gozin 30.07.05, 17:11 do farb? bo nic innego pod ręką nie mam, no chyba ze H2O Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Alonzo Re: Czy mogę potraktować łańcuch rozpuszczlnikiem IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 18:28 Możesz. POzdrawiam Alonzo Link Zgłoś
dr.krisk Zalezy do czego i jaki to rozpuszczalnik... 30.07.05, 18:32 Do mycia - rozpuszczalnik do farb olejnych moze byc. Nitro - w zadnym wypadku!!!! KrisK Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: Zalezy do czego i jaki to rozpuszczalnik... IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 19:02 A czemu to?O ile mi wiadomo łańcuchy rowerowe nie posiadają elementów innych niż metalowe??Prędzej łańcuch się rozciągnie do niebotycznych długości niźli nitro czy benzyna(którą niektórzy polecają) rozpuści łańcuch. Link Zgłoś
Gość: beldin Re: Zalezy do czego i jaki to rozpuszczalnik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:49 Mylem nitro i jakos nic sie zlego nie dzieje. Po wymyciu trzeba tylko lancuch dokladnie wysuszyc a pozniej nasmarowac. Link Zgłoś
dr.krisk Rozpuszczalnik nitro... 30.07.05, 21:10 Znakomity odtluszczacz. Wypluczesz caly smar z lancucha - oczywiscie nie ma sprawy jezeli potem wymoczysz go obficie w odpowiednim smarowidle. Tylko po co takie kombinacje? Link Zgłoś
dr.rocco Benzyna , a lepiej nafta !!!!!!! 30.07.05, 23:05 Jakies rozpuszczalniki to nie wiem jak dzialaja , ja nie stosuje , tobie tez radze nie sprawdzac :) Link Zgłoś
Gość: sd Re: Benzyna , a lepiej nafta !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 10:18 czasami jak czytam takie wątki to mam ubaw po pachy ;))))) Wyluzujcie trochę panowie Link Zgłoś
gozin Re: Benzyna , a lepiej nafta !!!!!!! 31.07.05, 20:58 Zamoczyłem w tym rozpuszczalniku i wszystko pięknie się wyczyściło:)dzieki Link Zgłoś
aniapakero Re: Benzyna , a lepiej nafta !!!!!!! 31.07.05, 21:19 Ja tam wsadzamw benzyne,rozpuszczalniki i jakos dziala:D ostatanio znalazlam tylko benzyne lakowa...do tej pory nie wiem do czego to. Ale umylam i jezdzi;) Link Zgłoś
villac Re: Czy mogę potraktować łańcuch rozpuszczlnikiem 31.07.05, 21:27 A na przyszłość zapamiętaj taką "metodę" prostą acz niezwykle skuteczną: bierzesz słój litrowy wlewasz do niego pół litra NAFTY, wkładasz łańcuch, zakręcasz i potrząsając , doskonale wypłukujesz z łańcucha wszelkie paskudztwo. Niczym nie zrobisz dokładniej, żadnymi szczoteczkami itp... A jeszcze lepiej gdybyś pozwolił łańcuchowi poleżeć przez noc, to nafta rozpuści wszelkie nawet zaschnięte złogi starych smarów z błotem. Same korzyści, nafta nie dość , że wypłucze to jeszcze z natury rzeczy jest tłusta więc nie odtłuści totalnie bębenków a daje dobry podkład pod porządny smar. W przypadku bardzo brudnego łańcucha naftę można zmienić na nową i czynności powtórzyć. Ja jeżdżąc sezonowo, na zakończenie sezonu zawsze w ten sposób płuczę łańcuchy w swoich rowerach. Link Zgłoś
Gość: las_i_woda Re: Czy mogę potraktować łańcuch rozpuszczlnikiem IP: *.itpp.pl 01.08.05, 13:11 ja tak robie po każdej dłuższej jeździe w terenie :) inaczej zamiast co 2 miesiące musiałbym zmieniać łańcuszek po 2 tygodniach a to sie średnio kalkuluje Link Zgłoś