IP: 83.1.147.* 14.02.09, 11:16
czemu niby muszę mieć (3x!) tą betę debiana?? moje stabilne Ubuntu 8.10 mi w zupełności wystarczy! a Debian nie oznacza dzisiaj nic więcej jak zacofanie przez duże Z
Obserwuj wątek
    • m4t Re: Debian 17.02.09, 22:33
      Powiem, tak zaczynałem na Debianie Stable parę lat temu, później(jakieś kilka dni później) był Sid(kodowa nazwa wersji unstable), teraz jest już sid/expreimental - czyli większość z sid wybrane z experimental.

I to nie tylko dlatego, że lubię jak mi się system czasami sypnie(po to ma się jeszcze te kilka zapasowych komputerów - co nie :) ? ) , ale również dla tego, że mam nowego lapka :) na którego sterowniki wyszły przed chwilą :) i za nim by spadły do sid to niewiele bym mógł na nim zrobić :)

Co do ubuntu 8.10 było aktualne 1 dzień co najwyżej :) - żartuję, to dobry system na start nic się nie sypnie, a co pół roku masz _działająca_ aktualizację całego systemu.
    • Gość: laick Re: Debian IP: *.aster.pl 18.02.09, 11:34
      Jakie są zasadnicze różnice między Ubuntu i SuSe?
      • Gość: Romek Re: Debian IP: *.warszawa.mm.pl 18.02.09, 14:17
        Gość portalu: laick napisał(a):
        > Jakie są zasadnicze różnice między Ubuntu i SuSe?

Jest to chyba pytanie retoryczne. Powiem Ci tak, użytkuję komputer od kilkunastu
        lat. Zadko kiedy miałem zainstalowany jeden OS, a czasem mimo Linuksa i Winsa
        jadę na liveCD. Miałem przygody zarówno z Aurox, jak i Mandrake (obecnie
        Mandriva, mam zainstalowaną na HDD a siedzę na liveCd na Intrygującej Irance-
        Ubuntu 8.10), Debian i Fedorka, tak samo Ubuntu jak i BeOS a nawet próbowałem
        ReactOS. Myślisz że pokusiłbym się na porównania? Nie, tego trzeba samemu
        doświadczyć i zobaczyć. Każdy jest inny, każdy może mieć inne aplikacje i jest
        inny w użytkowaniu. Nawet to samo distro ale w innym środowisku graficznym jest
        inne. Ściągnij Irankę GNOME, odpal ją bez instalacji i zobacz.
        www.ubuntu.pl/pobierz.php , a ściągnij Kubuntu i zobacz to:
        www.kubuntu.com.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=21&Itemid=41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka