Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konkurs na logo Masy

19.04.04, 18:17
    Do czego logo moze sie przydac nie trzeba chyba tlumaczyc - a Warszawska Masa
    nie ma jeszcze swojego loga ;( Dlatego ogłaszam konkurs na jego wykonanie -
    wiecej szczegolow: 62.29.135.56/logo.htm
    a wiec do roboty zdolni cyklisci-graficy - niedlugo rozesle info o konkursie
    na fora profesjonalnych grafikow, wiec macie ta przewage, ze wiecie pierwsi ;)
    A moze macie jakis dobry pomysl na logo Masy?
    Obserwuj wątek
      • skeler Re: Konkurs na logo Masy 03.05.04, 23:10
        w ten weekend zamierzam rozpoczac final konkursu... kto jeszcze cos maluje
        niech sie pospieszy ;) Ja juz mam swojego kandydata na zwyciezce...
        • roweroraffi Re: Konkurs na logo Masy 05.05.04, 14:07
          skeler napisał:

> w ten weekend zamierzam rozpoczac final konkursu... kto jeszcze cos maluje
          > niech sie pospieszy ;) Ja juz mam swojego kandydata na zwyciezce...

Poczekaj aż wywołam fotkę z Masy z Pingwinem trzymającym w lewej ręce koło
          rowerowe jako tarczę, w prawej pompkę nad głową do walki i klęczącego na
          postunemcie Syrenki... myślę, że nagrodę mam w kieszeni :-)))))
          • kisielas Re: Konkurs na logo Masy 09.05.04, 15:37
            Zajrzałem do 'ankiety' pt. wybierz logo Masy... czy nie uważacie, że logo Masy ustanowiło się same? wg mnie najlepsze z możliwych jakie może być to któreś z tych, które powiewają na żółtych flagach doczepionych do przyczepki Raffiego. Osobiście uważam, że najlepsze będzie to z samochodem leżacym na dachu i rowerem władczo na nim. Dlatego nie zagłosuję w konkursie: z chorągiewkami się zżyłem, a tymi prezentowanymi nawet nie chcę

______
            pozdro
            • olecky Re: Konkurs na logo Masy 09.05.04, 18:49
              kisielas napisał:

> wg mnie najlepsze z możliwych jakie może być to któreś z tych,
              > które powiewają na żółtych flagach doczepionych do przyczepki Raffiego.
              > Osobiście uważam, że najlepsze będzie to z samochodem leżacym na dachu
              > i rowerem władczo na nim.

gwoli formalnosci, jesli chodzi o loga powiewajace na flagach:

(1) to z samochodem lezacym w pozycji "zdechl pies" to jest logo swiatowego dnia
              bez samochodu sprzed 4 lat - calkiem ladne, choc nie dla wszystkich czytelne, i
              sprawia problemy gdy silny wiatr za bardzo obroci flage ;-)

(2) to z piescia i rowerem to tzw. "pedal power", rowniez dosc miedzynarodowy
              symbol;

(3) to z listkiem to symbol nieistniejacej juz FZ;

(4) stylizowany rowerek z pieciu kresek to logo biketoura.

wszystko to sa owszem sympatyczne symbole zacnych imprez i instytucji, ale zadne
              raczej nie moze aspirowac do czegos specyficznie masowo-warszawskiego.
            • roweroraffi Re: Konkurs na logo Masy 09.05.04, 21:08
              kisielas napisał:

> Zajrzałem do 'ankiety' pt. wybierz logo Masy... czy nie uważacie, że logo
              Masy
              > ustanowiło się same? wg mnie najlepsze z możliwych jakie może być to któreś z
              t
              > ych, które powiewają na żółtych flagach doczepionych do przyczepki Raffiego.
              Os
              > obiście uważam, że najlepsze będzie to z samochodem leżacym na dachu i
              rowerem
              > władczo na nim. Dlatego nie zagłosuję w konkursie: z chorągiewkami się
              zżyłem,
              > a tymi prezentowanymi nawet nie chcę

Wiesz te flagi napewno zostaną tak jak są (bo są świetne, choć stare)... logo
              natomisat zdobić będzie stronę, filmy Masowe, czy też szprychówki, koszulki dla
              Masowiczy i jakieś materiały dla mediów... stąd też powinno być wyjątkowe...
              Warszawskie, rowerowe, uderzające w historię Masy itp.
            • skeler Re: Konkurs na logo Masy 09.05.04, 21:21
              jak bedzie logo, to i nowe flagi sie zrobi ;-) Moze nawet bardziej
              profesjonalnie, niz odmalowywujac je od szablonow, przy okazji chalpiac farba
              naokolo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka