efedra 01.01.05, 00:08 Z mojej strony to troche szachrajstwo, bo przede mna siedem godzin starego, ale wedlug czasu polskiego jestem pierwsza w 2005. Wiec was wszystkich witam i zycze (sobie chyba) wielu, wielu spotkan na tym forum, efedra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al.a Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 01:15 efedra napisała: > Z mojej strony to troche szachrajstwo, bo przede mna siedem godzin starego, > ale wedlug czasu polskiego jestem pierwsza w 2005. > Wiec was wszystkich witam i zycze (sobie chyba) wielu, wielu spotkan na tym > forum, > efedra Anoto my Cięę Efedro chlebem, soląą i co tam kto ma pod ręękąą oraz staropolskim bigosem (tudzież dobrem słłowem). Ala Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 07:09 al.a napisała: > Anoto my Cięę Efedro chlebem, soląą i co tam kto ma pod ręękąą oraz staropolski > m > bigosem (tudzież dobrem słłowem). Ala Fujjj! Ty mi Efedruni bigosem nie truj! Dobrze wiem, co mówię:P Może jeszcze colą popić, co? Hihi... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 18:35 To Al.a bigosem trruje, nie Efedra:) Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 19:23 wlodekbar napisał: > To Al.a bigosem trruje, nie Efedra:) To milo, ze sie za mna ujales, ale nieuwaznie przeczytales. Przyszlosc Narodu to wlasnie miala na mysli. A ja musze powiedziec, ze slinka mi pociekla na wiesc o Ali bigosie, ale musze sie obejsc smakiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 19:33 efedra napisała: > wlodekbar napisał: > > > To Al.a bigosem trruje, nie Efedra:) > > To milo, ze sie za mna ujales, ale nieuwaznie przeczytales. > Przyszlosc Narodu to wlasnie miala na mysli. > A ja musze powiedziec, ze slinka mi pociekla na wiesc o Ali bigosie, ale musze > sie obejsc smakiem :( To się obejdź! Bo mie niestety sylwestrowej nocy nie było dane się owym smakiem obejść... No i efekty były ehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 19:43 zakrencik napisała: > efedra napisała: > > > wlodekbar napisał: > > > > > To Al.a bigosem trruje, nie Efedra:) > > > > To milo, ze sie za mna ujales, ale nieuwaznie przeczytales. > > Przyszlosc Narodu to wlasnie miala na mysli. > > A ja musze powiedziec, ze slinka mi pociekla na wiesc o Ali bigosie, ale > musze > > sie obejsc smakiem :( > > To się obejdź! Bo mie niestety sylwestrowej nocy nie było dane się owym smakiem > > obejść... No i efekty były ehehehehehe > A kto przed północą bigos je? Najpierw trzeba sie dobrze wyhasać. Przebiec po sniegu. I dopiero! No i pewnie grzybka dałaś nie tego, co w przepisie. W staropolskim są prawdziwki! Suszone. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 19:45 al.a napisała: > A kto przed północą bigos je? Najpierw trzeba sie dobrze wyhasać. Przebiec po > sniegu. I dopiero! No i pewnie grzybka dałaś nie tego, co w przepisie. W > staropolskim są prawdziwki! Suszone. > > Ala Ja jadłam przed i po:P I nie ja robiłam;P Zdaje mi się, że to nie kwestia przyrządzenia, a tym, że popiłam go colą:P Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 20:08 zakrencik napisała: > To się obejdź! Bo mie niestety sylwestrowej nocy nie było dane się owym smakiem obejść... No i efekty były ehehehehehe Dziecko, juz problemy z trawieniem? Ja w Twoim wieku moglam kamienie lykac. To pewnie nie bigos, tylko wypite nielegalnie - i to w zbyt duzych ilosciach - piwko. Co, nie mam racji? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 20:19 efedra napisała: > To pewnie nie bigos, tylko wypite nielegalnie - i to w zbyt duzych ilosciach - > piwko. Co, nie mam racji? ;) NIE! Tak wątpić w Zakrencika:( Toć to ja nawet przy komunii bez mszalnego proszę! Wiesz, jak mnie brzuch nawala nawet po tym mszalnym? Poza tym ja z... katolickiej szkoły:P To hehe niewypada heheheheeh... Chociaż właściwie są u nas pijoki z wzorowym zachowaniem, a nie takie abstynenty jak ja z nieodpowiednim;P Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 21:44 zakrencik napisała: > ... są u nas pijoki z wzorowym zachowaniem, a nie takie abstynenty jak ja z nieodpowiednim;P A co Ty, Przyszlosci, robisz w szkole nieodpowiedniego poza pokazywaniem pepka? Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 21:54 efedra napisała: > A co Ty, Przyszlosci, robisz w szkole nieodpowiedniego poza pokazywaniem > pepka? A no spóżniam się 'parę' razy na lekcje... I tak mi się kiedyś zdarzyło nie przyjść na przedstawienie, gdy grać miałam... I nie jestem potulna jak baranek w stosunku do nauczycieli... Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Mój bigos - to nie cykuta! 01.01.05, 19:35 efedra napisała: > wlodekbar napisał: > > > To Al.a bigosem trruje, nie Efedra:) Jakie truje! Jakie truje! Bigos stropolski nie znaczy, że stary. Chociaż do pewnego momentu, owszem: im straszy, tym lepszy. > > To milo, ze sie za mna ujales, ale nieuwaznie przeczytales. > Przyszlosc Narodu to wlasnie miala na mysli. > A ja musze powiedziec, ze slinka mi pociekla na wiesc o Ali bigosie, ale musze > sie obejsc smakiem :( Musisz :) bo mi sięę skończył. A robięę dobry! Ala Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Mój bigos - to nie cykuta! 01.01.05, 20:10 al.a napisała: > Musisz :) bo mi sięę skończył. A robięę dobry! Ala Alu, do nastepnego razu! Bardzo prosze mi wystawic troche na miseczce za drzwiami, zeby goscie nie zjedli wszystkiego. e. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik A swoją drogą... 01.01.05, 20:20 Pierwsze słyszę - cykuta:P Ale fajne słówko muszę przyznać;) Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: A swoją drogą... 01.01.05, 20:28 zakrencik napisała: > Pierwsze słyszę - cykuta:P Ale fajne słówko muszę przyznać;) O moj Boze! To wam laduja w glowy te kretynskie wykresy, a o Sokratesie nawet nie wspomnieli?! Co za szkoly w tych czasach... Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Re: A swoją drogą... 01.01.05, 20:33 efedra napisała: > zakrencik napisała: > > > Pierwsze słyszę - cykuta:P Ale fajne słówko muszę przyznać;) > > O moj Boze! > To wam laduja w glowy te kretynskie wykresy, a o Sokratesie nawet nie > wspomnieli?! > Co za szkoly w tych czasach... Nieno, im pewnie powiedzieli, że wypił kielich z szalejem jadowitym, czy jakoś tak. Teraz to wszystko tak bardzo naukowo. Zdaje sie, że dwutlenek węgla to tez inaczej. A Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: A swoją drogą... 01.01.05, 21:45 al.a napisała: > Teraz to wszystko tak bardzo naukowo. Zdaje sie, że dwutlenek węgla to tez > inaczej. A Czad? Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Re: A swoją drogą... 01.01.05, 22:08 efedra napisała: > al.a napisała: > > > Teraz to wszystko tak bardzo naukowo. Zdaje sie, że dwutlenek węgla to te > z > > inaczej. A > > Czad? Nie mówi sie "czad", mówi się "fajnie". Wiem to z pewnego źródła :)) Podobno wraca stare. No a czad - to chyba tlenek, ale jak to po nowemu - to nie wiem, bo dwutlenek - to ditlenek :( Zjawi sięę piotrpanek, to uścisli. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: A swoją drogą... 01.01.05, 20:35 efedra napisała: > O moj Boze! > To wam laduja w glowy te kretynskie wykresy, a o Sokratesie nawet nie > wspomnieli?! > Co za szkoly w tych czasach... Może wspomnieli, a ja akurat nie uważałam na lekcji:P A to 'akurat' zdarza się dość często:P No z pewnym wyjątkiem, ale to już inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 21:48 wlodekbar napisał: > Ja tez, niestety:( Co tez, niestety? Ty Wlodek, jak piszesz takie enigmatyczne teksty, to zostawiaj jakis slad po poscie, na ktory odpowiadasz. Bo czesto nie wiadomo, do czego to przylozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 22:02 efedra napisała: > wlodekbar napisał: > > > To Al.a bigosem trruje, nie Efedra:) > > To milo, ze sie za mna ujales, ale nieuwaznie przeczytales. > Przyszlosc Narodu to wlasnie miala na mysli. > A ja musze powiedziec, ze slinka mi pociekla na wiesc o Ali bigosie, ale musze > sie obejsc smakiem :( No przeciez do tego moj tekst sie odnosi - informuje juz 'ze sladem':) Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 22:11 wlodekbar napisał: > efedra napisała: > > > wlodekbar napisał: > > > > > To Al.a bigosem trruje, nie Efedra:) > > > > To milo, ze sie za mna ujales, ale nieuwaznie przeczytales. > > Przyszlosc Narodu to wlasnie miala na mysli. > > A ja musze powiedziec, ze slinka mi pociekla na wiesc o Ali bigosie, > > ale musze > > sie obejsc smakiem :( > No przeciez do tego moj tekst sie odnosi - informuje juz 'ze sladem':) > Następnym razem będe pamiętała o potrzebujących. A w bigosie najważniejsza jest kapusta. Kiszona :) Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 22:23 al.a napisała: > Następnym razem będe pamiętała o potrzebujących. A w bigosie najważniejsza jest kapusta. Kiszona :) Alu - to, ze wyjechalam, nie znaczy, ze rozum zostawilam w Polsce. Nie tylko wiem, z czego sie robi bigos, ale go czasem robie. Mam - nawet w tej chwili - w piwnicy na polce sloik z "sauerkrautem" marki Krakus. Na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 22:27 Efedra, napisalem do Ciebie list z mini-prosba. Czy go czytalas? Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 23:15 wlodekbar napisał: > Efedra, > > napisalem do Ciebie list z mini-prosba. > Czy go czytalas? Juz dawno odpowiedzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 22:36 efedra napisała: > al.a napisała: > > > Następnym razem będe pamiętała o potrzebujących. A w bigosie najważniejsz > a > jest kapusta. Kiszona :) > > Alu - to, ze wyjechalam, nie znaczy, ze rozum zostawilam w Polsce. Nie tylko > wiem, z czego sie robi bigos, ale go czasem robie. Nie wątpię. Ja Ci tylko delikatnie przypominam, że jestem wybitna specjalistka od kiszenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 22:54 al.a napisała: > Nie wątpię. Ja Ci tylko delikatnie przypominam, że jestem wybitna specjalistka > od kiszenia :) Ohhhh co za skromność! Aż bije po oczach:P Ma ktoś okulary? Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 23:04 zakrencik napisała: > al.a napisała: > > > Nie wątpię. Ja Ci tylko delikatnie przypominam, że jestem wybitna specjal > istka > > od kiszenia :) > > Ohhhh co za skromność! Aż bije po oczach:P Ma ktoś okulary? > Ja mam. Ty Zakrenciku czasami czytaj pomiędzy wierszyma. Ja sięę przecież tego trochę wstydzę. Echhhhh :( No idęę już. PS Nie oh, tylko och. Cześć. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 01.01.05, 23:12 al.a napisała: > Ja mam. Ty Zakrenciku czasami czytaj pomiędzy wierszyma. Ja sięę przecież tego > trochę wstydzę. Echhhhh :( A czego się tu wstydzić? Hę? Kucharz, kucharz kucharzyno! A ja to przecie na żarty no;P > Nie oh, tylko och. Cześć. Ala Eee... oh ma lepszą prezencję! Odpowiedz Link Zgłoś
kiss_my_ass Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 15:36 Al.a napisała: > Nie oh, tylko och. Cześć. Ala Napisała również: > Ja sięę przecież tego trochę > wstydzę. Echhhhh :( Ja też bym się wstydził gdybym zamiast: > à propos napisał: > apropos Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 15:41 kiss_my_ass napisał: > > à propos > > napisał: > > > apropos Franca się akurat nie uczę to skąd mam wiedzieć? A kiedyś się spotkałam z formą 'apropos' i postanowiłam ją kultywować... Odpowiedz Link Zgłoś
kiss_my_ass Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 15:55 Pragnę wyjaśnić, że adresatką mojej - jakby to ujął WlodekBar - sarkastycznej uwagi jest Ala. Nie wiedziałem, że Ty również dopuszczasz się takiego gwałtu na francuszczyźnie. Z okazji nowego roku z Młodzieżą rozliczamy się według taryfy ulgowej. Ale żeby mi to było ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kiss_my_ass Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 16:25 kiss_my_ass napisał: > jakby to ujął WlodekBar Jakby co, to winą za brak spacji w "jak by" obarczy się jakiegoś Balcerowicza. A poza tym, jak chyba też załapuję się jeszcze na tę taryfę ulgową... Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 16:41 kiss_my_ass napisał: > Pragnę wyjaśnić, że adresatką > mojej - jakby to ujął WlodekBar - > sarkastycznej uwagi jest Ala. Wybacz... To przez to całodobowe przesiadywanie przed kompem... Po prostu zezują mi się kropeczki i nie wiem, co do czego jest:P A i przy okazji się wydało..... Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 16:08 zakrencik napisała: > kiss_my_ass napisał: > > > > ? propos > > > > napisał: > > > > > apropos > > Franca się akurat nie uczę to skąd mam wiedzieć? A kiedyś się spotkałam z > formą 'apropos' i postanowiłam ją kultywować... Masz racje, mala. I odmieniajmy to - "ten apropos", "tego aproposa" itd. Na pohybel ponuremu amatorowi pocalunkow. pzdr, e. > Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 16:43 efedra napisała: > Masz racje, mala. I odmieniajmy to - "ten apropos", "tego aproposa" itd. > Na pohybel ponuremu amatorowi pocalunkow. Taaa!!! Cokolwiek ten 'pohybel' znaczy:P Odpowiedz Link Zgłoś
kiss_my_ass Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 17:25 > Taaa!!! Cokolwiek ten 'pohybel' znaczy:P Bosh. Czego oni Was tam uczą, w tej szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 17:34 kiss_my_ass napisał: > Czego oni Was tam uczą, w tej szkole ? Glownie chyba wykresow zdan. Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 17:32 zakrencik napisała: > efedra napisała: > > > Masz racje, mala. I odmieniajmy to - "ten apropos", "tego aproposa" itd. > > Na pohybel ponuremu amatorowi pocalunkow. > > Taaa!!! Cokolwiek ten 'pohybel' znaczy:P Cos Ty sie, Zakrenciku, zdradzasz ostatnio z brakami w slownictwie. Nie sa Ci znajome tak powszechnie znane slowa, jak 'pohybel', 'cykuta'... > Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Witajcie w Nowym Roku! 02.01.05, 18:18 efedra napisała: > Cos Ty sie, Zakrenciku, zdradzasz ostatnio z brakami w slownictwie. Nie sa Ci > znajome tak powszechnie znane slowa, jak 'pohybel', 'cykuta'... A(c)hhhhh wybacz! Wiesz... święta... I inhibitory izosteryczne działają:P Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Prezent dla kiss_my_assa 02.01.05, 17:54 à propos > > Ja też bym się wstydził gdybym zamiast: > Przed "gdybym" należy się przecinek. Pozdrawiam. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
kiss_my_ass Czym chata... 02.01.05, 20:12 > Przed "gdybym" należy się przecinek Nooo. > my Cięę Efedro chlebem A tu - z dwa nawet... > Pozdrawiam. Ala Odwzajemniam. M. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czym chata... 02.01.05, 20:48 kiss_my_ass napisał: > my Cięę Efedro chlebem > > A tu - z dwa nawet... A ja bym z prawej przecinka nie dawała... Może kreskę zwaną potocznie myślnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kiss_my_ass Re: Czym chata... 02.01.05, 21:00 > A ja bym z prawej przecinka nie dawała... > Może kreskę zwaną potocznie myślnikiem? Twoja propozycja nie wzbudza mojego entuzjazmu. Się zdecyduj: albo dwa przecinki, albo dwie kreski... Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Czym chata... 02.01.05, 23:17 > Twoja propozycja nie wzbudza mojego entuzjazmu. > Się zdecyduj: albo dwa przecinki, > albo dwie kreski... Eee... A od kiedy nie można mieszać? Hę? Wzbudzaj swój entuzjazm czym prędzej i tak zadka nie wystawiaj;P Odpowiedz Link Zgłoś
al.a Ato się pzycepił, jak zep do psiego ogona! 02.01.05, 21:16 kiss_my_ass napisał: > > > Przed "gdybym" należy się przecinek > > Nooo. Nooo - to się kiedyś wołało do konia, ale kto to dzisiaj pamięta? > > > > my Cięę Efedro chlebem > > A tu - z dwa nawet... Nooo! > > > > Pozdrawiam. Ala > > Odwzajemniam. M. > Ododwzajemniam. I znikam. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
kiss_my_ass Re: Witajcie w Nowym Roku! 18.01.05, 21:01 kiss_my_ass napisał: > Się zdecyduj: albo dwa przecinki, > albo dwie kreski, co spotkało się z reakcją w postaci: > Eee... A od kiedy nie można mieszać? Hę? Na froncie walki z nadmiarem przecinków Pani Teresa Kruszona wypaliła: > W tym wypadku należało zastosować albo dwa myślniki, > albo dwa przecinki. Mam nadzieję, że to Cię przekonało, Zakrentasku. Odpowiedz Link Zgłoś