Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kradzież roweru-brak reakcji policji

11.10.13, 19:51
    Witam serdecznie.
    Chciałam się podzielić z Wami sytuacją która niestety ostatnio mnie spotkała:
    Kilka dni temu skradziono mi rower,sprzed mojego miejsca pracy,rower był przypięty linka(wiem ze to nie jest żadne zabezpieczenie,ale rower stał w zasięgu mojego wzroku oparty o szybę(po zewnętrznej stronie)witryny sklepu w którym pracuję.
    Zauważyłam że do roweru podchodzi łepek i w tym czasie weszła do sklepu dziewczyna z drugim łepkiem zagadała mnie dosłownie 3min po czym wyszli ze sklepu podeszłam do szyby roweru nie ma .
    Natychmiast zadzwoniłam na policję przyjechali powiedziałam co i jak jak również że w/w trójkę znam z widzenia bo mieszkają na tym osiedlu,policjanci pokazali mi foty notowanych ,rozpoznałam tę trójkę(to znani złodzieje rowerów i nie tylko)po czy poinformowali mnie że:
    -roweru nie odzyskam ponieważ już pewnie go wywożą,numery zeszlifują i szukaj wiatru w polu.......
    -złodziejom chociaż ich rozpoznałam i jestem pewna ze to oni niestety nic nie mogą zrobić ponieważ jak to powiedzieli nie złapałam ich za rękę a są to moje tylko przypuszczenia....
    i tu mnie szlag trafił i nie wiem co robić?,czy odwołać sie do komendy wojewódzkiej??? może ktoś coś podpowie jestem wnerwiona na maxa nie odpuszczę tego tak!!
    Dodam tylko że rower miał 1rok, wartość roweru 3tys......
    Bardzo proszę aby nie pisały osoby w stylu roweru za 3tys nie przypina się linką,bo jak wspomniałam nie o to chodzi w tym poscie a o to co mogę zrobić w tej sprawie jeszcze...
    Obserwuj wątek
      • stefan4 Re: Kradzież roweru-brak reakcji policji 11.10.13, 22:13
        lillylive:
        > i tu mnie szlag trafił i nie wiem co robić?,czy odwołać sie do komendy wojewódzkiej???

Czy przyjęli zgłoszenie i spisali oficjalny protokół z przesłuchania Ciebie? Jeśli nie, to zażalenie do prokuratury (nie do policji wyższego szczebla) na odmowę podjęcia czynności mimo zawiadomienia o kradzieży; oraz możliwie chwytliwie brzmiący list do prasy.

- Stefan
        • gom1 Re: Kradzież roweru-brak reakcji policji 11.10.13, 22:18
          .. co oczywiście i tak pomoże jak umarłemu kadzidło, więc następny rower zapinaj czymś ciekawszym niż linka.
          • lillylive Re: Kradzież roweru-brak reakcji policji 12.10.13, 07:48
            gom1 napisał:

> .. co oczywiście i tak pomoże jak umarłemu kadzidło, więc następny rower zapina
            > j czymś ciekawszym niż linka.
            Mam u-locka ale to w piwnicy,tam przy pracy nie siegał więc dlatego ta linka...
        • lillylive Re: Kradzież roweru-brak reakcji policji 12.10.13, 07:46
          stefan4 napisał:

> lillylive:
          > > i tu mnie szlag trafił i nie wiem co robić?,czy odwołać sie do komendy wo
          > jewódzkiej???
          >
          > Czy przyjęli zgłoszenie i spisali oficjalny protokół z przesłuchania Ciebie? J
          > eśli nie, to zażalenie do prokuratury (nie do policji wyższego szczebla) na odm
          > owę podjęcia czynności mimo zawiadomienia o kradzieży; oraz możliwie chwytliwie
          > brzmiący list do prasy.
          >
          > - Stefan
          > Tak zgłoszenie przyjeli ,spisali oficjalny protokół z przesłuchania.A wczoraj widziałam tego łepka siedział sobie na ławce....
      • bimota Re: Kradzież roweru-brak reakcji policji 11.10.13, 22:47
        PRZESTAN W KONCU CUDOWAC... JA CI SPRZEDAM ROWNIE DOBRY ROWER ZA 1500...

GLOSOWALAS NA TUSKA, WIEC MASZ CZEGO CHCIALAS...

KAMERY NIE MA... ?

PRZEGLADAJ OGLOSZENIA, GIELDY... MALA SZANSA, ALE... NIEDAWNO KOLES PODOBNO ZNALAZL W SKUPIE ZLOMU. :)
        • lillylive Bimota 12.10.13, 07:54
          bimota napisał:

> PRZESTAN W KONCU CUDOWAC... JA CI SPRZEDAM ROWNIE DOBRY ROWER ZA 1500...
          >
          > GLOSOWALAS NA TUSKA, WIEC MASZ CZEGO CHCIALAS...
          >
          > KAMERY NIE MA... ?
          >
          > PRZEGLADAJ OGLOSZENIA, GIELDY... MALA SZANSA, ALE... NIEDAWNO KOLES PODOBNO ZNA
          > LAZL W SKUPIE ZLOMU. :)
          Bimota nic nie wnosisz to stul...dziubek.
          • bimota Re: Bimota 12.10.13, 15:10
            A TWE DYRDYMALY CO WNOSZA ?
        • Gość: xcv Re: Kradzież roweru-brak reakcji policji IP: 149.156.124.* 12.10.13, 12:40
          Ależ głup i prymitywny gnojek z ciebie - pewnie też kradniesz rowery?
          • Gość: abc Re: Kradzież roweru-brak reakcji policji IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.13, 14:47
            To forumowy troll. Szkoda klawiatury na niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka