Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

acera czy alivio / solution czy basic?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:33
    waham sie miedzy modelami basic sx, a solution sx. wiem, ze alivio jest "o
    klase wyzej" od acery, ale co to znaczy? jakie sa roznice? czy warto dolozyc
    te pieniadze by miec alivio? czy sa jeszcze jakies znaczace roznice miedzy
    tymi rowerami? z jednej strony nie jestem zbyt wymagajacym uzytkownikiem i
    nie mam zamiaru skakac i "katowac" tego roweru, ale tez z drugiej strony
    niepredko kupie nowy rower wiec chcialbym zeby byl mozliwie niezawodny i
    przyjemny:) z gory dziekuje za odpowiedz
    Obserwuj wątek
      • skuter70 Re: acera czy alivio / solution czy basic? 01.04.05, 09:43
        najlepiej jakbys odbyl jazde probna na obu i wtedy zdecydowal co ci bardziej
        pasuje.

IMHO roznica jest glownie marketingowa:)
        • el_gato_con_botas Re: acera czy alivio / solution czy basic? 01.04.05, 10:20
          roznica marketingowa, to zdaniem znajomych mechanikow byla do tej pory miedzy
          alivio a deore
          ;-)
          wybierac nalezalo albo alivio, albo lx, deore omijac szerokim lukiem...
          :-)
          ja tam do alivio mam sentyment, ale to stare dzieje, nowych elementow nie znam
          na tyle dobrze, zeby doradzac na ile istotne sa roznice
          pzdr
          • skuter70 Re: acera czy alivio / solution czy basic? 01.04.05, 10:30

> ja tam do alivio mam sentyment, ale to stare dzieje, nowych elementow nie znam
            > na tyle dobrze, zeby doradzac na ile istotne sa roznice
            > pzdr

Ja mam alivio, acere, ty i zzr:) jakos nie widze roznic w dzialaniu:)

ale wracajac do merita:)

dlaczego do francuskiej literatury jest hiszpanski tytul i kto tam sie
            udziela?:)
      • Gość: Anty Author Re: acera czy alivio / solution czy basic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 01:09
        Nie mam przekonania do rowerów AUTHOR ze względu na negatywne osobiste przeżycia
        z tymi rowerami. Ja po złych przeżyciach z aythora przesiadłem się na Wheelera
        MODEL PRO 19
        RAMA WHEELER ALU
        WIDELEC RST CAPA T5 76MM
        MANETKI SHI ALTUS 8-B
        PRZERZUTKI TYŁ SHI ALIVIO
        PRZERZUTKI PRZÓD SHI C-050
        KORBA SHI TX-70
        Jestem bardzo zadowolony! Rower kosztuje około 1600 zł
        • Gość: domo Re: acera czy alivio / solution czy basic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:44
          hm? cos jest z atuthorami nie tak? mozesz konkretniej?
          • Gość: Lukash Re: acera czy alivio / solution czy basic? IP: *.petrus.com.pl 11.04.05, 17:15
            A ja mam authora opusa, to chyba model wyzej od tych co pytasz. I jestem
            zadowolony w 100%.Osprzet, manetki mam deore i jest to bardzo dobry wybor. Nic
            sie nie psuje i wszystko chodzi w porzadku. Pozdrawiam
          • Gość: Anty Author Re: acera czy alivio / solution czy basic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 01:59
            Bardzo kiepska rama. Po prostu mi pękła. Zdecydowanie odradzam!
            • ponury.zniwiarz Re: acera czy alivio / solution czy basic? 15.04.05, 22:13
              moj rowerk zlozony na ramie A Traction dziala ok, ramy A sa ok
              co do wyboru bajka - moja dziewzyna kreci na solution. czasem sam na nim
              przejade sie dla sportu bo maly i zwinny. rowerek jest bardzo OK.
              na basicu nie jechalem.

zbychonline.w.interia.pl
              • Gość: janek Re: acera czy alivio / solution czy basic? IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 24.04.05, 22:58
                mam od roku basica z alivio,ważę ~~90 kg i jestem bardzo zadowolony i wiem że rower będzoie mi długo służył

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka