Dodaj do ulubionych

Program Outlook Exspress usunął-o co chodzi?

24.11.03, 19:54
W przychodzącej poczcie w niektórych mailach pojawia się tekst: "Program
Outlook Express usunął dostęp do następujących niebezpiecznych załączników w
Twojej poczcie.......". W ten sposób utraciłem kilka ważnych przesyłek
bieżących i z archiwum. Co jest grane? Czy może mi ktoś pomóc? Pzdr.
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: Program Outlook Exspress usunął-o co chodzi? 24.11.03, 20:49
      Wejdź w outlooku w Narzędzia->Opcje internetowe->Zabezpieczenia->i wyczyść
      okienko z tekstem-nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie załączników,które
      mogą potencjalnie zawierać wirusy.Po jakimś czasie zablokowane załączniki
      powinny się dać otworzyć.
      POZDR
      • zencol Re: Program Outlook Exspress usunął-o co chodzi? 24.11.03, 21:08
        O kurde, nic takiego w opcjach nie znalazłem. Co dalej?
        • dziuunia Re: Program Outlook Exspress usunął-o co chodzi? 24.11.03, 22:39
          Poszukaj dobrze,tam jest dużo różnych zakładek i jedna z nich to właśnie
          zabezpieczenia,w których jest coś takiego jak ochrona przed wirusami i tam
          jest ta opcja otwierania/zapisywania załączników potencjalnie mogących
          zawierać wirusy.No a jak to nie to,to nie wiem co dalej.Może ktoś inny coś
          poradzi.
          POZDR
          • wamal Re: Program Outlook Exspress usunął-o co chodzi? 25.11.03, 07:50
            Właśnie to jest najpiękniejsze w Microsofcie, że za potencjalnie niebezpieczne
            uznaje m.in. pliki Excela i Worda, tylko czemu jpg-i?
            • Gość: JP Re: Program Outlook Exspress usunął-o co chodzi? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 25.11.03, 08:56
              wamal napisał:

> Właśnie to jest najpiękniejsze w Microsofcie, że za potencjalnie
              niebezpieczne
              > uznaje m.in. pliki Excela i Worda, tylko czemu jpg-i?

Zarowno w Wordzie jak i Exelu mozna tworzyc tzw macro czyli male programy. Za
              pomoca specjalnych komend mozna zautoamtyzowac swoj dokument czy arkusz. Jest
              to fascynujace narzedzie ktore ulatwia i przyspiesza prace.
              Jednakze wykorzystywane ono jest takze do tworzenia wirusow. Dlatego MS daje
              mozliwosc ochrony przed ich sciaganiem, kopiowaniem czy uruchamianiem plikow z
              macro.
              Oczywiscie ta ochrone mozna wylaczyc w opjach.

Laczenie tego problemu z plikami graficznymi jpg jest niezrozumieniem tematu.
              • zencol Re: Program Outlook Exspress usunął-o co chodzi? 26.11.03, 18:43
                Wielkie dzięki dziuuniu, szukałem nie tam gdzie powinienem, ale już mam. Mam
                również pytanko: czy zwalniając okienka nie otworzę ściezki dla wszelkiej
                maści wirów? Pzdr.
                • dziuunia Re: Program Outlook Exspress usunął-o co chodzi? 26.11.03, 21:07
                  Proszę bardzo:)))
                  O wirusy się nie martw,poradzą sobie niezależnie od tego czy masz włączone to
                  okienko czy nie;)W/g mnie to nie ma i tak większego znaczenia ponieważ są
                  różne wirusy i niekoniecznie dostają się poprzez maile.Wystarczy po prostu być
                  podłączonym do sieci.A jak masz podejrzanego maila od kogoś kogo nie znasz,a
                  szczególnie z załącznikiem to go lepiej nie otwieraj.
                  POZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka