Dodaj do ulubionych

Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jednym...

IP: *.175.152.2.koba.pl 15.04.09, 19:29
nie widze zadnych korzysci przy przejsciu...mam numer w erze i place
miesiecznie 45pln.dostalem sony ericssona k770i za 1pln i 120 minut do
wszystkich.w play minuta kosztuje 45gr w erze 36gr.telefony maja podobna cene
takze sensu nie widze
Obserwuj wątek
    • Gość: Egzegezy Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 20:06
      Sens się zaczyna przy przejściu na kartę.
      • Gość: xxx Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: *.internet.szczecin.pl 15.04.09, 22:46
        tylko ze jak ma sie abonamet to mam faktury . Tez chialem przejsc do
        play ale era o niebo lepsza.kilka miesiecy temu abonamet 60zl
        280minut i SE C902 za 1zl. tyle tylko ze mam kilka tel w ERA
        • Gość: ja Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: *.chello.pl 15.04.09, 23:09
          WPIS SPONSOROWANY, WPIS SPONSOROWANY, WPIS SPONSOROWANY, WPIS SPONSOROWANY, WPIS
          SPONSOROWANY, WPIS SPONSOROWANY, WPIS SPONSOROWANY, WPIS SPONSOROWANY, WPIS
          SPONSOROWANY,
          • Gość: gostek zalosne ze w ogole trzeba czekac i do tego sporo p IP: *.ginqu1.dynamic.dsl.tele.dk 25.04.09, 13:35
            placic za przeniesienie.
            Przeniesienie numeru to tylko 2-3 klikniecia myszka 5 minut i jest zero kosztu
        • Gość: koleś Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 23:12
          ale o co wielkie halo. do każdego operatora tak można przejść. No do
          ery dwa podpisy trzeba ale reszta identyko.wielkie mi łał !
          • Gość: Kris W Orange tak samo IP: *.chello.pl 15.04.09, 23:38
            Podpisujesz umowe na nr tymczasowy i pełnomocnictwo i tak jest juz
            chyba od roku.....Ale Play wymyslił co za nowość!
            • Gość: myślenie nie boli Re: W Orange tak samo IP: *.chello.pl 17.04.09, 14:11
              a czy orange za przeneisienie do nich numeru da ci 50% bonifikate na abo przez
              chociaż 6 miesiecy ? czy jak przeneisiesz sobie numer do oranga na karte to
              wrocą ci wydane pieniądze zasialajac karte przez 3 miesiące z rzędu kwotą 20 zł
              i przez trzy miesiące jednym z posród trzech wybranych pakietów minutowych ?

hehehe

przeniosłem numer do playa, wziąłęm abo One play 65 na 2 lata ( 166 minut do
              wszystkich). Co miesiąc przez 18 miesiacy będe płacił tylko 50 zł, a za to że
              przeniosłem numer przez 6 miesięcy płacę tylko 25 zł. Dostałem takze samsunga
              f480 za 1 zł. samsunga sprzedałem na allegro za 690 zł. Za abonament w ciągu 2
              lat zapłące 1050 zł ( za 3985 minuty). Od tej kwoty odliczam to co dostałęm za
              spzredany na allegro telefon 1050 - 690 = 360 zł. Tyle będę musiał zapłacić
              przez 2 lata z włąsnej kieszeni jeśłi będę miescił się w minutach z abonamentu.
              360zł : 3984 minuty - 9 groszy za minutę.
              Tyle wyniesie mnie koszt za każdą z moich 4 tysięcy minut w abonamencie w ciagu
              2 lat.
              Pozdrowienia dla dojnych krów z Oranga, w której to sieci Samsung f480 przy
              abonamencie za 55 zł był w lutym po 850 zł.
              buhahahahha
              • Gość: Orange User Sam jesteś krową i to mało inteligentną IP: 195.47.201.* 20.04.09, 12:01
                Za 700 zł sprzedałem telefon, który dostałem za złotówkę. Opłaci mi to abonament
                na ROK (osoba fizyczna, jeden numer). Mam 100 minut do wszystkich sieci za 50
                zł. Mam również 540 minut do 3ch najczęściej używanych numerów w Orange i
                stacjonarnych. Pytam kolejny raz tego pracownika Play, który nieudolnie
                reklamuje sieć: Kto tu jest krową?
                • Gość: miszon Re: Sam jesteś krową i to mało inteligentną IP: *.chello.pl 27.04.09, 11:08
                  cytat:
                  "Mam 100 minut do wszystkich sieci za 50
                  zł."
                  Heh, w PLAY masz tyle minut za 45 zeta. Nie wliczając dodatkowych promocji, gdzie tych minut może być więcej.
              • tewi Re: W Orange tak samo 21.04.09, 17:03
                Tak orange za przeniesienie numeru daje 100 % zniżki na abonament nawet do 4
                miesięcy :) płacisz tylko aktywację 50 zeta, którą w całości i tak masz do
                wygadania:)
        • Gość: rydzu Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:35
          ta oferte to hyba z nieba wzieles bo nigdy takiej niebyło i niebedzie
    • Gość: szatan Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: 83.238.45.* 16.04.09, 16:15
      ziew
    • Gość: ziomas64 Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jednym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 11:12
      tylko, że na kertę żaden oranż i inne w standarcie nie mają takiej ceny 0,29 pln (pakiety, tylko w sieci itp...), mam popa 9 lat i już dość, nieraz jak uruchomiłem pakiet tzw. popgadane, to zamiast zdejmować minuty z pakietu zabierali kasę, a pani w BOK powiedziała tylko , że nie wie dlaczego....., więc Au revoir Orange.... PS. Era i Plus odpowiedziały w jakiś sposób na Fresh, a w Orange ?????
      • Gość: ;-) Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: 89.108.215.* 17.04.09, 20:05
        Zaktualizowałem moje dane w Orżnąć (telefon na kartę) i spadam do Playa. Orżnąć
        nie potrafi załatwić nawet tak prostej sprawy, jak blokada SMS reklamowych, co
        śmieszniejsze - wysyłanych z ich sieci. Nie szanujecie klienta, to pocałujcie
        mnie w d..ę. Nie brałem z siecią ślubu "na dobre i na złe".
    • Gość: myślenie nie boli Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: *.chello.pl 17.04.09, 14:17
      w play abonament one play 65 jeszczew lutym i marcu kosztował 50 zł przez cały
      okres trwania umowy. Gdybys przeniósł numer dostałbyś jeszcze 50% zniżki przez 6
      miesięcy. 25 zł x 6 miesięcy + 50 zł x 18 miesięcy = 1050 zł. 1050 zł : 24
      miesiące = 44 zł. Tyle wychodzi średnia miesięczna. A minut masz 166 !! W
      dodatku przy takim abonamencie mogłeś wziać samsunga f480 za 1 zł !!! od ręki
      mógłbyś go sprzedać na allegro za 700 zł.
      Więc jak widzisz chłopie , wydymali cię bez mydła w tej erze.

W dodatku teraz jakieś wiosenne bonusy sie w play pojawiły
      • Gość: gosciu Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: 87.204.210.* 21.04.09, 13:34
        o jejku jejku;
        mam abonament w erze sprzed prawie dwóch lat;
        2340 minut w pakietach (zgodnie z moim zapotrzebowaniem - sam sobie
        tworzyłem pakiety) za 100 zł;
        więc wszystko zależy od tego co klientowi pasuje najbardziej a nie
        tylko gołe minuty
    • Gość: Emigrant Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jednym.. IP: 89.204.181.* 18.04.09, 00:00
      A w Irlandii, wchodzisz doalonu mówisz o zamiarze przeniesienia
      numeru i w ciągu godziny już jesteś w nowej sieci.
      Polsko jak Ci daleko so Europy!!!!!!
      • Gość: Prosto_z_Irlandii Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: 84.203.178.* 22.04.09, 12:17
        Potem coprawda placisz 100E za telefon ktory w Polsce jest po zlotowce, ale
        operator irlandzki sobie to odbija potem znacznie wyzszymi cenami uslug niz w
        Polsce. Dodatkowa kase przynosze oszczednosci na masztach, w koncu Irlandia to
        takie wielki kraj wiec nie ma sensu rozbudowywac zasiegu.
    • Gość: jax abonamentów porównać się nie da, więc nie róbcie IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 13:48
      flame war w komentarzach, barany.

wystarczy spojrzeć na ofertę na karte, np orange i play. p4 nie do rozwalenia:)
    • Gość: Alient Przeniesienie numeru trwa ok. 2 miesiące IP: 78.133.245.* 22.04.09, 11:02
      Tragedia, Orange celowo spowalniał a teraz Play działa bez pośpiechu . Całość
      trwa u mnie ok. 1,5 miesiąca, numer mam mieć przeniesiony 3 maja.
    • turysta86 Play jako jedny ma rok ważne połączenia! 22.04.09, 23:04
      Przyznam szczerze, że zostałbym w Orange gdyby nie to, że te skurczybyki
      (zresztą jak cała reszta oprócz Play) kradnie niewykorzystane środki z konta,
      gdy minie pewien okres w zależności od wielkości doładowania. Dla mnie to
      skandal! Przecież to moje pieniądze! Dzwonię w miarę rzadko, zatem kasa przepada
      mi regularnie, a nie po to mam tel na kartę, żeby pakować ciągle w niego kasę
      jak w abonamencie. Tylko czekałem aż ktoś wreszcie coś z tym zrobi. Dopiero Play
      dał rok ważności. UCIEKAM OD ZŁODZIEI!
      • Gość: troll Re: Play jako jedny ma rok ważne połączenia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 11:14
        ja byłem w Orange przez 8 lat. Przed przejściem dla PLAY-a nawet nie zadzwonili
        i nie zaproponowali nic, NIC !!! Jestem w PLAY od 2 lat i jestem BARDZO ZADOWOLONY
    • Gość: Przeniosłem i .... Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jednym.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.09, 21:41
      Przeniosłem nr do Playa. Na szęście wybrałem na start ofertę na kartę, żeby
      przetestować w praktyce. Efekt taki, że kasują za 135 kB danych zamiast 0,24 zł
      ponad 2,50 zł. Mam telefon połączony przez większość dnia przez VPN z serwerem
      pocztowym. Sesja trwała około 5 godzin (ciągła - nie zrywana). Po 2 reklamacjach
      odpowiedź z Play - sesje miały miejsce i opłata jest zgodna z cennikiem. Jak
      chcę coś zrobić, to mogę ich pozwać do sądu. Żenada. Przy takim rozliczaniu za 1
      m-c sprawdzania poczty wydam ponad 100 zł. W Orange kosztowało mnie to około 30
      zł. Poza tym, to czyste złodziejstwo - niby reklamują że 0,12 zł za każde
      rozpoczęte 100 kB, a naprawdę to jest wolna amerykanka przy dłuższych sesjach i
      w sumie nie wiadomo za co się i ile się płaci.
      • Gość: miszon Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: *.chello.pl 27.04.09, 11:12
        Włącz sobie pakiet internetowy, bedziesz miał dużo taniej.
        • Gość: prz Re: Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jedn IP: *.lan.bermudy.net 27.04.09, 16:33
          Włączyłem. Dużo taniej nie jest - zamiast 1,20 zł za 1 MB, wychodzi 1,00 zł za 1
          MB. Ale dalej ten sam problem. Za 136 kB na billingu ściągnęło mi 2000 KB z
          pakietu 5 MB. To jakieś złodziejstwo. Sesja trwała kilka godzin (połączenie z
          VPN i sprawdzanie poczty z serwerem pocztowym) i w tym jest pewnie problem. Ale
          oczywiście w cenniku ani w warunkach nic o tym nie ma.

Nie ma słowa kulturalnego, które może opisać takie złodziejstwo.
    • naprawdetrzezwy Masz gdzieś kalkulator? 26.04.09, 18:32
      Gość portalu: <>< napisał(a):

> nie widze zadnych korzysci przy przejsciu...mam numer w erze i
      place
      > miesiecznie 45pln (...) za (...) 120 minut do
      > wszystkich.

37,5 gr za minutę.
      Czyli więcej niż 29 gr w Play.

w play minuta kosztuje 45gr w erze 36gr.

Czyli nadal więcej.

>telefony maja podobna cene
      > takze sensu nie widze

To dobrze, że tak śmiało przyznajesz się do głupoty.
    • Gość: qws Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jednym.. IP: 89.108.249.* 04.05.09, 10:35
      Pytanko - umowa u innego operatora kończy mi się za pół roku. Czy mogę już dziś
      zmienić operatora (bez narażania się na kary za zerwanie umowy), czy muszę
      czekać do końca umowy?
    • Gość: mikado Play i Play Fresh - przeniesienie numeru jednym.. IP: 94.254.183.* 06.05.09, 22:00
      Przeniosłem numer telefonu z ERY do Play. Po otrzymaniu nowej karty SIM okazało się że wszyscy użytkownicy sieci Plus nie mogą się do mnie dodzwonić. Zadzwoniłem do konsultanta i zgłosiłem problem. Bardzo miły pan powiedział, że zgłosi to technikom i problem rozwiążą. Po tygodniu nic się nie zmieniło. Zadzwoniłem ponownie z pytaniem dlaczego nic nie zrobiono w mojej sprawie, ponownie bardzo miły pan poformował mnie że jeszcze nikt się tym nie zajął. Poczeka jeszcze tydzień i jak się nic nie zmieni to będę zmuszony przenieść się do innej sieci, bo na cóż mi telefon jak się nie mogą do mnie wszyscy dodzwonić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka