sorrowandsadnessremains 27.08.08, 23:09 Przecież przestali go supportować, to po kiego jeszcze się bawią w takie klocki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niezyd [...] IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 27.08.08, 23:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the_foe Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 01:30 Gość portalu: Niezyd napisał(a): > A po to zeby nie krasc, Microsoft bawi sie wtakie klocki. Jak kruwa > nie zaplaciles to nie uzywaj. Tak jest ze wszystkim. W supermarkecie > ukradniesz bulke, to cie ochrona zamknie. Jak cie nie stac na > windows instaluj cos tanszego albo darmowego, np. open office. > Nauczmy sie wreszcie zyc uczciwie, w kraju 100%-owo katolickim. Amen. a jakby jeden sklep w Polsce mial monopol na handel zywnoscia i podniesli ceny chleba do 15000 zl tez bys byl za uczciwoscia czy umarlbys spokojnie z glodu? Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 01:41 Tak się składa, że masz "zieloną alternatywę" w postaci Linuxa, MacOSa i innych wynalazków. Więc nieściemniaj, że ktoś Cię zmusza do czegoś i nie porównuj się do ludzi głodnych bo żałosny jesteś. Biedotę można zrozumieć, ale nie można zrozumieć tego typu tłumaczeń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezyd Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 28.08.08, 01:44 Dobrze mowisz....... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Admin ma pirata. 28.08.08, 10:11 Admin, zaakceptuj, że wieczorem pokopiuję ci narzeczoną, nic nie stracisz. Podobnie jak ty skopiowałeś Windowsa, też nikt nie stracił. To a propos usuwania wypowiedzi o kopiowaniu wartości niematerialnej (narzeczonej). Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Totalna głupota! 28.08.08, 13:58 1.Spójrz na ksywkę do usuniętej wypowiedzi i wszystko jasne. 2.Totalna głupota! To należy robić inaczej: piracki Windows powinien udawać, że działa jak oryginał, ale powinien np. nieoczekiwanie i często się wieszać np. co godzinę (najlepiej w ważnych momentach, np. przy zapisywaniu na HDD co 2 dni), poprawki powinny się ściągać i instalować, ale część z nich na niby itp, ot powinien działać jak kiepska beta. To co proponuje MS da tyle, że piraci ściągną (ulepszony) programik przeciw WGA i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Totalna głupota! IP: *.dialog.net.pl 28.08.08, 14:04 to byłby gol do własnej bramki, bo windows jawilby sie jako niestabilny, bo jaka jest pewność, że oryginalny windows, poprzez jakieś złe zadziałanie funkcji kontrolującej nie zacznie właśnie tak działać. Chyba lepiej, by właściciel wiedział, że coś źle zainstalował, może gdzieś sie pomylił i miał szansę wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 05:58 Wydawało mi się ze MacOSa można odpalic tylko na dedykowanym hardware... No ogół kupując notebooki nie mam wyboru. Musze kupić z system Microsoftu i powinienem się cieszyć jesli mam jeszcze wybór miedzy XP a Vistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walisław Koński Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.acn.waw.pl 28.08.08, 09:14 > kupując notebooki nie mam wyboru Masz wybór. Możesz kupić MacBooka, MacBooka Pro albo MacBooka Air, z dołączonym systemem Mac OS X ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupekkłamcaitd Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.rzeszow158.tnp.pl 28.08.08, 08:24 No chyba że produceci sprzętu zmówili się z Microsoftem i nic innego nie można zainstalować mimo szczerych chęci..a to płyta główna nie ta, a to brak sterowników do sprzętu itd. Ostatni mój przypadek: chciałem zainstalować jakiś darmowy program antywirusowy. Każdy wymagał abym zainstalował IE 5 lub wyższy (używam Firefoxa). No i co? Trzeba było spiratować Explorera żeby zainstalować program antywirusowy mimo że nie chciałem i go w ogóle nie używam. Ps. Aktualizacje, nawet jeżeli "same" się zainstalują można zawsze usunąć..nawet jeżeli nie ma opcji "odinstaluj" to można to zrobić z poziomu rejestru lub używając specjalnych programów do czyszczenia i zarządania rejestem. Więc w sumie też nie rozumiem tych działań MS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek spod budki Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 212.160.172.* 28.08.08, 08:36 No właśnie, Mircosoft to chytry monopolista, nie dawno przecież dostał kare za nieudzielanie wymaganych informacji konkurancji na terenie Europy. Zresztą co jakiś czas dostają za coś karę. Piratowanie Windowsa to nie kradzież tylko dobry uczynek. Monopol to jest zawsze zło, bo zawsze działa ze szkodą dla konsumenta. Zresztą co to za bzdura, ze piractwo to kradzież..jakbym nie spiratował WIndowsa to bym go napewno nie kupił, więc Microsoft nic na tym nie traci. To taka sama bzdura jak ze sciaganiem mp3. Ktoś chce mi wmówić, ze zapłąciłbym ze te tysiace piosenek co je mam na kompie? I za dziesiątki filmów? Co za bzdura.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:32 Wystawiasz na allegro program, który sporymi nakładami finansowymi przez kilka lat tworzyłeś i chcesz w końcu na nim zarobić. Jedna osoba go kupuje, a potem udostępnia wszystkim za darmo. Te osoby też robią dobrze? To nie jest kradzież? W końcu nikt Ci krzywdy nie robi - i tak by tego programu nie kupili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek spod budki Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 212.160.172.* 28.08.08, 12:45 Juz nie rób z Microsoftu takiego bidulka. Jeśli Microsoft chce, zeby jesgo produkty były dystrybuowane na zdrowych zasadach, to niech najpierw umożliwi powstanie prawdziwego wolnego rynku oprogramowania OS. Jak narazie to slychac tylko o kolejnych zmowach biznesowych, tworzeniu oprogramowania i sprzętu pod Windowsa, nie przestrzeganiu prawa UE. Jak MS rozpadnie się na pięć niezależnych firm konkurujących ze sobą w produkcji OS, to zaczne kupowac jego produkty w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 13:25 A kto Ci broni pisać oprogramowanie dla systemów alternatywnych? Czy ktoś Ci zabrania pisać w Javie i dla Linux? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 62.148.79.* 28.08.08, 08:27 MacOS legalnie pracuje tylko na maszynie Apple`a. Linux nie jest dopracowany. Narzedzia Office nie sa ustandaryzowane na tyle zeby zapisujac plik w OO nie miec problemow w MSOffice. Jak ci wykladowca na 3 roku platnych studiow powie ze musisz mu na zaliczenie wyslac plik w formacie .dok to co zrobisz? Kupisz specjalnie do tego celu XP i Office? :) No chyba ze zaryzykujesz i wyslesz mu plik zapisany w OO... Jakby Microsoft postaral sie aby produkty konkurencji na jego rynku monopolowym moglyby byc kompatybilne w wystarczajacym stopniu z ich Windowsem i jego programami to bym w nagrode kupil oryginalnego XP. Niech sobie dalej cwaniakuje i wykorzystuje swoj monopol a ja dalej bede korzystal ze swojej kopii :) P.S. Co zrobisz jak nagle tylko Shell w Polsce bedzie sprzedawal benzyne i podniesie cene do 30zl za litr? Zakladajac ze masz auto benzynowe i zarabiasz normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 193.201.137.* 28.08.08, 10:01 "...Jak ci wykladowca na 3 roku platnych studiow powie ze musisz mu na zaliczenie wyslac plik w formacie .dok to co zrobisz? Kupisz specjalnie do tego celu XP i Office? :) No chyba ze zaryzykujesz i wyslesz mu plik zapisany w OO..." Wysle mu w pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tent Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.olsztyn.mm.pl 28.08.08, 10:49 Tak się składa, że w większości firm wymagają znajomości aplikacji działających tylko pod Windows, więc przestań chrzanić o Linuksie. Gdyby Microsoft nie zaprzestał sprzedaży Win.XP, to mógłby mieć pretensję, ale skoro od czerwca już nie można kupić tego systemu, to do jasnej cholery nie wiem o co im chodzi. Owszem można kupić Vistę biznes i z niej emigrować do XP, ale kto ma tyle kasy by płacić za dwa systemy? To jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 13:34 MS JESZCZE nie zaprzestał sprzedaży XP. Kanały dystrybucyjne się zmieniły, zawsze możesz kupić BOXa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 212.114.200.* 28.08.08, 10:49 No, chyba, że chcesz coś wysłać do urzędu albo np. dostaniesz ofertę na samochód w doc-u. Tj. ja mam alternatywę (i korzystam), ale tzw. 'reszta' nie, a nie jestem sam na świecie i czasem muszę tej reszcie coś wysłać - pokaż mi panią Krysię czy Zosię, która poradzi sobie z .ps, nie wspominając już o .dvi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.dialog.net.pl 28.08.08, 10:53 > No, chyba, że chcesz coś wysłać do urzędu Urząd ma obowiązek przyjąć dokument open office, albo najlepiej wysłać dokument w pdfie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 11:18 Akademicka dyskusja. Ile urzędów w Polsce jest kompatybilna z XXI wiekiem? ;-) Drukarkę sobie kupić trzeba, a nie windows ;-) Gość portalu: Kaczus (Tomek) napisał(a): > > No, chyba, że chcesz coś wysłać do urzędu > > Urząd ma obowiązek przyjąć dokument open office, albo najlepiej wysłać dokument > w pdfie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 212.114.200.* 28.08.08, 12:33 Ja tam wolę chodzić po ziemi... Pośledź sobie sprawę programu "płatnik" i później powiedz coś jeszcze o urzędniczych 'obowiązkach'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.dialog.net.pl 28.08.08, 12:38 a ja wolę wymagać tego co mi się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 212.114.200.* 28.08.08, 15:23 A ja nie muszę. Bo tu, gdzie jestem, nikomu nie wpadnie do głowy zrobić tak, żebym się _musiał_ domagać :). Wolą, żebym nie musiał, bo to _dla_nich_ za kosztowne. I wolę pojechać sobie na wakacje, niż przebijać się przez urzędniczy beton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilr Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 195.116.120.* 28.08.08, 11:30 > Tak się składa, że masz "zieloną alternatywę" w postaci Linuxa, > MacOSa i innych wynalazków. Więc nieściemniaj, że ktoś Cię zmusza do > czegoś [...] Od kiedy to Mac OS jest darmowy? W nocnym sklepie chyba. Ze zmuszaniem też jest trochę nie tak. Spróbuj kupić w naszym kraju nowego notebooka bez Windowsa. Dlaczego klient ma płacić za coś czego nie chce? A może MS z góry zakłada, że wszyscy jesteśmy złodziejami i jak kupimy sprzęt bez systemu to zapewne ukradniemy tę ich namiastkę? A z piractwem niestety jest tak, że jak świat światem - było, jest i będzie. I nie jest to przypadłość tylko naszego społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.chello.pl 28.08.08, 11:38 a o notebookach z Linuxem czy DOSem to zech slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilr Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 195.116.120.* 28.08.08, 11:45 Z dosem? A gdzie można u nas takie kupić, za wyjątkiem giełdy staroci?. Z Linuksem są tylko nieliczne wyjątki. A jeżeli do tego jeszcze nie odpowiada mi ich konfiguracja sprzętowa, to co mam zrobić? Chodzi o to, że klient moim skromnym zdaniem, powinien mieć możliwość wyboru systemu dla dowolnego notebooka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.dialog.net.pl 28.08.08, 11:46 Z freedosem. Jest o tyle fajny, że ma mniejsze problemy z sata niż xp przy instalacji :) Ale to kwestia starości xp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 212.114.200.* 28.08.08, 12:36 Ale co z tego, że takie laptopy są? Chodzi o wybór systemu, a nie o to, że są lapki z nie-m$. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilr Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 195.116.120.* 28.08.08, 13:04 Zgadzam się, że można sobie zainstalować freedosa. Rozchodzi mi się tylko o jedną rzecz - możliwość instalacji wybranego przeze mnie systemu na dowolnym komputerze. Dlaczego niby mam płacić za zmowę firm produkujących sprzęt i oprogramowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Prosimy o proporcjonalne ceny do zarobków jak w US 28.08.08, 11:51 Prosimy o proporcjonalne ceny do zarobków jak w USA... go_bsh napisał: > Tak się składa, że masz "zieloną alternatywę" w postaci Linuxa, > MacOSa i innych wynalazków. Więc nieściemniaj, że ktoś Cię zmusza do > czegoś i nie porównuj się do ludzi głodnych bo żałosny jesteś. > > Biedotę można zrozumieć, ale nie można zrozumieć tego typu tłumaczeń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikar Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.08, 12:07 Troche nie na temat ale jak przeczytalem o tym ze jest "zielona alternatywa" w postaci linuxa zaraz po komentazy o monopolu na chleb za 15000 to mi sie skojazylo z korea polnocna i ich zupkami z trawy Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 12:20 To mac os jest tańszy od XP? a może jest za darmo? Ciekawe rzeczy opowiadasz, zaiste ciekawe, szkoda, że fałszywe. nowego notebooka z legalnym XP można mieć za 1000zł, zaś maka z MacOS w salonie nie taniej niż 5000zł. Nie słyszałem, żeby Leoparda sprzedawali na pecety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.me.entel.pl 28.08.08, 12:26 apple Mac mini Core 2 Duo 1.83GHz - 1 929.00zl. Najtanszy macbook jakies 3700zl wiec nie sa to ceny jakie Ty podales. Masz racje - Leoparda na pecety nie sprzedaja. chcesz miec nowego notebooka z Xp za tysiac - to go kup. Ja wole swojego iMaca bez XP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duude Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:12 oszalałeś kolo? legalnego XP można mieć za ~250PLN oczywiście to oem ale na dobrą sprawę mało kto potrzebuje boxa do szczęscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezyd Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 28.08.08, 01:43 Nie rozumiesz problemu. Na swiecie jest setki tysiecy zrodel, gdzie mozna kupic WindowsXP super tanio, juz od ok 200 zetow. Czy to duzo ? Nie mysle, skoro mala zupa pomidorowa na lotnisku Okecie kosztuje 40 zetow. Zacznij myslec, bo to ma przyszlosc, w przeciwienstwie do Polski, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.mas.airbites.pl 28.08.08, 02:18 Windows NIE kosztuje 200 ani 300zł. Kosztuje 800-1200zł: www.skapiec.pl/site/cat/26/comp/8052 www.skapiec.pl/site/cat/26/comp/8053 To, o czym piszesz, to pseudo-system - jednorazowka, ktora zgodnie z warunkami licencji mozesz sobie podetrzec co nieco, jesli zmienisz komputer, a czasem nawet jesli go tylko usprawnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 12:24 gwoli ścisłości - system OEM dostajesz z każdym notebookiem czy pecetem z preinstalowanym windowsem. Dlaczego akurat w tym momencie Ci to przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herm Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 15:48 Generalnie mozna sie zgodzic ze to jednorazowka, tyle ze - tak naprawde w okresie uzywalnosci tego systemu potrzebujesz 2 takie jednorazowki, bo komputer jak kupujesz to spokojnie starcza na 4-5 lat a nie sadze aby XP przezył dłużej niz 10 lat .. potem naprawdę bedzie potrzebny nowy system. Poza tym zawsze można wymienić komputer po awarii płyty głównej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.bilgoraj.mm.pl 28.08.08, 10:29 Problem jest w tym, że najczęściej klient w dobrzej wierze kupuje komputer w sklepie. I płaci niemało nie mając pojęcia, że nabył piracki sprzęt. A jak dowiedział się o tym dość późno,dopiero gdy pojawiła się (przy włączaniu) informacja o tym. I co ma zrobić? Znowu bulić? Już i tak drogo zapłacił w sklepie.Uważam, że konsekwencje powinni ponieść handlarze a nie klienci ( przeważnie Bogu winni). To punkty sprzedaży komputerów trzeba kontrolować i karać za podróby, a nie zawracać głowę klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duude Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:20 no i kontroluje się takie firmy przecież, nie dalej jak tydzień temu zamknęli kogoś w Gdyni za handel piratami, 2 tyg. temu w Warszawie był nalot który skończył się zamknięciem sklepu sprzedającego piraty. zajrzyj na Naloty.pl tam jest więcej takich akcji opisanych - i jest ich naprawdę dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywnie Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.bilgoraj.mm.pl 28.08.08, 10:45 Pretensje proszę mieć do właścicieli sklepów z pirackim sprzętem. Klient zwykle bardzo drogo kupuje komputer, w dobrej wierze, więc proszę wyciągać konsekwecje od handlarzy, względnie kontrolować ich towar, a nie od Bogu winnych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duude Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:22 pominąłeś tę grupę klientów, którzy ściągają program z neta albo instalują z pożyczonej płytki na swoim kompie wbrew licencji. a to jest takie samo przestępstwo jak naciąganie naiwnych na nielegalne wersje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:19 No to żeś palnął... Windows nie kosztuje 15000 tylko dla kowalskiego bodaj 299 zl (home). więc jeśli: Kowalski kupuje komputer za 1500 zł z wypasionym GeeForcem żeby mu giery działały, a nie kupuje za 3 stówy systemu, bo mu szkoda - to jest złodziejem. Zwykłym złodziejem. Jak mu tak szkoda tych 300 zl to niech zapłaci za windowsa a ukradnie kartę graficzną - co wówczas? a wówczas okrzykniecie go złodziejem bo kraść nie wolno. No to gratulacje... Jeśli nie chce home, to pewnie chce profa (ze chce linuxa nie wierzt - bo do tego trzeba dorosnąć). Ale prawda jest taka że kowalskiemu w domu do czytania poczty i ściągania lewych mp3jek z netu nie potrzeba Profa. A jak bardzo chce tego Profa, proszę bardzo jest - niech kupi. Czy dlatego że mercedes jest drogi, należy go kraść (bo jest za drogi?). Jak nie stać kogoś na mercedesa - niech jeździ polonezem. Sorry. Potem psia krew, cały świat patrzy na nas jak na urodzonych kanciarzy, oszustów i złodziei - I wiecie co? i świat ma racje. Bo nic nie możemy zrobić normalnie, jak przystało, iść kupić auta, pracować, kupić windowsa, pójść do lekarza itd. Wszędzie musimy kręcić, kraść, kombinować jak tu by się wycwanić i jednak nie dać tego "piątaka", mimo że on nie ma znaczenia - ale dla zasady... A lewy windows i WGA? Bardzo dobrze - niech kasuje pliki po miesiącu używania. Psia krew, jak kogoś się nie da przekonać logicznie i po ludzku to trzeba go wytresować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 195.11.82.* 28.08.08, 12:19 Sam sie wytresuj, najlepiej w logicznym mysleniu. A jesli chodzi o tresowanie uzytkownikow czy to software, muzyki czy tez filmow itp. to koncerny stowazyszenia roznej masci staraja sie od lat i jakos nie moga... to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 12:25 Zadziwiające jest to, że najwięcej piratów jest w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duude Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:27 i tu się mylisz. procentowo wypadamy od USA gorzej. ponad połowa oprogramowania używanego w .pl to nielegal, o filmach i muzyce szkoda w ogóle mówić... co tu dużo gadać, jesteśmy złodziejskim społeczeństwem. wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 62.148.79.* 28.08.08, 13:52 Tak tylko ze zamiast Mercedesa jest stado innych aut a zamiast Windowsa co jest? Jezeli moznaby porownywac systemy operacyjne do motoryzacji to mialbys do wyboru jedynie Poloneza w cenie Mercedesa - 90% osob by mialo takiego oraz inne auta ktore niestety nie bylyby wystarczajaco kompatybilne do poruszania sie po ulicach. I ktore auto bys wybral? Nie czulbys sie rchuany w dpue? Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 06:04 Open office jeszcze dlugo nie bedzie umozliwial bardziejs skomplikowanej działaności. Jeszcze nigdy nie udało mi sie prawidłowo otworzyć urzedowego dokumentu do wypełnienia. Pisanie artykułów przez kilka osob z open officem "w petli autorów" konczyło długotrwałym debuggiwaniem. MS Office po prostu sie zwieszał na tekscie który był poprawiany Open Officem. Urzad czy konferencja raczej nie beda probowali otwierac tekiego tekstu roznymi procesorami. Gość portalu: Niezyd napisał(a): > Jak cie nie stac na > windows instaluj cos tanszego albo darmowego, np. open office. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 08:56 Przeprasza, ale słabo znasz polski. Poproś kogoś, żeby przekazał nam to co chesz w języku polskim lub napisz to w swoim języku pierwotnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 10:31 a może to ty masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.dialog.net.pl 28.08.08, 10:39 A wiesz, że urząd popełniał jeśli nie przestępstwo to wykroczenie, karząc wypełniać dokument w doc-u? Doc wg prawa w urzędach może być traktowany tylko tak jak pdf, czyli dokument do czytania, do edycji - w żadnym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaligula Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.mgt.pl 30.08.08, 14:56 Bo to wina urzędów, że nie używają ODF tylko przestarzałego i dziurawego DOC. Nawet M$ zaczął wspierać ODF, ale nasze urzędasy są zbyt leniwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 06:09 Mam wrażenie, że gdyby MS naprawdę chciał to zablokowałby kompletnie możliwość piracenia. Zastanawiam sie czy po prostu piractowo nie jest firmom w jakiś sposób na rękę. To specyficzna działalność marktingowa umacniajaca pozycję na rynku. Wiecej osob używa to wiecej musi kupować (choćby z powodu kopatybilności). A piracą czesto osoby które by i tak nie kupiły, wiec nie przyniosły i tak zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 13:38 kolejna spiskowa teoria dziejów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HulaGula Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.mgt.pl 30.08.08, 14:59 Kolega ma rację. M$ popierał przez tyle lat piractwo, bo było mu to na rękę. A teraz jak 80-90% rynku należy do Windows, to je zwalcza :) Spryciarze z Redmond. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max W supermarkecie jak kupisz ksiazke................ IP: *.subscribers.sferia.net 28.08.08, 06:23 to moge ja dac komus w prezencie nawet jak ja juz przeczytalem. Nastepny tez moze ja poczytac a nawet zrobic ksero i dac innemu. Wszystkie publiczne bibloteki trzeba by zamknac gdyby mieli taka moralnosc jak Mikro$oft. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duude Re: W supermarkecie jak kupisz ksiazke........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:31 z tym kserem to różnie, a już na pewno nie mozesz jej zaskanować i wrzucić na p2p. jest różnica pomiędzy udostępnieniem komuś swojej książki a wrzuceniem kopii systemu do sieci i to jest taka sama róznica jak między uczciwością a zlodziejstwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: 88.156.66.* 28.08.08, 06:53 Jestem agnostykiem po apostazji, więc łaskawie odejmij jakiś ułamek promila i nie zaokrąglaj potem w górę. > Nauczmy sie wreszcie zyc uczciwie, w kraju 100%-owo katolickim. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Test legalności w WinXP - teraz bardziej upier... IP: *.chello.pl 27.08.08, 23:23 fajne nowe gadzety sobie wyprogramowali a i tak hackerzy za kilka dni znajda na to sposob, tyle wysilku na nic, powinny to kase zainwestowac w co innego i nie produkowac takiego shitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:48 Zaczynając od nicka, kończąc na formie - wszystko wskazuje, żeś cham jak ta lala. Aż przykro patrzeć na monitor. W tej trudnej sytuacji swoje racje możesz sobie w du.pę włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mok999 Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 00:00 nie niezyd, tylko niezyt i to najprawdopodobniej kresomózgowia, bo koleś pisze takim tonem, jakby wszystkie wegetatywnie czynności życiowe jego mózg kontrolował, ale poza tym nic wiecej ;D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezyd Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 28.08.08, 01:51 No, ales to skomplikowanie napisal. Z tym niezytem to masz racje. Sprawia ( ten niezyt ), ze samopoczucie masz nieciekawe. A tak poza tym, to z toba zle. Jestes w grupie Polaczkow i juz nic ci nie pomoze, nawet i to, ze twoj mozg gowna nie trawi, Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 To goowno w kanadyjskich kiblach musi byc bardzo 28.08.08, 02:14 agresywne, ze Nieuzyt w Europie smierdzi. Bulbaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m --> nieżyd [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 02:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 27.08.08, 23:49 To smieszne bo chyba 2-3 lata temu w Niemczech zamieniali za oplata spiratowane XP na Viste,ta operacja calkowicie zawiodla i ludzie dalej uzywaja XP jak wczesniej,w testy legalnosci nie wierze bo to jest ciagle ta sama metoda od lat polegajaca na zastraszania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyd skąd wiesz, ze nie potrafi korzystać z windowsa? IP: 80.50.230.* 27.08.08, 23:49 i jeszcze jedno - jak na nie-Polaczka dosyć dobrze posługujesz się językiem polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda "zasobnik systemowy" - wtf??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.08.08, 00:29 Myslalem ze znam XP calkiem niezle i niewiele mnie zaskoczy ale jak widac cos przegapilem i o "zasobniku systemowym" jeszcze nie slyszalem i go nie wiedzialem. Hmmm chyba mam jakiegos innego XP niz szanowny autor ;) Pzdr Czepialski :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol mam spiracony xp ale za wiste zaplacilem IP: 78.52.227.* 28.08.08, 00:50 mam spiracony xp ale za wiste uczciwie zaplacilem mam oryginal. wiem ze sa jakies downgrade ale nie lubie jak mi sie system nie instaluje na czysto bez zadnych smieci, dlatego uzywam wersji xp z neta. ordnung muss sein. nie moge narazie korzystac z visty bo ciagle cos jest nie tak i nie wszystko dziala tak jak chce, w xp nie mam zadnych problemow i moge pracowac szbyko i sprawnie, zadnych problemow. poczekam na sp2 do visty, xp dalo sie dopiero bezproblemowo uzywac po wydaniu sp2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: "zasobnik systemowy" - wtf??? IP: 88.156.66.* 28.08.08, 06:58 System tray - takie coś koło zegarka na pasku zadań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X5 Re: "zasobnik systemowy" - wtf??? IP: *.acn.waw.pl 28.08.08, 09:10 > Myslalem ze znam XP calkiem niezle i niewiele mnie zaskoczy ale jak > widac cos przegapilem i o "zasobniku systemowym" jeszcze nie > slyszalem i go nie wiedzialem. Hmmm chyba mam jakiegos innego XP niz > szanowny autor ;) Chyba innego niż większość ludzi, którzy używają tej ogólnie przyjętej nazwy. No ale jak widzisz - człowiek uczy się całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ sorrowandsadne Głupiś IP: *.cpe.netcabo.pt 28.08.08, 01:04 Przestali sprzedawać, aby ktokolwiek chciał kupować Vistę, XP będzie jeszcze długo wspierany. Co to za słowo - supportować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO A ja nie mam tapety ;p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 01:24 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_foe buehehe 28.08.08, 01:32 a kto zdrowy na umyslnie ma wlaczony auto-update? Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Re: buehehe 28.08.08, 01:45 the_foe napisał: > a kto zdrowy na umyslnie ma wlaczony auto-update? Każdy kto chcę mieć bezpieczniejszy system.... Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy_z_tensorami Re: buehehe 28.08.08, 02:11 Bezpieczny system to firewall i antywirus, a nie syf od małomiętkiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Re: buehehe IP: 62.148.79.* 28.08.08, 08:14 A ja sobie sam wybieram latki ktore ma zainstalowac. Sciagam wszystkie a potem przegladam ktore to sa laty dziur a ktore jakies Genitale Advantage :) i LOL :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: buehehe IP: *.acn.waw.pl 28.08.08, 09:12 > Bezpieczny system to firewall i antywirus, a nie syf od > małomiętkiego :) Mylisz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: buehehe IP: *.mas.airbites.pl 28.08.08, 02:20 > Każdy kto chcę mieć bezpieczniejszy system... Od tego jest Autopatcher Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X5 Re: buehehe IP: *.acn.waw.pl 28.08.08, 09:13 > Od tego jest Autopatcher A ciebie odhibernowali? Oficjalny Autopatcher nie wychodzi już od ponad roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: buehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:46 Sprawdź, przemyśl sprawę i przeproś www.autopatcher.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: buehehe IP: *.dialog.net.pl 28.08.08, 10:45 Jak chcesz mieć bezpieczny system, to nie uzywasz windowsa :) Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: buehehe 28.08.08, 12:36 Bzdura. Ja miałem to włączone od nowości, i po roku nie dało się pracować bez pójścia na kawę, bo po włączeniu komputera pierwszą rzeczą, która się włączała był Microsoft Update w tle, który z biegiem czasu zaczął zajmować 100% procesora i mielił coś sobie przez 15 minut. Podobny algorytm zaczyna się pojawiać na firmowym komputerze, więc to nie jest odosobniony przypadek. Więc to wyłączyłem i teraz pracować się da, zaś aktualizacje robię wtedy, kiedy mam na to ochotę. PS. Nie mam antywirusa, za to odpowiednio skonfigurowany firewall na routerze. Jedynie regularnie aktualizowany skaner antywirusowy uruchamiam raz na pół roku i żadnych kłopotów ani "infekcji" wirusowych od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmichalg Re: buehehe IP: *.chello.pl 28.08.08, 13:50 > > a kto zdrowy na umyslnie ma wlaczony auto-update? > > > Każdy kto chcę mieć bezpieczniejszy system.... Hehe... To wystarczy, że ustawisz sobie opcję "powiadom" albo "powiadom i ściągnij", a sam decydujesz, co wgrać a co olać. Banał! Nie wspominając o tym, że odinstalowanie niechcący wgranego powiadamiacza o pirackiej kopii, aczkolwiek niebanalne, wielce skomplikowane nie jest. Sam to już n-razy różnym osobom robiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: buehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 05:39 ten kto ma oryginał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: buehehe IP: *.dialog.net.pl 28.08.08, 10:47 mam orginal i autouppdater mam zablokowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipo Re: buehehe IP: *.chello.pl 28.08.08, 13:40 No wlasnie, wystarczy ze wlaczymy opcje zeby system za kazdym razem pytal ktore aktualizacje maja byc zainstalowane i odznaczymy narzedzie do badania legalnosci systemu, windows juz nigdy nie zapyta o to narzedzie no i badanie legalnosci mamy z glowy:) pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie 28.08.08, 02:05 Niezyd: masz nieznosna tendencje do naduzywania slowa "Polaczek"... wez sie moze odpie..od narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy_z_tensorami Re: a kto mówi o kradzieży ? 28.08.08, 02:07 Powiem krótko: piłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrrr... Jak tu utrudnić życie legalnym użytkownikom... IP: *.zone2.bethere.co.uk 28.08.08, 02:48 Jeżeli ktoś ma pirata (prawdziwego pirata nie mającego problemu z żadnymi wymysłami Microsoftu sprawdzającymi legalność) to się nie przejmuje, za to jeżeli ktoś ma legalne oprogramowanie, to ma się czego bać, bo jak jeżeli program stwierdzi że jest nielegalny, to udowodnienie że system został legalnie nabyty to droga przez mękę. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: a kto mówi o kradzieży ? 28.08.08, 06:20 > Jestem prawnikiem. Prawnicy to najwięksi złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: a kto mówi o kradzieży ? 28.08.08, 09:01 Moim zdaniem księża/politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: a kto mówi o kradzieży ? IP: 88.156.66.* 28.08.08, 06:52 Chyba chciałeś napisać: prawiczkiem >Jestem prawnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee haha IP: *.chello.pl 28.08.08, 07:01 sa sposoby zeby nielegalnie "zalegalizowac" pirata, wiec moga sobie w tyl wsadzic swoje patche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: a kto mówi o kradzieży ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 07:12 Ale sobie juchowy zawod wybrales. Ale jesli nie umie sie nic innego........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jargh jak to na forum onetu IP: *.icpnet.pl 28.08.08, 07:33 90% to bzdury. 1) wiekszosc ludzi nie grzebie w kompie na tyle czesto i trzyma go na tyle dlugo, ze im XP HE OEM za <200 zl styka zupelnie 2) wiekszosc ludzi moze do domu kupic Office 2007 za 170 zl bo nie maja firmy 3) Vista z SP1 smiga az milo, nawet 64bit nie sprawia wielu problemow jak sie wie gdzie szukac sterownikow i "potrafi" odpalac niektore rzeczy w trbie zgodnosci z XP 4) Na Ebay mozna kupic naprawde tanie wersje boxowe i Visty i XP, w kazdej wersji - lekko 2-3 tansze niz u nas. Nie trzeba placic 900 zl za Viste Ult box. 5) OO to wcia b niedopracowana rzecz i taka pozostanie - w koncu to darmowka. 6) MacOS tylko do Macow, jesli chodzi o legalnosc. 7) Coraz wiecej ludzi uzywa notkow - nie widze potrzeby instalowania tam czego innego niz tani OEM. 8) Piractwo = kradzie. Kropka. (nie jestem bez winy, tylko mowie jak to jest niestety, z punktu widzenia prawa, policjanta w chalupie i sprawy cywilnej/karnej). Poczytajcie troche info w necie, zadzwoncie na infolinie MS - wielu rzeczy mozna sie dowiedziec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc he he cwaniaczki IP: 195.124.114.* 28.08.08, 08:05 WinXP Professional w Niemczech (w promocji) kosztuje 65 euro ktos was dyma w tej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Re: he he cwaniaczki IP: 62.148.79.* 28.08.08, 08:17 W chinach mieli sprzedawac Windowsa po 7 dolarow :) No jasne ze nas dymaja dlatego piracimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: he he cwaniaczki 28.08.08, 08:23 Haha, niemiecki Windos. Może od razu niemiecką klawiaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E2 Re: twoi niemieccy gospodarze chetnie IP: *.chello.pl 28.08.08, 08:31 używają linuksa i OS więc Balmerowi rurka mięknie... niepełnosprawni będą mieli coraz taniej - powinieneś się cieszyć > WinXP Professional w Niemczech (w promocji) kosztuje 65 euro ktos > was dyma w tej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel Re: jak to na forum onetu IP: *.mgt.pl 30.08.08, 15:11 Ad.8. Jesteś w błędzie. Poczytaj sobie ustawę o prawach autorskich. Może wtedy coś dotrze do tej łepetyny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~basia Test legalności w WinXP - teraz bardziej upier.... IP: 193.108.194.* 28.08.08, 08:02 A jak ktoś ma włączone czarne tło to na jakie się zmieni? Pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Tylko linux ; z politowaniem czytam IP: *.chello.pl 28.08.08, 08:28 podobne pierdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius Test legalności w WinXP - teraz bardziej upier.... IP: 84.205.188.* 28.08.08, 08:44 a po co uzywac autoupdate instaluje sie xp sp3 + sciaga wszystkie poprawki z internetu (np poprzez legalny komputer w pracy) i koniec a tak naprawde to wlasnie przesiadam się na wszstkie kopie legalne to juz nie tak drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.zone2.bethere.co.uk 28.08.08, 14:22 Wielu poprawek nie zainstalujesz bez przejścia WGA. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Test legalności w WinXP - teraz bardziej upier.... 28.08.08, 08:44 Od zawsze jako tlo mam tylko czarny kolor, zadnych obrazkow. Widze, ze Microsoft wyszedl na przeciw moim potrzebom :) Brawo! :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Test legalności w WinXP - teraz bardziej upier.... IP: *.toya.net.pl 28.08.08, 08:58 Microsoft naszykował na siebie bata! Przecież jeżeli ktoś będzie miał takie niedogodności to przesiądzie się na inny system np. Linuxa. Spowoduje to zmniejszenie ilości użytkowników Windows. Swoją drogą podstępu trzeba oczekiwać w podkupowaniu kodu źródłowego systemów Linux przez Microsoft. Jest to zamach na konkurencję i tego trzeba się wystrzegać bo MS chodzi tylko o przejęcie zysków z rynku światowego a nie o utworzenie dobrego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lpt1 Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.acn.waw.pl 28.08.08, 09:27 > Microsoft naszykował na siebie bata! Przecież jeżeli ktoś będzie > miał takie niedogodności to przesiądzie się na inny system np. > Linuxa. A co to za strata jesli nielegalni uzytkownicy, ktorzy i tak nie placili przesiada sie na cos innego? > Swoją drogą podstępu trzeba oczekiwać w podkupowaniu kodu > źródłowego systemów Linux przez Microsoft. Że co? > Jest to zamach na konkurencję i tego trzeba się wystrzegać bo MS > chodzi tylko o przejęcie zysków z rynku światowego a nie o > utworzenie dobrego systemu. Jakies dziwne bzdury piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Test legalności w WinXP - teraz bardziej upie IP: *.zone2.bethere.co.uk 28.08.08, 14:24 Gość portalu: lpt1 napisał(a): > A co to za strata jesli nielegalni uzytkownicy, > ktorzy i tak nie placili przesiada sie na cos innego? Taka strata, że jak zaczną zarabiać na tyle że będzie ich stać na legalne oprogramowanie, to już nie kupią Windows. Ich dzieci też tego nie zrobią. > Jakies dziwne bzdury piszesz. No właśnie, popatrz na swoje wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare ZUS nie chciał mi dać Płatnika na LINUXA 28.08.08, 09:03 bo mają tylko pod Windę. Pytam ile dostaliście łapówek, żeby ustawowo wymuszać na płatnikach składek ZUS mającym powyżej 5 pracowników zakup Windowsa. A jak się nie kupi Windy i nie prześle deklaracji ZUS są kary bo Płatnik tylko chodzi na Windzie. Ja mam system FK w Linuksie i płace też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Przepraszam, ale z powodu reklamy IP: *.icpnet.pl 28.08.08, 09:22 która się przesuwa tekstu artykułu nie można przeczytać. Też mam problem żeby napisać to co piszę - reklamy nie można zamknąć. Proponuję żebyście nie denerwowali czytelników - ogłoście się portalem reklamowym i wszystko będzie jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Użyj Firefox'a z wtyczką AdBlock... IP: *.polskieradio.pl 28.08.08, 09:29 ...i nic już na ciebie nie wyskoczy, nie zasłoni ekranu, nie wrzaśnie z głośników. Warto spróbować. Nie wyobrażam sobie powrotu do innej przeglądarki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Re: Użyj Firefox'a z wtyczką AdBlock... IP: 62.148.79.* 28.08.08, 10:46 Codziennie jak ide do pracy to musze sie do tej "innej" przeglaradki przyzwyczajac. IE sux! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programmer Re: Użyj Firefox'a z wtyczką AdBlock... IP: *.zone2.bethere.co.uk 28.08.08, 15:18 A dlaczego jesteś w pracy zmuszany do używania takiego badziewia? Zainstaluj sobie w pracy Firefoxa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johan Re: Użyj Firefox'a z wtyczką AdBlock... IP: *.mgt.pl 30.08.08, 15:17 Nie wiem jak jest w UK, ale w Polsce mimo, że jestem w Polsce - firma należy do zagramanicznego właściciela i... nie ma szans na inne przeglądarki. Kupili nowe desktopy i koniec. Wszędzie M$. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSowiec Re: Przepraszam, ale z powodu reklamy IP: *.mgt.pl 30.08.08, 15:14 Nie używaj Explorera. Zainstaluj FF 2.0.16 lub Operę 9.52. Odpowiedz Link Zgłoś