Gość: marek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.05, 01:03 Witam, Po dzisiejszym powrocie do domu, doszedłem downiosku, że nie agresywny bieżnik, tylko kolce. Szukam dobrych ofert, prosze o wsparcie. Pozdrawiam, Marek Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: biker Re: opony z kolcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:19 Opony firmy NOKIAN Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: opony z kolcami IP: 217.17.37.* 26.11.05, 16:00 Ale kolce sa tylko i wylacznie na lod. Cos o agresywnym biezniku, czyli jakies Michelinki, bardzo dobrze sie spisuja nawet na mocno ubitym sniegu i maja te przewage nad kolcami, ze pojedziesz w nich po asfalcie. Link Zgłoś
Gość: marek_m Re: opony z kolcami IP: *.pg.com 28.11.05, 12:20 Witam, Myślałem o czymś takim: www.cyklotur.pl/?id=20288 Jeżdżę między innymi ścieżkami rowerowymi. Tak się sklada, że nikt ich nie dodśnieża. Pod warstwą śniegu, jest zazwyczaj lód. Jazda po prostej o.k., z zakrętami jest mało ciekawie. Wracając w piątek wieczorem, wypadając kilka razy z toru jazdy(poślizg) zdałem sobie sprawę, że tylko kolce. Myślę, że na lód agresywny bieżnik nie wystarczy. Pozdrawiam, Marek Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: opony z kolcami IP: 217.17.37.* 28.11.05, 20:16 Gość portalu: marek_m napisał(a): > Jeżdżę między innymi ścieżkami rowerowymi. Tak się sklada, że nikt ich nie > dodśnieża. Czyli jezdzisz po miescie a w miescie prawie wszystkie drogi sie odsnieza wiec tak naprawde opony z kolcami nie zabardzo sie przydadza. Ja rowniez jezdze po miescie i czesto korzystam ze sciezek ale jak sa one nieodsniezone, czyli nie nadaja sie do jazdy, to wedlug prawa zjezdzam na jezdnie. Przynajmniej tam jest sucho. PS a oponka jest niczego . Powinna chyba zaspokoic twoje oczekiwania. Ale ja na niej nie jezdzilem wiec jej polecic z czystym sumieniem nie moge. Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: opony z kolcami IP: *.ziebice.silesianet.pl 30.11.05, 15:07 Teraz sie zastanawiam jakie ja powiniennem opony stosowac? Obecnie jezdze na Tioga Factory DH 2.3 uzywam do jazdy po asfalcie, sciezkach, lesie, nartostradach... Wiadomo ze na lodzie jest ciezko - ale dzieki temu mozna podszkolic technike reagowania na poslizgi... Szkoda kasy na kolce -jak jezdzisz tylko po miescie to nawet nie zauwazysz kiedy je pogubisz ;) Link Zgłoś