neostradę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka