Dodaj do ulubionych

Windows 7: gotowe do sprzedaży?

IP: *.net.inotel.pl 05.05.09, 15:54
Już nie reklamujcie tak tego badziewia... starczy... i tak nikt normalny tego
nie kupi...:-P
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.irishbroadband.ie 05.05.09, 16:17
      Tez mam dosc. Co chwila artykol o Windows 7 a w kazdym to samo.
      • Gość: xyz Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 12:09
        ja bym radził wrócić do szkoły na lekcje polskiego, a nie siedzieć przed kompem...
        • Gość: mzb Niezły cykl artykułów sponsorowanych :) IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 06.05.09, 12:15
          Tak od roku mniej więcej? :)
          • Gość: jola Re: Niezły cykl artykułów sponsorowanych :) IP: *.csk.pl 06.05.09, 12:19
            Ciekawe ilu z was to linuxiarze...
            • Gość: drwal Re: Niezły cykl artykułów sponsorowanych :) IP: 89.231.220.* 06.05.09, 14:32
              A co ma rozsądek wspólnego z byciem Linuxiarzem? Można zadać inne pytanie.
              Ciekawe ile z osób fanatycznie wielbiących ten system to ludzie, którzy za
              system nie zapłacą lub jaka jest średnia wieku osób które instalują byle
              instalować bo maja nadmiar czasu, a jedyne operacje jakie wykonują na swoim
              komputerze to GG i gry.
              Normalny myślący człowiek mając na przykład poprawnie działający XP na którym
              działają aplikacje nie potrzebuje Windows7 zwłaszcza uwzględniając fakt, że musi
              za niego zapłacić. A Microsoft nawet nie raczy ukłonić się w stronę swoich
              klientów i dać zniżkę dla kogoś kto już zakupił ich system czy to było Windows
              2000 czy XP czy tez Vista.
              Gazeta również przegina już całkowicie z reklamowaniem tego systemu.
              A oceny systemu na podstawie nie finalnych wersji to bezsens patrząc na historię
              i to jak wyglądały ochy i achy nad wersją beta, a jak wyglądała sytuacja w praktyce.

Gro ludzi nie poddających się owczemu pędowi może zakupi ten system gdzieś po
              roku od premiery gdy już system przejdzie etap początkowych błędów i pierwszego
              service packa i wykrycia wszelkich mechanizmów inwigilacji, które z całą
              pewnością Microsoft wpakował do systemu jak i pewnie wszelkie DRMy i inne
              dziadostwo.
              Ktoś kto ceni swój czas i pieniądze nie będzie zaraz leciał do sklepu bo
              gazeta.pl reklamuje namiętnie system Microsoftu, który to z kolei usiłuje wmówić
              ludziom, że wie lepiej co potrzebują w danym momencie.
              • Gość: atx Re: Niezły cykl artykułów sponsorowanych :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 15:30
                Microsoftowi gratuluje PR-owcow - gazeta publikuje srednio 5 nowych artykulow n/t Windows 7 w tygodniu. Juz normalnie boje sie otworzyc konserwe.
          • Gość: maniek Re: Niezły cykl artykułów sponsorowanych :) IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.09, 13:45
            Czysty system to moze i tyle wstaje. Sprobujcie poinstalowac troche programow to bedzie to samo co z XP.
            Nie czuje sie zachwycony nowym Windowsem.
            • Gość: karol Re: Niezły cykl artykułów sponsorowanych :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 15:09
              U mnie Vista sluzaca do grania w jedna gre + program antywirusowy + Skype wstaje
              jakies 3-4 minuty. Komputer ma 4Gb ramu, 2.5GHz Core2Duo (T9400) i GF 9600
              512MB. Ja to nie wiem co trzeva robic z Windows zeby dzialal _normalnie_.

• Gość: pada_deszcz Re: Niezły cykl artykułów sponsorowanych :) IP: *.alcatel.de 06.05.09, 15:35
                albo klamiesz albo jestes gosciem z tzw. zlotym dotykiem (co dotknie to
                spier..). na leciwej toshibie u300 vista z kupa programow laduje sie mniej niz 2
                min.
                • Gość: karol Re: Niezły cykl artykułów sponsorowanych :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 15:51
                  no widzisz, a u mnie nie. czyli najprawdopodobniej klamiesz.
                  • jarsza Pogodze Was:) 07.05.09, 09:09
                    obaj mowicie prawde, taki system - ma swoje Widzimisie i tyly.
      • Gość: muuu Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 83.238.66.* 06.05.09, 13:50
        Pranie mózgu. U nas w firmie komputery mają procesory P4 2.4 i 512 ram i modlę
        się aby nie instalowali tego badziewia, bo już na XP ciężko się pracuje przy
        odpalonych 5 aplikacjach eh. W7 to tylko kosmetycznie zmieniona Vista nic więcej.
        • Gość: jarecki Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 21:11
          A kto instaluje XP na takim sprzęcie ???. Linux z konsolą graficzną
          też nie działałby jakoś super rewelacyjnie.
    • Gość: rrrrrr Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 81.210.91.* 06.05.09, 12:24
      archaiczny p4 2.8Ghz hahaha; niech odpala 7-emke na 512RAM i na 1Ghz ...
      • ksaweer Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 12:42
        no właśnie - spróbujcie np. na dell x300 - 1,3GHz i 512MB RAM z 30GB dyskiem.
        • Gość: Spooky Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 12:46
          Po co mają odpalać W7 na takim sprzęcie skoro są podane ścisłe wymagania sprzętowe.

Na 1,7GHz z 3GB RAM działa bez problemu.
        • Gość: Mario Nie przesadzaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 12:50
          Miejsce komputera, który opisałeś jest w składnicy złomu. Może
          pójdźmy dalej. Spróbuj to zainstalowac na Pentium 1 z 2 MB pamięci,
          ciekawe jak pójdzie?
          • ksaweer Re: Nie przesadzaj 06.05.09, 13:18
            U mnie chodzi całkiem rześko. Na baterii ~4h. Zresztą porównaj to z
            konfiguracją przeciętnego netbooka, wtedy przekonasz się, że nie przesadzam. Tak
            w ogóle to do pisania skryptów i kompilowania większości binarek wystarczy. Bo
            właściwie to po co mi sprzęt, którego główną funkcją jest obsługa systemu
            operacyjnego, ze szczególnym uwzględnieniem fontanny i wiatraka w klozecie. To
            jakby konstruować samolot, którego 2/3 mocy silnika służy zapewnieniu zasilania
            niesionym pod skrzydłami światłom dyskotekowym.
            • ksaweer Re: Nie przesadzaj 06.05.09, 13:19
              ksaweer napisał:

> U mnie chodzi całkiem rześko. Na baterii ~4h.
              Oczywiście rześko chodzi system inny niż win7 :)
        • Gość: gosc Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.nitka.net.pl 06.05.09, 12:58
          a sprobuj swojego ulubionego ubuntu na takim sprzecie :)
          • cloclo80 Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 13:04
            Wystartuje w ogóle?
          • Gość: Rysiek Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.connecta.pl 06.05.09, 16:36
            Ubuntu daje radę.
            Zainstalowałem najnowszego Ubuntu na starym notebooku HP (512 MB RAM i 1 GHz AMD
            Duron) i jest OK. Rodzice są zadowoleni. Wcześniej mieli XP-eka, który też dawał
            radę, ale niestety po pół roku odmówił posłuszeństwa. Teraz korzystają z Ubuntu
            i są zadowoleni, bo nic im się nie psuję.
            • przechrztaimason Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 17:10
              To co z nim robili? Co za użyszkodnikiem trzeba być. Mój hula jak
              zły trzeci rok też na HPeku i to 510. Jeden raz BSOD (dziwna stronka
              w necie) ani razu zwisu, o reinstalkach nie ma mowy. Zadziwia mnie
              zawsze co ci ludzie z kompami wyprawiają.
              • Gość: hahaha Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 06.05.09, 20:22
                > Jeden raz BSOD (dziwna stronka w necie)

Pewnie nie wiesz, ale właśnie wystawiłeś swojemu systemowi nagorsze możliwe
                świadectwo. Zdalne zawieszenie systemu przez Internet? Kompletna dyskwalifikacja.
                • Gość: atx Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.mas.airbites.pl 07.05.09, 02:05
                  No i ciekawe, co tam jeszcze wlazlo po takim "BSODzie po dziwnej stronce w necie"
        • tklich Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 13:46
          na dell gx270 PIV 2.4 1gb ram 40 gb hdd (koszt około 250 zł za kompletną
          maszynę) chodzi jak XP. W przeciwieństwie do tego badziewia ubuntu.
    • az.anonim dzień bez min, 2-3 artów o Win7 to dzień stracony 06.05.09, 12:46
      i tak większość pozostanie przy XP, a ambitniejsi wybiorą linuxa ;)

Let the battle begin!!!
    • Gość: Mario Glupiś jak but IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 12:48
      Ja jestem zupełnie normalny i nie mogę się doczekać Windows 7. Jak
      tylko wyjdzie to kupię na wszystkie 4 moje komputery.
      • qawsedrftg a będziesz stać w kolejce przez całą noc? 06.05.09, 13:04
        jeśli nie to jednak chyba z tą normalnością coś nie
        tak!
      • Gość: elefantier Re: Glupiś jak but IP: 89.231.220.* 06.05.09, 14:34
        Taaa słowo normalny nabiera nowego znaczenia...
    • Gość: michal Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 06.05.09, 12:50
      Ciekawe, czy przy testowaniu brano pod uwagę inne aplikacje poza uruchomieniem
      samego systemu operacyjnego. Uruchamiałem Windows Vista na podobnym sprzęcie
      (nieco słabszy CPU) i owszem, nawet nie było najgorzej. Jednak przy uruchomieniu
      kilku aplikacji odczułem dyskomfort pracy. Swoją drogą ciekawe, Microsoft
      sponsoruje te artykuły o swoim nowym systemie na wszystkich możliwych portalach
      czy co?? o_O
      • Gość: gosc Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.nitka.net.pl 06.05.09, 12:59
        a linux sponsoruje artykuly ? chodzi o to zeby przyciagnac takich jak ty do pisania glupich komentarzy :)
        • Gość: elefantier Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 89.231.220.* 06.05.09, 14:37
          A w którym miejscu on napisał głupi komentarz? Tylko dlatego że napisał o swoich
          odczuciach w sposób normalny to go gnoisz jak smarkacz wyzywając od Linuxiarzy i
          używając durnych argumentów? Ile ty masz lat 13? Bo taki poziom reprezentujesz w
          komentarzu.
          • przechrztaimason Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 16:15
            Nie sweterki. Po prostu pod windami chodzi co najmniej 88% kompów na
            tym pięknym świecie i do ich posiadaczy adresowane są artykuły o
            Win7. Jak wasz obiekt kultu religijnego, pryszczersi, czyli Linux
            będzie zdatny do użytku a nie katowany przez 2% masturbatorów to
            będzie więcej o nim. Na razie pozdrowienie dla maniaków. I małe
            wyjaśnienie. Nie wyznaję kultu szkiełek, po prostu traktuję Windowsa
            jak trzeba, czyli narzędzie. Nie modlę sie do łopaty jak i nie modlę
            sie do Mikromiękkiego. Po prostu go uzywam, bo niem czasu ani chęci
            użerać się z pingwinkiem. Może wam staje jak jak wklepiecie parę
            linii w konsolę, ja nie mam na to czasu. System ma działać a nie
            stroić fochy.
            • Gość: t.j.p Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.gdynia.mm.pl 06.05.09, 19:49
              linux nie jest zły mam obecnie ubuntu 9.04 i wszystko działa tak jak poprzednio
              działało pod xp, co do konsoli - używam, ale b. rzadko :)
            • Gość: elefantier Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 89.231.220.* 06.05.09, 20:23
              Widzisz i twój problem polega na tym, że w swym zadufaniu nie potrafisz
              dostrzec, że aby być przeciwnikiem smarkaterii i gó...arstwa na forum, które
              kompletnie pozbawione obiektywizmu da się pociąć za korporację i jej produkty za
              które 80% nawet nie zapłaci, nie trzeba być użytkownikiem Linuxa. Więc racz nie
              pisać do mnie w sposób, który określa, że trzeba być albo za Linuxem albo za
              Windowsem żeby być cool bo jestem użytkownikiem Windows ale znam jego wady jak i
              wady tej korporacji. System używam do pracy nie do zabawy i durnych pojedynków
              co jest lepsze co jest gorsze i co ma więcej kolorów. Więc pomyśl zanim coś
              napiszesz bo w tym całym swoim zaślepieniu nie dostrzegasz, że świat jak i
              poglądy nie są czarn obiałe.
              Po wielu komentarzach dochodzę do wniosku że jakaś plaga gó...arstwa napłynęła
              bo większość komentarzy to po prostu jakiś fanatyzm bijący od ich autorów ze
              średnią wieku 14 lat.
    • Gość: AR Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 88.220.105.* 06.05.09, 12:58
      A na moim PIII 933 256mb RAM GF4MX 64mb pójdzie?
      • Gość: laik Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:08
        Pójdzie! Zainstalowałem go na celku 500@622 i 256 ramu, riva tnt2 m64. I działa, oczywiście o komforcie pracy nie ma mowy, ale działa, uruchamia się, mp3 odtwarza bez zacięć.
    • Gość: greg Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 217.168.131.* 06.05.09, 13:06
      Nie jest szybszy od XP. Na moim athlonie 2800 + 1GB XP odpala się ok. 30 sek.

Zainstalowane ze 3 lata temu.
    • Gość: huh Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 86.47.47.* 06.05.09, 13:07
      nie task bar ale super bar
    • Gość: PCLinuxOS a ja z ciekawości zasysam właśnie z M$ 7 RC IP: 80.48.2.* 06.05.09, 13:15
      Chcę zobaczyć jak to wygląda i działa. Mimo, że pracuję na pingwinie.
      • qawsedrftg ja już się zaktualizowałem 06.05.09, 13:45
        Pięknie to działa, nie to co ten obrzydły linux. Wyskoczyło okienko
        update managera: nowa wersja dystrybucji "Windows 7" dostępna,
        instalować? Klik, klik, i samo się w tle ściągnęło i zainstalowało,
        i już mam lśniące nowe łindołs. Oczywiście programy też się
        zaktualizowały, żadnego ściągania i konfigurowania od zera, jak na
        kubuntu. Polecam każdemu!
        • Gość: hahaha Re: ja już się zaktualizowałem IP: *.irishbroadband.ie 06.05.09, 13:54
          Nie tłumacz. Ci, którzy mają otwarty umysł sami potrafią do tego dojść. Od
          pozostałych możesz najwyżej otrzymać bluzgi w komentarzach.
          • Gość: drwal Re: ja już się zaktualizowałem IP: 89.231.220.* 06.05.09, 14:44
            Na razie widzę nie tyle otwartość umysłów co naiwność i podatność na marketing.
        • Gość: PCLinuxOS ebłebłe, no wiesz w kwestii wyglądu linuxa IP: 80.48.2.* 06.05.09, 14:25
          (skoro to fundamentalny argument), prostoty i konieczności konfiguracji to
          jesteś trochę do tyłu. starałem się unikać porównań między jednym OS'em a drugim
          ale byłeś łaskaw nieprzychylnie ocenić mój ulubiony system.

więc serdecznie polecam zapoznać się z kubuntu 9.04, ew. PCLinuxOS'em.
          Instalacja ~15 min, nie trzeba niczego już konfigurować. poza pocztą i kolorami
          systemowymi, jeśli potrzeba. M$ też za ciebie tego nie zrobi :D

dla mnie kluczową kwestią, na którą zwrócę uwagę w siódemce będzie responsywność
          i użycie zasobów systemowych. iso się pobiera, więc czekam cierpliwie.
          • Gość: rumburak Re: ebłebłe, no wiesz w kwestii wyglądu linuxa IP: 89.231.220.* 06.05.09, 14:49
            Zapewne Microsoft nadal nie poprawił tego co jest największą bolączką ich
            systemów czyli brak nadzoru nad rejestrem systemowym do którego instalowane
            aplikacje wpisują co i jak chcą, jednak gdy przyjdzie pora odinstalowania danej
            aplikacji to w rejestrze zostaje syf tak samo jak masę plików/bibliotek
            odinstalowywanego programu. I bawią się w kolorki i wygląd kalkulatora, a nadal
            nie zrobili mechanizmu kontroli czy też mechanizmu, który pozwoliłby panować nad
            tym co dany program robi w systemie, gdzie umieszcza swoje pliki by móc bez
            zostawiania syfu w systemie odinstalować program po którym nie zostanie ślad i w
            konsekwencji nie będzie zapychało systemu.
        • Gość: rumburak Re: ja już się zaktualizowałem IP: 89.231.220.* 06.05.09, 14:41
          Nie wiem czy dostrzegasz pewną zależność i wpływ Linuxa na to co robi Microsoft.
          Tylko kretyn nie dostrzega tego, że istnienie Linuxa, który depcze po piętach
          Microsoftowi powoduje, że również użytkownicy systemów Microsoftu mają z tego
          korzyści. Więc nie byłbym takim ignorantem w odniesieniu do Linuxa. I piszę to
          jako użytkownik Windows bo zaczyna mnie wku...ać ta dziecinada z gnojeniem
          Linuxa tylko dlatego, że się jest zbytnio upośledzonym by sobie z tym systemem
          poradzić. A Linux stale ulega rozwojowi i jego interface jest coraz bardziej
          przyjazny więc trochę pokory i obiektywizmu zamiast fanatyzmu.
          • Gość: karol Re: ja już się zaktualizowałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 17:25
            jezu, co to sie probilo. sa madre komentarze na forum! pora umierac ;)
        • Gość: atx Re: ja już się zaktualizowałem IP: *.mas.airbites.pl 07.05.09, 02:09
          Niezly tekst, ale obawiam sie, ze malo kto zauwazy ironie :)
      • Gość: Jajacek Re: a ja z ciekawości zasysam właśnie z M$ 7 RC IP: *.c152.petrotel.pl 06.05.09, 14:31
        Z jakiego zasobu ciągniesz
        • Gość: PCLinuxOS z microsoftu. mam to ichniejsze live.id czy jakoś IP: 80.48.2.* 06.05.09, 14:47
          tak. bezpośrednio od M$.
          • Gość: hahaha Re: z microsoftu. mam to ichniejsze live.id czy j IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 06.05.09, 20:23
            Nie pisz "M$" tylko MS. Jeśli oczekujesz szacunku pod adresem swojego systemu to
            sam trzymaj poziom.
    • Gość: jajacek Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.c152.petrotel.pl 06.05.09, 14:09
      W artykule zachęcają mnie radaktory ro zassania 7niu nieszczęść cele
      potestowania. Normalnie te mam alergię na system z Redmond, ale sobie
      pomyślałem, że jednak pociągnę. Na dole artykułu znalazłem link, który zawiódł
      mnie na oficjalną , microsyfową stronę 7 RC. Tam doczytałem, że do zassania tego
      cudu potrzeba Windows Live ID, jest nawet link do stroni z formularzem coby
      uzyskać ten magiczny identyfikator. Wypełniłem, zaakceptowałem i co?
      "..wystąpiły problemy techniczne z usługą..." jest też link do formularza
      zgłoszenia usterki, ale żeby zgłosić usterkę trzeba mieć identyfikator Live ID
      :-)) Wniosek: NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO W MICROSOFCIE, NADAL BANDA DYLETANTÓW WCISKA
      CIEMNEJ MASIE KIT
      • Gość: asd Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.atmgrupa.pl 06.05.09, 14:11
        @ jajacek
        Mi i milionom innym wszystko poszlo swietnie. Moze to ty masz syfa w glowie?
        • Gość: jajacek Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.c152.petrotel.pl 06.05.09, 14:24
          Codziennie radzę sobie z buggami w nieporównywalnie bardziej złożonych
          systemach, więc nie pouczaj mnie. Aplety na stronach MS są dziurawe jak cały tan
          ich OS, łatany niezliczonymi nakładkami i packami. W normalnych - komercyjnych
          zastosowaniach gdzie potrzebne jest bezpieczeństwo i pewność strumienia danych
          nikt o zdrowych zmysłach nie zaimplementuje OSów z Redmond. To systemy zdatne do
          użytku w domu.
          • Gość: asd Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.atmgrupa.pl 06.05.09, 14:41
            ok sorry, przeciez wszyscy wiedza, ze winda to g... miliony kopii kupily
            krasnoludki, bo nie mialy co robic z kasa.
          • nroht Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 15:06
            no ale to jest system do domu wiec po kiego pierdzielisz o komercyjnych
            zastosowaniach? widac jednak masz syfa...
            • Gość: Jajacek Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.c152.petrotel.pl 06.05.09, 15:24
              Czyli proffesional edition znaczy do użytku domowego, a home edition? w stajence?
              • nroht Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 15:37
                poczytaj to sie dowiesz.
                ahh zapomnialem. Tobie strony "mokrosyfu" nie dzialaja.
        • Gość: analizator Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 89.231.220.* 06.05.09, 14:42
          Cóż natomiast ty należysz do grupy ciemnej masy podatnej na marketing. I jeszcze
          jak idiota stajesz w obronie korporacji, to jest dopiero powód do wstydu.
          • Gość: Jajacek Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.c152.petrotel.pl 06.05.09, 14:55
            Co nazywasz marketingiem? Koleżanka nabyła do studia foto PS CS4, okazało się że
            z winXP nie bardzo sobie radzi, trza było upgrade'ować do visty. Po upgradzie
            wylazło że soft za kilka tysiów - photostation pro nie chodzi na viście. Wniosek
            trzeba postawić 2 kompy kupić dwie licencje itd.... To jest marketing?
            • nroht Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 15:35
              niezle. Najpierw zle doradziles viste nie sprawdzajac uprzednio czy inny soft
              bedzie dzial, a potem kupiles dwie licencje podczas gdy dolozyles tylko jednego
              kompa. To jest dopiero marketing skuteczny. Klienci kupuja licencje na zapas...
              • Gość: Jajacek Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.c152.petrotel.pl 06.05.09, 15:48
                Duuuzia klopota jest czyta jezik polki duuuuzia klopota, trudana jezy jest
                polska....
            • Gość: elefantier Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 89.231.220.* 06.05.09, 20:41
              Zadziwiające, że mi Photoshop CS4 na XP radzi sobie ok. Zakupiony mam cały pakiet.
      • Gość: PCLinuxOS dziś lub jutro wstawię 7 na tnttorrent IP: 80.48.2.* 06.05.09, 14:32
        będziesz mógł pobrać. mi ciężko było dobrać się do pobieralni od M$ bo mieli
        pewnie przeciążenie systemu. jest dosyć spore zainteresowanie, to i serwery im
        się dławią.

ale sam download jest przyzwoity.
      • Gość: wlkp Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.wieszowanet.pl 06.05.09, 16:59
        mam dokładnie to samo ;/
    • Gość: asd Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.atmgrupa.pl 06.05.09, 14:09
      Na moim 5-letnim VAIO 1.7 centrino 1G ramu smiga az milo. Sam sobie wynalazl i
      dossal sterowniki i tyle.
    • Gość: !? Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 80.55.176.* 06.05.09, 14:24
      a co to artykul sponsorowany - system bez wad :P
    • Gość: dssfd Ale to wszystko jest też w Viście IP: 84.201.219.* 06.05.09, 15:17
      Ale to wszystko jest też w Viście. Więc o co to halo?
    • Gość: trau Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: 79.162.151.* 06.05.09, 15:35
      "Na starym Pentium 4". O żysz ty! Przez chwilę się zastanowiłem, czy
      mój Duron 1000 z 2002 to już epoka kamienia łupanego, czy może coś
      wcześniej. Ludzie! ŻADNA firma w polsce nie zrobi od zera nic na
      kształt najprostszego Z80, czy 8086 (wiadomo, że nie musi, bo te
      procki sa za pare dolców). ALE: NIE MAMY LUDZI, TECHNOLOGII,
      SPRZĘTU, BAZY NAUKOWEJ. W halach po CEMI hurtownie wietnamskich
      trampek. Jesteśmy za Kenią, Ghaną i Namibią. Honor ratuje jedynie
      ITE, pare firm okołowojskowych (Radmor, Radwar, kilka bardziej
      tajnych - chłopaki nie klepać tak ozorem przy obcych w schronisku
      Odrodzenie) i może ADB z Zielonej Góry.
      • Gość: starypentium4 Nie mamy ludzi, technologii, etc. IP: 63.84.202.* 06.05.09, 17:03
        Ludzie sa, a raczej "moze i by wrocili skadstam",- Polakow
        znajdziesz wszedzie, takze w najnowoczesniejszych laboratoriach i
        fabrykach polprzewodnikow. Sama technologia to nie taka straszna
        sprawa, ja bardziej martwil bym sie o stabilne dostawy pradu czy
        wody w Polsce albo o jakosc infrastruktury komunikacyjnej. Licencje
        mozna kupic na poczatek, sprzet to sprzet, na aukcjach jest tego
        zatrzesienie za zupelne grosze, baza naukowa jest potrzebna tylko
        najbardziej zaawansowanym, reszta "tlucze" w fab'ach masowke nie
        zawracajac sobie glowy naukowymi pier_olami.

Tak na prawde potrzebna jest decyzja polityczna. Za nia idzie forsa.
        A reszte da sie zrobic.

Tylko kto wie, z czego ma zyc Polska? Z wyplatania wiklinowych koszy
        z importowanej wikliny? Z biotechnologii? Z produkcji ukladow
        scalonych? Z hodowli swinek? Z fermentacji alkoholu? Z pieniedzy
        przysylanych do domu przez emigrantow? Konia z rzedem temu, kto mi
        to wyjasni...
    • Gość: pocalujta_wujta Sprawdzcie to indeksowanie po roku uzywania IP: 204.153.88.* 06.05.09, 15:45
      Najpierw trzeba pouzywac tego systemu by cos mowic. Kazduy system zaraz po
      instalacji dziala szybko bo system jest "posortowany' i ma swierze indeksy
      oraz rozklad danych na dysku.

1. Symulowac uzytkownika zapelniajacego dysk tysiacami malych i duzych plikow
      przez 30 dni.
      2. Zapoelnic dysk do ok. 80%.

Wtedy napiszcie jak szybko dziala system. A tak te oceny mozecie sobie wsadzic.

Informatyk
      (UNIX, Linux, Windows 3.0-XP, Mac OS X e.t.c.)
    • Gość: poll Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.09, 16:19
      Dzień bez reklamy win7 dniem zmarnowanym!
    • wieprzowinapozydowsku Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 16:25
      "Release Candidate to wersja kandydująca do ostatecznej - w przypadku Windows
      7 niewykluczone, że pierwsza i ostatnia. Najnowsze wydanie prezentuje się
      bowiem stabilnie i uwzględnia większość sugestii przekazanych przez beta
      testerów po publikacji wersji beta. Oto nasze pierwsze wrażenia. "

Nudni juz jestescie z tym ciaglym promowaniem microsoftu...
    • Gość: Prevana Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.netis.net.pl 06.05.09, 16:59
      A co z grami?
      Totalna kaszana ( 60% wydajności Visty i 30% wydajności XP ! )
      następna wersja zupełnie nie pozwoli grać w najnowsze gry.
      Tak trzymać Microsoft, a zupełnie wypadniecie z rynku.
      Tyle szumu i nic! obecnych programistów na zbity łeb z pracy!
      Przyjąć starych- tych co tworzyli XP inaczej firma długo nie
      posiągnie. Premiera Windows 7 będzie katastrofą! Od czasu Windows XP
      i Office 2003 Microsoft wypuszcza same badziewia! Może to wina
      nowego prezesa - jakiś nieudacznik !!! BG WRACAJ !!!
    • Gość: zed Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.cable.ubr11.shef.blueyonder.co.uk 06.05.09, 17:18
      To faktycznie jest "ostateczna wersja". microsoft zmarnowal szanse na przelom wypuszczajac poprawiona viste i teraz bedziemy obserwowali tego skutki na rynku oprogramowania. Konczy sie pewna przykra historia.
    • Gość: moonraker3 Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.telbeskid.com.pl 06.05.09, 17:26
      Testuję Windows 7 na maszynie z Celeronem 2,4 i 512RAM i zintegrowaną grafiką.
      Działa rewelacyjnie nawet na tym sprzęcie.
    • Gość: Michu Windows 7: działa na starszych kompach IP: *.szczecin.vectranet.pl 06.05.09, 18:31
      Na Intel Celeron 410 1.46 GHz, 1GB RAM Windows 7 śmiga tak samo jak WindowsXP. Faktem bezspornym jest jednak, że cześć oprogramowania nie chce działać poprawnie, lub system informuje o problemach. Natomiast uruchomiłem jednocześnie Photoshopa CS3, Office 2007, Firefoxa i Thunderbirda (taki mój standarcik pracy) i wszystko działało normalnie. Nie zauważyłem innych (czytaj wolniejszych) reakcji ni z na XP.
      ------------------------------------------------------------------
      Autor wpisu nie pracuje w Microsoft, nie ma nic wspólnego z reklamą,
      a jego wypowiedzi nie odzwierciedlają orientacji seksualnej ogółu.
    • Gość: krece majonez Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:46
      a mnie sie ta siodemka podoba. co prawda na xp mi sie pracuje dobrze to odswierzenie okienek zawsze dobrze zrobi. smiac mi sie chce zarowno z tych ktorzy w owczym pedzie pobiegna po 7 tak jak kiedys po Viste, a z drugiej strony zal mi calej masy frajerow ktorzy chcieliby wiecznie stac w miejscu, bo dla nich kazda zmiana jest beeee. nie ma sie co bac zmiany na lepsze, swiat caly czas idzie do przodu i musicie sie z tym pogodzic, chyba ze jestescie z tych ktorzy cale zycie stoja w miejscu.
      • Gość: hahaha Re: Windows 7: gotowe do sprzedaży? IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 06.05.09, 20:27
        A czy potrafisz sobie wyobrazić, że niektórzy idą do przodu na starym systemie?
        Bo na przykład nie potrzebują żadnej z nowości Win7 do bycia znakomitymi
        profesjonalistami w swoim zawodzie?
    • Gość: mrufek Windows 7 i eee PC 1000 Asusa IP: *.range86-159.btcentralplus.com 06.05.09, 20:25
      zainstalowalem i dziala. od reki ruszyl bluetooth (mysza), wifi,
      kamerka. nawet aero dalo sie odpalic :)
    • smok_sielski Windows 7: gotowe do sprzedaży? 06.05.09, 21:11
      Archaiczny to ja mam laptop - Pentium 3 1GHz,256MB RAM. Chodzi na nim Windows
      XP i jeszcze pewnie dlugo pochodzi :)
      smok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka