Dodaj do ulubionych

Test pcr na endometriozę

09.01.23, 22:21
Tekst linku
Zamiar 8-12 lat diagnozowania wynik testu w 48h

Sama zachorowałam dość późno, ale od razu z przytupem czyli 10 cm torbielą endometrialna jak tykająca bombą. Ból jakiego doświadczyłam można porównać z rozlaniem kwasu na otwartą ranę.po operacji wszystko minęło, łącznie z moja rezerwa jajnikowa….ale tak sobie myśle, to już 7 lat i nie wraca. Nie żebym jakoś żałowała, we znam dziewczyny leczące się latami na to gowno i ciagle wraca. Widać mam szczęście.

Ten test to może i przełom, bo dobrze wiedziec co ci jest, ale kiedy chorowałam opcje były takie, albo terapia wywołująca stan prawie menopauzy, albo lekarz potrafił wypalić hasłem, ze ciąża uleczy wszystko….
Paskudna choroba….
Obserwuj wątek
    • gorzka.gorycz Re: Test pcr na endometriozę 09.01.23, 22:43
      Nie mam złudzeń, że NFZ będzie go refundować. Dla kobiet? Po co?
    • woman_in_love Re: Test pcr na endometriozę 09.01.23, 22:48
      to spiseg

Wymaz będą pobierali "z wnętrza macicy", ale wcześniej (tuż przed pobraniem) włożą tam czip: dzięki temu zyskają władzę nad rozrodem kobiet i przeprowadzą depopulację.

HA! Jak zobaczycie tę teorię to byłam pierwsza! Ja ją stworzyłam!
    • kk345 Re: Test pcr na endometriozę 09.01.23, 22:52
      >lekarz potrafił wypalić hasłem, ze ciąża uleczy wszystko….

Co jest o tyle cudownym pomysłem, ze endometrioza jest częstą przyczyną niepłodności...
    • panna.nasturcja Re: Test pcr na endometriozę 10.01.23, 00:13
      Ale test nie sprawi, że lekarze będą wiedzieć jak leczyć.
      On jest świetny, bo do tej pory jedyną opcją potwierdzenia endometriozy była operacja i zbadanie wycinka.
      Ale na leczenie nie wpływa.
      • kk345 Re: Test pcr na endometriozę 10.01.23, 00:20
        Jeśli diagnozę otrzyma się na wczesnym etapie, a nie po 10 latach cierpień, to jak najbardziej wpłynie to na możliwości leczenia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka