Dodaj do ulubionych

Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - POMOCY

29.09.08, 08:48
Posiadam modem jak w tytule. Zainstalowałem sterowniki (mam windows
XP). Niestety wyświetla mi się tylko komunikat "połączenie lokalne"
i coś o odświeżaniu adresu IP i niestety nie łączy z netem. Proszę
bardzo o pomoc.........
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek62 Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P IP: *.klaudyny.waw.pl 29.09.08, 09:37
      Zacznij od przeczytania(pobrania) instrukcji:
      www.satlan.pl/pliki/instrukcje/DPC2100.pdf
    • Gość: slawek Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P IP: *.239.udn.pl 20.02.09, 13:45
      z tylu modemu jest reset maly otworek wystarczy zresetowac i w polaczeniach lokalnych kliknac napraw
    • smutas Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P 20.02.09, 15:41
      Te modemy maja normalny port Ethernet, czyli jesli nie uzywa sie USB to
      instalacja sterownikow jest zupelnie zbyteczna. Modemy kablowe dzialaja
      praktycznie automatycznie, same pobieraja adres IP z sewra DHCP itp. Uzywanie
      przycisku "restet" nie niest wskazane. W wiekszosci wypadkow wystarczy odlaczyc
      modem od zasilania na lilka sekund i ponownie go podlaczyc. Ten komunikat o
      polaczeniu lokalny moze byc spowodowany przez trzy rzeczy.
      1. Twoj modem nie jest poprawnie zaktywowany przez dostawce internetu, czyli
      masz modem kupiony w sklepie czy z innego zrodla i nie podales numeru seryjnego
      / adresu RF-MAC dostawcy. Co za tym idzie modem poprawnie laczy sie z CMTS ale
      jako nieaktywny nie otrzymuje IP z DHCP. Nalezy wiec zadzwonic do dostawcy i
      podac te dane (nr. seryjny i RF-MAC).
      2. Blad bazy danych dostawcy czyli mimo podania numeru seryjnego adres MAC nie
      pasuje do modemu w bazie danych. W tym wypadku rowniez musisz dzwonic do
      dostawcy i podac nr. seryjny i adres MAC.
      3. Jesli miales wczesniej polaczenie DSL np. Neostrada to najpewniej stock
      TCP/IP jest skonfigurowany pod PPPoE z manualnie podanymi adresami domyslnej
      bramy i czasem nawet adresem IP komputera. Nalezy w ustawieniach sieciowych
      przywrocic ustawienia domyslne. Czyli "pobierz automatycznie IP", usunac adres
      domyslnej bramy i najlepiej usunac protokol PPPoE z ustawien karty sieciowej.
      *) inne rozwiazania sa mniej prawdopodobne. Mozliwe sa jeszcze uszkodzony
      modem, modem nie synchronizuje sie z CMTS, uszkodzony kabel Ethernet, uszkodzona
      karta sieciowa oraz modem zle dobrany do obslugiwanego obszaru - np. DOCSIS 1.0
      na sieci WYLACZNIE DOSCIS 2.0 lub wadliwe firmware nie zawierajace
      czestotliwosci dla downstream w twoim rejonie...

Domyslam sie, ze jednak twoj modem jest zsynchronizowany z CMTSem, ale dla
      pewnosci powiedz jakie LEDy sie swieca na modemie?
      cheers TJ
      • Gość: koli Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P IP: *.torun.mm.pl 02.03.10, 23:40
        mam ten sam router i nie chce dzialac bez kabla usb na notebooku,
        jak jest pod usb to smiga a pod smaym kablem nie, coo to moze byc??
        • smutas Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P 03.03.10, 02:45
          Router? To jest modem kablowy a nie router.
          Czyli jak? Masz lapka niepodpietego do niczego i spodziewasz sie by dzialal
          internet? A moze podpinasz sie ethernetem BEZ restrtu modem?

Niestety z twojego postu malo wynika, musisz sie dookreslic :-)
    • Gość: tom Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P IP: *.cust.tele2.pl 28.06.09, 18:00
      A masz wykupiony pakiet dostępu do sieci Internet ??
    • Gość: prodi Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P IP: *.37.58.173.static.user.ono.com 26.09.09, 09:27
      a ja mam problem z sterownikami niemam plytki , ktos wie moze z kad
      moge je pobrac ...prosze o pomoc
      • Gość: Mayki Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P IP: 93.179.219.* 02.12.09, 13:57
        stery do modemu moge wyslac na email
        kontakt ze mna to maykiii@interia.pl
    • Gość: Mayki Re: Modem webstar scientific atlanta EPC 2100 - P IP: 93.179.219.* 02.12.09, 13:56
      podepnij kompa do innego modemu najlepiej tez do innej sieci i przeprowadz aktualizacje systemy xp po aktualizacj modem ruszy na bank

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka