Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nowa audycja rowerowa w TOK FM

21.04.09, 16:55
    Hej,

niedawno ruszyła nowa audycja o tematyce rowerowej w radiu TOK FM - "Skołowani".
    Można jej posłuchać w soboty o godzinie 19:00, a archiwalne odcinki są udostępniane w sieci:
    www.tok.fm/TOKFM/0,98690.html
    Na pierwszy ogień poszedł temat Masy Krytycznej, wyszło bardzo fajnie, bez jakiegoś szukania taniej sensacji. Gościem był Marcin Myszkowski "Skeler".
    Polecam wszystkim po pierwsze - samemu słuchać, bo program zapowiada się bardzo ciekawie, a po drugie - rozesłać informacje o nim jak największej liczbie zainteresowanych.
    To pierwsza znana mi cykliczna audycja rowerowa w poważnym radiu, i to o rowerach głównie pod kątem miejskim. Warto się postarać o jak najwyższą słuchalność :)
    Obserwuj wątek
      • gregoreg Re: nowa audycja rowerowa w TOK FM 22.04.09, 08:56
        Bardzo dobra nazwa audycji. Od skołowanych ludzi, tak "wychowanych" przez
        urzędników aby nigdy nie skierować swoich pretensji czy oczekiwań do nich.
        Zawsze winni są wszyscy (np. rowerzyści) tylko nie oni.
      • alfajet-777 Re: nowa audycja rowerowa w TOK FM 22.04.09, 19:46
        dzięki za info !
      • boruta_wwa Re: nowa audycja rowerowa w TOK FM 28.04.09, 10:29
        dobrze wiedzieć
        b.
        • boruta_wwa Re: nowa audycja rowerowa w TOK FM 28.04.09, 10:36
          choć z tego co słucham to audycja o tym jak to ciężko jest być cyklistą w mieście, znam to z autopsji i chyba nie chcę jeszcze o tym słuchać ;-(
          b.
          • roweroraffi Re: nowa audycja rowerowa w TOK FM 30.04.09, 09:37
            boruta_wwa napisał:

> choć z tego co słucham to audycja o tym jak to ciężko jest być cyklistą w mieśc
            > ie, znam to z autopsji i chyba nie chcę jeszcze o tym słuchać ;-(

Z jednej strony masz rację, z drugiej - dobrze, że mówią o tym, co nas boli, o
            tym co jest źle. To pokazuje dwie rzeczy:
            1) Jesteśmy już dużą grupą, jeździmy, duzo osób problem interesuje. Warto dla
            nas robić specjalne audycje. Warto o nas dbać.
            2) Wskazuje co jest do zrobienia, rozgrzebuje tematy mniej wygodne dla władzy.

Jeszcze by było idealnie czasem powinno być w tym programie także coś by
            pokazać, że pomimo tego, że jest źle - jeździć rowerem się opłaca. Czasowo,
            kosztowo, zdrowotnie, ekologicznie... ale zwłaszcza czasowo, bo większość ludzi
            nie zdaje sobie sprawy, że w godzinach szczytu, gdy jadą do pracy, a kierowcy
            bawią się w korkowanie ulic - to właśnie rower jest NAJSZYBSZYM środkiem
            transportu w mieście.
            • boruta_wwa Re: nowa audycja rowerowa w TOK FM 07.05.09, 20:07
              roweroraffi napisał:
              > Z jednej strony masz rację, z drugiej - dobrze, że mówią o tym, co nas boli, o
              > tym co jest źle. To pokazuje dwie rzeczy:
              > 1) Jesteśmy już dużą grupą, jeździmy, duzo osób problem interesuje. Warto dla
              > nas robić specjalne audycje. Warto o nas dbać.
              > 2) Wskazuje co jest do zrobienia, rozgrzebuje tematy mniej wygodne dla władzy.

masz rację, jednak nie oszukujmy się, radia Tok Fm słuchają (według mnie) ludzie myślący, którym nie trzeba takich rzeczy tłumaczyć, lepsza byłaby taka Jedynka czy coś z dużą liczbą słuchaczy, no ale dobre i to co jest...

z tym, że ja osobiście tak mam, że słuchając o tych durnych kierowcach czy leniwych urzędnikach to się zwyczajnie denerwuję ;-(

b.
              • roweroraffi Re: nowa audycja rowerowa w TOK FM 08.05.09, 11:28
                boruta_wwa napisał:

> masz rację, jednak nie oszukujmy się, radia Tok Fm słuchają (według mnie) ludzi
                > e myślący, którym nie trzeba takich rzeczy tłumaczyć, lepsza byłaby taka Jedynk
                > a czy coś z dużą liczbą słuchaczy, no ale dobre i to co jest...

Ano byłaby lepsza. Ale zanim Polskie Radio zwróci porządnie uwagę na rowery w
                kontekście innym niż rekreacja, to musi być wokoło szum lokalny, który by im
                wskazał, że warto. Taki program to świetny generator takiego szumu ;-)

> z tym, że ja osobiście tak mam, że słuchając o tych durnych kierowcach czy leni
                > wych urzędnikach to się zwyczajnie denerwuję ;-(

Wszystko można powiedzieć na kilka sposobów. Jak Marcin Hyła robił Niezłą Jazdę,
                to jakoś się nie stresowałem, choć sporo tam było o tym jak to urzędnicy nie
                umieją, kierowcy nie chcą, a w ogóle to "o co chodzi". Tylko, że było to fajnie
                do kupy złożone, tak, że czasem to się człowiek śmiał nawet z tego ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka