Dodaj do ulubionych

Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS

IP: 86.47.47.* 16.06.09, 11:27
w ogole Polska jest najlepsza w e wszystkim, szkoda, ze placad tam marnie,
bezrobocie wysokie i chamstwo na kazdym kroku. wiekszosc przedsiebiorstw w
rekach obcego kapitalu, zadnej swojej technologii, korupcja w rzadzie, sluzba
zdrowia - szkoda zaczynac pisac...ale tak Polak potrafi
Obserwuj wątek
    • Gość: Posiadacz Larka Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: 130.138.227.* 16.06.09, 11:28
      Co za brednie, nie oni zdiagnozowali tylko internauci, którzy podsunęli im ten
      pomysł. Pierwsza diagnoza Larka to była, o zgrozo, konserwacja satelit (pewnie
      malowanie :D :D :D). Zamiast ich wychwalać zapytajcie dlaczego oszukali
      klientów sprzedając im sprzęt zawierający nie ten moduł GPS jaki widnieje w
      specyfikacji i na pudełku. Niezły artykuł sponsorowany, szkoda że kłamliwy. Co
      do poprawki, to na chińskich stronach była dostepna już w niedzielę, pewnie
      znaleźli, ściągnęli a teraz chwalą się, że oni to zrobili. Masakra
      • mageillusionist Super Lark? Żaaaal.pl 16.06.09, 11:35
        Wpierw na samej gazecie pisaliście, że Lark oszukał klientów podając, że to wina
        konserwacji satelit, a teraz, że to taka cudowna firma co sama sobie przypisała
        zasługi internautów? ;]
      • Gość: nureczek Dokładnie - Lark dał ciała na całej linii IP: *.dsk.uw.edu.pl 16.06.09, 11:37
        Zgadzam się z przedmówcą w całości. A kto nie wierzy lub nie wie, co ta firma
        wczoraj wymyślała, niech poczyta sobie na forum o nawigacji:
        www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10786&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=69135ac681d72406af278703d2196ed8
    • Gość: jfjtfj Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:29
      Jak to mówił mój wykładowca- Polacy są znani z tego, że potrafią kombinować
      (nie tylko w negatywnym sensie) i sobie zawsze poradzą
    • Gość: Jacek Brednie! Jacy Polacy naprawili problem?! IP: *.merinet.pl 16.06.09, 11:41
      Co za bzdura! Lark udostępnił plik przygotowany przez Chińczyków - można to
      sprawdzić, sprawdzając autora dokumentacji (plik .doc dołączony przez Lark'a).
      Tak więc to kłamstwo, że Lark i Polacy naprawili problem. To po pierwsze.
      Po drugie: firma Lark uparcie twierdziła najpierw, że trwa "konserwacja systemu
      GPS" i na skutek tego nie działają nawigacje - ale o dziwo tylko wybrane, i
      głównie Larka.
      Po trzecie: w poniedziałek firma Lark szybko usuwała ze specyfikacji produktów
      na stronie www informację o zastosowanym chipie SirfStar'a - bo "okazało się" że
      urządzenia mają... MStar'a - do czego Lark przyznał się w oficjalnym komunikacie
      na swojej stronie.
      Podsumowując:
      Mamy do czynienia faktycznie z szybką reakcją polskiego dystrybutora, i to jest
      na plus. Niestety, równocześnie mamy do czynienia z wciskaniem klientom "kitu" -
      odnośnie przyczyny, jak i specyfikacji sprzedawanego sprzętu. W tej sytuacji
      robienie bohaterów z firmy Lark to gruba przesada!
    • Gość: rudy Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: 94.75.112.* 16.06.09, 11:42
      Totalna bzdura i artykul pisany prawdopodobnie na zamowienie. W
      Larkach zamontowano moduly GPS MStar a wg. wszelkich specyfikacji
      mialy tam byc zamontowane moduly SirfStar. Tak wiec nie dosc, ze
      lark sprzedawal GPSy inne niz zapewnial to jeszcze zamiescil na
      swojej stronie klamliwa informacje, ze ich urzedzenia nie dzialaja
      dlatego bo Amerykanie prowadza pracwe konserwacyjne systemu GPS
      buhaha dobre sobie...szkoda, ze w tym czasie urzedzenia innych
      producentow oparte na modulach SirfStar dzialaly bez problemu.
      Wkurzonych sytuacja odsylalam do UOKiK w zwiazku z tym, ze zostali
      oszukani przez sprzedawcow a Ci przez producenta, ktory wprowadzil
      ich w blad piszac (np. w scecyfikacji produktu), ze LArki sa
      wyposazone w modul GPS SirfStar (w praktyce jest to modul MStar jak
      dowiodla ta "wtopa").
      • Gość: maxi Re: Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w G IP: 195.182.52.* 16.06.09, 11:49
        Moj GPS padł w niedzielę w trakcie powrotu z długiego weekendu, wpieprzyłem się
        w jakąś dziurę i nie mogło mi zlokalizować satelity. Tak właśnie myślałem, że
        coś się zwaliło, ale myślałem, że satelita :) Poszukam pudełeczka i sprawdzę,
        czy rzeczywiście jest tam inny moduł wpisany...
      • Gość: larkowiec Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: 217.98.71.* 16.06.09, 12:13
        mkoryszewski@gazeta.pl
        piszcie z zadaniem sprostowania.
        Nie bedzie sobie Lark robił reklamy naszym kosztem.
    • Gość: sliniak Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:45
      Ale się wzruszyłem, dali łatke do swoich nawigacji bo pierwsze ludziom
      wcisneli kit a dokładnie sprzęt niezgodny z podaną specyfikacją!!! Artykuł
      mnie tak wkurzył że chyba Larka spuszcze w kiblu to moze znajdzie dorgę do
      szamba!!!
    • Gość: juras Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: *.icpnet.pl 16.06.09, 11:46
      OK Lark !!!
    • Gość: Entuzjasta Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: *.stansat.pl 16.06.09, 11:48
      Gratulujemy firmie Lark znakomitego działu PR i proponujemy, żeby firma zajęła się teraz systemem Windows, polską służbą zdrowia i finansami USA.
    • Gość: zenek Lark rozwiązał także problem głodu w Etiopii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:52
      wyginięcia wilka workowatego (3 sztuki biegają po siedzibie firmy), osuszył
      Atlantydę a także spowodował że Wszechświat przestał się w końcu rozszerzać.
      Jeśli w tej notce maczali paluchy specjaliści od PR firmy Lark (a na to
      wygląda), to ja bym ich cofnął do gimnazjum, bo na takim poziomie jest ta ściema.
    • Gość: x Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: *.dublin.corp.yahoo.com 16.06.09, 11:52
      ciekawe bo jeszcze 2h temu bezczelnie kłamali ze to wina amerykanów którzy
      serwisują satelity!!!
    • Gość: spammtrapp Re: Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w G IP: 217.98.71.* 16.06.09, 11:54
      Rozumiem ze chodzi o to ze podalem potencjalna przyczyne problemów? Tak jestem
      Polakiem, specjalisci z firmy Lark? Koryszewski, ile Ci zaplacili za reklame?
      Specjalisci z firmy Lark to niedouczone gostki ktore staraja sie ludziom wmowic
      pierdoły, byle samemu nie dostac po dupie. Jedyne co zrobili to napisali polska
      instrukcje do chinskiego patcha.
    • Gość: jacekp1313 Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: 192.55.157.* 16.06.09, 11:55
      Fakt, plus za szybkie wypuszczenie poprawki - ale gigantyczny minus
      dla twórców oprogramowania nawigacyjnego (źle czytał datę).
      Ponadto firma Lark dopuściła sie oszustwa, podając w specyfikacji
      moduł GPS SiRFStarIII, gdy w rzeczywistości było to MSTAR - nawiasem
      mówiąc, specyfikacje na stronie www zostały juz wczoreaj zmienione -
      (nawigacje z modułem SiRT działały bez problemów) a póżniej
      tłumaczyła, że awaria GPS jest spowodowana konserwacją sysytemu
      satelitarnego przez rząd USA.
      Tak więc, chwalić kogoś, że naprawił to, co sam spieprzył...
      • Gość: heon Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:13
        Dokładnie tak Oszukali dziesiątki tysięcy klientów, a ich oszustwo wyszło przy
        błędzie którego nie przewidzieli musieli szybko reagować i dlatego tak szybko
        wypościli poprawkę ale mogli by się do tego błędu przyznać a nie go tuszować
    • Gość: Ado Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:57
      To jakas bzdura ze pomogli ta aktualizacja do larka bo nie jakos nie dziala a
      mam larka 35.6 a na stronie twierdza ze to powinno
      zadzialac.................WIELKA LIPA
    • Gość: lark-fan Kłamstwo Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:01
      Artykuł jest chyba sponsorowany przez firmę LARK.
      Nie GPSy mają problemy, tylko urządzenia firmy LARK, bo Lark ciął koszt i instalował szajs zamiast chipsetów o których zapewniał nabywców.
      Trochę prawdy w tym artykule INTERII:
      motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/masz-nawigacje-masz-problem,1323114,415
    • Gość: nureczek No i artykuł... IP: *.dsk.uw.edu.pl 16.06.09, 12:14
      Szybciutko zniknął ze strony głównej...
      Ciekawe kiedy całkiem przepadnie.
      Więcej rzetelności i mniej sponsoringu drodzy "redaktorzy".
      • Gość: nureczek A teraz zniknął całkiem... IP: *.dsk.uw.edu.pl 16.06.09, 13:09
    • Gość: larkowiec Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: 217.98.71.* 16.06.09, 12:16
      www.goldenline.pl/mariusz-koryszewski
      www.koryszewski.webpark.pl/mkoryszewski@gazeta.pl
    • Gość: jacekp1313 Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w GPS IP: 192.55.157.* 16.06.09, 12:41
      A co do autorstwa rozwiązania: spójrzcie tu (pole AUTOR PLIKU w
      instrukcji aktualizacji) www.my-navia.pl/viewtopic.php?
      p=97955#97955
      • Gość: larkowiec Re: Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w G IP: 217.98.71.* 16.06.09, 12:44
        Tak moze bedzie wygodniej
        www.my-navia.pl/download.php?id=4690
    • Gość: Cięty Re: Polacy z Lark rozwiązali problem z błędem w G IP: *.chello.pl 16.06.09, 13:25
      Artykuł zakłamany, ale... Niech się wszyscy "wielce oburzeni" przyznają co
      myśleli kupując taką nawigację! Płacę g..no, dostaję... działający system
      nawigacyjny za połowę lub mniej ceny markowego. Do tego jest odblokowany i można
      zainstalować KAŻDY "bezpłatny" soft z torrentów lub rapidshare. Nie oszukujcie
      się: NIKT kto kupił Larka nie zainstalował na nim płatnej mapy! Może z wyjątkiem
      dokupienia pełnej MapyMap za 60zł! A i to jednostki! Sam kupiłem Larka 43.1 (z
      prom. GW) i mimo jednego bad piksela, NIE NARZEKAM bo wiem za co płaciłem. A wam
      wszystkim było obojętne co w środku byleby działało poprawnie - a działało i
      działać będzie. Teraz po miesiącu czy roku używania ekranu 3,5" pasowałoby
      znaleźć pretekst do zwrotu i kupienia np. większego Larka! I tak zrobi każdy z
      Was jeśli uda się oddać 35-tkę, bo z te pieniądze nie ma nic lepszego na rynku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka