poczta.kwiatowa 09.07.15, 12:17 Do kwoty 1800 zł z możliwością gwarancji i wygodną kierownicą, gdyż mam kontuzję ręki. W internecie jest bardzo dużo ofert. Co wybrać? Romet, Unibicle, Athene, Kellys? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gom1 Re: Damski rower trekkingowy 09.07.15, 12:31 Polecam taki, na którym masz możliwość wykonania próbnej jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.kwiatowa Re: Damski rower trekkingowy 09.07.15, 13:00 Wolałabym przez internet ze zrozumiałych finansowych względów. Ps. Pisząc o kierownicy miałam na uwadze proste plecy bez nadmiernego oporu rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
gom1 Re: Damski rower trekkingowy 09.07.15, 13:07 Przez internet roweru się nie kupuje. Chyba, że przymierzysz się do konkretnego modelu i potem wyszukasz tańszą ofertę w sieci. Ale w przypadku, gdy szczególnie zależy Ci na wygodnej pozycji, w pierwszej kolejności szukaj po stacjonarnych sklepach. Co z tego, że podam Ci kilka - wg mnie - wygodnych modeli, jeśli dla Ciebie to będzie porażka. Zrazisz się potem do "rowerowania" i po co Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Damski rower trekkingowy 10.07.15, 11:01 rower kupiony przez internet sprzedałem z ulgą po paru latach męczenia się. teraz mam taki do którego pasuję i który pasuje mi. I nagle sie okazało że to co do tej pory było wyzwaniem teraz jest przyjemnoscią :) pewnych rzeczy nie da rady kupić w internecie. I chwała za to. Dobry serwis, ktoś kto sie zna na rzeczy a nie usiłuje upchnąć stoki naiwniakom i na pewno dobierzesz coś dla siebie. I za to warto dać te 50-100 wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
azm2 Re: Damski rower trekkingowy 10.07.15, 15:42 Dobór roweru zależy od twoich wymiarów (długość tułowia, nóg i rąk) i jak bardzo wyprostowaną pozycję preferujesz itd. W szczególności kształt kierownicy - co dla mnie jest wygodne, dla ciebie nie musi być. To wiesz tylko ty sama. A pozycja wyprostowana to chyba w ogóle na rowerze miejskim, nie na trekingowym. W takiej sytuacji kup rower miejski (chyba myślisz o tzw. damce), dostosuj do siebie regulując położenie kierownicy i siodełka, załóż terenowe opony - i masz rower trekingowy, Do wszystkich twoich warunków jest jedna odpowiedź: idź do sklepu, uzgodnij ze sprzedawcą, wypróbuj i sama wybierz. Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.kwiatowa Re: Damski rower trekkingowy 13.07.15, 10:07 W moim przypadku rower miejski odpada, bo jest mało zwrotny, a poza tym jeżdżę głównie po wertepach. Odpowiedz Link Zgłoś
animahill Re: Damski rower trekkingowy 13.07.15, 13:07 Nie wiem czemu ale usunęli mój post, a chciałam byc pomocna i oddac prawie nowy rower w dobre ręce :( Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.kwiatowa Re: Damski rower trekkingowy 17.07.15, 11:01 Dziękuję za dobre chęci, ale chcę mieć nówkę nie śmiganą, bo od lat skazana byłam na jazdę na rowerach po dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
animahill Re: Damski rower trekkingowy 13.07.15, 13:13 Nie da się wysłac prywatnej wiadomości do ciebie, ale sr-fashion(małpa)wp.pl. Pozdrawiam . Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.kwiatowa Re: Damski rower trekkingowy 17.07.15, 10:58 Kupiłam zgodnie ze wskazówkami tj. wyszukałam w internecie model, a w sklepie stacjonarnym wypróbowałam i sfinalizowałam. Polska firma saveno odyssey :) Odpowiedz Link Zgłoś
gom1 Re: Damski rower trekkingowy 17.07.15, 11:26 Wskazówki były co prawda odwrotne (oględziny w sklepie stacjonarnym -> zakup w internecie), ale najważniejsze, że Ci odpowiada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.kwiatowa Re: Damski rower trekkingowy 17.07.15, 11:51 Wyszło na to samo, bo pan uwzględnił cenę z internetu, a poza tym wszystko ponastawiał wg upodobań i wzrostu, więc nie muszę się prosić;) No i gwarancję mam "pod nosem", a nie gdzieś w kosmosie. Pierwsza dłuższa przejażdżka i sprawdzian w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Damski rower trekkingowy 14.07.19, 12:56 marek2232: > Polecam madscience.pl/damskie-rowery-trekkingowe/ Dziwne miejsce. Po pierwsze, dlaczego portal, rzekomo popularyzujący naukę, zajmuje się reklamą jednego roweru? Po drugie, na stronie głównej w króciutkim tekście zachwalającym, są aż trzy literówki: • z ciekawstkami • redarktora • wynalazji Odpowiedz Link Zgłoś