Dodaj do ulubionych

HTC Touch HD - test

IP: *.aster.pl 22.01.09, 20:09
Tak sie zastanawiam czy włansie nie lepiej jest kupic HTC Touch niz
iPhone...
Patrzyłem na to jak sie sprzedaje i w Vobis jest na 1 szej pozycji.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: HTC Touch HD - test 23.01.09, 08:49
      Oczywiście, że lepiej HTC...
    • bun01 Re: HTC Touch HD - test 23.01.09, 08:54
      Jeżeli się zastanawiasz czy wybrać iphone'a czy HTC to bierz
      iphone'a - hd nie jest dla Ciebie..
      • Gość: x1user Re: HTC Touch HD - test IP: *.ing.nl 23.01.09, 09:14
        To jest chyba najlepszy koment w tego typu dyskusjach jaki przeczytalem. Tak
        dokladnie jest.
      • Gość: ziom iPhone? IP: *.staff.com.dtu.dk 23.01.09, 09:31
        iPhone? Nie mam iPhone-a ale mialem okazje sie nim pobawic, innymi telefonami z
        ekranem dotykowym tez.

Powiem tak - iPhone ma najlepsza klawiature ekranowa. Inne telefony - bez rysika
        ani rusz. Na moje oko to Apple uzylo sieci Markova (koncept probabilistyczny
        uzwyany np. w przetwarzaniu obrazow). Inne telefony - bez rysika ani rusz. Pal
        szesc wszytkie wady iPhone-a, nie ma telefonu bez wad, ale pukanie w ekran
        rysikiem to porazka.
        • yavorius Re: iPhone? 23.01.09, 09:48
          Gość portalu: ziom napisał(a):
          > Inne telefony - bez rysika ani rusz.

Też mi argument...
          • Gość: Janek Re: iPhone? IP: 67.159.45.* 23.01.09, 11:17
            > Też mi argument...
            To jest bardzo poważny argument. Dla mnie telefon musi być obsługiwalny jedną
            ręką. Dowolny telefon z rysikiem nie jest - wymaga dwóch rąk.
            Pod względem wygody iPhone nie ma sobie równych. Miałem telefony na Symbianie,
            miałem HTC na Windows Mobile (zepsuł się i tzw. serwis nie był go w stanie
            reanimować), mam Samsunga na Windows Mobile. Po dłuższym kontakcie z iPhonem
            widzę, że to jedyny faktycznie wygodny interfejs od czasu starych Nokii z
            pojedynczym navi key. Więc następny będzie iPhone...
            • Gość: pm Re: iPhone? IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.09, 11:52
              co prawda mam nie ten model (HTC Diamond touch), ale 'Touch flo' i reszta taka
              sama i szczerze powiedziawszy, nie bardzo rozumiem te argumenty o 'jednej rece'?
              Zeby li tylko 'gadac' przy uzyciu tego sprzetu - jeden palec w zupelnosci
              wystarczy, ale do tego starczy najtansza Nokia i szkoda pieniedzy na HTC czy iPhona
              Rysik sluzy do obslugi bardziej zaawansowanych aplikacji i moze tutaj lezy
              przyczyna krytyki (sa zbyt skomplikowane dla niektorych?)
              • Gość: Janek Re: iPhone? IP: 67.159.45.* 23.01.09, 12:02
                > Rysik sluzy do obslugi bardziej zaawansowanych aplikacji
                W HTC. W iPhonie to samo zrobisz jedną ręką, bez rysika. Czy aplikacja jest
                prosta, czy zaawansowana. Jak muszę szybko coś zrobić, to naprawdę ostatnią
                rzeczą o której marzę, jest wyciąganie rysika...
                > sa zbyt skomplikowane dla niektorych?
                No jasne - interfejsy są nieintuicyjne i skomplikowane. Ludzie mają funkcje, ale
                z nich nie korzystają, bo nie potrafią. Ale i użytkownik, który potrafi coś
                zrobić, woli żeby to było proste, a nie skomplikowane, prawda?
                • Gość: moa Re: iPhone? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 15:33
                  > > Rysik sluzy do obslugi bardziej zaawansowanych aplikacji
                  > W HTC. W iPhonie to samo zrobisz jedną ręką,
                  > bez rysika. Czy aplikacja jest prosta, czy zaawansowana.

oczywiście. select, copy, paste. bez rysika. na ajfonie. :P
                • Gość: digan Re: iPhone? IP: *.idc.net.pl 23.01.09, 17:10
                  Ale chyba jesteś po prostu głupi.
                  Z tego co mi się wydaje, to JEDNĄ ręką trzymasz telefon, drugą miziasz. Ergo -
                  używasz dwóch rąk.
            • dorsai68 Re: iPhone? 23.01.09, 13:51
              OK.
              Tyle że większość "gestów" IPhona wykonujesz kilkoma palacami trzymając w drugim ręku telefon, zgadza się?
              Podstawowe aplikacje czy fnkcje w obu aparatach da się wywołać "palcem" bez rysika.
              Tylko... na cholerę klawiatura ekranowa, skoro mam rysik i rozpoznawanie pisma? Jeśli rzeczywiście wolisz klawiaturę, to kupujesz Xperię, albo HTC Touch Pro z wysuwaną klawiaturą.
      • Gość: zax Re: HTC Touch HD - test IP: 91.104.8.* 23.01.09, 11:07
        Hehehe, slusznie
      • Gość: Użytkownik htc hd Re: HTC Touch HD - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 12:54
        Dobrze powiedziane
    • Gość: Zed HTC Touch HD - test IP: 212.191.72.* 23.01.09, 09:46
      ani iPhone, ani żaden telefon z symbianem nie nadają się dla klienta biznesowego.
      Polecam przeczytać: jestemmobilny.pl/2009/01/nokia-telefony-serii-e-i-microsoft-exchange/
      • yavorius a moglibyście przestać zaśmiecać forum 23.01.09, 09:48
        linkami do swojego badziewia? na reklamę was nie stać?
    • Gość: kk HTC Touch HD - test IP: *.range86-158.btcentralplus.com 23.01.09, 09:59
      od 2 miesięcy używam x1 sonaka i obywam się bez rysika. A wysuwana
      klawiaturka działa super . 1/10 dla autora za niesprawdzone
      komentarze.
      • yavorius Re: HTC Touch HD - test 23.01.09, 10:01
        > od 2 miesięcy używam x1 sonaka

Czyli HTC, hehehe :)
    • Gość: kk HTC Touch HD - test IP: *.range86-158.btcentralplus.com 23.01.09, 10:21
      masz rację ;)
    • Gość: porky HTC Touch HD - test IP: 62.233.177.* 23.01.09, 10:50
      Nie ma to jak dziennikarska obiektywnosc..."Opera radzi sobie prawie tak samo dobrze jak Safari". Szkoda ze nie ma zadnych argumentow poza dwoma przykladami strony ktore mi akurat poprawnie chodza na Operze i HTC Touch HD.
    • Gość: cyryl2004 HTC Touch HD - test IP: 82.160.17.* 23.01.09, 11:12
      mam toshibe portege g900 z windows mobile 6.1 w polskiej wersji. Różni się od
      prezentowanego htc aparatem(posiada 2 megapikseli) brakiem nakładki HTC
      TouchFLO 3D oraz brakiem gps, ale kosztuje 700-800 zł + odbiornik gps za
      100-150 zł. ekran ma tą sama ilość pikseli. Myśle że gazeta.pl jest za bardzo
      wpływowa.
      • Gość: alterego Dodaj jeszcze, ze Twoj G900 IP: *.range81-129.btcentralplus.com 23.01.09, 15:22
        choc rzeczywiscie fajny, jest jeszcze od Touch HD:

1. Cieższy
        2. 2x grubszy
        3. Ma mnijszy ekran: 3 cale zamiast 3,8 jak w HD
        4. Slabsza baterie
        5. Ograniczenie do 2 GB na kartcie pamieci
        6. Slabszy procek
        7. Zdaje sie, ze nie ma radia
    • Gość: Bri HTC Touch HD - test IP: *.devs.futuro.pl 23.01.09, 12:01
      Uważam że lepszy jest HTC Touch PRO
    • dci iphone też może służyć jako modem dla laptopa 23.01.09, 13:38
      po jailbreaku wśród alternatywnych programów jest i modem w ogóle największą
      zaletą iphona jest soft... czy ktoś już przejrzał wszystkie dostępne programy
      na iphona?...
    • tomspeed HTC Touch HD - test 23.01.09, 14:21
      Mała wzmianka :) pierwszym telefonem z Windows 6.1 i wtyczka 3D był HTC Touch
      Diamond z ktorego jestem zadowolony do dzis :)
    • Gość: tomspeed Re: HTC Touch HD - test IP: 212.244.117.* 23.01.09, 14:38
      Ja mam HTC Diamonda i jest super :)
    • Gość: alterego Problem z mBankiem? IP: *.range81-129.btcentralplus.com 23.01.09, 15:16
      Jakim cudem, skoro wlasnie przed chwila sie zalogowalem i wykonalem
      przelew uzywajac mojego HD?
    • Gość: Jacek J HTC Touch HD - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 13:56
      pisze te komentaze gdzie sie da ale naprawde jestem zadowolony z tego
      telefonu. Zaczelo sie tak...Chcialem kupic czytnik do ksiazek elektronicznych,
      ktorych mam ponad 200, ale sam czytnik z Sony kosztuje $300. wiec poszperalem
      i znalazlem nokie ta zabawke. teraz mam czytnik do ksiazek, gps, moge sie
      podlaczyc do live boxa, no i do pracy przydatny bo jest kompatybilny z Office
      2007. Ostatnio lezalem i ogladalem filmy naukowe z youtube. 8gb wystarczy na
      wiekszosc plikow a jak nie to mozna rozszerzyc pamiec do 64GB. Naprawde
      polecam. A i jeszcze jedno..interfejs jest naprawde fajny. iphone ma ladne
      ikony ale poza tym to jest juz przestazaly w porownaniu z HD. Naprawde nie
      pozalujecie tego zakupu!
    • Gość: kolo HTC Touch HD - test IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.09, 16:23
      Test przeprowadzony naprawde beznadziejnie albo przez osobe nie potrafiąca obslugiwac takiego telefonu. Ciągle że w iPhone'ie jest to i tamto. Windows Mobile jest najbardziej rozbudowanym systemem i żadne inne podróby nie dorównują takim rozwiązanią. Znakomicie telefon reaguje na wszelkie działania. Pisanie SMSów bardzo proste i szybkie (mam dosyć spore palce ale mimo wszystko bardzo szybko da sie pisać). GPS prawdziwy a nie chińska podróba która potrzebuje dostępu do internetu jak iPhone. Autor napisął że trzeba się namęczyc żeby liste przewinąć. Nie zauważyłem żeby to było jakieś uciążliwe. Wystarczy naciskając (naprawde lekko) przesunąć palec w góre i lista ładnei się przewija. Narzekanie na aparat hym...jak ktoś robi w dzień jest ok a w nocy to nawet z lampą zdjęcia są do kitu w innych modelach. Telefon to nie lustrzanka! Menu bardzo wygodne, posegregowane. Mając iPhona 3G 2 razy zdarzyło się zacięcie. Niestety Apple zrobil najgorsze co mógł!!! Nie da rady samemu wyjąc baterii. Trzeba było latać żeby zresetowali. Brak kart pamięci w iPhonie to porażka! Zawsze lepiej miec osobną wyjmowaną niz wbudowana i zamknieta w tym klocku! Słaby test. Autor jest anty Microsoft i dlatego telefonowi się oberwało moim zdaniem.
    • Gość: grzegorz HTC Touch HD - test IP: *.175.144.161.koba.pl 10.12.09, 23:41
      zapraszamy na HTCportal.pl ! - strona jak i forum poświęcone modelom HTC! - wszystko w jednym miejscu !! (ROMY-nowe systemy Windows Mobile), aplikacje, gry i wszystko na Twoj HTC!!
      Dużo dodatków, poprawek i modyfikacji !! Zajrzyj i zarejestruj sie już dziś :)

zapraszamy - www.htcportal.pl
    • Gość: grzegorz HTC Touch HD - test IP: *.175.144.161.koba.pl 10.12.09, 23:46
      zapraszamy na HTCportal.pl! - strona jak i forum poświęcone modelom HTC! - wszystko w jednym miejscu !! (ROMY-nowe systemy Windows Mobile), aplikacje, gry i wszystko na Twoj HTC!!
      Dużo dodatków, poprawek i modyfikacji !! Zajrzyj i zarejestruj sie już dziś :)
      zapraszamy - www.htcportal.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka