Dodaj do ulubionych

endometrioza

IP: 151.88.22.* 23.05.14, 09:05
dziewczyny, czy któraś z was leczyła w Płocku endometriozę? po pięciu latach starań o ciążę dostałam taką wstępną diagnozę od lekarza, na razie na podstawie wysokiego ca125. I właściewie nic poza tym się nie dowiedzialam, lekarka niewiele chce dodać, tyle co sama wyczytalam. Możecie polecić kogoś w Płocku, kto ewentualnie móglby tez moze zrobić laparo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Iga Re: endometrioza IP: *.011.c93.petrotel.pl 23.05.14, 11:23
      U mnie 8 lat temu stwierdzono endometriozę.Leczenie: laparoskopia(usunięcie torbieli i dużej ilości zrostów), zastrzyki Diphereline przez 6 miesięcy.Po trzech miesiącach upragniona ciąża, zakończona sukcesem, jestem mamą sześcioletniej córci. Byłam pacjentką dr.Żurawika.
    • Gość: A. Re: endometrioza IP: 5.174.96.* 23.05.14, 15:49
      Leczenie u prof. Malinowskiego w Kutnie ( w Płocku nie pomogli) laparoskopia, sterydy .Leczenie skuteczne,nawet bardzo skuteczne mimo endometriozy jestem mamą:)
    • Gość: kasia Re: endometrioza IP: 151.88.22.* 27.05.14, 10:39
      bardzo wwam dziękuję za info i słowa otuchy. Bardzo mi tego teraz potrzeba:(
    • Gość: mama Re: endometrioza IP: *.133.c65.petrotel.pl 29.05.14, 21:30
      Endometrioza to żaden wyrok, spokojnie. Niepokojące jest wysokie ca, bo to świadczy o stanie zapalnym i konieczności szybkiego leczenia. Ja miałam raka rok temu, wyrok, bo były złośliwe zalążki (optymistycznie łudziłam się, że może to właśnie endometrioza...) jestem rok po operacji, zdrowa jak fryga :)) leczyłam się u doktora Brzóski, to dzięki niemu dziś tylko wspominam najgorszy w moim życiu etap. Będzie ok :) zobaczysz, jeszcze bliźniaki dadzą Ci się we znaki ;))
      • Gość: Kasia Re: endometrioza IP: 151.88.22.* 30.05.14, 11:16
        Teraz to mnie dopiero przeraziłaś. Dopiero do mnie dotarło, że ca to właśnie marker nowotworowy. Możesz zdradzić, jakie miałaś kolejne badanie? Lekarka powiedziała tylko, że mam zajść w ciążę, to wszystko samo minie. Nie zleciła żadnych dodatkowych badań.
        • Gość: rokicia Re: endometrioza IP: *.160.c80.petrotel.pl 31.05.14, 22:11
          Lekarka powied
          > ziała tylko, że mam zajść w ciążę, to wszystko samo minie. Nie zleciła żadnych
          > dodatkowych badań.

Zmień lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Endometrioza jest jedną z przeszkód w zajściu w ciążę.

Jest to faktycznie marker nowotworowy i warto się temu bliżej przyjrzeć. Kiedy ostatni raz robiłaś cytologię i usg piersi?
          Ogniska endometriozy można usunąć metodą laparoskopową, ale jeśli masz skłonność, to zabieg będzie trzeba powtarzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka