Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

opony z kolcami

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.05, 01:03
    Witam,
    Po dzisiejszym powrocie do domu, doszedłem downiosku, że nie agresywny
    bieżnik, tylko kolce.
    Szukam dobrych ofert, prosze o wsparcie.
    Pozdrawiam,
    Marek
    Obserwuj wątek
      • Gość: biker Re: opony z kolcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:19
        Opony firmy NOKIAN
      • Gość: Roberto Re: opony z kolcami IP: 217.17.37.* 26.11.05, 16:00
        Ale kolce sa tylko i wylacznie na lod. Cos o agresywnym biezniku, czyli jakies
        Michelinki, bardzo dobrze sie spisuja nawet na mocno ubitym sniegu i maja te
        przewage nad kolcami, ze pojedziesz w nich po asfalcie.
        • Gość: marek_m Re: opony z kolcami IP: *.pg.com 28.11.05, 12:20
          Witam,
          Myślałem o czymś takim:
          www.cyklotur.pl/?id=20288
          Jeżdżę między innymi ścieżkami rowerowymi. Tak się sklada, że nikt ich nie
          dodśnieża. Pod warstwą śniegu, jest zazwyczaj lód. Jazda po prostej o.k., z
          zakrętami jest mało ciekawie. Wracając w piątek wieczorem, wypadając kilka razy
          z toru jazdy(poślizg) zdałem sobie sprawę, że tylko kolce. Myślę, że na lód
          agresywny bieżnik nie wystarczy.
          Pozdrawiam,
          Marek
          • Gość: Roberto Re: opony z kolcami IP: 217.17.37.* 28.11.05, 20:16
            Gość portalu: marek_m napisał(a):

> Jeżdżę między innymi ścieżkami rowerowymi. Tak się sklada, że nikt ich nie
            > dodśnieża.

Czyli jezdzisz po miescie a w miescie prawie wszystkie drogi sie odsnieza
            wiec tak naprawde opony z kolcami nie zabardzo sie przydadza.

Ja rowniez jezdze po miescie i czesto korzystam ze sciezek ale jak sa one
            nieodsniezone, czyli nie nadaja sie do jazdy, to wedlug prawa zjezdzam na
            jezdnie. Przynajmniej tam jest sucho.

PS a oponka jest niczego . Powinna chyba zaspokoic twoje oczekiwania. Ale ja na
            niej nie jezdzilem wiec jej polecic z czystym sumieniem nie moge.
      • Gość: lukasz Re: opony z kolcami IP: *.ziebice.silesianet.pl 30.11.05, 15:07
        Teraz sie zastanawiam jakie ja powiniennem opony stosowac?
        Obecnie jezdze na Tioga Factory DH 2.3 uzywam do jazdy po asfalcie, sciezkach,
        lesie, nartostradach...
        Wiadomo ze na lodzie jest ciezko - ale dzieki temu mozna podszkolic technike
        reagowania na poslizgi...
        Szkoda kasy na kolce -jak jezdzisz tylko po miescie to nawet nie zauwazysz kiedy
        je pogubisz ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka