super.222 07.03.12, 17:13 zmarła 7 marca 1997 roku. Dzisiaj mija 15 rocznica jej śmierci. I zawsze będzie jej brak. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.222 Re: Agnieszka Osiecka 08.03.12, 07:15 Gdzieś, na jakiejś stronce, znalazłam dzisiaj pięć piosenek, za które słuchacze kochają Agnieszkę Osiecką. Z tych pięciu ja wybrałam dwie, dla mnie najpiękniejsze: Gdzieś w hotelowym korytarzu krótka chwila Splecione ręce gdzieś na plaży, oczu błysk Wysłany w biegu krótki list, Stokrotka śniegu, dobra myśl To wciąż za mało, moje serce, żeby żyć (...) (Wyk. Seweryn Krajewski) Niech żyje bal! Bo to życie to bal jest nad bale! Niech żyje bal! Drugi raz nie zaproszą nas wcale! Orkiestra gra! Jeszcze tańczą i drzwi są otwarte! Dzień warty dnia! A to życie zachodu jest warte! (...) (Wyk. Maryla Rodowicz) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Agnieszka Osiecka 08.03.12, 08:41 ..... A mnie wspominaj czule, że tak się rzadko śniłam a przecież byłam, a przecież byłam... aga Odpowiedz Link
stedo Re: Agnieszka Osiecka 08.03.12, 17:29 Też b. cenię te piosenki.I jeszcze tę: www.youtube.com/watch?v=u4l8zDaL2Ks Odpowiedz Link
stedo Re: Agnieszka Osiecka 08.03.12, 17:10 A mnie ciągle zadziwia rozdżwięk między tym jak i co pisała o życiu w swych piosenkach, a jak żyła. Jest tyle mądrości, empatii, inteligencji w tych tekstach. A jej życie wbrew temu wszystkiemu. Odpowiedz Link
stedo Re: Agnieszka Osiecka 08.03.12, 17:32 A tu wielce wzruszający koncert latem 1997 r. w Opolu tuż po jej śmierci poświęcony jej i jej piosenkom. A przedtem retrospekcja z jej życia.: www.youtube.com/watch?v=MvAqrbDw8Os Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Agnieszka Osiecka 08.03.12, 17:36 Uwielbiam wszystkie Jej teksty-nawet jeżeli Jej życie było rozbieżne z twórczością. Odpowiedz Link
stedo Re: Agnieszka Osiecka 08.03.12, 17:48 Ten koncert wspólnie z Magdą Umer, która była jej przyjaciółką, prowadzi jej córka Agata Passent. To miało być jakby zadośćuczynienie za wywiad jakiego udzieliła Agata tuż po śmierci matki, z wielkim bólem oskarżając matkę za zmarnowane dzieciństwo, co miało i ma, jak widać w poniższym aktualnym wywiadzie, nadal wpływ na jej życie.: wyborcza.pl/dda/1,110613,8726115,Coreczko__nie_ma_sprawy.html Odpowiedz Link
stedo Agnieszka we wspomnieniach bliskich 08.03.12, 18:13 www.youtube.com/watch?v=fAL0XnGa1mg&feature=related Odpowiedz Link
stedo Wywiad rzeka.. 08.03.12, 18:26 .. tuż przed śmiercią z M. Umer - "Rozmowy o zmierzchu". Tu część 1": www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=c4I-E0BHzBE Odpowiedz Link
super.222 Re: Wywiad rzeka.. 09.03.12, 07:23 Stedo ... cieszę się, że wątek dał Ci możliwość wykazania umiejętności kopiowania. A także trafności mojego wyboru tematu, którego kontynuacja sprawiła Ci wyraźnie ogromną przyjemność. Jak założysz jakiś wątek, to - solennie obiecuję - się odwdzięczę. Odpowiedz Link
stedo Re: Wywiad rzeka.. 09.03.12, 12:21 Dobra, koniec, super kobieto. Od chwili kiedy zaczęłam wpisywać się w Twoich wątkach, za każdym razem spotykam się z sarkazmem, ironią, krytyką. Do tej pory nie reagowałam, ale miarka się przebrała. Przykro mi, że tak masz na starość. Nie będę więcej obligowała Cię do reakcji. Podejrzewam, poza tym, że Ty nie potrafisz korzystać z linków i to Cię tak frustruje. Nie sil się na nową złośliwość, bo nie mam zamiaru prowadzić z Tobą dłużej polemiki, więc reakcji nie będzie. Odpowiedz Link
super.222 Re: O nie ... Stedo... 09.03.12, 12:54 Musze jednak odpowiedzieć, bo inni także będą czytać. Od chwili gdy się pojawiłaś, z uporem maniaka wpieprzasz się na moje wątki zaśmiecając swoimi wątpliwej wartości linkami. W ten sposób zatracasz sens zakładania przeze mnie jakichkolwiek wątków., Moim marzeniem jest rozmowa, a nie czytanie ładowanych mi pod nos linków. Istotnie - zwróciłam Ci kiedyś uwagę i prosiłam, że możesz równocześnie z moim otworzyć swój wątek i tam wklejać do woli. Ale nie ... uparłaś się. Ja mam na" starość " wszystko poukładane w taki sposób, że bez obawy mogę pisać na FEiR. Życzę Ci takiej samej jasności umysłu gdy osiągniesz moje lata. I żebyś już doszczętnie wyszła na jędzę, otworzyłam przed chwilą wszystkie Twoje linki, żeby społeczność przekonała się, że potrafię linki otwierać. Mianowicie: - godz. 17,29 - Edyta Geppert - "Nie żałuję" Zielono Mi Opole 1997. Na ekranie Magda Ummer i córka Agnieszki - Pasentówna. 17,32 - "Zielono mi". Koncert pamięci A. Osieckiej. Zaczynajcie beze mnie. Osiecka na plaży z ostatnim swoim przyjacielem. 17,48 - "Córeczko nie ma sprawy" Wywiad z córką Osieckiej z dnia 26.11. 2010 r. Kontrowersyjny wywiad o nałogu artystki. Wszystko w linkach. Żadnej Twojej sugestii... nic. Nie masz nic do powiedzenia. To jest żałosne. Omijaj moje wątki szerokim łukiem. ------------ >Podejrzewam, poza tym, że Ty nie potrafisz korzystać z linków i to Cię tak frustruje< - napisał ktoś o nicku STEDO. Odpowiedz Link
baska123 Re: O nie ... Stedo... 09.03.12, 13:44 Dziewczyny,. A jeśli Agnieszka też to przeczyta ? Nic nie wiadomo. W tym wątku takie coś ? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: O nie ... Stedo... 09.03.12, 14:21 Jak to ? Ś+P Agnieszka O. ????? To tylko wiosna ....gra i buczy Odpowiedz Link
baska123 Re: O nie ... Stedo... 09.03.12, 14:41 Sagi. Gdyby nie Ś+P, nie było by tego wątku. Jesteś pewny, że stamtąd nie może czytać? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: O nie ... Stedo... 09.03.12, 15:40 Hmm...ćwieka mi zabiłas . Mysle ,że ma tam wiele tomów do przeczytania , e tam takie wątki ja nie interesują , raczej smieje sie w kułak, o tak . Człowiecze uwielbienie siebie już jej nie dotyczy. Odpowiedz Link
baska123 Re: O nie ... Stedo... 09.03.12, 18:25 Smutne pozostało. Ona tam na chmurce pisze teksty, których do nas żadna poczta nie prześle. Odpowiedz Link
super.222 Re: Piosenki Agnieszki Osieckiej 10.03.12, 08:43 W TVP KULTURA, dzisiaj, o godzinie 13,45. Niezwykły koncert "Zielono mi" z roku 1997. Odpowiedz Link