ren12 08.05.06, 21:15 Potrzebuje namiary na rehabilitanta dla wczesniaczka z operowaną zastawka na wodogłowie. Chodzi mi tez o ceny,czy to jest bardzo drogie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ren12 Re: potrzebny rehabilitant. 08.05.06, 21:18 Historia Radusia dla którego potzrebna jest rehabilitacja na forum Wczesniaki po tematem: Wczesniak w ciezkim stanie Odpowiedz Link Zgłoś
gracjana28 Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 08:44 ren12 napisała: > Historia Radusia dla którego potzrebna jest rehabilitacja > na forum Wczesniaki po tematem: Wczesniak w ciezkim stanie A czy możesz podać link? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka62 Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 08:49 Ceny kształtują się ok 30 - 40 zł za godzinę. Do nas przychodziła rehabiltantka, która pracuje w przychodni na ul. Tysiąclecia, podobnież jedna z lepszych w Płocku. Jeśli wchodziły by w grę dojazy do Gostynina to polecam tam rehabilitantki. Pracują państwowo w Kruku. Jesli to możliwe to najlepiej załatwić sobie turnus rehabilitacyjny w Kruku. Z własnego doświadczenia wiem, że pracują tam prawdziwi specjaliści, lepsi niż tutaj w Płocku. Pomogli mojemu synkowi, któremu wróżono conajmniej rok rehabilitacji, a młody wykurował się jak miał 6 m-cy :)) Co prawda nie był w tak ciężkim stanie jak Radek, ale innym dzieciom też bardzo pomogli. Najlepiej pojechać lub porozmawiać telefonicznie z panią ordynator dr Mrówczyńską. Jeśli Cię interesują jakieś szczególy to pytaj, mogę na jutro dać ci wszystkie namiary jakie mam na rehabilitantów i porozmawiasz tel. z nimi (teraz jestem w pracy i nie mam ze sobą). Trzymam kciuki za Radka. Odpowiedz Link Zgłoś
gracjana28 Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 08:43 Spróbuj może poszukać rehabilitanta poprzez poradnię neurologiczną, pod której opieką jest dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek.m Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 10:19 jak już Ci pisałam na płockim forum, Pani Jola z kruka jest bardzo dobra, i z nieoficjalnych zródeł wiem, że przyjmuje też prywatnie w Gostyninie, i jest dużo tańsza niż u.Musiał rybka62, pamiętasz,jak nazywa się Pani Jola? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka62 Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 11:53 Niestety nie, ale poszukam wizytówki, bo mam w domu z tel. do P. Agnieszki. One razem prowadzą tą firmę. No własnie do nas przychodziła do domu P. Ula Musiał, ale i tak uważam, że rehabilitantki z Kruka są najlepsze. I nie jest to tylko moja opinia, ale wielu mam, które tam spotkałam. A pani ordynator jest przemiła i mimo, że były normalne zapisy na turnusy i powinniśmy czekać 3 m-ce, to po tym jak usłyszala w rozmowie telefonicznej w jakim stanie jest dziecko, kazała przyjechć po 3 dniach od rozmowy na turnus. Nastepny turnus tez mieliśmy poza kolejnością. I co najważniejsze NIE DAWALIŚMY jej łapówki !!!! Uważam, że to lekarz z prawdziwego powołania. Jesli nawet nie uda się wcisnąć poza kolejnością to można przyjechać, zbada dziecko i ew. każe pokazać ćwiczenia jakie można wykonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 16:02 Bardzo dziękuje za odpowiedz.Bardzo prosze o namaiary na ten szpital w Kruku. Mama z Raduciem jeszcze są w IMiD w Warszawie ale moze w piątek juz wyjdą. Czas tu gra ogromną rolę.Im wczesniej rehabilitacja tym moze szybciej sie wyleczy.Tak mysle i mam taką nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 historia Radka 09.05.06, 16:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15302&w=37397907 Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 19:48 Ja też polecam Ulę Musiał. Mojego synka rehabilitowała na asymetrię, kilkoro znajomych dzieci również. Przyjmuje prywatnie i w przychodni na tysiąclecia. Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 21:01 a co trzeba zrobic,zeby nie płacic za prywatne wizyty.Rodzice nie nalezą do zamoznych. Od jakiego lekarza musi byc skierowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 21:02 czy mogę prosic o namiary na panią Ulę? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek.m Re: potrzebny rehabilitant. 09.05.06, 22:23 (024)268 34 85 (024)262 29 88 0 606 499 967 Odpowiedz Link Zgłoś
rybka62 Namiary 10.05.06, 08:17 Jesli rodzice chcą mogą wziąść skierowanie od pediatry do przychodni rehabilitacyjnej lub skierowanie na oddział rehabiltacyjny do Kruka, ew. moga takie skierowanie wziąść od neurologa dziecięcego. My mieliśmy z Poradni Patologii Noworodków. Tylko trzeba wziąść pod uwagę, że niestety na F-sz zdrowia mogą czekać. Dlatego my z maluchem, rozpoczeliśmy rehabilitację prywatnie do czasu wizyty w poradni rehabilitacyjnej. Trzeba też pamiętać, że same wizyty w tej poradni to za mało i trzeba też dużo ćwiczyć z dzieckiem samemu w domu, ale najlepsze efekty dają jednak ćwiczenia z rehabiltantem. Do nas przychodziła P. Ula Musiał tel. 0606-499-967 trzy razy w tygodniu. Osobiście nie polecam chodzenia do przychodni na Tysiąclecia, od razu niech jadą na Kruk. W przychodni na Tysiąclecia stosują metodę rehabiltacji Vojty, której nie polecam, chociażby z tego względu, że źle wykonywana może przynieć więcej szkody niż pożytku. I jest dość drastyczna dla dziecka. P. Ula miała u nas zastrzeżenie, że ma tylko stosować metodę NDT Bobath (stosowaną w Kruku). tel. na Kruk 235-20-41 do 43 wew. 237 i prosić ordynatora P. Dr Mrówczyńską lub jej z-ca P. Dr Wideńską. Prywatna rehabilitacja w Gostyninie, prowadzona przez rehabilitantki z Kruka: Gostynin, ul. Figielskiego 7 czynne pon.-pt. w godz. 15-18. tel. do Agnieszki Dobrowolskiej 0604-938-891. Jesli chcesz dokł. opis metod rehabiltacji daj mi maila. Jest wiele zwoleników metody Vojty, dlatego nie chcę się rozpisywac tutaj na ten temat, ale po tym co znam z własnego doświadczenia odradzam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: Namiary 10.05.06, 08:59 Dzieki za odpowiedz.Myslałam ze metode rehabilitacji zaleca lekarz i nie co dyskutowac. Jak mozesz to opisz mi metode rehabilitacji. Moj adres: jaceksubda@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: Namiary 10.05.06, 09:57 metoda rehabilitacji jest rzeczywiscie dobierana do przypadku, przez lekarza lub rehabilitanta. Nie trzeba się bać Vojty, ona jest bardziej "inwazyjna", bardziej dociera do układu nerwowego, dziecko płacze nie z bólu, ale dlatego, że jest unieruchomione, bo trzeba nacisnąć określone punkty. Dziecko nie może się ruszać. Bobath jest łagodniejszy. Ja w domu ćwiczyłam najpierw bobathem, potem vojtą. Ula w przychodni Vojtą, trochę bobathem.. A co do chodzenia na tysiąclecia, to chodziło mi o zapisanie się do Uli musiał i chodzenie do niej.Wcześnie zaczęta rehabilitacja i dobry rehabilitant to klucz do sukcesu. Nie wolno sie tylko zniechęcać, bo to psychicznie wyczerpuje, dziecko płacze żałośnie, rodzina nachodzi, że męczy się dziecko, a może niepotrzebnie, a może się zrobi krzywdę? Trzeba być twardym ( najlepiej jak roman bratny, hehe).A tak poważnie, to życzę Wam cierpliwości i wytrwałości. Polecam włażenie na forum rehabilitacje, tam dziewczyny mają podobne problemy, więc potrafią wspomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka62 Re: Namiary 10.05.06, 11:00 Raczej metoda zależy od tego co jest stosowane w danej przychodni. Takie przynajmniej mam doświadczenia. Na Vojtę potrzeba 15 min, więc więcej pacjentów mozna obsłużyć. Na NDT 1 godz. Rachunek jest prosty. Jeśli pójdzie sie na Tysiąclecia na pewno bedzie stosowana metoda Vojty. A co do metody Vojty to tak jak pisałam ma swoich zwolenników. Może jest i skuteczna, ale na pewno nie nadaje się do wszystkich przypadków, jest wiele przeciwskazań do stosowania jej o czym nikt nie informuje, a także żeby ją wykonywac trzeba mieć 3 stopień specjalizacji w rehabiltacji, a niestety każe się ją stosować matkom po 15 min przeszkoleniu. To jest jakas pomyłka !! Co do kompetencji nie których rehabilitantek z Tysiąclecia też mam zastrzeżenia (nie mówię tu o pani Uli, która posiada dużą wiedzę i umiejętności, ale widać że w NDT raczej się nie specjalizuje), bo same nie umieją dobrze wykonywać Vojty, a co dopiero nauczyć matkę. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek.m forum rehabilitacja... 10.05.06, 12:07 proszę: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20939 Odpowiedz Link Zgłoś