Dodaj do ulubionych

Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsów

• Gość: rysiek Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsów IP: 77.236.0.* 07.02.09, 15:35
      inne 3% to znaczy jakie?
    • Gość: Tirinti I wszystko jasne IP: *.acn.waw.pl 07.02.09, 15:37
      Przyczyna kryzysu już się wyjaśniła. Przedsiębiorstwa mają
      przestarzałe oprogramowanie i nie jest w stanie poprawnie
      funkjonować.
      • Gość: Mic Re: I wszystko jasne IP: *.150.164.34.csa-net.pl 07.02.09, 16:09
        Od wielu lat pracuję [i gram] na XP. Jest to system w miarę stabilny, ale muszę naprawiać go ręcznie średnio co kilka tygodni[błędy w rejestrze]. Ogólnie jednak pozytywne wrażenia, a pełnej reinstalki nie robiłem od dwóch lat. Vista zainstalowana na dużo lepszym sprzęcie w postaci laptopa ASUS działa bardzo dobrze i jest absolutnie stabilna [żadnych problemów jak dotąd]. Korzystam z niej od trzech miesięcy i złego słowa nie powiem. Wcześniej też byłem uprzedzony do tego systemu.

Na koniec polecam wszystkim frustratom i piewcom wojny linuxa z windowsem przypomnieć sobie, że to tylko system operacyjny - i każdy może używać takiego, który odpowiada mu najlepiej.
    • Gość: sers Nie przesadzajmy Vista ultimate 64bit. IP: *.astral.lodz.pl 07.02.09, 15:54
      te systemy nie sa wcale takie zle, jesli wiekszosc urzytkownikow
      porownuje xp do wer. home to nie ma co sie dziwic.
    • Gość: Vista_to_wirus Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 15:58
      Mam Vistę, bo byla zainstalowana i wyszlo, że taniej, ale podobnie
      do towarów z Chin. Microsoft to amerykański sen - trochę jak sen
      niemowlaka - czasami zdarza się kupcia - stąd Vista. Działają
      podobnie do Busha w Iraku. Zmuszają cały świat do korzystania z ich
      systemu. Wyplenili konkurencję, mieli ochotę na Yahoo - nich się
      gonią wilkołaki. Radzę serdecznie Panom z MS, by się wzięli do
      roboty, bo ich wykosi ktoś, kto wcale nie będzie nawet dobry, będzie
      jednak od nich lepszy i wiarygodny. Niedużo trzeba. Życzę
      konkurencji MicroSoft sukcesów. Nudzi mnie już amerykańska
      propaganda. Uważam, że Windows wstrzymał technologiczny rozwój
      softwaeru. Trafili pod strzechy. Ale dalej już nie ma koncepcji.
      Windows 7 kupię, jeśli będzie dobry. Nie wierzę jednak by MS miał
      jakąkolwiek koncepcję. Reklamują "siódemkę", bo sami wiedzą, że
      Vista to kupcia niemowlaka. Straszne śmierdzaca. Na razie mają super
      dział do wykupywania konkurencji. Jednak jest światełko w tunelu -
      jaka Gazprom może paść, to czemu nie MS?
    • Gość: sceptyk Dlaczego wiekszość banków nadal używa w2k? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 16:00
      Odpowiedź: bo reszta wind to badziewie.
      Zaczęło się już w XP gdzie jakiś dupek koniecznie chciał być oryginalny i
      poprzestawiał znane funkcje w inne miejsca. No nie całkiem inne ale troszeczkę
      inne - dla przykładu pozycja defragmentacji i backupu przy właściwościach dysku ;-)
      Proponuję ludziom z VW, Audi lub Fiata by next generation auto miało gaz i
      hamulec zamieniony miejscami - dla jaj.
      Albo by wskaźniki łaziły po szybie i zmieniały kolor i wielkość w zależności od
      kontekstu ;-))))
      A szybkościomierz w polskiej edycji Golfa znikał pod wskaźnikiem temperatury
      zewnętrznej.
      Albo system proponował usunięcie jednego cylindra bo moc z 3 pozostałych
      wystarcza i ten czwarty jest nieużywany.
      To są właśnie te ulepszenia firmy m$ - nic nie wnoszą ale marketingowcy pieją
      jaka to rewoljuszyn.
      • Gość: Lpt1 Re: Dlaczego wiekszość banków nadal używa w2k? IP: *.acn.waw.pl 07.02.09, 20:35
        > No nie całkiem inne ale troszeczkę inne - dla przykładu pozycja
        > defragmentacji i backupu przy właściwościach dysku ;-)

A niby gdzie powinny być? Ehh człowieku - zastanów się zanim napiszesz takie
        bzdury ...
    • Gość: wikzaw Re: Vista najmniej popularnym systemem wśród Wind IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 16:07
      Od maja 2008 pracuję na Viście Ultimate x64 i nie mam do niej
      żadnych zastrzeżeń. O ile sobie przypominam jeszcze kilka lata temu
      nie wróżono żadnej kariery Windowsowi XP, a teraz jest wszechobecny.
      Cóż, oferta systemów operacyjnych jest bogata niech każdy wybiera
      właściwy dla siebie a jak ktoś nie dorósł do Visty to jego sprawa.
    • Gość: wikzaw Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 16:08
      Od maja 2008 pracuję na Viście Ultimate x64 i nie mam do niej
      żadnych zastrzeżeń. O ile sobie przypominam jeszcze kilka lata temu
      nie wróżono żadnej kariery Windowsowi XP, a teraz jest wszechobecny.
      Cóż, oferta systemów operacyjnych jest bogata niech każdy wybiera
      właściwy dla siebie a jak ktoś nie dorósł do Visty to jego sprawa.
    • Gość: be Ja używam i nie mam uwag IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.02.09, 16:10
      Do SP był problem, po SP jak ręką odjął. W ciągu roku komputer nie
      zawiesił się ani razu. Może ta niestabilność szeroko dyskutowana
      wynika z większych wymagań sprzętowych? może odpalanie Visty na
      składaku niedopasowanym lub ze zbyt małą ilością RAM, czy zbyt
      słabym procesorem nie jest dobrym pomysłem? Moja Vista (Ultimate)
      działa gładko, nie zdarzają się konflikty z żadnym softem (używam
      głównie Photoshop CS3, MS Office, Mozilla). Od roku ze zdumieniem
      czytam kolejne narzekania na Vistę. Może to ja jestem jakiś
      nienormalny, ale... mój komputer działa bez zarzutu. Nawet nie muszę
      robić reinstalacji co pół roku - jak wcześniej - bo po oczyszczeniu
      Vista się odpycha i działa sprawnie dalej.
    • Gość: Jestem idiotą Jestem idiotą IP: 94.254.209.* 07.02.09, 16:12
      Jestem idiotą. Kupiłem nowego laptopa z Vistą oraz płytkę z XP. Po 24
      godzinach zabawy z Vistą, format C:, instalacja ikspeka, wraz ze sterownikami
      i oprogramowaniem do tego systemu. Zainstalowałem również równolegle Ubuntu.
      Jestem totalnym idiotą, bo tego nie żałuję.
      Po kiego grzyba mi system z "aero"? Po kiego mi komunikaty o błędach w
      fabrycznie nowym lapku? Po co mi Vista, która nie widzi mojej znakomitej
      drukarki sprzed kilku lat? Po co system, który nie działa z urządzeniem
      wielofunkcyjnym, kupionym rok temu?
      Jestem kompletnym idiotą, bo używam równolegle XP + Ubuntu, MS Office +
      OpenOffice.
    • Gość: FanOkienek Linux co? Samo dno!!!! IP: *.toya.net.pl 07.02.09, 16:30
      Buachachachacha!!!
      • von.g Re: Linux co? Samo dno!!!! 08.02.09, 00:10
        Inteligencja zawsze przegrywa z gloopota.
      • Gość: oli Re: Linux co? Samo dno!!!! IP: 195.24.77.* 08.02.09, 10:21
        gdzie sie rodzi taka ciemnota jak ty ?
    • Gość: hmmm/? A co w zestawieniu robi linux? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.02.09, 16:31
      Ktora firma uzywa linuxa? (poza serwerem www - bo do tego tylko się linux
      nadaje, i to też nie do końca)
      • Gość: ATG duzo firm uzywa linuksa IP: *.skomur.pl 07.02.09, 16:35
        np Twoja ERA uzywa linuksow w BOKach, AMG [firma ktora pisze soft dla ERY] tez pracuje na linuksach [200 developerow + 150 helpdeskow]. Wiec moze troche ostrozniej jak sie na czyms nie znasz?
      • Gość: Pingwin Re: A co w zestawieniu robi linux? IP: *.hsd1.co.comcast.net 07.02.09, 16:40
        ja lubie Windowa, chociasz idzie na dno...
      • Gość: ja Re: A co w zestawieniu robi linux? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 19:55
        Google
        Industrial Light and Magic
        Pixar
        DreamWorks
    • Gość: as Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsów IP: *.gprs.plus.pl 07.02.09, 17:00
      o cóż jest najgorszym produktem,no może trochę lepszym niż win 95 :-)
      nawigacja GPS
    • nessie-jp Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsó 07.02.09, 17:43
      Sprawa jest prosta
    • Gość: claudio1 Ja go używam IP: *.chello.pl 07.02.09, 17:51
      I jest całkiem w porzo. Przy odpowiednim sprzęcie działa bez zakłóceń i z normalną prędkością. Funkcjonalność ma niewiele większą od XP i ciężko mówić że stanowi jakiś "przełom", ale nie jest gniotem. Naprawdę! Przyjemnie się z niego korzysta! I mówię to ja, absolwent informatyki na Politechnice Wrocławskiej.
      • nessie-jp Re: Ja go używam 07.02.09, 18:18
        > Funkcjonalność ma niewiele większą od XP i ciężko mówić że stan
        > owi jakiś "przełom", ale nie jest gniotem.

Czy na politechnice nie uczą was ekonomii?!

Zeby produkt sprzedać, trzeba dać klientowi coś więcej, niż "bo nie jest
        gniotem". Po co jakaś firma ma wymieniać systemy operacyjne, skoro już kupiła XP
        i ma, i nie musi wydawać na nie pieniędzy? Po co taka firma miałaby kupować
        Vistę? Bo nie jest gniotem? I co z tego? Vista nie daje nic, za co warto by
        zapłacić
        • Gość: abc Re: Ja go używam IP: *.chello.pl 08.02.09, 00:47
          firmy co jakiś czas wymieniają sprzęt na nowy, podejrzewam, że wtedy zaczną kupować Vistę zamiast XP, w szczególności, jeśli XP przestanie być dostępny z nowym sprzętem.
          <a href=http://seo.katalog-stron.org.pl">katalog stron WWW</a>
    • Gość: Kacper Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsów IP: *.ar.wroc.pl 07.02.09, 17:57
      a mam jakieś wyjście... dostałem to z laptopem za kare^^
    • Gość: kawowiczka Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsó IP: *.elpos.net 07.02.09, 17:58
      ja uzywam...ale płytki jako podstawki pod kawe....działa
    • Gość: haagard Re: Vista najmniej popularnym systemem wśród Wind IP: *.chello.pl 07.02.09, 18:12
      No pewnie, masz rację - ale dziwię się tym z Microsoftu dlaczego tak bardzo chcą
      wypromować coś co ma zastąpić całkiem dobry system XP. Mogliby zamiast siódemki
      zrobić np. Windows XP2, które będzie ulepszeniem starszej wersji i nie będzie
      miało problemów Visty :)
    • cienie_w_ogrodzie Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsó 07.02.09, 18:33
      Nie mówimy o systemach, które kosztują bardzo, bardzo dużo, jak kiedyś. Mówimy o
      systemach, które kosztują tyle, co 20 kg kiełbasy. To po pierwsze, jeśli chodzi
      o bitwę o wyższość świąt bożego XP nad bożą Vistą, by sparafrazować.

Po drugie - wszyscy, włącznie ze mną, którzy mają komputer z porządnym
      procesorem (wcale nie najdroższym), z porządną płytą główną (wcale nie
      najdroższą) i co najmniej 2GB RAM (cenowo też do wytrzymania) - mogą mieć prawie
      pewność, że Vista będzie dobrze chodziła.

Po trzecie - firmy nie wymieniają XP na Vistę, bo w pracy biurowej wystarczał i
      Win2K, a Vista sama pracować nie będzie - aż taka rewolucyjne nie jest, więc po
      co koszty wymiany?

U mnie Vista, powtórzę, chodzi bardzo dobrze. Czyli, jak powiadał Napoleon o
      swoich ministrach: ten najlepszy, o którym najmniej słyszę. U mnie Vista chodzi
      tak, jak by jej nie było. Więcej o nią huku na forach niż w codziennym jej
      używaniu (przy dobrym sprzęcie).

• Gość: HH Większość firm nie inwestuje w sprzęt więc... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 07.02.09, 19:08
      ... nie dziw, że nie przybywa u nich instalacji Visty.
      Sam pracuję w jednej z największych polskich firm programistycznych w Polsce i
      mój komputer to Sempron 1,9GHz i 1GB RAM, z zintegrowaną grafą i dyskiem 80GB
      i monitorem LCD 17 calowym. Żeby było zabawniej muszę na nim tworzyć soft w
      Javie :-)))
      Brzmi jak żart, ale żartem nie jest. Firmy, nawet te które o komputerach
      teoretycznie wiedzą najwięcej, nie inwestują w sprzęt ani w oprogramowanie.
      Strategia firmy to:
      1. Zatrudniać tylko studentów.
      2. Dawać im najgorszy sprzęt tak długo aż nie padnie.
      3. Nie kupować oprogramowania - zostaje albo słabej jakości open source, albo
      kradziony.
      • Gość: X Re: Większość firm nie inwestuje w sprzęt więc... IP: 195.116.242.* 08.02.09, 01:00
        Przykra sprawa.
        Podaj nazwę, niech wszyscy wiedzą, gdzie nie iść do pracy.
    • Gość: Inc Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsó IP: *.lutn.cable.ntl.com 07.02.09, 19:24
      Troche bez sens, bo powiedzmy kupujemy nowego kompa np z procem C2D czy I7 i o
      dziwno Microsoft nie dopracowal 64bit wersji XP, wiec rownie dobrze mozna bylo
      sobie kupic Athlona XP. Dla posiadaczy nowych kompow Vista jest jedynym
      rozsadnym rozwiazaniem, gdyz faktycznie system wykorzystuje pelne mozliwosc
      maszyn. Najsmiesznijsze jest to ze wiekszosc osob, ktore krytykuja Viste nigdy
      jej nie uzywalo lub pobralo sredniej legalnosci system i sie dziwia ze nie
      dziala. Ze swojego doswiadczenia z Vista, a jest ono dosc dlugie bo posiadam ja
      od ponad roku wystarczy sciaganac SP1 i wszystkie latki i system jest naprawde
      dobry i godny polecenia.
    • Gość: zadowolony Re: Vista najmniej popularnym systemem wśród Wind IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 19:48
      Ja tam na Viste nie narzekam
      - chce nagrac plytke - mam wbudowany program do nagrywania
      - chce zrobic filmik ze zdjec - mam movie makera wbudowanego
      - chce wyslac maila ze zdjeciami - klient poczty sam mi je pomniejsza

wiec do moich podstawowych zastosowan Vista jest jak najbardziej w porzadku.
    • rabbinhood Vista chyba pada; udział Linuxa niedoszacowany 07.02.09, 20:08
      chyba że to dane historyczne, albo z jakiegoś specyficznego regionu.
      • Gość: gość Linux to szajs, nic na nim nie chodzi IP: *.ists.pl 07.02.09, 22:52
        Vista zaś to złodziej zasobów.
        XP też jest nie najlepszy, bo marnuje zasoby na duperele a ponadto jest
        32-bitowy z aplikacją udającą pracę 64-bitową i ponadto tak naprawdę XP
        obsługuje poprawnie tylko 1 procesor i ma poważne kłopoty gdy są 2 rdzenie.. Ale
        wśród windowsów to i tak perła na tle ogólnego dziadostwa.

Wszystkie powyższe systemo-aplikacje napisano w językach wysokiego poziomu, co
        samo w sobie jest kuriozalne.

Czekam ma system operacyjny napisany w języku niskiego poziomu, bez zbędnych
        wodotrysków, maksymalnie szybki, bez jakichkolwiek ograniczeń pamięci, ilości
        procesorów i rdzeni. Istnieje na rynku znakomity procesor 64 rdzeniowy i jest
        tani, znacznie tańszy od znacznie słabszych Inteli i AMD. A gdzie do niego
        system operacyjny, aby go umieścić w PC?

I jeszcze jedno, szczególnie amatorzy dłubaniny linuxowej są dumni z efektów
        swojej kreatywnej dłubaniny. Tymczasem za np. 10 lat sami stwierdzą, że ich
        system to szajs na tle tego co się za 10 lat pojawi. W tej sytuacji ja już dziś
        stwierdzam, że obecny linux to szajs.
        • Gość: smutas Re: Linux to szajs, nic na nim nie chodzi IP: *.dsl.bell.ca 07.02.09, 23:53
          powtarzasz sie oraz nie masz bladego pojecia o czym mowisz. Z ciekawosci zapytam
          o jaki 64rdzeniowy procesor ci chodzi i za ile go mozna kupic?
          • m4t Re: Linux to szajs, nic na nim nie chodzi 08.02.09, 00:13
            Gość portalu: smutas napisał(a):

> powtarzasz sie oraz nie masz bladego pojecia o czym mowisz. Z ciekawosci zapyta
            > m
            > o jaki 64rdzeniowy procesor ci chodzi i za ile go mozna kupic?

Nie wiem czy chodziło o ten procesor:
            www.efluxmedia.com/news_Tilera_Unveils_64_core_CPU_07885.html
            “Each tile is a complete full-featured processor, including integrated L1 & L2 cache and a non-blocking switch that connects the tile into the mesh. This means that each tile can independently run a full operating system, or multiple tiles taken together can run a multi-processing operating system like SMP Linux.

Czyli, Linux(= kompletny system) może chodzić na wszystkich na raz lub na każdym rdzeniu z osobna :).

Cena: $435 przy partiach 10k.
            xtreview.com/addcomment-id-3158-view-Tilera-64--core-processor-TILE64.html
            • Gość: smutas Re: Linux to szajs, nic na nim nie chodzi IP: *.dsl.bell.ca 08.02.09, 00:37
              OK - rozwiazanie dosc sympatyczne. Klaster procesorow na jednej kostce. Czemu
              tylko takie slabe osiagi? 64 rdzenie a predkosc tylko 10x dual-core Xeon? No i
              raczej nie kupie 10 000 kostek tak zeby sobie jednego do PCeta wstawic. Ta
              nowosc pochodzi z 2007 a jeszcze na rynku tego nie widac, i na jakiej MoBo to
              pojdzie? Te karty na stronie producenta, to tylko szybkie switche 1Gb na PCIe
              ... www.tilera.com/products/boards.php
          • Gość: gość Re: Linux to szajs, nic na nim nie chodzi IP: *.ists.pl 08.02.09, 02:13
            > o jaki 64rdzeniowy procesor ci chodzi i za ile go mozna kupic?

Odpowiadam: "Tile64", pobór mocy 20 W, 64 rdzeniowy, tani, szczegółowy opis na
            www.benchmark.pl. Oczywiście to tylko ciekawy przykład, mnie chodzi raczej o zasadę.

Dokładnie wiem o czym piszę a Ty wydajesz się chwilowo być zahipnotyzowaną
            ofiarą pazernych firm typu Microsoft, Adobe, Intel, AMD, itp., które chcą Cię
            wydoić.
            • Gość: smutas Re: Linux to szajs, nic na nim nie chodzi IP: *.dsl.bell.ca 08.02.09, 06:29
              Jak można sprawdzić Tile64 to taka nowinka, która nie jest w normalnej
              sprzedaży. Do tego osiągi nie są jakieś powalające na kolana. Tak jak pisza w
              oryginalnym tekscie: 10x szybszy niz dwu rdzeniowy Xenon i do tego stosowany
              raczej w switchach i routerach. Wolałbym raczej zainwestować w coś ze stajni
              SGI, ale i tak do domowo / biurowych zastosowań to byłoby za wiele.

Sądze jednak, że nie wiesz co piszesz ponieważ w twoim poscie jest wiecej na
              "nie" niz na "tak". Nie dla MS i na jednym oddechu nie dla Linuxa. Teraz
              dopisujesz kolejne "nie" dla Intela i AMD. Muszę cie jednak rozczarowac, nie
              jestem ofiara MS bo od wielu lat nie uzywam ich produktow :-) Co do innych
              wymienionych przez ciebie firm to nie jest tak zle. Nie sa to monopolisci i
              przwa konkurencji raczej dzialaja na kozysc klienta.
              pozdr TJ

PS. Jesli interesuja cie ciekawostki z zakresu CPU to poszukaj sobie czegos o
              "clock less processor". Podobnie jak twoj klaster przewyzszal tradycyjne
              jednostki ale nie na tyle by przebic sie na rynku PC. Pozostal za to ten pomysl
              w urzadzeniach przenosnych.
        • Gość: smutas Re: Linux to szajs, nic na nim nie chodzi IP: *.dsl.bell.ca 08.02.09, 07:07
          Jeszcze dla uzupelnienia mojej tezy, ze nie wiesz co piszesz.

> Wszystkie powyższe systemo-aplikacje napisano w językach wysokiego poziomu, co
          > samo w sobie jest kuriozalne.
          To zdanie swiadczy o tym, ze zupelnie nie wiesz co to sa jezyki programowania.
          Jakbys choc troche znal C, jako przyklad jezyka strukturalnego wysokiego poziomu
          to bys tych glupot nie wypisywal. Chcialbys, by jakas firma / programista pisal
          OS w assemblerze osobno na kazdy procesor? Powodzenia :-)

Czekasz na system, ktory: "napisany w języku niskiego poziomu, bez zbędnych
          wodotrysków, maksymalnie szybki, bez jakichkolwiek ograniczeń pamięci, ilości
          procesorów i rdzeni." Otoz takie systemy istnieja - ale nie sa pisane w jezykach
          niskiego poziomu. Wszystkie UNIXy to potrafia, a Linux siedzi np w
          superkomputerze SGI Altix:
          www.sgi.com/company_info/newsroom/press_releases/2006/july/stream_1024p.html
          Ze zacytuje: (...)The feat was achieved on an SGI Altix 4700 system powered by
          1,024 Intel® Itanium® 2 processors running under a single copy of SUSE® Linux
          Enterprise Server 10 from Novell with SGI ProPack™ 5 for Linux. The
          configuration, which includes 4TB of system memory, is the largest single system
          image (SSI) attainable on a Linux® OS system.
          Czyli: (...)Ten wyczyn zostal osiagniety na systemie SGI Altix 4700 opartego na
          1024 (tysiac dwadziesciaczterech) procesorach Intela Itanium 2 pod kontrola
          pojedynczej kopi SUSE Linux Enterprise Server 10 firmy Novell z ProPack 5 Linux
          firmy SGI.Ta konfiguracja posiadajaca 4 TB pamieci i jest najwiekszym
          pojedynczym obrazem systemu (SSI) osiagalnym na systemie Linux.

Tak wiec kolejne twoje zdanie o amatorach dlubaniny linuksowej idzie w diably.
          Czy myslisz, ze tworcy Linuksow spia a kod pisze sie sam? Za 10 lat moze sie
          rownie dobrze okazac, ze MS to firma z dlugami, znikajaca z rynku. Ja nie
          osmielibym sie na takie jak twoje przepowiednie, zwlaszcza jesli chodzi o IT.
      • Gość: cgh Re: Vista chyba pada; udział Linuxa niedoszacowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 09:55
        jasne - czytałem, że 91% używa linuksa, tylko głośno się o tym nie
        mówi.
    • Gość: marek Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsów IP: 83.230.22.* 07.02.09, 20:16
      jeśli ktoś ma kłopoty z obsługą visty to komputerowy tempak.
    • Gość: w Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 20:27
      a ja kupiłem sobie wersję box Vista ultimate 32 i 64 bitową , korzystam z 64
      bitowej bo mam nowego kompa procek quad 2.4 , 8 GB ramu ,dysk sata 1 Tb.u mnie
      śmiga szybciej niż xp , xp to przerzytek.
    • Gość: ddo Vista najmniej popularnym systemem wśród Windowsów IP: *.146.220.138.ip.airbites.pl 07.02.09, 21:04
      Właśnie robię downgrade z Visty Business do XP Pro :):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka