Gość: <>< IP: *.175.152.2.koba.pl 06.04.09, 17:30 KOBA Białystok: minimalne 1Mb/s maksymalne 3Mb/s.w rzeczywistosci smiga nawet 17Mb/s.65pln miesiecznie z zewnetrznym IP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: <>< Internet - porównanie ofert IP: *.175.152.2.koba.pl 06.04.09, 17:33 ps.na blokady niektorych serwisow sa sposoby.np serwery proxy takie jak anonymouse.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasieeek Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 11:17 No to nam sie rozbujał ryneczek, fajnie fajnie :) coraz taniej.. tylko kogo teraz wybrać? Kto daje jakościowo najlepszy net w kto najgorszy wg was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 11:40 moim zdaniem trzeba się zdecydować co dla kogo jest najlepsze - czy jest komuś potrzebny net mobilny czy inny stacjonarny. Ja używam Freedom, na linii TP bo mi się najbardziej opłaca - dostaję darmowe minuty na swoją komórkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Internet - porównanie ofert IP: 10.200.52.* 07.04.09, 16:12 moim zdaniem nie ma co porównywać ofert mobile i stacjonarnych, bo te pierwsze nie zastąpią normalnego łącza. Za duże opóźnienia pakietów i nie można pogadać przez skype czy oglądać filmików live w sensownym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 14:56 dokładnie - dlatego taki net jak free w orange służy do maili czy do komunikatorów, ew. coś na googlach sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmosiki Re: Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 00:25 > moim zdaniem nie ma co porównywać ofert mobile i > stacjonarnych, bo te pierwsze nie zastąpią > normalnego łącza. Za duże opóźnienia pakietów > i nie można pogadać przez skype czy oglądać > filmików live w sensownym czasie. To Ty chyba po prostu w życiu tego nie używałeś. :) Normalnie gadam przez Skype z video jeżdżąc sobie autobusem po Warszawie (fakt - tam gdzie jest słabe pokrycie to nie zadziała). A co do zastępowania to zastępują w zupełności. Kwestia leży tylko w tym jakie ktoś ma potrzeby. Jeżeli ktoś kupuje pierwszego w życiu laptopa i potrzebuje internetu do naszej klasy, poczty, gadu-gadu i Skype to wetknięcie w tego laptopa karty GSM zapewni mu lepsze warunki niż jakiś modem DSL. Z drugiej strony jeżeli ktoś 24h ciągnie co się da z torrentów to lepszy będzie dla niego DSL. Dlatego ja mam prywatnie i biedostradę i Orange BE i sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
jasieeek86 Internet - porównanie ofert 07.04.09, 16:42 Zgadzam się, internet mobilny i stacjonarny to nadal dwie róźne bajki, ale fajnie że rozwija sie i to i to a ceny idą w dół. Każdy może wybrać co chce, ja mam freedoma bo wystraczy mi w domu i jestem zadowolony, ale gdybym potrzebował do pracy to rozważyłbym także jakis mobilny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <>< Internet - porównanie ofert IP: *.175.152.2.koba.pl 07.04.09, 17:39 a na pytanie jaki internet kupic jest jedno proste wytlumaczenie.najczesciej najlepszym rozwiazaniem jest lokalny dostawca takich uslug.tp,netia etc nie dadza wam takiej jakosci uslug jak mala firma, ktora starannie pracuje na swoja marke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UK Re: Internet - porównanie ofert IP: 194.168.231.* 08.04.09, 15:40 Mialem lacze 20Mb. Koszt 30 funtow miesiecznie. Fajnie sligalo ale troche drogawo. Wie zrezygnowalem i mam teraz 2Mb za DARMO od panstwa. Czy w Polsce tez tak kiedys bedzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MU_FAN Re: Internet - porównanie ofert IP: *.aster.pl 09.04.09, 18:26 Kolego zapomniales dodac ze w UK operatorzy uprawiaja kreatywny QOS... Co z tego ze od BT mialem 8Mbps, skoro np torrenty w dzien dochodzily do 1Mbps... ? O 1 w nocy jak reka odjal wszystko dzialalo na maxa, az do 9 rano... To ja juz wole 2-3Mbps caly czas, niz 8Mbps tylko na papierze, albo przez pare godzin w nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Internet - porównanie ofert IP: *.plus.com 09.04.09, 21:27 Nie wychwalaj tak UK pod niebiosa, bo tutaj tez jest internet na poziomie 3 swiata. W duzych aglomeracjach nie jest wielkim problemem miec szybki internet, po kablu albo swiatlowod. Sprobuj mieszkac w domku 3 km od miasta, zdziwisz sie. BT byla w stanie zagwarantowac 128 kb/s, podobnie inni operatorzy, ktorzy korzystaja z petli, wszystko dodatkowo na umowe czasowa. Ostatecznie kupilem modem od 3, pay as you go - 3gb mieisecznie. Jakos dziala ale cudow oczekiwac nie mozna, czasami rozpedza sie do 200 kb/s ale realna predkosc jest na poziomie 30-40 kb/s. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Re: Internet - porównanie ofert 09.04.09, 22:43 Gość portalu: Michal napisał(a): > Nie wychwalaj tak UK pod niebiosa, bo tutaj tez jest internet na > poziomie 3 swiata. > W duzych aglomeracjach nie jest wielkim problemem miec szybki > internet, po kablu albo swiatlowod. > Sprobuj mieszkac w domku 3 km od miasta, zdziwisz sie. BT byla w > stanie zagwarantowac 128 kb/s, podobnie inni operatorzy, ktorzy > korzystaja z petli, wszystko dodatkowo na umowe czasowa. > Ostatecznie kupilem modem od 3, pay as you go - 3gb mieisecznie. > Jakos dziala ale cudow oczekiwac nie mozna, czasami rozpedza sie do 200 kb/s ale realna predkosc jest na poziomie 30-40 kb/s. ___________ Sa software gratisowe:200 do 300 % przyspieszenia. Sa tez platne.Pomagaja dla modemow,usb,dsl,kabel itd. Sa w internecie speed dsl,gdzie moze swoja szybkosc sprawdzic..... Najlepiej maja w Polsce przy granicy z Niemcami. Ale to inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KDT Internet - porównanie ofert IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.04.09, 22:39 A MULITIMO? Jest ogólnopolski! 1mb za 58 zeta na rok dla przedłużających umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Do 1MBit/s? Do 2MBit/s? IP: *.ip.netia.com.pl 09.04.09, 07:54 bida z nędzą... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do 1MBit/s? Do 2MBit/s? IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 20:25 Dokładnie bida. 1 Mb? Za 10 funtow miesiecznie w umowie na rok w Virgin Media (UK) mialem 2 Mb w 2007/2008 roku. Nie ma sie czym podniecac. Polska to polska (tak, tak, z malej). Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria53 Internet - porównanie ofert 09.04.09, 08:21 Do abonamentu neostrady TP należało jeszcze dodać opłatę za utrzymanie łączy. Razem opłata za neostradę TP przy prędkości 1 MB płaci się 98 złotych! (umowa na 2 lata) Szkoda,że "Gazeta" nie podaje faktycznych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------------------=-=--- 09.04.09, 08:50 Ziomek wziął w Playu internet "mobilny na próbę - 7 dni - chodziło jak bajka. Podpisał więc umowę... i oczywiście bajka się skończyła - każda strona wczytuje się kilka minut, modem (dostarczony przez Play) zrywa połączenie. Na szczęście rok już prawie minął. NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
8y Re: <------------------------=-=--- 09.04.09, 09:00 ''jedna jaskółka wiosny nie czyni'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Play PLAY jest OK IP: 188.33.6.* 09.04.09, 20:01 Mam PLAY i polecam :) Strony mi sie szybko ładują. Może twój kolega złapał wirusa i mu zamula połączenie. Ja nie narzekam , czasami się zrywa i nic więcej. Po przekroczeniu limitu 5GB jest połączenie z prędkością 2 kbit/s ale działa. Wtedy faktycznie strona ładuje się 3 minuty , ale tak mają wszystkie sieci komórkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostah Internet - porównanie ofert IP: *.gdynia.mm.pl 09.04.09, 09:16 szkoda, że w artykule słowa nie ma o wimaxie, który też jest jakąś alternatywą. sam korzystam (bo tpsa się na mnie wypięła) i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grove Agent Darmowy internet IP: 80.50.125.* 09.04.09, 09:29 A ja od 2 lat korzystam z darmowego łącza radiowego (sieć PST) i sobie chwalę. Oczywiście są chwile, w których jest z nim coś nie tak (na szczęście sporadycznie), ale są też takie, w których transfer przy pobieraniu przekracza 500 KB/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ2m ASTER jak zwykle najgorszy... IP: *.aster.pl 09.04.09, 18:23 Nie dosc ze najwoliniejszy to jeszcze najdrozszy... Coraz czesciej zerkam na Internet z komorki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pse Re: Internet - porównanie ofert IP: *.knc.pl 09.04.09, 20:33 Dobrze, że na koniec artykułu autor się ocknął, że nie wszędzie jest wybór, a czasem nie ma nic. Zapraszam w okolice Nadarzyna, całe 29 km od Pałacu Kultury. Tu nie ma szerokopasmowego łącza, więc wszyscy operatorzy stacjonarni odpadają. TP SA od 10 lat przysyła reklamy, żeby się podłączyć do Neostrady, po czym po złożeniu zamówienia oznajmia, że nie ma takiej możliwości i nie planuje modernizacji sieci (potrzebne jest przeprowadzenie kabla na odcinku... 500 m). Wójt gminy Nadarzyn twierdzi, że internet to nie problem gminy. Ostatnio pytałam o Orange Freedom Pro - ano, płaci się za 1MB, a prędkość zależy od tego, ile osób akurat korzysta z nadajnika - jest wspólny na komórki i net, więc tego ostatniego może i wcale nie być. Przynajmniej uczciwie się przyznali. Pracuję zdalnie z domu i jestem skazana na internet radiowy małej lokalnej firmy właśnie - zrywa go przy każdym powiewie wiatru, kosztuje 150 zł miesięcznie, ale przynajmniej jest 1MB w obie strony, a przede wszystkim w ogóle JEST. Gminę Nadarzyn interesuje niestety tylko ściąganie podatków z przedsiębiorców, ale stworzenie infrastruktury ma gdzieś... Jak słyszę, że jakieś górskie wioseczki zakładają darmowy net dla wszystkich mieszkańców, to krew mnie zalewa na tych nadarzyńskich bufonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:50 Akurat Orange Freedom Pro mogę Ci polecić. Kolega miał podobny dylemat i zdecydował się na taki dostęp do internetu. Jak na razie (dwa miesiące) działa to całkiem dobrze i nie zrywa połączeń. Jedynym mankamentem jest miesięczny limit 3GB który w obecnych czasach jest śmiesznie mały, ale jak nie ściągasz dużo to powinien wystarczyć. I nieprawdą jest że korzysta z tych samych nadajników co komórki. To jest zupełnie inna sieć w technologi CDMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pse Re: Internet - porównanie ofert IP: *.knc.pl 09.04.09, 21:23 Dzięki za cenną informacje :) O tych 3 GB miły Pan z Orange akurat się nie zająknął, a 3GB to dla mnie duuużo za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmosiki Re: Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 00:35 > Dzięki za cenną informacje :) O tych > 3 GB miły Pan z Orange akurat się nie > zająknął, a 3GB to dla mnie duuużo za mało... Ten limit nie polega na tym, że po jego przekroczeniu przestanie Ci działać Internet czy musisz dopłacić . Sam mam Orange mobilny z limitem, wiele razy przekraczałem... i nie zauważyłem różnicy. Limit w umowie jest po to aby umożliwić dostawcy planowanie pojemności, po prostu ew. w przyszłości (ale obecnie z doświadczenia wiem, że tam gdzie przebywałem nie zauważyłem różnicy po przekroczeniu) po prostu jak przekroczysz limit to Twoje połączenia będą traktowane "gorzej" (mniejszy priorytet) i w zależności od wysycenia sieci możesz mieć niskie transfery. A jak zadzwonisz narzekać na infolinię to Cię poinformują, że to zgodne z regulaminem bo przekroczyłeś limit. I też nie jest tak, że wszędzie możesz odczuć skutki przekroczenia limitu, po prostu na jednym nadajniku może być tak, a na innym inaczej (problemem jest wysycenie łącz przy nadajnikach, nie szkieletu). Tak więc ja się limitem nie przejmuję bo jak na razie niespecjalnie on coś zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pse Re: Internet - porównanie ofert IP: *.knc.pl 10.04.09, 02:04 Oj, ale chyba się nie zrozumieliśmy. Najwyraźniej korzystasz z mobilnego internetu, z którym sobie jeździsz po Polsce. A ten Pro to radiowy internet stacjonarny - mniej więcej to samo, co mam teraz, tylko innej firmy. I ta mała lokalna jest chyba lepsza, mimo że droższa (chociaż w Orange przy podpisaniu umowy na rok trzeba zapłacić 700 zł za modem, więc razem z abonamentem wyjdzie na jedno - na dłużej umowy nie warto podpisywać, może za rok coś się ruszy?) - tu przynajmniej nie ma żadnych limitów, ograniczeń, wszystkie strony chodzą, no i prędkość ściągania jest taka sama jak wysyłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomalas98 Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 21:20 jaka rewolucja????!!! jako klient (zadowolony) Neo, zawsze biore umowe na rok, 1mb wychodzi 75zl, w nadzieji ze cos sie pojawi. No i znacznie taniej to jest w umowach na 36 miesiecy, albo komorkowych a zrywanie polaczenia mnie nie interesuje. Wpuscie tu zagraniczne molochy BT, cokolwiek, niech pokaza jak mozna robic pieniadze i dostarczac tania usluge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Internet - porównanie ofert nieprecyzyjne !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:05 Autor artykułu pominął drobny szczegół w porównaniu ofert innterentu stacjonarnego. Mianowicie póki co NIE DA SIĘ ZAŁOŻYĆ NEOSTRADY bez telefonu. Więc należy do rachunku za neostradę doliczyć najniższy możliwy abonament albo cenę za zawieszenie linii. Nie wiem jak jest to rozwiązane w Netii i u innych operatorów np. Kablówek. Tak więc neostrada wyjdzie miesięcznie min. 64 zł + opłata za telefon który nie trzeba używać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmosiki Re: Internet - porównanie ofert nieprecyzyjne !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 00:37 > Autor artykułu pominął drobny szczegół w porównaniu > ofert innterentu stacjonarnego. Mianowicie póki co NIE > DA SIĘ ZAŁOŻYĆ NEOSTRADY bez telefonu. Da się, można mieć Neostradę, a nie mieć telefonu. Natomiast musisz mieć linię POTS od TP (i to jest prawdziwe również w przypadku innych firm dających DSL po łączach tepsy). > Więc należy do rachunku za neostradę doliczyć > najniższy możliwy abonament albo cenę za > zawieszenie linii. Nie abonament tylko utrzymanie linii, a zawieszenie to jeszcze inna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Internet - porównanie ofert nieprecyzyjne !!! IP: 217.17.35.* 10.04.09, 07:36 jeśli nie dzwonię z tel. stacjonarnego i nie jest on mi do niczego potrzebny to i tak muszę za niego płacić. Czy będzie to abonament za utrzmanie linii czy za telefon z wliczonym pakietem minut. Więc najtańsza opcja np. Neostrady wychodzi dużo drożejtj. co najmniej 20%. Przyklad: 64 zł + koszt zawieszenia telefonu w TPsa (ok 25 zł) = 89 zł/mies w przypadku abonamentu za telefon to jeszcze więcej tyle kosztuje całkowita oplata za korzystanie z sieci co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
ainahd Re: Internet - porównanie ofert nieprecyzyjne !!! 10.04.10, 15:05 As masz całkowitą rację nie dodałeś, że zawiesić mozna tylko na 12 mcy a najniższy abonament aby mieć neostradę to ok.60 zł/mc.Dodajmy do tego abonament internetu i mamy prawie 130/mc.Tak było też wtedy gdy pisany był artykuł, dlatego wierzę tylko w fora a nie w niesprawdzone dane prezentowane w artykułach,gdzie pismakowi zależy tylko na wierszówce.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
ainahd Re: Internet - porównanie ofert nieprecyzyjne !!! 10.04.10, 15:05 ainahd napisała: > As masz całkowitą rację nie dodałeś, że zawiesić mozna tylko na 12 > mcy a najniższy abonament aby mieć neostradę to ok.60 zł/mc.Dodajmy > do tego abonament internetu i mamy prawie 130/mc.Tak było też wtedy > gdy pisany był artykuł, dlatego wierzę tylko w fora a nie w > niesprawdzone dane prezentowane w artykułach,gdzie pismakowi zależy > tylko na wierszówce.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal_anonim Internet - porównanie ofert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:07 Te oferty to chyba z jakiegos archiwum. UPC oferuje do 20mb/s, Aster 10mb/s, cala reszta czyli Neostrada / resellerzy DSL oferuja do 6mb/s. Oferty mobilne teoretycznie sie zgadzaja, tylko zapomnieli napisac, ze to sa wartosci teoretyczne, a rzeczywista predkosc zalezy od jakosci sygnalu / odleglosci od BTS i w praktyce 7.2Mbps jest fizycznie nieosiagalne. I ze wogole zasieg toto ma ~1% powierzchni kraju (duze miasta), a poza zasiegiem jest degradowane do predkosci 384Kbps. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Mamy rok 2009 a dane sprzed 3 lat..Nie rozumiem 09.04.09, 22:39 1 kwiecien minal,a artykul 2009 pominal, telekomukomunikacja sie rozwinela to dlaczego info pominela??? Zarty na bok.Przeczytalem artykul,Nie wierze wlasnym oczom. Czy to mozliwe?16 MB/sec za 120 zlotych incl.2 numery tel. Webspace incl.traffic i email.O sms nie wspominam. O skype tez nie i innych alternatywach. Czy tez 2 MB za 20 Zlotych. A kablowe,satelitarne,radiowe? Kochanii,obce firmy dbaja o swoje rodzime rynki. Dojscie do internetu to tez mozliwosc zarabiania pieniedzy. Czyli zastanowcie sie dlaczego firmy w Polsce klamia i oszukuja klientow podajac takie pakiety......!!!! ktore juz dawno,pomimo krytyki,sa po drugiej stronie ODRY. I tak to jest za drogo ale mozna wlasciwie miec polaczenia domowe 16MB do 32/MB co jest standartem,za DARMO zakladajac strony internetowe, ktore pracuja dla Ciebie,prawie jak automaty do robienia pieniedzy.............. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski W r.2001:1,5-2MB w Polsce,wioska,przez software!!! 09.04.09, 23:06 Bez problemu przez normalne polaczenia tel. i zwykly modem. To jest tez mozliwe jeszcze dzisiaj. Firmy oszukuja majac wsparcie polskich politykow. Internet to miejsca pracy i pieniadze. Podobnie bylo w Niemczech.Protesty,ataki internetowe,rowniez na servery koncernow i mamy nareszcie standart na 2009:16 MB przez normalne gniazdko telefoniczne a przez kabel 32/MB. Nie wspominam o satelicie,radiu,usb do laptopow itd. Nie wspominam o software. Tutaj jestem prywatnie.Twierdze ze firmy w Polsce was oszukuja.Oni siebie sami oszukuja.Menadzerowie mieli trudne dziecinstwo.......... W roku 2010 bedzie lepiej czego sobie i wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pytanie laika IP: *.hsd1.pa.comcast.net 09.04.09, 23:09 Jak można sprawdzic swoją prędkośc? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Re: Pytanie laika?Miezskasz w PL? 09.04.09, 23:22 Podaje link do Berlina.To tak na szybko ale sa tez inne: www.wieistmeineip.de/speedtest/--- www.dsl-speed-messung.de/---- www.dslreports.com/stest?more=1--- www.speedtest.net/ podaj w google polski lub angielski:speed dsl test czy tez vdsl speed test lub inne warianty. Jest ich wiele w EU i USA. <mozna to wykorzystac to jako dowod przed sadem jak za malo MB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pytanie laika?Miezskasz w PL? IP: *.hsd1.pa.comcast.net 10.04.09, 03:55 Dziękuję za namiary. Obecnie jestem w USA. Jestem bardzo ciekawy czy to co mi oferują jest zgodne z rzeczywistościa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Internet - porównanie ofert IP: 82.139.41.* 09.04.09, 23:18 Polecam małych operatorów i krótkie umowy. Problemów wbrew pozorom wcale nie więcej niż w przypadku dużych. Mogą też być umowy bezterminowe. Wolę 10zł drożej, ale bez łańcucha. Przeważnie taniej, a szybkość dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski DSL speed test.Link dla Polski 09.04.09, 23:27 www.speedtest.net/global.php to jest link gdzie mozecie sprawdzic szybkosci i porownac firmy komunikacyjne w Polsce. Takich info w internecie jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Setki milionow za UMTS w Polsce a tak wolne dsl 10.04.09, 02:29 Artykul informacyjny ale mam pytanie: setki milionow Euro za licencje UMTS w Polsce a tak wolne polaczenia.Dlaczego nie ma zmian? Szybki internet to miejsca pracy! Musza nastapic zmiany. To zrozumialy w koncu firmy w Niemczech,w Berlinie. Zmienilo sie wiele ale dlaczego politycy zapominaja o szybkich polaczeniach.Startujacych z....Polski. Tak jak w Berlinie. Wiele firm zachodnich w Polsce,przy polaczeniach #lacza sie najpierw z "matka" w swoim rodzimym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Internet - porównanie ofert IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.09, 08:52 Skąd ta tabelka? Od lat używam dialogu, teraz mam 6 mb/s [wieczorami 12]. 130 zł za net, abonament tel. i minuty gratis. Żadnych problemów z łączem, sprawna obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocek Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 12:38 No gratsy że wszystko ci hula, ważne by klient był zadowolony, ja mam freedoma i też się uśmiecham, za 49pln łącze 1mb/s i 20złociszy mi wpada jeszcze na komóreczkę a na moje potrzeby jest to wystarczający limit więc cóż uśmiecham się dalej : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Jubicz Internet - porównanie ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 15:27 W mojej opinie jeszcze jakiś czas będzie ograniczony dostęp do internetu - w konteksice słabych łączy, wciąż są drogie i ze słabą przepustowością w porównaniu z zachodem. Dobrze że punkt GG działa bez zarzutu nawet na 256 kb/s Odpowiedz Link Zgłoś