IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 02.11.03, 14:57
mam kilka filmow do przegrania na CD i jak zwykle sciagam wersje Demo Nero,
i .... klapa ! za kazdym razem wyskakuje mi notka ze wersja jest juz
nieaktualna ! skad w takim razie sciagnac wersje demonstracyjna Nero ale z
mozliwoscia przegrania kilku filmow ?

doprawdy zbil mnie z pantalyku ten Nero gdyz pierwszy raz sa z nim takie
hece !
Obserwuj wątek
    • da.killa Re: Nero 02.11.03, 15:32
      Najwyraźniej już się napróbowałeś Nero. Teraz pora go kupić.
    • Gość: kk Re: Nero IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 16:42
      Spójrz jaką masz wersję, znajdź w necie serial.
      I zostań wreszcie właścicielem wersji pełnej.. .
      • da.killa Re: Nero 02.11.03, 16:53
        Gość portalu: kk napisał(a):

> Spójrz jaką masz wersję, znajdź w necie serial.
        > I zostań wreszcie właścicielem wersji pełnej.. .

I zostań wreszcie właścicielem wersji kradzionej...

Jak nie chcesz kupować Nero, to sciągnij sobie Knoppiksa. To działająca tylko z
        CD dystrybucja Linuksa - nie wymaga instalacji. Po prostu wkładasz CD i
        startujesz z niego komputer. Wykrywa cały sprzęt, czyta dyski Windows i działa
        bez problemu.

Wśród programów jakie tam znajdziesz jest K3B - bardzo wygodny program do
        wypalania, podobny go Nero. Z pewnością lepiej do nagrania od czasu do czasu
        kilku płytek wystartować system z płyty, niż bawić się z kradzionymi programami.

www.knoppix.org.pl/
        • Gość: fox Re: Nero IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 02.11.03, 17:18
          dzieki za pomoc. nie myslalem ze mam limit czasowy na poslugiwanie nie Nero !!
          w sumie jeszcze sie z nim do konca nie obeznalem a tu masz ! juz mam na niego
          szlaban ! w takim razie przerzuce sie na knoppixa, gdyz wydawac 50 € na Nero,
          ktore mi sluzy raz na dwa m-ce nie ma sensu

dzieki za pomoc
          • Gość: piecyk gazowy Re: Nero IP: *.visp.energis.pl 02.11.03, 17:53
            A z nagrywarką nie dostałeś jakiegoś programu do nagrywania?
            • Gość: fox Re: Nero IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 02.11.03, 18:07
              mam laptopa i nagrywarka jest wymienna z diskietkami 3.5; w kompie mam tylko
              windows media ( ale ten nie nadaje sie do wypalania filmow )
              a co myslicie o programie Easy CD Creator ?
              mam jeden film do wypalenia bo zajmuje mi cholernie duzo miejsca i potrzebne
              mi jakies 4GB ;
              • Gość: piecyk gazowy Re: Nero IP: *.visp.energis.pl 02.11.03, 21:08
                Gość portalu: fox napisał(a):

> a co myslicie o programie Easy CD Creator ?

Jest OK. Używam go.
                • koktajl_molotowa widziałem kiedyś w MediaMarkt.... 02.11.03, 21:48
                  ...Nero 5 za jedyne 26 zł. To było z półroku temu.
    • Gość: kk Re: Nero IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 03.11.03, 11:54
      Wy.eb to nero i nagrywaj sobie linuxem
      • Gość: fox Re: Nero IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 03.11.03, 13:59
        zeby kopiowac tym knoppixem czy linuxem od czego wogole trzeba zaczac ?

co sciagnac ? skad ? ile potrzeba miejsca na twardym dysku na doinstalowanie
        tego komponentu do przegrywania od linuxa ?

• Gość: Beny Re: Nero IP: 213.68.127.* 03.11.03, 14:32
          Napisales ze chcesz wypalic sobie jakis film.
          To legalna kopia? Jesli nie to po co udajesz, ze masz ochote bawic sie w legalny
          soft.

a o knoppixa zapytaj sie pana Googla, pewnie ci podpowie:
          www.knoppix.net/
          www.knoppix.pl/
          • Gość: kell Re: Nero IP: *.library.yorku.ca 03.11.03, 14:50
            z knoppixem jest tylko taki problem, by bawic sie w nagrywanie cd trzeba miec 2
            napedy, jeden z ktorego rusza system i nagrywarke. chyba, ze ktos sie bawi w
            instalacje na dysku, ale to troche zabija wg mnie pomysl live cd
          • Gość: fox Re: Nero IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 03.11.03, 14:50
            cos Ty ! zadny legalny film :) sciagniety z netu ! zreszta co sie bedziemy
            czarowac - w sklepie za film trzeba wydac cos ok. 25 € najmniej ! a niektorych
            starszych data filmow nie kupisz wcale ! jesli jest mozliwosc sciagania nie
            mam zadnych skrupulow do robienia tego. Filmy sa do mojej dyspozycji nie
            powielam ich i nie sprzedaje. Zreszta to troche mydlenie oczu z tym netem !
            Przeciez z canal + tez mozna kopiowac nowsze filmy; z radia tez przegrasz
            piosenki i sa na twoj uzytek wlasny !
            dystrybutorzy sie piekla, bo wiedza ze juz jest mniej frajerow na kupno CD/DVD
            za kolosalne ceny ! jesli cena wahalaby sie w granicach 10€ z rzedu kupowalbym
            orginalne filmy czy CD !
            w ich intersie jest dogadac sie co do cen i znacznie je obnizyc. Trzeba dodac,
            ze fiskus przy okazji zarabia 20% na krazku !

z tym knoppixem sporo czytania :) czyli od czego zabrac sie do sciagania ?
            • Gość: Beny Re: Nero IP: 213.68.127.* 03.11.03, 14:59
              Wiesz ja nie che karmic trola, tudziez wszczynac nowy flame,
              ale jesli kradniesz film, to czemu nie ukradniesz nero ?
              jesli umiesz sciaganc film z p2p to z pelnym nero tez nie bedzie problemow.

Uwaga gazowego co do softu dolaczonego do wypalarki byla sluszna.
              Na 99% powinienes dostac jakikolwiek soft do wypalarki, jesli nie dostales, to
              zwroc sie do dystrybutora twojego sprzetu - jesli to porzadny dystrybutor pewnie
              naprawi swoje niedopatrzenie, jesli badziewiasty, a ty go przycisniesz to
              chlopcy z serwisu ukradna nero w twoim imieniu.

Uwaga kella o dwoch napedach chyba nie jest sluszna. Nie dam sobie nic obciac,
              ale mam wrazenie ze odmontowalem naped cd w knopixie.
              Oczywiscie tym badziewiastym k3b poza wypaleniem plytki z kopia danych zadnych
              wyrafinowanych rzeczy nie da sie zrobic - o (S)VCD zapomnij o wypaleniu dvd tez.

• Gość: Beny Re: Nero IP: 213.68.127.* 03.11.03, 15:04
                aha pytales sie jak zaczac - no z tym moga byc problemy :))))))

Jesli nawet sciagniesz sobie obraz knoppixa, to nie masz softu do jego wypalenia
                na plytce CD. Jesli juz ten soft zdobedziesz, to nie bedziez w tedy potrzebowal
                knoppixa - rotfl.

Jak znam zycie to pewnie w ktoryms czasopismie knoppix byl dodany jako wkladka.

Mozesz takze isc do kafejki/znajomego i wypalic na miejscu plytke. Ewentualnie
                sciagnij numer do nero i wypal knoppixa, uruchom, zdenerwuj sie, bo przeciez bez
                doswiadczenia w obsludze tego systemu, plytka sie sama nie wypali. Wylacz wyjmij
                knoppixa i wroc do swojej ukradzionej wersji nero :)

• Gość: Beny Re: Nero IP: 213.68.127.* 03.11.03, 15:07
                  Dzien dobroci dla MS orientated:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=8712171&a=8722909
                  wystarczylo kliknac na tym forum, a gazowy jak zwykle podstawia gotowe solution ;)
                • Gość: kell Re: Nero IP: *.library.yorku.ca 03.11.03, 15:12
                  no jak to nie moze?:) wypala knoppixa jakas darmowa, albo czasowa wersja softu
                  do nagrywania i ma knoppixa, w ktorym jednak nie uda mu sie raczej zmusic napedu
                  do zmiany plytki (chyba, ze srubokretem, albo jakims wytrychem:)

ps. czemu uwazasz k3b za badziewiasty? calkiem miluchny program, nadaje sie do
                  wypalania znakomicie, no svcd czy divx nie zrobi (a moze zrobi, ale nie mialem
                  chyba takiej potrzeby:) co do nero, to wersja ktora dostalem z nagrywarka byla
                  jakas dziwna, pelno opcji i modulow, totalny chaos. btw pod windows jest bardzo
                  mily sharewarowy dodatek 'daemon tools' ktory potrafi 'podmontowac' obraz plyty
                  jako wirtualny cd-rom, dzieki temu udalo mi sie wypalic kilka obrazow, z ktorymi
                  k3b nie potrafil sobie poradzic.
                  • Gość: Beny Re: Nero IP: 213.68.127.* 03.11.03, 15:41
                    > (chyba, ze srubokretem
                    oooo, o tym maslalem ;)

> ps. czemu uwazasz k3b za badziewiasty?
                    Zdenerwowal mnie.
                    Jechalem do Polski i chcialem dziecku do samochodu wypalic plytke z utworami z
                    bajek. Legalne pliki mp3 sciagniete skadys z disneyowskiego seitu. Bylo w sumie
                    cos kolo 10 utworow. Wiesz jak sie robi cos na szybko i na ostania chwile.
                    Siadam wlaczam rh9 + k3b no i dupa przy 8 utworze wywrotka k3b. OK moja wina
                    pewnie cos zle zrobilem, sprawdzam jeszcze raz i jeszcze raz - po prostu sie
                    wywala. No coz trzeba sie umiechnac do Billa. Reboot do XP nero, proba wypalenia
                    no i piekna informacj ze tego pliku sie nie da bo zly format i takie tam. A k3b
                    sie wywracalo bez slowa.

W tej calej przydlugiej histori jest jedna rzecz ktora zmusza mnie do
                    stwierdzenia ze to badziewiasty soft. Ja nie moge na niego liczyc. W sytuacji
                    gdy nie mam czasu drazyc tematu i wymagam podstawowej funkcji i soft mnie
                    zawodzi - jest dla mnei softem badziewiastym.

XP ze swoim calym Billowym nakladem minusow wraz z nero nie zawiodlo mnie.
              • Gość: fox Re: Nero IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 03.11.03, 15:18
                Beny zastosowalem sie do wytycznej :)
                ze tez o tym wczesniej nie pomyslalem :)

do wypalania dali mi roxia, ale jakas okrojona seria, bo filmy na niej nie
                idzie wypalic; przechodza zdjecia i jakies podrzedne teksty;
            • Gość: kell Re: Nero IP: *.library.yorku.ca 03.11.03, 15:05
              no niestety,niektore filmy i muzyka sa troche przedrozone.szczegolnie
              zastanawiajace sa roznego rodzaju podatki wliczone w cene
              nosnikow/nagrywarek.tzn,ze jezeli zaplacilem juz raz kupujac plyty to moge
              nagrywac na nich filmy i muzyke?no chyba nie bardzo tak jest. poza tym jakosc
              divx to jednak nie to samo co film na dvd.. eh, ale zeby miec jeszcze tyle czasu
              by mozna ogladac te wszystkie rzeczy:>>

knoppix? najlepiej zabrac sie od sciagania i probowania, czytac bedziesz w miare
              potrzeby. jezeli masz w miare standardowy sprzet, to powinien go skonfigurowac
              bez problemu. powodzenia:>
    • Gość: fox Re: Nero IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 03.11.03, 16:05
      sciagnelem nero z mule' i ta sama historia. Przestarzala data !

niezle sie zabezpieczyli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka