Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie o author

04.08.09, 09:13
    witam trochę poczytałem forum i dobrze bo chciałem kupić polski kross lub
    arkus, ale są podobno do niczego?? a do tej pory w domu był author i nawet się
    sprawuje, teraz zastanawiam się nad author zenith (1900 zł) lub mission (2300
    zł) są teraz promocje bo koniec sezonu, a może coś innego proponujecie ? bo
    teraz muszę codziennie jeździć do rehabilitacji kolana dlatego chce kupić
    dobry rower żeby wytrzymywał troche kilometrów. proszę o pomoc
    Obserwuj wątek
      • Gość: mofo Author IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 14:29
        oba rowerki są ok, ale zobacz może znajdziesz gdzieś rowery zeszłoroczne (na
        stronie author.pl są dostępne niektóre rozmiary) bo są tańsze o ok. 2-3 stówki.
        Przy okazji - nie wiem czy jest jakiś wielki sens płacenia 400 więcej za
        Mission, skoro Zenith jest w miarę dobrze wyposażony.
      • tiresias Re: pytanie o author 04.08.09, 15:55
        bo
        teraz muszę codziennie jeździć do rehabilitacji kolana dlatego chce kupić
        dobry rower żeby wytrzymywał troche kilometrów.
        ---
        zazwyczaj przy problemach z kolanami jazda na rowerze nie jest wskazana,
        szczególnie 'trochę' więcej kilometrów. mam nadzieje, że lekarz wiedział co mówi.
        • marzena.sa Re: pytanie o author 04.08.09, 20:58
          ech!
          jak na kiepskim rowerku zepsujesz kolana to je rehabilitujesz ... i
          kupujesz lepszy rower :) coby móc z przyjemnoscią po tej
          rehabilitacji jeździć, tak?
          • railwayman23 Re: pytanie o author 04.08.09, 21:09
            o nie kolano uszkodziłem grając w kosza :( a mam naderwane więzadła krzyżowe i
            aby je wzmocnić zalecono jazdę rowerem i pływanie, powiem tyle że pomaga bo
            czuje efekty nie biorąc leków a teraz jeszcze będę miał leki wzmacniające
            dodatkowo :D, dlatego chciałbym się dowiedzieć jaki rower kupić tak żeby długo
            mi służył i żebym był zadowolony :D
        • a54 Re: pytanie o author 04.08.09, 22:55
          tiresias napisał:

> zazwyczaj przy problemach z kolanami jazda na rowerze nie jest wskazana,

Akurat w mojej sytuacji przy bólu kolana jazda na rowerze mi pomogła, jeździłem dla przyjemności, a nie z myślą o rehabilitacji. Wydaje mi się, że zwykle ruch pomaga, o ile nie powoduje bólu, o ile na pewno nie nadwyręża chorego miejsca.
        • elpik Re: pytanie o author 05.08.09, 08:00
          Jest wskazana, tylko trzeba pamiętać o "miękkiej" jeździe.
          Czyli szybko kręcić pedałami na niższych przełożeniach a nie jechać siłowo. Tak powiedziałbym powyżej 80 obrotów korbą na minutę.
      • Gość: Kazik Re: pytanie o author IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.09, 00:04
        Proponuje żebyś zainteresował się rowerkami Unibike - to polska firma ale w
        cenie konkurencji daje o klase lepszy osprzęt, nie ma własnych akcesoriów więc
        na siłę nie wciskają swoich dodatków tylko porządne części - polecam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka