Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przerzutki gilong

IP: *.crowley.pl 10.05.06, 21:27
    prosze mi napisac czy warto kupowac rower z przerzutkami gilong???
    Obserwuj wątek
      • Gość: tomek Re: przerzutki gilong IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:58
        to pewnie z jakiegos supermarketu?

wszystko zalezy co to za rower i do czego ma byc uzywany. ale generalnie raczej
        nie:)
        • Gość: mada Re: przerzutki gilong IP: *.crowley.pl 10.05.06, 22:21
          zwykły rower mtb ma służyć do jazdy "niedzielnej" nie jakiejś wyczynowej. Dlatego pytam bo się nie znam, nie zalezy mi na drogim firmowym "cacku", tylko żeby działało. Proszę o parę słów pomocy ;)
          • slav4 Re: przerzutki gilong 10.05.06, 22:39
            Działać będą - to w końcu prosta konstrukcja, ale jak nie masz w rodzinie kogoś
            kto zna się na śrubkowaniu to w serwisie cię znienawidzą że biegasz tam co
            drugi dzień. Żona w poprzednim rowerku miała ten "wynalazek" i przed każdą
            wycieczką profilaktycznie musiałem je regulować. Gdy traska była dłuższa, to
            gdzieś od 50-go km zaczynało je być "słychać". Po prostu cholerstwo łapało luzy
            od samej (spokojnej) jazdy i nie było na to rady...

Powyższe nie zmienia faktu że Gilong przejechał jakieś 3000 km i służy dalej
            nowej właścicielce.
            • Gość: mada Re: przerzutki gilong IP: *.crowley.pl 10.05.06, 22:41
              Serdecznie dziekuje za wylumaczenie. Takich opini potrzebowalam. Pozdrawiam
            • slav4 Re: przerzutki gilong 10.05.06, 22:45
              Aha - się mi przypomniało. Kiedyś mi Gilong unieruchomił żonę ładne paręnaście
              km od domu. Łańcuch spadł w stronę ramy z najniższego trybu i tak się
              piiiięęęęęknie owinął między ramą a zębatką że musiałem na siłę wydzierać tylne
              koło żeby cokolwiek z tym zrobić.
              Nie warto. Dołóż parę złotych i kup cokolwiek co nazywa się Sram albo Shimano.
              Nawet te najtańsze.
              Tyle w temacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka