Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nagłośnienie

02.06.04, 00:10
    Do Wszystkich Organizatorów : Jeśli bedziecie organizować jakie kolwiek
    zebrania, konferencje, festyny lub róznego rodzaju spotkania promujące to
    oferuje nagłośnienie imprez artystycznych wraz z obsługą akustyczną.Również
    Studniówki, wesela, dyskoteki... oraz rzutniki video. To wszystko na
    profesjonalnym sprzęcie(JBL,Yamaha)

Piotr Łagowski
    506-096-657
    Lada@chello.pl
    Warszawa
    Obserwuj wątek
      • skeler Re: Nagłośnienie 02.06.04, 01:37
        no to liczymy na pomoc przy naglosnieniu Masy - wieksze kolumny na przyczepce
        na pewno sie zmieszcza ;-)
      • trawers01 Re: Nagłośnienie 02.06.04, 10:01
        S u p e r ! ! !
        Powiedz jeszcze tylko, że chcesz nam pomóc za całkowite friko...
        Jeśli tak, z radością przyjmiemy Twoją pomoc!
        Pozdro...
        • xun_vixx Re: Nagłośnienie 02.06.04, 12:33
          Nawet jesli za friko to to naglosnienie o ktorym mowa obawiam sie ze nadaje sie
          najwyzej na platforme, bo przyczepka bedzie odrobine za mala by zmiescic
          kolumne i wzmacniacz, dodatkowym problemem bedzie kwestia zasilania 230V a
          nie "nasze" 12V. A jak wiadomo agregat pradotworczy nie jest ani maly, ani
          lekki, ani tani, a juz na pewno nie nadaje sie do zapakowania wraz ze
          wzmacniaczem i glosnikami do malutkiem przysczepki :)
          • skeler Re: Nagłośnienie 02.06.04, 13:24
            1) chyba nie znasz mozliwosci przyczepki ;-)
            (ograniczone sa tylko sila ciagnacego;-)
            2) profesjonalny sprzet i tak jest wewnatrz zasilany pradem ok. 12V (mam juz
            upatrzone modele wzmacniaczy itp, zasilanych takim pradem). Jesli cos jest
            zasilane 230V, to trzeba dodatkowo zaplacic za zasilacz, ktory zmieni to na
            12V ;)
            • rano1 Re: Nagłośnienie 02.06.04, 14:55
              skeler napisał:

> 1) chyba nie znasz mozliwosci przyczepki ;-)
              > (ograniczone sa tylko sila ciagnacego;-)
              > 2) profesjonalny sprzet i tak jest wewnatrz zasilany pradem ok. 12V (mam juz
              > upatrzone modele wzmacniaczy itp, zasilanych takim pradem). Jesli cos jest
              > zasilane 230V, to trzeba dodatkowo zaplacic za zasilacz, ktory zmieni to na
              > 12V ;)
              No to jeszcze przydałby się parasol :-D
              • roweroraffi Re: Nagłośnienie 03.06.04, 07:02
                rano1 napisał:

> skeler napisał:
                >
                > > 1) chyba nie znasz mozliwosci przyczepki ;-)
                > > (ograniczone sa tylko sila ciagnacego;-)

Pewnie dlatego nie udało się znaleźć frajera na czas mojej choroby. Bo tej
                przyczepce się dorzuca ile wlezie najpierw sprzętu a potem różnach plecaków,
                sakw itp osób z Patrolu, które ostatnio z zamiłowaniem i pasją stamtąd
                wywalałem :-).
                • ladaa Re: Nagłośnienie 03.06.04, 21:50
                  Po pierwsze w tych czasach ZA DARMO to można w morde dostać po drugie dysponuje
                  kolumnami JBL o mocy 450W na strone przy 4 Ohm'ah !!! czyli to jest prawie 1KW
                  mocy,zasilane są mixerem ktory ma wbudowana końcówke mocy (Powermixer) o mocy
                  2x500W. Lekkie ani małe to to nie jest gdyż to są normalne profesjonalne
                  kolumny estradowe ( 2x15' glosnik +1' driver).Jedna kolumna wazy 49KG.
                  • ladaa Re: Nagłośnienie 03.06.04, 21:52
                    A apropo zasilania to dysponuje takżę agregatem prądowórczym,mocy dokladnie nie
                    znam wiec nie pisze, wiem tyle ze dwóch ludzi tego nie podniesie ale za to nie
                    duzo pali.
                  • killo Re: Nagłośnienie 26.06.04, 01:51
                    ladaa napisał:
                    > Po pierwsze w tych czasach ZA DARMO to można w morde dostać
                    Nie koniecznie - ja mogę przynajmniej poświęcić trochę wiedzy, zainteresowań,
                    doświadczenia - i nic za to nie chce.

> po drugie dysponuje
                    > kolumnami JBL o mocy 450W na strone przy 4 Ohm'ah !!!
                    JBL... I po co szpanować "prestiżowym" producentem. Rozumiem, że SRX, ale te TR-
                    xx, to na prawdę rewelacja nie jest. Podobnie jak SF

czyli to jest prawie 1KW
                    Ale kto to uciągnie?

> mocy,zasilane są mixerem ktory ma wbudowana końcówke mocy (Powermixer) o mocy
                    > 2x500W. Lekkie ani małe to to nie jest gdyż to są normalne profesjonalne
                    > kolumny estradowe ( 2x15' glosnik +1' driver).Jedna kolumna wazy 49KG.
                    Czyli razem ze 200
                    To ja proponuje coś innego - 50W w klasie H (ew. 2*50) - bateria 24ah starczy
                    na co najmniej 3...4 godziny, a całość będzie lekka. Mogę zrobić po cenie
                    podzespołów:) Do tego jakaś plastikowa kolumna (ew. eltron - takie coś kosztuje
                    ze 200zł, a swego czasy graliśmy na tym dyskoteki)...

• men_el Re: Nagłośnienie 03.06.04, 22:07
        to chyba nie ten adres...
      • trawers01 Re: Nagłośnienie 03.06.04, 22:18
        Też tak myślę: nie ten adres...
        A to, że za darmo można dziś tylko dostać w mordę, na szczęście wcale nie jest
        prawdą. Dla człowieka prowadzącego firmę wrzucenie od czasu do czasu kilkuset
        złotych w koszty nie stanowi problemu, a my nie będziemy zbierać od małolatów
        po złotówce albo dwa, żeby zafundować sobie plakaty albo nagłośnienie. Takiemu
        biznesmenowi jak ty korona by z głowy nie spadła i nie zbiedniałbyś strasznie,
        gdybyś czasem za friko nagłośnił imprezę, reklamując tylko swoją firmę.
        Partie polityczne czekają: oni mają kasę na takie przyjemności...
        Uprzejme dzięki za ofertę.
        • roweroraffi Re: Nagłośnienie 04.06.04, 08:29
          trawers01 napisał:

> Też tak myślę: nie ten adres...

No niestety...impra niekomercyjna, niesponsorowana i nie dotowana,,, skad ta
          kase by Ladaa chciał mieć... przeciez konkurencji dla mennicy państwowej nikt
          robił nie będzie.

Ni krzyczcie na Niego jednak, że nie chce dac za free czy za reklame np na
          platformie... moze Go to nie interesuje po prostu :-). Jego prawo dawac ale nie
          obowiazek. Tak jak u nas z kupowaniem ;-)

Poza tym ja i tak nieuciągnę 49kg głośników x2 + z 15kg miksera + od cholery
          ważącego agregatu... przyczepka też ma ładowność tylko do 80kg wg producenta i
          przyznam szczerze iż w ogróżnieniu od Skelera wolę tej wartości nie
          przekraczać. Zwłaszcza, że piasty w kołach są zużyte już a i buda przyczepki w
          1 miejscu się już 'wgięła'.
          • olecky Re: Nagłośnienie 04.06.04, 08:40
            roweroraffi napisała:

> przyczepka też ma ładowność tylko do 80kg

do 60 kg, gwoli scislosci. Chociaz sadze, ze bardziej przyczepce zaszkodzilo
            wozenie w niej ludzi niz sprzetu naglasniajacego.

a swoja droga, dzisiejsza mlodziez to zupelnie bez kondycji jest. Ja swego
            czasu wozilem - jeszcze w przyczepce ogrodniczej za 180 zl, przy ktorej obecne
            leggero to istne lamborghini - agregat, wzmacniacz oraz kolumne, i nie
            narzekalem tak jak chucherko raffi.
            • rano1 Re: Nagłośnienie 09.06.04, 09:13
              olecky napisał:

> roweroraffi napisała:
              >
              > > przyczepka też ma ładowność tylko do 80kg
              >
              > do 60 kg, gwoli scislosci. Chociaz sadze, ze bardziej przyczepce zaszkodzilo
              > wozenie w niej ludzi niz sprzetu naglasniajacego.

No tak. Pasażerów tez powinno się ważyć zanim wsiądą do przyczepki. Z uwagi na
              ruchliwość osób żywych i związane z tym przeciążenia, limit wagi pasażera
              powinien nie przekraczać 55 kg :-)

No a co do agregatów i kolumn gigantów...może tak zaprzęg rowerowy zrobić :-D
              • roweroraffi Re: Nagłośnienie 10.06.04, 11:22
                rano1 napisał:

> No tak. Pasażerów tez powinno się ważyć zanim wsiądą do przyczepki. Z uwagi
                na
                > ruchliwość osób żywych i związane z tym przeciążenia, limit wagi pasażera
                > powinien nie przekraczać 55 kg :-)

Jak ja wiozę to zazwyczaj boją się ruszać więc problem odpada :-)))) Z resztą
                kilka razy (m.in. po kinie w marcu) pokazywałem możliwości tej przyczepki na
                szosie, gdy w środku jest jedna osoba - Ci co widzieli mogą się wypowiedzieć, a
                Dori, Justa, Kaza, Skeler, czy inni mogą zdać nawet relacje z przejażdżki.

> No a co do agregatów i kolumn gigantów...może tak zaprzęg rowerowy zrobić :-D

Masz na myśli pociąg kilku przyczepek? Kiedyś jeździłem z 2-3 naraz, ale wtedy
                to strasznie zachodzi przy skręcie i na każdym skrzyżowaniu byłby problem, bo
                ktoś napewno by miał kłopot z przewidzeniem tego... już przy jednej zdarza mi
                się na prawie każdej Masie kogoś przeszlifować.
          • trawers01 Re: Nagłośnienie 04.06.04, 08:52
            roweroraffi napisała:

> trawers01 napisał:
            Nie krzyczcie na Niego jednak, że nie chce dac za free czy za reklame np na
            > platformie... moze Go to nie interesuje po prostu :-). Jego prawo dawac ale
            nie obowiazek. Tak jak u nas z kupowaniem ;-)

Ja na niego nie krzyczę (podziękowałem mu uprzejmie za ofertę...), no ale jak
            wyjeżdża od razu z tekstem, że za darmo to dziś można tylko w mordę dostać, to
            jakby sam się prosi o komentarz na podobnym poziomie.
            Nie martw się tak bardzo o niego, da sobie radę. Jest tylu palantów dookoła,
            którzy chcą żeby ich było dobrze słychać :-)
          • killo Re: Nagłośnienie 26.06.04, 01:45
            > Ni krzyczcie na Niego jednak, że nie chce dac za free czy za reklame np na
            > platformie... moze Go to nie interesuje po prostu :-). Jego prawo dawac ale
            > nie obowiazek. Tak jak u nas z kupowaniem ;-)
            A ja też zajmuję się dźwiękiem i zrobił bym to wszystko o wiele taniej , jeżeli
            nie za darmo...
            W każdym razie mam dosyć słuchania tego co jest i tego ciągłego gadania,
            że "będzie nagłośnienie"

> Poza tym ja i tak nieuciągnę 49kg głośników x2 + z 15kg miksera + od cholery
            > ważącego agregatu... przyczepka też ma ładowność tylko do 80kg wg producenta
            i
            > przyznam szczerze iż w ogróżnieniu od Skelera wolę tej wartości nie
            > przekraczać. Zwłaszcza, że piasty w kołach są zużyte już a i buda przyczepki
            w
            > 1 miejscu się już 'wgięła'.
            Eeee, tam. Można grać z akumulatora, i to o wiele taniej niż fabryczny zestaw
            akumulatorowy. W każdym razie mam kilka pomysłów:)
      • wojtek.12 Re: Nagłośnienie 04.06.04, 16:36
        "ZA DARMO to można w morde dostać"

- Coś mi się zdaje, że przemiły pan Ladaa nagłaśnia raczej wiejskie wesela niż
        koncerty znanych pianistów. Trzeba by jeszcze dodać, że tego typu dialekt nie
        jest - w tamtych kręgach - niczym obraźliwym. Nie możemy w takim razie dłużej
        trzymać Pana w niepewności i dostosowując się poziomem i terminologią do
        zastanej śpieszymy z odpowiedzią:

Na masie ZAROBIĆ to można w mordę.

Pozdrower.
        • roweroraffi Re: Nagłośnienie 05.06.04, 08:14
          wojtek.12 napisał:

> "ZA DARMO to można w morde dostać"
          > Na masie ZAROBIĆ to można w mordę.

Lol^2 choć o takim przypadku to nie słyszałem :-)

A może bardziej rowerowo:
          Na masie ZAROBIĆ to można korbą
          Na masie ZAROBIĆ to można pompką
          Na masie ZAROBIĆ to można u-lockiem

:-))))))
          • ladaa Re: Nagłośnienie 16.06.04, 00:40
            Czy dwie kolumny po 90W/4Ohm (na 3droznych glosnikach) + Subbas JBL (2x250W)
            wystarczyło by Wam ? Pędzone jest to końcówką mocy 100W na kanał zasilane
            230V.Dwie kolumny ważą 5Kg, subbas 20Kg i końcówka jakieś 10Kg.Jeśli jesteście
            wstanie dać do tego prąd to ja jestem wstanie wziąść to pod pache na nastepna
            mase. A uwieżcie mi ze ten sprzet hałasuje dosyć pożądnie... Co prawa jak
            slysze takich ludzi jak wojtek12 to mi sie odechciewa współpracy z takimi
            ludżmi no ale niestety są tez ludzie którzy przyjeżdzają z głebokiej wsi a moze
            i dobrze, w sumie Nas jest więcej, mniej czy bardziej wychowanych ale jest...

Czekam na odpowiedz.
            Pozdrawiam
            Lada
            • wojtek.12 Re: Nagłośnienie 16.06.04, 05:48
              ladaa napisał:

>> "(...) Co prawa jak slysze takich ludzi jak wojtek12 to mi sie odechciewa
              >> współpracy z takimi ludżmi no ale niestety są tez ludzie którzy
              >> przyjeżdzają z głebokiej wsi a moze i dobrze, w sumie Nas jest więcej,
              >> mniej czy bardziej wychowanych ale jest (...)"

(1) Nawiązując z kimś pierwszy kontakt staraj się unikać
              - nawet w żartach - straszenia go "daniem w mordę".
              W ten sposób nie robisz najlepszego wrażenia, a poza tym
              w sieci nigdy nie wiesz tak naprawdę z kim rozmawiasz.

(2) Publicznie deklarując swoje uprzedzenie do ludzi z prowincji
              ("niestety są") rozpowszechniasz teorię o dość silnym zabarwieniu
              ideologicznym. Byli już tacy, którzy dzielili ludzi ze względu
              na ich miejsce zamieszkania.

(3) Rozpocząłeś chamkowatą grę słów, a my Cię w niej ograliśmy.
              Oszczędź sobie wstydu i nie próbuj tego kontynuować.
              Nam już się znudziło.

Pozdrower.
            • skeler Re: Nagłośnienie 16.06.04, 09:20
              Na poczatek powinno tyle wystarczyc (nie jestem pewnien, czy potrzebujemy
              subbas - pobiera duzo pradu i swoim dzialaniem bedzie rozwalal przyczepke). Nie
              robilem tez testow przez ile czasu nasze akumulatory to pociagna - ale to i tak
              jest 12V a tutaj potrzeba 230V ;-(
              Moze znajdziemy do tego jakis generator - sa takie male, niewiele wieksze od
              akumulatora, co daja 650W - moze uda sie zalatwic cos takiego - a moze masz cos
              podobnego?
            • paszczak85 Re: Nagłośnienie 16.06.04, 12:42
              taaaa fajnie by było jak by tak OSTREGO CZADU DAĆ CO TO BY NAS WARSZAFKA
              USŁYSZAŁA :p
            • finland1 Re: Da pani pieniążka, da.... 16.06.04, 13:47
              Czy wy naprawde jesteście tak naiwni, iż uważacie że ten Pan zrobi to
              charytatywnie ? Jakoś nie chce mi sie wierzyć, a niestety znając takie
              żydowskie (nic nie mam do Żydów, ale tak już jest historia) praktyki,
              uważajcie, aby nie wystawił wam rachunku po masie :))))

Panie ladaa, jeśli to jest oferta handlowa, to może wkońcu przestanie Pan
              teoretyzować i poda jakieś kokretne zestawy z cenami ? Tak będzie uczciwiej.
              • xun_vixx Re: Da pani pieniążka, da.... 16.06.04, 20:04
                Coz, po masie to bedzie mogl naskoczyc, jesli bedzie chcial zaplaty... Pozatym
                bez umowy spisanej i podpisanej przez obie strony... Coz...

Ja tam mimo wszystko podchodze z zalorzenie, ze sa ludzie, krzesla i parapety...
                A kto jets kto to wychodzi w praniu...
                • ladaa Re: Da pani pieniążka, da.... 17.06.04, 17:47
                  niechce mi sie nawet odpisywac na te posty co poniektorych kretynow.mowiac o
                  tym drugim zestawie mialem tylko i na mysli pomoc a nie zarobienie na Was,
                  widze ze sie nie dogadamy.a tak moglo byc pieknie.
                  • trawers01 Re: Da pani pieniążka, da.... 26.06.04, 09:10
                    ladaa napisał:

> niechce mi sie nawet odpisywac na te posty co poniektorych kretynow.mowiac o
                    > tym drugim zestawie mialem tylko i na mysli pomoc a nie zarobienie na Was,
                    > widze ze sie nie dogadamy.a tak moglo byc pieknie.

No cóż... Niektórzy rzeczywiście może się trochę zagalopowali, ale jak się
                    pisze w odpowiedzi "Po pierwsze w tych czasach ZA DARMO to można w morde
                    dostać", no to się specjalnie dziwić nie można. Dogadać to my się chyba nie
                    dogadamy, ale jeszcze raz dziękujemy za dobre chęci i za ofertę. Pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka