Dodaj do ulubionych

Większe bannery już w USA

05.07.09, 16:47
A ja na to Adblock :)
Obserwuj wątek
    • 3cik Większe bannery już w USA 05.07.09, 16:47
      Świadomy użytkownik ma to w d*. Używa wtyczek lub aplikacji blokujących takie
      kwiatki.
      • Gość: AntyPOlityk Dokładnie.Adblock i i po sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 16:57
        docierają tylko do mnie normalne reklamy,
        nachalna reklama powoduje u mnie nawet wstręt do produktu który reklamuje, ilu
        taki ludzików jest jak ja nie wiem, może jednak nie tak mało
        • Gość: Mariusz Re: Dokładnie.Adblock i i po sprawie IP: *.2a.pl 05.07.09, 18:10
          Ja tak samo - w przeglądarce mam poblokowane reklamy, ale ci którzy mi zostawiają
          reklamy w skrzynce czy pod drzwiami mogą zapomnieć że skorzystam z ich oferty.

• anuszka_ha3.agh.edu.pl Frajerstwo 05.07.09, 20:26
            Zastanawiam się, kto tym frajerom wcisnął przekonanie, że sprzedaż im wzrośnie
            dzięki banerom z reklamami. To jest tak absurdalne, że nie wierzę, iż ktokolwiek
            robi uczciwe badania, jak reklama internetowa koreluje się ze wzrostem
            sprzedaży. Gdyby takie badania były robione, to żadna firma nie dałaby się
            wpuścić w debilne, nachalne reklamy we flashu. Przecież większość internautów ma
            adblocki i w ogóle tych reklam nie widzi. Frajerzy płacą portalom za reklamy, z
            których NIC nie mają.
            • rorkdcr Re: Frajerstwo 05.07.09, 20:42
              róbcie tak dalej, DEBILE.Kiedyś przeglądałem strony FAIR, czyli nic nie
              blokowałem, do momentu kiedy wy CH...E, zaczeliście przeginać pałę, jakieś
              gadanie, darcie mordy, umca umca.Powiedziałem dość,zrobiłem research i od tego
              momentu adblock jest pierwszym dodatkiem do Firefoxa który instaluje.Nie mam
              zamiaru och...eć dla waszego zarobku.Jak zaczniecie znowu grać fair i nie
              próbować wejść do mojego mózgu, dajcie znać, może [MOŻE!] wyłączę adblocka.Myślę
              że pod tym co napisałem może się podpisać 100% użytkowników tego pluginu.Na
              każde wasze cwaniactwo ludzie wymyślą sposób, więc wyjdzie im naprzeciw i
              pokażcie że nie są tylko dojnymi krowami.
            • Gość: życzliwy mylisz się IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:06
              > Przecież większość internautów m
              > a
              > adblocki i w ogóle tych reklam nie widzi.

Ty i Twoi znajomi macie
              czyli prawdopodobnie przedstawiciele najsprytniejszej 0.1% populacji internautów
              dziś internet może mieć każdy
              a 99.9% społeczeństwa to debile
              • Gość: pepe Re: mylisz się IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 17:52
                > dziś internet może mieć każdy
                > a 99.9% społeczeństwa to debile

Nie przesadzałbym, może "tylko" z 80%
                No, chyba że wyniki opierasz na komentarzach onetu :P
        • annniii Re: Dokładnie.Adblock i i po sprawie 06.07.09, 09:23
          Kiedy wyskakuje mi jakieś namolne okienko z reklamą, pierwsza rzecz, jaką robię
          - szukam przycisku "zamknij". Nawet nie wiem, jakiego produktu była to reklama -
          więc po co takie reklamy? Nie zauważam ich, i myślę, że nie jestem sama.
    • pamejudd RPM + "Block Content" w Operze i śmigamy dalej. 05.07.09, 16:57
      Gdyby nie to rozwiązanie, raczej na gazeta.pl bym nie wchodził...
      • Gość: Misiek Re: RPM + "Block Content" w Operze i śmigamy dale IP: *.ghnet.pl 05.07.09, 17:02
        hehe to prawda.
        na gazeta.pl są wyjątkowo namolne reklamy.
        za to ja już zapomniałem jak wyglądają. Firefox + adblock
        • Gość: monika tylko Opera IP: 91.123.169.* 05.07.09, 22:00
          Sory ale po co instalowac Firefox (jezu jaka ta przegladarka jest wolna) i osobne dodatki w postaci adblocka jak mozna zainstalowac Opere dwom kliknieciami, a reklamy beda blokowane z automatu.

Firefox jest niestety cieniutka przegladarka z tysiacami bledow.
          Tylko Opera opera.com
          • Gość: Operetka Operetka IP: 89.174.216.* 05.07.09, 22:16
            Moniczko, tylko ze ta twoja Opera wypie... w kosmoas na 64 bitowym OS. Jak
            poprawia to moze rozwaze.
          • Gość: amen opera dla frajera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:49
            dziadowskie skróty klawiszowe, kiepsko rozwiązane zakładki... klęska, już chrome
            jest lepszy albo safari.
            • Gość: atx Re: opera dla frajera IP: *.mas.abpl.pl 06.07.09, 00:42
              Oj dzieci, dzieci... jak kiedys "Atari lepsze - a nie bo Commodore"
            • Gość: omg Re: opera dla frajera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 00:57
              kwestia przyzwyczajenia, ale skoro Opera jest taka Beee to czemu każdy kolejny FireFox kopiuje rozwiazania z Opery?? Chociażby najnowszy supergenialny pomysł Dodania plusika pozwalajacego otwozyc nowa karte? I dlaczego do mojej słabej Opery nie musze instalowac 10 dodatków, żeby obsługiwać poczte, kanał irc, ściągać Torrenty, blokować rekalmy itp??
              • nessie-jp Re: opera dla frajera 06.07.09, 02:16
                > ale skoro Opera jest taka Beee to czemu każdy kolejny
                > FireFox kopiuje rozwiazania z Opery??

O jeżu kolczasty...

LUDZIE Z KOMPLEKSEM OPERY! BŁAGAM! Przyjmijmy może, że wasza przeglądarka jest
                najnajnajnajcudowniejsza i najróżowiusia na świecie, a wszystkie inne to nic --
                i na tym skończmy, dobrze?

Dlaczego pod każdym artykułem choćby przelotem dotykającym tematyki przeglądarek
                zawsze wyskakuje jakiś zOperowany z kompleksem?
    • Gość: Marek Większe bannery już w USA IP: 188.33.81.* 05.07.09, 17:08
      To powodzenia. Im mniej będzie widać ekranu, tym ludzie szybciej będą te
      reklamy blokować. Kiedy wreszcie reklamodawcy nauczą się że nie wielkość a
      odpowiedni target ma znaczenie?

Się zdziwię jak gazeta nie będzie w tym pierwsza w Polsce.
    • Gość: AD Muncher Większe bannery już w USA IP: *.euro-net.pl 05.07.09, 17:15
      AD Muncher: www.admuncher.com/
      jeden z najlepszych - praktycznie 0 reklam
      • Gość: Peter <a href="http://www.admuncher.com/" target="_blank">www.admunc IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 05.07.09, 17:44
        Do firefoxa Adblock Pro. Do wszystkich AdMuncher. Papa, drogie
        bannerki. Notabene, bez tych blokerów w ogóle nie dało by się
        wchodzic na onet.pl i gazeta.pl
        Za dużo tego śmiecia na portalach.
        • Gość: marian Re: <a href="<a href="http://www.admuncher.com/"" target="_bla IP: 91.123.169.* 05.07.09, 22:03
          Daloby sie gdybys korzystal z porzadnej przegladrki, ktora blokuje reklamy z automatu.

opera.com - jedyna przegladarka godna uwagi
          • Gość: lolek Re: IP: *.chello.pl 08.07.09, 00:55
            A wyżej ktoś pisał o operowcach z kompleksami... rotfl.
    • rmiechowicz Większe bannery już w USA 05.07.09, 17:50
      To oznacza, że więcej użytkowników będzie stosowało adblocka i inne metody
      blokowania reklam. Efekt - zasięg, a więc i skuteczność reklamy się zmniejszą.
      Bierzcie przykład z wyszukiwarki googla - reklama tekstowa i nienachalna. Można
      bez fajerwerków? Można. Ale wtedy "spece" od reklamy straciłyby pracę.
    • unhappy Większe bannery już w USA 05.07.09, 18:02
      Zadziwiające jak eksperci od wciskania kitu utożsamiają www z TV. Większe
      banery oznaczają mniejszą czytelność stron i wypieranie tak zabanerowanych stron
      przez normalne serwisy.

Skoro serwis potrzebuje kasy to niech płacą zainteresowani a nie reklamodawcy
      oszukiwani przez programy blokujące i cwaniaczków organizujących systemy
      klikania za grosze.

Ile bylibyście skłonni zapłacić miesięcznie za nielimitowany dostęp do domeny
      "forum.gazeta.pl"?

Oczywiście bez reklam.

No strzelam. Pięć zyli :D

To teraz mpay, login, hasełko (na unikalne IP) i jedziemy. To wszystko jest do
      policzenia :D
      • Gość: Gęś Icka Re: Większe bannery już w USA IP: *.icpnet.pl 05.07.09, 18:26
        Po co płacić 5 zyli miesięcznie za gazeta.pl, jeśli Ad Block Plus jest za darmo.
        U mnie zablokował już 27 566 reklam z www.gazeta.pl
        • unhappy Re: Większe bannery już w USA 05.07.09, 18:40
          Gość portalu: Gęś Icka napisał(a):

> Po co płacić 5 zyli miesięcznie za gazeta.pl, jeśli Ad Block Plus jest za darmo
          > .
          > U mnie zablokował już 27 566 reklam z www.gazeta.pl

Sam mam i korzystam i uważam, że bez blokad czytanie wielu serwisów jest po
          prostu bezsensowne. Były bannery i było w miarę spoko, potem pojawiły się
          wyskakujące badziewia, zasłaniające cały ekran i bez blokowania jedyny przekaz
          reklamowy jaki ze sobą niosą to "gdzie jest ten chol*rny krzyżyk".

A model jest moim zdaniem chory. Głównie przez problemy ze zliczaniem statystyk,
          blokowanie reklam i spółdzielnie oszustów. Nie znasz systemów "zarabiania" typu
          zarabianie przez klikanie? Frajerstwo dorabia w ten sposób po owe 5 zyli
          miesięcznie (klikając po kilka godzin dziennie) a reklamodawcy są robieni w wała.
          • Gość: Pipek pamiętajcie o Gemiusie. IP: *.ghnet.pl 05.07.09, 22:02
            trzeba dodać frazę *gemius.pl* do adblocka

niesamowicie przyspiesza to odczytywanie stron www.
            • Gość: marcin Re: pamiętajcie o Gemiusie. IP: 91.123.169.* 05.07.09, 22:05
              A nie lepiej zainstalowac Opere tylko sie bawic w reczne dodawanie, instalowanie dodatkow itp itd?

Dzieciaki jak dorosniecie to zainstalujcie Opere opera.com
              • Gość: FF Re: pamiętajcie o Gemiusie. IP: *.lanet.net.pl 05.07.09, 22:16
                Nudne to powtarzanie jaka ta Opera dobra. Sęk w tym,że w Adblocku mogę ustawić
                która strona otwiera mi się bez blokad, bo niektóre po prostu bez okienek nie
                działają. W Operze musiałem włączać, wyłączać, włączać, wyłączać, włączać,
                wyłączać.....
                • Gość: omg Re: pamiętajcie o Gemiusie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 01:02
                  O czym ty mowisz? W operze blokujes konkretną zawartość na konkretnej stronie. Nie koniecznie reklamy. MOżes zablokowac denerwujace skrypty, brzydkie logo strony itp. A nie wlaczac i wylaczac na każdej stronie.
              • unhappy Re: pamiętajcie o Gemiusie. 05.07.09, 23:52
                Gość portalu: marcin napisał(a):

> A nie lepiej zainstalowac Opere tylko sie bawic w reczne dodawanie, instalowani
                > e dodatkow itp itd?

Dla każdego co kto lubi. Ja wolę się bawić i co?

> Dzieciaki jak dorosniecie to zainstalujcie Opere opera.com

Myślisz, że ktoś potraktuje poważnie fanboya?
            • Gość: Operetka urchin won IP: 89.174.216.* 05.07.09, 22:18
              No i dorzucic regule na urchin'a.
    • Gość: adBlock Większe bannery już w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 18:41
      Ostatni raz banner reklamowy widziałem jakieś 3 lata temu. :)
    • Gość: x Re: Większe bannery już w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 18:42
      Ja mam 800x600. Nie będzie niczego.
      • Gość: Operetka Re: Większe bannery już w USA IP: 89.174.216.* 05.07.09, 22:19
        Jak u Kononowicza.
    • savrin Re: Większe bannery już w USA 05.07.09, 19:24
      a ja tak samo. Przyznam, że odpalenie jakiejś przeglądarki na kompie którego nie
      używam mnie zadziwia, tak nachalne g, że nadawcy prędzej tracą klientów niż ktoś
      uzna, że ten ekran który zasłonił to co chciał zobaczyć to jest to
    • Gość: xxx Re: Większe bannery już w USA IP: *.acn.waw.pl 05.07.09, 19:49
      To na gazeta.pl są jakieś reklamy? Na onecie też? Serio?!
      • Gość: Czeźwy Re: Większe bannery już w USA IP: *.chello.pl 05.07.09, 19:53
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> To na gazeta.pl są jakieś reklamy? Na onecie też? Serio?!

Łączę się z Tobą w zdumieniu. Ja też żadnych reklam tu nie widzę ;)
        • Gość: Aldis Re: Większe bannery już w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 20:09
          Reklamy w internecie? A co to takiego?
      • Gość: gOŚĆ To na gazeta.pl są jakieś reklamy? Na onecie też? IP: *.chello.pl 05.07.09, 20:00
        Ja też ich nie widze od kilku lat :))
    • Gość: buc Na Onecie lajcik!!! IP: *.toya.net.pl 05.07.09, 20:19
      Reklamy na Gazecie to dopiero hardcore!!! Bez blokera ani rusz. I totalnie
      zwieszaja co slabsze kompy. Badziew. Czesc:/
    • Gość: Kuba Re: Większe bannery już w USA IP: *.net.autocom.pl 05.07.09, 20:55
      A można inaczej... np. sporo blogów o designie, typu SmashingMagazine.com, ma
      głównie małe reklamy z boku rozmiaru ok. 200 x 150. Nigdy ich nie blokuję, bo
      nie dość że nie wkurzają, to są wręcz ładne. A jak na mnie wyskakuje flash na
      pół ekranu, to momentalnie sięgam po Adblocka. Ale po co myśleć, jak wystarczy
      walnąć banner na cały ekran i mieć święty spokój...
    • Gość: wq Większe bannery już w USA IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.07.09, 21:18
      Cóż...ja po prostu wpisuję wtedy www innego portalu. Bo blokujące stronę
      banery są wq.. więc nie toleruję ich i tych którzy umeszczają je twm ...
    • kilkaiksow Re: Większe bannery już w USA 05.07.09, 21:37
      Dokładanie tak... co to są te bannery? :D
    • Gość: Miś Barnaby Większe bannery już w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:46
      Adblock Plus i dziękuję bardzo za uwagę i reklamy. Możecie mnie pocałować tam
      gdzie pana majstra...
      • Gość: marcin Re: Większe bannery już w USA IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:03
        ja polecam adsweep. Bardzo fajny skrypt do blokowania
    • pnti Polecam FlashBlock 05.07.09, 21:58
      Od kiedy mam FlashBlock w Firefoxie mogę normalnie przeglądać strony Gazety.

A Markom Barańskim i innym prezesom od internetu warto przypomnieć, że Google
      wypłynęło nie dzięki jakimś wymyślnym algorytmom wyszukiwania, lecz dzięki
      przejrzystej formie i brakowi jakichkolwiek reklam.
      • Gość: Zeo Może i google wypłynęło na czyms takim... IP: *.icpnet.pl 06.07.09, 00:34
        ale zarabiać zaczęło dobrą kasę na pozycjonowaniu stron. Czyli stara
        dobra szkoła marketingu, najpierw społeczeństwo przyzwyczaić do
        czegoś dobrego i prostego (i wtedy google mi się tez podobało) A
        potem jednak z czegoś żyć trzeba. Nawiasem mówiąc google nie bylo
        pierwsze jesli chodzi o przejrzystość i prostotę. Było chyba
        wczesniej jak pamiętam coś takiego jak altavista. Jeszcze w latach
        90' chętnie z tego korzystałem.
    • Gość: Aaaa Większe bannery już w USA IP: *.238.74.68.ip.abpl.pl 05.07.09, 22:00
      I tak reklamodawcy znaleźli sposób na wykończenie Internet Explorera. Ciekawe
      kto teraz będzie go używał? U mnie rządzi Adblock Plus + NoScript.
      • Gość: gosc Re: Większe bannery już w USA IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:08
        witam. uzywam Adblocka wszytskie strony chodza ładnie z wyjatkiem sfd.pl
        Sportowe forum dyskusyjne,, prosze o pomoc! jak pozbyc sie tych reklam!
        • Gość: Ad Muncher Re: Większe bannery już w USA IP: *.euro-net.pl 05.07.09, 22:26
          IE8 z Ad Muncher z na tej Twojej stronce nie ma żadnych reklam :)
    • sokolasty Większe bannery już w USA 05.07.09, 22:39
      Pan Michał Brański to niech zastanowi się nad reklamą pop-upową. Bezdźwiękowe
      bannery gdzieś z boku i linki kontekstowe są znośne. Pop-upy ze skitranym
      krzyżykiem podnoszą ciśnienie. Ostatnio gazeta.pl ma nowy sposób na denerwowanie
      czytelników: nagle strona się rozjeżdża, na środku rreklamna (bez krzyżyka),
      która po jakimś czasie się zamyka. Noż wtedy to tylko odświeżenie i nadzieja, że
      już się ten szit nie pojawi.
      • Gość: MK Re: Większe bannery już w USA IP: *.toya.net.pl 12.08.09, 10:45
        > nagle strona się rozjeżdża, na środku
        > rreklamna (bez krzyżyka), która po
        > jakimś czasie się zamyka.
        Widać tutaj, że reklamodawcy nie mają jeszcze zbyt dużej wiedzy na temat reklamy
        i sprzedaży online. Próbują inwazyjne metody (np. niemożliwa do przerwania
        reklama z TV) przenieść ze starych mediów do Internetu. Jak widać bezskutecznie.
        Lepiej się dokształcać np. na www.sprzedac.pl/
    • Gość: amen firefox i adblock = brak śmieci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:42
      używam kilku przeglądarek, ale tylko powyższe zestawienie zapewnia 95%
      spokojnego przeglądania netu.
    • 4v pięknie się społeczeństweo rozwinęło i uświadomiło 05.07.09, 22:54
      jeszcze parę lat temu trzeba było kłaść do głów, co to jest adblock.

dziś, jak widać, nie trzeba.

jeszcze sobie, kochani, poinstalujcie w telefonach blockery smsowego spamu, o
      ile macie coś z Symbianem albo Windows Mobile. i można się poczuć (prawie)
      wolnym od reklam.

TV... można nie oglądać, lub po prostu przełączać gdy są reklamy :)
      • Gość: Czesiu Re: pięknie się społeczeństweo rozwinęło i uświad IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.09, 23:09
        Ano, ino.

Ja bym nie stosował Flashblocka, gdyby ta reklama nie była tak wkurzająca.
        Rozumiem, że portale muszą zarabiać na reklamach, ale na moim wysłużonym lapku,
        jak się włączyły te wszystkie flashe to po prostu kaszana, kursor co 5 cm
        skakał. Do tego strony się wgrywały dużo wolniej.. Czarę goryczy przepełniły
        pełnoekranowce, a pod nimi jeszcze inne, zeby cokolwiek zrobic to najpierw
        trzeba bylo się naklikac na X'y.

Gdyby stosowali z umiarem to nie ma problema, na chwile obecna dziękuję..
    • Gość: noooas CNN IP: *.globalconnect.pl 06.07.09, 00:09
      Używam Adblocka. Wejdźcie na cnn.com i zobacznie, jak to wszystko ładnie, czysto
      wygląda. na gazeta.pl te reklamy niesmacznie wyglądają. Tam wszystko takie neat.
      • Gość: omg Re: CNN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 01:12
        moge patrzeć bez końca na tamtą strone jest taka spokojna i nic nie mika ani nie skacze :D
    • Gość: hammerman Większe bannery już w USA IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 06.07.09, 02:16
      Adblock Plus i lista filtrów reklam i żadnych
      banerów czy innych takich nie ma.
    • nessie-jp Re: Większe bannery już w USA 06.07.09, 02:21
      ozim12 napisał:

> A ja na to Adblock :)

KAZDY na to Adblock :)

Ciekawe, kto pierwszy się odważy powiedzieć reklamodawcom o Adblocku. Ciekawe,
      kto im wytłumaczy, jak starannie i w pocie czoła podpiłowali gałąź, na której
      wszyscy zbiorczo siedzieli. Ciekawe, kto pierwszy wpadnie na pomysł, że większa
      uciążliwość reklamy = więcej użytkowników szukających ochrony przed niepożądaną
      treścią.

Przypomina to jako żywo czasy komunizmu. Wszyscy udają, że wyświetlają reklamy,
      tylko nikt ich jakoś nie ogląda :) No a skoro nie ogląda (nie ma kliknięć?) to
      przecież trzeba większe reklamy, nieprawdaż. I jeszcze większe! I wielkości
      trzech monitorów. I wielkoformatową
    • arrowthe Większe bannery już w USA 06.07.09, 13:54
      Oprócz adblocka czy zintegrowanych z operą filtrów, mamy jeszcze szeroookie
      możliwości filtrowania takiego spamu zanim on dotrze do przeglądarki, z
      poziomu firewalla na komputerze (co drugie komercyjne rozwiązanie oferuje taką
      funkcjonalność) czy nawet w firewallu na routerze... A niech sobie wrzucają
      reklamy i na całą stronę... odfiltrujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka