Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!!Zly odbior

06.11.08, 15:12
Mam internet bezprzewodowy i problem z jego odbiorem.Kiedys mialam laptopa
dell i z tego co pamietam dobrze odbieral mi internet.Teraz mam compaq i
wiecznie przerywane polaczenie lub jego calkowity brak.Po diagnozowaniu
problemu,komputer powiedzial ze jestem polaczona z ADSL niestety nie moze sie
polaczyc z netem.O co chodzi?Czy to wina operatora?Czy powinnam kupic nowy
router(juz dostalam od operatora drugi,a sytuacja sie nie zmienila),czy tez
powinnam wgrac jakas antene(bo moze komp.mi nie czyta,wiadomo slabszy od
della)a moze kupic jakas antene stacjonarna?Pomozcie,prosze bo juz ku.....cy
dostaje:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: POMOCY!!!!Zly odbior IP: *.acn.waw.pl 06.11.08, 22:25
      A konkrety? Bo na razie to wiadomo tylko, że są jakieś problemy z połączeniem.
      • zona757 Re: POMOCY!!!!Zly odbior 09.11.08, 14:37
        Witam
        Nie moge sie polaczyc z netem,musze podlanczac kabel i przez niego sie
        lacze.Praktycznie wcale nie ma polaczenia bezprzewodowego,choc operator
        powiedzial ze powinno byc
        • Gość: Gość Re: POMOCY!!!!Zly odbior IP: *.acn.waw.pl 09.11.08, 17:12
          Ale co to w ogóle za internet? Jaki operator? Masz router wi-fi czy może to
          jakiś internet z komórki?
          • Gość: zona Re: POMOCY!!!!Zly odbior IP: *.ip.telfort.nl 10.11.08, 13:49
            Nie mieszkam w Pl,operatorem jest Telfort,internet wi-fi.Nie wiem co mam jeszcze
            dokladniej powiedziec bo po prostu sie na tym nie znam i nie wiem jakie info
            jest potrzebne abys mogl(a)mi dopomoc
            Gdy chcialam zdiagnozowac problem to mi napisalo ze laczy sie z adsl-wifi ale
            nie z netem...
            Bez kabla nie jestem w stanie sie polaczyc ze switem...
            • Gość: zona Re: POMOCY!!!!Zly odbior IP: *.ip.telfort.nl 10.11.08, 13:52
              pisalam juz ze mam bezprzewodowy,i dostalam 2 routery od nich i ten drugim tak
              samo kiepskie polaczeni,jesli jest wogole(wowczas przez 2,3 min mam polaczenie,a
              potem na tej ikonce od netu wyskakuje czerwony krzyzyk,czyli brak polaczenia)
              • Gość: zona Re: POMOCY!!!!Zly odbior IP: *.ip.telfort.nl 11.11.08, 13:40
                No prosze...!Nie ma juz dla mnie ratunku?musze sie meczyc z LAPTOPEM na kolanach
                pod oknem przy routerze?W koncu po to laptop i internet bezprzewodowy abym mogla
                sobie pojsc z nim na pietro,Nie?!
                • Gość: Gość Re: POMOCY!!!!Zly odbior IP: *.acn.waw.pl 11.11.08, 14:07
                  Czyli w ogóle bezprzewodowo nie możesz się połączyć? Jeśli tak to po prostu masz
                  źle skonfigurowany router wi-fi a dokładniej połączenie bezprzewodowe -
                  ewentualnie nie masz poprawnie skonfigurowanego połączenia w systemie.
                  • Gość: zona Re: POMOCY!!!!Zly odbior IP: *.ip.telfort.nl 11.11.08, 21:01
                    O czyli juz cos wiemy:D
                    rosze,powiedz co w takiej sytuacji?
                    Pan z operatorni powiedzial ze mam odblokowany bezprzewodowy,i jest wlaczona
                    blokada dla ogolu.
                    • Gość: zona Re: POMOCY!!!!Zly odbior IP: *.ip.telfort.nl 13.11.08, 15:53
                      UUuuuuUUU?
                      co jest?tu tez nie mam odbioru:)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka