Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie]

08.09.06, 20:48
    Ze strony wystawy.fabrykasztuki.pl/2006/art_rajd.php :

Cycat:
    Wernisaż Rowerowy

9 WRZEŚNIA 2006
    START KANIE UL. NADARZYŃSKA 1 GODZ. 12

DLA UCZESTNIKÓW - 30 KOSZULEK Z NADRUKIEM I 5 PLECAKÓW

TRASA PRZEJAZDU 15 KILOMETRÓW
    KANIE > OTRĘBUSY > BRWINÓW > PODKOWA LEŚNA > OTRĘBUSY > KANIE

Wernisaż Rowerowy - W wyznaczonych miejscach będą eksponowane niezależne
    wystawy malarskie.
    Po drodze będzie można zobaczyć prace ponad 20 artystów.
    Zakładany czas przejazdu 6 godzin, zakończenie Art Rajdu ok. godziny 18
    wspólnym ogniskiem.
    Wśród uczestników którzy odwiedzą wszystkie wystawy rozlosujemy 5 plecaków.
    Obserwuj wątek
      • xun_vixx Re: Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie] 12.09.06, 14:04
        Pojechalem na impresske i jestem z tego zadowolony.
        Idea ladna, ale same przejazdy niedopracowane.

Ale po kolei.

Rajd, czyli wycieczka. Przy kazdym punkcie kontrolnym cos interesujacego do
        zobaczenia. Na starcie kazdy dostal koszulke. Pozniej zebralismy dwie grupy i
        pojechalismy w trase. Tu by sie przydalo wsparcie KL i przejazd jako jedna grupa
        zorganizowana, lepiej by to wyszlo niz pseudotrzymanie sie przepisow, bowiem
        pojechaly dwie 15 osobowe grupy, ale po chodnikach...

Drugi punkt byl w muzeum motoryzacji w otrebusach. Poza ogladaniem prac artystow
        mozna bylo sobie gratis zwiedzic cale muzeum. I tak sie juz sprawa z miejscami
        wystaw trzymala do konca. Gdzie sie nie ogladalo prac artystow mozna bylo dana
        miejscowke zwiedzic w calosci.

Dalej przejazd do remizy OSP w Brwinowie. Tam grupy rowerzystow tworzyly obrazki
        niebieska farba, zamiat ogladac gotowe prace. Do tego pokazy wozow bojowyh
        strazakow etc. Na deser gratisowe paczki w cukierni :D

Tu musialem sie odlaczyc od peletonu bo mi nawalil rowerek, ale dalej bylo
        jeszcze pare nastepnych atrakcji, muzeow a wszystko zakonczone losowaniem
        dodatkowych nagrod i ogniskiem z gratisowymi kielbaskami.

Nawiazalem kontakt z grupa, byc moze zostaniemy poproszeni o skoordynowanie
        przyszlorocznych przejazdow, co zaoowocuje takze reklama masy, bo sie wcisnie
        plakaty nasze na wystawach, a moze i jakies nasze galerie postawi gdzies-tam...

Bede w kontakcje z grupa.

Jelsi ktos chce fotki poogladac to maja byc na www fabryki sztuki po 18 wrzesnia.
        • roweroraffi Re: Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie] 12.09.06, 15:44
          un_vixx napisał:

> musialem sie odlaczyc od peletonu bo mi nawalil rowerek

Poziomka jechałeś? Co padło?
          • xun_vixx Re: Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie] 12.09.06, 16:00
            Poziomem jechalem... Ale by byc po kolei...

Pare dni wczesniej na olach znalazlem dziure i mialem glebe, teraz w trasie
            jakies mi sie luzy zrobily na sterach, to sie przy reminizie zabralem za
            przeglad, 3 z 4 nakretek byly luzne, to odkrecilem profilaktycznie i 4 i
            sprawdzilem stan dziwnie podgietej sruby jednej... I wlasnie ta sruba oczkowa
            laczaca obecnie popychacz z widelcem byla w stanie wskazujacym na potrzebe
            wymiane "na wczoraj" :D Jak ze smaru doczyscilem to byla lekko wgnieciona i
            rozgieta, wymienilem na nowa i bedzie gites. Teraz zalatwiam nowe sruby do
            nowego systemu sterowania :P Ale to bedzie za jakis czas dopiero gotowe.
            • roweroraffi Re: Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie] 12.09.06, 23:52
              xun_vixx napisał:

> Poziomem jechalem... Ale by byc po kolei...
              >
              > Pare dni wczesniej na olach znalazlem dziure i mialem glebe, teraz w trasie
              > jakies mi sie luzy zrobily na sterach, to sie przy reminizie zabralem za
              > przeglad, 3 z 4 nakretek byly luzne, to odkrecilem profilaktycznie i 4 i
              > sprawdzilem stan dziwnie podgietej sruby jednej... I wlasnie ta sruba oczkowa
              > laczaca obecnie popychacz z widelcem byla w stanie wskazujacym na potrzebe
              > wymiane "na wczoraj" :D Jak ze smaru doczyscilem to byla lekko wgnieciona i
              > rozgieta, wymienilem na nowa i bedzie gites.

Radze wymienić na mocniejszą (o rozmiar większą), bo wymiana na taką samą za
              jakiś czas spowoduje potrzebę kolejnej wymiany.
              • xun_vixx Re: Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie] 13.09.06, 19:03
                Wieksza nie wejdzie :) A wymienione we wrzesniu bedzie 100% niemal sterowania,
                na patent ajk u Ciebie, tylko dluzszy :D
                • roweroraffi Re: Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie] 14.09.06, 00:00
                  xun_vixx napisał:

> Wieksza nie wejdzie :) A wymienione we wrzesniu bedzie 100% niemal sterowania,
                  > na patent ajk u Ciebie, tylko dluzszy :D

Ten patent u mnie to jest aż za mocny... do tego stopnia, ze przy glebie przy
                  43km/h obie dokręcone na chama obejmy przekręciło, a gwinty (robione z kleju) i
                  drążek jest nadal nówka sztuka. To naprawde dobre i mocne rozwiązanie.
                  • xun_vixx Re: Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie] 14.09.06, 00:56
                    3x dluzszy drazek bedzie sie troche inaczej zachowywac, ale powinien i tak byc
                    bardziej wytrzymaly niz to co teraz mam. (pret stal 10x10)
                    • roweroraffi Re: Wernisaż Rowerowy - ART Rajd [Kanie] 14.09.06, 10:13
                      xun_vixx napisał:

> 3x dluzszy drazek bedzie sie troche inaczej zachowywac, ale powinien i tak byc
                      > bardziej wytrzymaly niz to co teraz mam. (pret stal 10x10)

Napewno bedzie sie zachowywał inaczej ale tez napewno nie będzie tak miękki jak
                      ten, co masz teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka