zajbel 22.02.10, 18:56 wyborcza.pl/1,104506,7568395,Internet_seniora__Stary_czlowiek_i_moze____jesli_tylko.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: To o nas 22.02.10, 21:38 Nie pozostajemy w tyle za młodymi i to jest budujące.Ważne,że jeszcze nam się chce. Odpowiedz Link
dede43 Re: To o nas 23.02.10, 07:44 Jestem dumna, że w domu posługiwałam się komputerem nawet przed córcia. Ale to wynikało z rodzaju i miejsca pracy. Odchodząc na emeryturę w 1995 r - zabrałam (kupiłam) swój "pracowy" komputer dla domu. Odpowiedz Link
pragata Re: To o nas 23.02.10, 16:36 ...w kawiarence internetowej gdzie chodziliśmy z mężem zanim był komp. w domu nie mieliśmy kompleksów wieku,panie(nas zawsze więcej) miąły różny wiekowy staż, a jedna uczyła się od drugiej(jedna instruktorka nie dałaby rady 6 kobietom naraz,plus jeden rodzynek)... Odpowiedz Link
cortyzol Re: Karta Seniora 23.02.10, 18:28 Może macie rodziców,znajomych ,którzy maja ukończone 75lat życia . Mogą skorzystać z programu dopłaty do lekarstw na receptę w sumie 500 zł rocznie. Zawsze coś. www.doz.pl/profil/r0-Rejestracja_w_programie_senior Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Karta Seniora 24.02.10, 16:44 Mnie trochę denerwuje takie robienie sensacji z tego ze emeryt umie sie posługiwac komputerem.I co w tym dziwnego?Czy człowiek majacy +/-60 to jakis zgrzybiały ramol? Ja sie tak nie czuję i nie mam zadnych zachamowań odnosnie wieku i co wypada a co nie.Moze byc 30-latek tępy jak przecinak i co wtedy?Z komputerem pracowałam 20 lat temu a nawet gdyby nie to straszna filozofia!Moze dlatego robia taka sensacje ze tak na dobra sprawę kiedys nie kazdego stac było na komputer a i internet był w powijakach.Swoja drogą młodzi nie maja za grosz wyobraźni,mysla ze dla nich czas stoi w miejscu.Hi,hi... Odpowiedz Link
kocurzak Re: Karta Seniora 25.02.10, 06:47 Gdy kilka lat temu zakladalam internet,ktos mnie zapytal-"a po co ci to"zdebialam,bo to byla jak mi sie zdawalo oswiecona kobita,nie wiem co wtedy myslala,ze jestem za stara,czy moze za glupia.Dzis w kazdym domu jest internet i nikogo to juz nie dziwi. Odpowiedz Link
pragata Re: Karta Seniora 25.02.10, 14:21 ...tak właśnie jest.Młodzi uważają,że to ich świat- informatyka,komputery.Mają coś, o czym my w ich wieku nawet bladego pojęcia nie mieliśmy.I wobec tego nareszcie są w czymś lepsi od starych.I bardzo niechętnie i ze zdziwieniem(to małe słowo i eleganckie)patrzą na tych, którzy wdarli się w wirtualną przestrzeń... Odpowiedz Link
pragata Re: Karta Seniora 25.02.10, 14:23 ....ale nas starych jest coraz więcej i więcej.Nie łatwo nas zepchnąć na margines i w ralu i w wirtualu.... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Karta Seniora 26.02.10, 13:22 Ja do techniki podchodzę jak do jeża. I przez lata było tak,że komputer w domu był, bo dzieci studiowały na Politechnice, był im niezbędny a ja bałam się nawet włączyć. Teraz śmieję się z tego, nie wyobrażam sobie abym nie usiadła codziennie i nie przeczytała co nowego. Im jestem starsza, tym bardziej mi się to podoba. Nartomiast odrzuciło mnie od telewizji. << Przyszłość to jest coś, co każdy osiąga z szybkością sześćdziesięciu minut na godzinę, niezależnie od tego, czym się zajmuje i kim jest(C.S.Lewis)>> Odpowiedz Link
pragata Re: Karta Seniora 26.02.10, 16:09 ...znam to,zaraz chciałoby się coś dopowiedzieć od siebie,wyłączyć na zawsze reklamy(klikając jakiś krzyżyk),przewinąć film dalej gdy zaczyna być mało ciekawie i .t.d.... Odpowiedz Link
baska123 Re: Karta Seniora 01.03.10, 11:00 Miło patrzec. deser.pl/deser/1,83453,7609737,62_lata_po_slubie_i____wciaz_swietnie_sie_razem_bawia.html Odpowiedz Link
aleks652 Re: To o nas 25.05.10, 14:53 No i chyba najważniejsze żeby się chciało. Wtedy i środki i informacje dla seniora się znajdą. Najważniejsze to mieć motywację Odpowiedz Link